jaga_22 01.11.09, 11:48 Witam.... Nawet ładnie dzisiaj na dworze,choć chłodno,ale słonko ładnie świeci. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nana_c Re: To już listopad. 02.11.09, 23:39 Witam wiec listopadowo Mam pare dni urlopu, troche zalatwien, wiec nawet deszcz mi nie przeszkadza a szczególnie, ze wszystko leci jak po masle, zadnego powodu do listopadowej chandry. Odpowiedz Link
greis52 Re: To już listopad. 03.11.09, 13:23 i ja Was witam cieplutko, jesienna chandra tez mnie jeszcze nie dopadla nie ma powodu do utyskiwania a moze jeszcze jakies babie lato sie pojawi.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 03.11.09, 13:41 Mam wątpia Greis na babie lato. w nocy już minusowo,chociaż słonko świeci,to jest bardzo zimno,bo wietrzysko. Odpowiedz Link
greis52 Re: To już listopad. 03.11.09, 14:16 jak zaswieci sloneczko to moze sie je zobaczy narazie zbyt pomuro i mgliscie ale jakies opotymistyczne prognozy na jakimś ???? kanale w TV widzialam, najblizsza sobota ma miec sporo słońca Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 04.11.09, 09:01 Witajcie.Też coś słyszałam,że nawet 12 st.ale już nie chce mi się wierzyć.Dzisiaj nie ma słoneczka,zimno, a wiatr nie ustaje. Odpowiedz Link
nana_c Re: To już listopad. 06.11.09, 15:46 Babie lato chyba sie skonczylo- ja w kazdym razie, jedynie pajeczyny w piwnicy wymiotlam Liscie opadaja, codziennie nowa z nimi robota. Sasiadowy dab stoi juz calkiem zólty, ale jeszcze nienaruszony- da popalic do Bozego Narodzenia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 07.11.09, 09:27 Witajcie jesiennie,ale z cieplutkimi pozdrowieniami.Brzydko na dworze,pełne zachmurzenie. Odpowiedz Link
greis52 Re: To już listopad. 07.11.09, 13:08 pozdrawiam, myslalam, ze mgla opadnie przed poludniem a ona uparcie wisi i zaslania mi widoki zycze ociupinke weekendowego sloneczka! Odpowiedz Link
greis52 Re: To już listopad. 07.11.09, 15:52 pozdrawiam, myslalam, ze mgla opadnie przed poludniem a ona uparcie wisi i zaslania mi widoki zycze ociupinke weekendowego sloneczka! Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 07.11.09, 16:56 pomury i wilgotny, witajcie Jaga/Greis /Nana/Slonko i nieobecni mini urlopik sie skonczyl...szkoda, posiedzialabym sobie jeszcze pare dni deszczowych i wietrznych bylo,ale w sumie wzglednie,jak na listopad. zycze milego wieczoru Zalodze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 07.11.09, 17:52 Czyli Kenduś wróciłaś już na dobre do domciu. Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 07.11.09, 18:09 *Jagus uszchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. wrocilam i od razu sie narobilam, musialm po swojemu obsprzatac,slubne odparowalo podlogi i od razu zaczelo mi sie lzej oddychac) tym razem psiuna mnie witala bardzooooooooooo radosnie) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 08.11.09, 09:23 Miłego odpoczynku.Niebo u mnie szaro-bure. Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 08.11.09, 11:14 witaj Jago i nieobecni, no u mnie tez szro-buro,ale powietrze czuje sie suche,mozna inaczej oddychac, zycze milego odpoczynku. Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 09.11.09, 09:06 witajcie Zalogo, ranek na razie jakis nijaki/pochmurny ale cieply,jak na ta pore roku, na razie zadnych planow na dzisiejszy dzien, no chyba ,ze po chlebek do sklepu musialabym sie udac. zyccze udanego poczatku tygodnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: To już listopad. 09.11.09, 14:22 pozdrawiam! pocztaek tygodnia parwie skonczony zapowiada sie krotki roboczy tydzien 11 listopada swietujemy! Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 09.11.09, 14:32 witaj Greis/Jago i nieobecni no mozna powiedziec,ze dzionek zakonczony z wykonaniem planow, teraz mozna oddalic sie do szydelka, swieta sie zblizaja i trzeba cos "udlubac " na choinke,ktora bedzie tylko galazkami w wazonie, zrobilam Mamie w tamtym roku taka i byla zachwycona rezultatem i nie bylo balaganu babkowego zyccze milego popoludna PS;..zapowiadany deszcz o 13:00 przyszedl punktualnie Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 10.11.09, 12:12 witam nieobecnych, jakos cichunio strasznie sie tu zrobilo? zycze milego dnia,choc mzawkowo Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 10.11.09, 12:29 A bo ten czas szybko leci.Chwyta się człowiek za kilka prac jednocześnie. Przeczytałam,że robisz stworki na choinkę,to jak jednego zrobisz,to pokaż,może i ja coś wykombinuję? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 11.11.09, 12:51 A ja życzę pogody ducha,bo o pogodę dzisiaj trudno,tak jest u mnie Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 11.11.09, 19:19 witajcie wieczornie Zalogo, nareszcie sie "obrobilam" siostra wrocila chora i byla dzis u konowala, mialam troche bieganiny dla niej z zakupami, pozniej swoj obiad i odpoczynek .....usch....antybiotk szybko pomoze i bede wolniejsza, dobrze ze nie padalo dzis *Jagus dzis mialam je juz pokrochmalic,niemam sily ,kutro to zrobie i zdjecia cyke dla pochwalenia sie zycze zdrowego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 12.11.09, 09:41 witam Zaloge, jak zwykle pogoda skandynawska, jest pochmurnie,ale jakies suche powietrze sie czuje, moze nie bedzie mzyc-czy deszczyc,ziemia zdazy podeschnac do nastepnych opadow. zycze zdrowia i ciepelka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 12.11.09, 10:00 Witam Vistulanie. Na dworze przeokropnie,już wolę mróz niż taką szarość i mokrość. Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 12.11.09, 10:02 witaj "rostrzebiotana" Jago zawsze z ciekawoscia otwieram Twe wpisy, sa takie wesole/mile/cieple nastrajaja/naladowuja do pozytywnego dzialania. zycze Ci ciepelka i udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopad. 12.11.09, 16:54 Padało prawie cały dzień.Starałam się zbyt często nie zaglądać w okno. Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopad. 12.11.09, 19:49 uszch...nie lubie Jagus tez jak deszczy caly dzien, dostaje wtedy -dola- trace checi do pracki domowoej a tu swieta i trzba cos wymyslac do zrobienia coby pozniej nie nazbieralo sie wszystko na raz zycze milego wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re: To już listopadł- 13.11.09, 10:00 witaj Marii, i pozostala Zalogo no kociaczki slodziaste wsrod pumpy pogoda ? mrozik noca byl,teraz tylko +2 stopnie. zycze ciepelka w domowym zaciszu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: To już listopadł- 13.11.09, 10:46 Witajcie forumkowie.U mnie trochę cieplej,bo 7st,a i padać przestało. Odpowiedz Link
greis52 13 i piątek:) 13.11.09, 11:59 pozdrawiam, dzisiaj usłyszałam w TV ze listopad to miesiąc "samobójców", a u mnie dzisiaj taki cieplutki dzionek... Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowa sobota 14.11.09, 10:48 witam Zaloge jesiennie po porannej mgle sloneczko chce sie rozswiecic jest wzglednie cieplo na te pore roku, wczoraj czesc lisci zgrabilam, reszte niech czeka az obeschnie po wieczornym deszczu *Greis, listopad:ciemny/mroczny miesciac, nie laduje nas promykami slonecznymi i stad tyle samobojcow, a jeszcze jak pelnia ksiezyca,podwaja ta przypadlosc( zycze duzo cieple i optymizmu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowa sobota 15.11.09, 10:20 Witajcie Vistulanie.Deszcz prawdziwie jesienny ,całe niebo zachmurzone. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowa niedziela 15.11.09, 10:25 hej Jagus, u mnie slonecznie i wzglednie cieplo, az sie ciesze i mniej nerwa mam przez ten"ogon" ciepelka w suchosci zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 16.11.09, 09:14 nad podziw lagodnie pogodowo, tylko po co te mgly straszne, robia wiecej wilgoci niz jaki kolwiek opad witam Zaloge ztczac udanego dnia a zwlaszcza dla Jagi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 16.11.09, 10:50 Witajcie.Kendo...u mnie też mgła.Teraz to jako tako,ale z rana,to było mleko. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 16.11.09, 11:19 witaj Jagus, no zajmij sie czyms interesujacym dzisiaj coby nie myslec za duzo zycze dobrych wiadomosci. Odpowiedz Link
marii51 Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 16.11.09, 19:44 pozdrawiam - taki listopadek deszczowy-zmrok wcześnie, ale niedługo grudzień -bliżej świąt nabierzemy werwy Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 17.11.09, 09:56 witajcie Dziewczyny masz racje Marii, aby do swiat, pozniej co dzien ociupinke jasniej bedzie za oknem zycze ciepelka domowego i wszystkiego dobrego specyjalnie dla Jagi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 17.11.09, 10:13 Za oknem mokro,buro i ponuro,ale dla mnie dniem najpiękniejszym.Witam w lepszym nastroju. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 17.11.09, 10:15 witam Jago, no poczytalam u Ciebie,jak bylo i ciesze sie ze napiecie sie szczesliwie zakonczylo, teraz bedzie juz z gorki zycze wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link
greis52 Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 17.11.09, 15:43 witam, mam tyle papierów na biurku, ze posiedze chyba do 18, wróce padnieta do domu i tylko pod kocyk... pozdrawiam! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 17.11.09, 16:52 Greis,pójdziesz na emeryturkę i też będziesz tak jak my się obijać. Tak się tylko mówi.......zajęcie zawsze się znajdzie.Jak mówią głupiego robota lubi. Odpowiedz Link
greis52 Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 18.11.09, 07:33 najpierw to sie porzadnie wyspie zapraszam do porannej kawy i milego srodka tygodnia zycze! Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 18.11.09, 09:11 no mozna powiedziec, ze za oknem iscie wiosennie, zapowiadaja na wieczor sztorm( Greisus, plany "emerytek" nigdy sie nie zgadzaja, jedno jest pewne, ze czasami brak nam czasu na ich wykonanie ale oczywiscie wyspac sie mozna) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 18.11.09, 10:30 Witajcie.... Ja najczęściej zasypiam przed telewizorem około 22-giej. Potem idę do sypialni i tu nie mogę usnąć,bo już trochę pospałam. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 18.11.09, 10:44 no,Jagus, jak ja znam ta sytuacje, tez praktykuje podobnie) zloszcze sie sama na siebie,ze przespalam koniec filmu na spacerku sie upocilam z psiuna, ciagnal za zapachami milosci, i mimo ze cieply wiatr wieje. udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
marii51 Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 18.11.09, 12:00 "Spróbuj pokochać jesień z niesamowitymi urokami Spójrz ile piękna niesie obdarzając cię nowymi dniami Kolorowo jak wiosną, barwne liście ostatki zieleni Dadzą chwilę radosną, twą szarość życia mogą odmienić Wieczór szybciej nastaje, słońce też znika wcześniej niż latem. Lecz nowe czy nie daje, chwile spokoju skorzystaj zatem. " Tadeusz Karasiewicz Miłego dnia i dużo radości przy tej zmiennej pogodzie Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo ,ale serduszka mamy wiosenne:) 18.11.09, 13:30 witaj Marii u mnie zaczelo akurat padac ze ostanio jakos zgadza sie im prognoza pogodowa, dobrze,ze nie musze juz z domku nosa wychylac wszystko mam,nawet i ciasto moge upiec tylko jakos zmobilizowania brak zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo /posztormowo 19.11.09, 09:51 alez chcialo dachy pozrywac, wiele pociagow/samochodow w obalone drzewa wjechalo/ludziska niektorzy bez pradu , zycze spokojnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo /posztormowo 19.11.09, 11:17 Witaj Kendo i nieobecni,najważniejsze,że Cię nie przeniosło na nowe miejsce.U mnie się rozjasniło i nie pada,ciepło,ale pogoda niepewna. Odpowiedz Link
greis52 Re: listopadowo /posztormowo 19.11.09, 13:57 witam no i ciesze sie ze jutro juz piatek!!!!!! milego popoludnia... Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo /posztormowo 19.11.09, 19:48 *Jago/Greis bylo bez deszczu, w miescie leweracja ciepla wysiadla o 13:00,ale nie zdazyla sie chata wyziebic,o 18 godz,blad naprawili,cale szczescie,ze szpital ma swe rezerwowe zasiegi na prad i cieplo. no niby tez sie ciesze ze blizej weekendzik, ma byc jarmark swiateczny i jezeli pogoda dopisze to pojde. milego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 20.11.09, 09:23 i bardzo slonecznie, choc czuje sie juz zimowy chlod. zycze szczesliwego zakonczenia dnia przedweekendowego. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 20.11.09, 09:35 Niebo błękitne,słonko świeci,nowiny z samego rana dobre i co więcej chcieć? Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 20.11.09, 09:46 witaj Jagus, no i tak wlasnie powinien sie dzien zapowiadac, z dobrymi nowinami i checiami do zycia. zycze dalszego ciagu dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 21.11.09, 10:55 znowu na piekny dzien sie zapowiad, a mnie len w objecia zlapal i trzyma strasznie, wczoraj do miasta niedojechalam,trzymalam sie na jego "kancie" zrobilam w koncu fotki z zwierzacego cmentarza, pozniej wloze w odpowiedni temacik. zycze udanego dnia i spokojnego odpoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 21.11.09, 11:44 Witam Forumianie.Ja wczoraj usnęłam na szkiełku. Ponieważ już byłam senna,to rozebrałam się do koszuli,ażeby nie zmarznąć,założyłam sweterek,tylko zdjąć i do łóżeczka.Obudziłam się po północy,zgasiłam telewizor i jak stałam,tak wlazłam pod kołderke.Obudziłam się dopiero o szóstej,w sweterku..Takie spanie ciurkiem,to mi się nie zdarza prawie w ogóle. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 21.11.09, 15:35 witaj Jago, no ja tez do takich "artystek" sie zaliczam, z tym,ze na kanapce tak zasypiam) najwazniejsze,ze po przebudzeniu mozna ponownie zasnac. zycze udanego popoludnia oddalam sie na odpoczynek, bom natanczyla sie z mopem i kurzem obiadek schapalam,zmikrowane golabki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 22.11.09, 09:34 Witajcie.Dzisiaj też spało mi się dobrze.U mnie jest duża mgła. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 22.11.09, 10:25 witaj Jagus, i nieobecni, tez spalam dobrze,jak zwykle przy telewizorni wilgotno/pol mgliscie, w planach podjechac na jarmark swiateczny, wieczorkiem w kosciele chor swiateczne piesni ma spiewac, zobaczymy czy tam tez zawiatam. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 23.11.09, 10:32 OK, na party tak z samego poniedzialku? ale ,jak dobrze towarzystwo to czemu nie pogodowo, bardzo wietrznie i deszczowo w porywach wiatru. zycze udanego poniedzialku. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 24.11.09, 09:08 dzis przecudnie swieci nad glowami, szkoda,ze trosze za mocno wieje, witam obecnych i nieobecnych i tylko czytajacych zyczac udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 24.11.09, 11:13 Wiaterek nie wieje,ale jest bardzo pochmurno i mokro. Z rana słonko błysnęło i poszło sobie. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 25.11.09, 10:45 witam masa zajecic sie "nakocila" ciekawe ile dzis zdaze... zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 25.11.09, 20:42 Dobry wieczór Kendo,jak tam pracusiowa,wszystko porobiła? Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 26.11.09, 09:56 witam Jagus/Greis i nieobecni, no zrobilam tylko dwie gwiazdeczki, paluchy coraz szybciej zaczynaja bolec cieniutkie nici/tylko na trzech drutach,ciezko sie trzyma na poczatku, ale dzis jeszcze dorobie,bo chce je ukrochmalic i zeszyc,tworzac w ten sposob czubek na choinke=czyli do bukietu wazonowego, wszystko bedzie w bieli, i chcialam duze zrobic i podswietlana z patyczkow gwiazde ubraci w oknie powiesic. zycze udanego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 26.11.09, 19:37 A ja znów wieczorową porą.Dopiero co pojechali syn i synowa. Ja Was podziwiam ,bo ja tak nie potrafię i mi się nie chce.W zeszłym roku już nie miałam choinki,tylko zrobiłam sobie stroik.Teraz też tak zrobię.Gwiazdy betlejemskiej też nie kupię,bo ostatnio krótki był jej żywocik. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 27.11.09, 09:33 witaj Jagus, i nieobecni, wlasnie,gwiazdy betlejemski nie co roku kupuje, ale teraz zakupie ,by podkresilic czar swiat, ach wczoraj migrena mie okrutna dopadla dzis czuje sie jaby mnie kjami obili zycze zdrowka i udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 27.11.09, 14:22 Witaj Kendo,musisz chyba swojej Załodze dniówki potrącać za nieobecność.Miłego dnia. Ja nie mam migren,ale wiem,że to ciężka przypadłość.Odpoczywaj i zdrowiej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 28.11.09, 09:27 Witajcie.Coś nikogo nie widać.Kendo,czy wszystko w porzadku,czy ciagle migrena dokucza? życzę zdrowia i pięknego słoneczka. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 28.11.09, 11:28 witaj Jagus, dzieki za zdrowko, wczoraj ,jak zombi chodzilam, wieczorkiem jednak za druty zlapalam i troszke serwetki udziergalam na stoliczek,robie z wzoru ,ktry wyprobowalam na malutkich i dodaje oczka i piecioramienna robie zamiast szescio. no wlasnie co z moja Zaloga sie stalo?? Nana-od dawna nie zajzala, podobnie Mycha/Kasikk od czasu do cczasu; Greis sie pojawia czasami...no do klikania dziwcczyny sie zabierac,bo woda w rzece wyschnie i trza pozamykac obejscia zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo 29.11.09, 09:12 Witam słonecznie.Pięknie dzisiaj słonko świeci i jest dość ciepło 10st. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo 29.11.09, 09:39 witaj Jagus i nieobecni, podobna mamy pogode,choc z temperatura troszke chlodniej, ale na swiateczne adwentowe miasto sie dzis wybieram, od razu siostra zrobi sobie zakupy w sklepach na koncu miasta,nie bedzie musiala rowerkowac zycze udanego odpoczynku. Odpowiedz Link
greis52 Re: listopadowo ostatkowo... 30.11.09, 08:03 i jutro juz grudzień mamy... udanego zakonczenia listopada życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo ostatkowo... 30.11.09, 09:11 wczoraj nasze radio podalo, ze listopad od niepamietnych lat ma wysoka temperature pamietam gdy przybylam tu dawno temu,to gdy sypnelo sniegiem o tej porze roku,to lezalo az do lutego,mrozik byl i ludzie tak nie chorowali. witaj Greis i nieobecni, niech sie Wam dobrze dzien uklada. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: listopadowo ostatkowo... 30.11.09, 09:37 Witajcie.To prawda,jak były siarczyste mrozy,to choróbska tak nie atakowały.Czy jeszcze będę mogła się przejść po iskrzącym i trzeszczącym śniegu. Odpowiedz Link
kendo Re: listopadowo ostatkowo... 30.11.09, 09:48 witaj Jagus.. chyba Wszyscy marzymy o spacerkach w iskrzacym sie sniegu. zycze spelnienia tego marzenia. Odpowiedz Link