lusia_janusia 01.11.12, 07:55 WITAM WSZYSTKICH w miesiacu ni to jesien, ni to zima. Zycze WSZYSTKIM dzisiaj milego dnia. -Lusia- Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 08:16 06:30 +5*C lekki wiatr z SW cieplo sie ten smutny miesiac zaczol , pamietam z dziecinstwa lata '50te takie pogody w te dnie dla wielu swiete byly w szwecji jest to swieto ruchome w tym roku w sobote dnia trzeciego listopada www.kalender-365.se/ www.kalender-365.se/kalender-2013.html Dobrego i Spokojnego Dnia Wam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 08:22 Dziekuje - ja porowerkuje dzisiaj po Polsku na cmentarz. -Ale wiatr nieprzyjemny wieje - -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 08:56 Dzien zadumy o bliskich, ktorzy odeszli w dal. Nasze mysli sa z nimi gdy razem spedalismy czas. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 10:34 .. piekne sloneczko i piekne roslinki ja do naszych niemam reki-roslinki tesknia za "kendo" .Pzdr. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 13:34 Henryk to ratuj te roslinki, dolej im wody, albo odlej, jak maja za duzo.-Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 01.11.12, 20:11 jezeli macie tele5 to polecam "Efekt Nostradamusa" o 20:05 tele5.pl/portal/program/dzis tele5.pl/ to fajny kanal i bez abbonamentu,niekodowany. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 08:28 Dzien Dobry, chcialo by sie , zeby chociaz z pogoda byl dobry, mokro, w parku slisko na lisciach. Udanego dnia- -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 09:53 Nie mogę narzekać na pogodę.Miłego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 10:20 po wczorajszym mokrym dniu zaświeciło słoneczko pozdrawiam i zaduszkowego swiętowania życzę! Odpowiedz Link
pia.ed Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 10:34 Wczoraj nawet z domu sie nie ruszylam ... taka pogoda to tragedia ... ciemno, zimno, mokro i uginajacy drzewa wiatr. Dzis rano zapowiadalo sie cudownie, a wystarczyla godzina, aby slonce skrylo sie za szybko nawianymi deszczowymi chmurami. Jutro, czyli sobote wypada szwedzkie Wszystkich Swietych, wiec moze pojade na polski cmenterz, bo nawet kosciol katolicki w Malmö od lat zrezygnowal z obchodzenia Swiat 1 listopada, tylko przeniosl je na dzien, kiedy obchodza je Szwedzi. A tak przy okazji: znalazlam piosenke Violetty Vills Czterdziesci kasztanow, a obok sa piosenki z jej najwczesniejszych wystepow, kiedy jeszcze nie byla zmanierowana slawa ... www.youtube.com/watch?v=SLColy5J5xA&feature=related Odpowiedz Link
pia.ed Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 11:17 Zobaczcie co sie dzieje pod cmentarzem na Brodnie!!!! Jak w takiej atmosferze mozna zadumac sie nad swymi bliskimi? Odpowiedz Link
pia.ed Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 11:17 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12781402,Tlok_na_cmentarzu_Brodnowskim___To_skandal___WIDEO_.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 11:28 Nigdy nie jeżdżę w te dni na cmentarz,tylko przed.Trudno,to nie na moje zdrowie, po drugie nie znoszę tłumów. Dziś jedzie córka,ma wolne.Jeżdżę na Wólkę. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: ** LISTOPAD ** 02.11.12, 19:59 W Szczecinie wialo, huraganilo i lalo okrutnie. Wodnik /maz moj/ mial t.zw. psia wachte. Mimo, ze nie o polnocy a okrutna. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 09:42 WITAJCIE leje, leje i jeszcze raz leje, juz jestem zmeczona na ta pogode, nic nie mozna planowac, tylko wygrzewac sie w cieplym domu. Myslalam, ze porowerkuje jeszcze dzisiaj na cmentarz wg.Szwedzkiego zwyczaju ale chyba tego nie bedzie. Ciepla i pogody ducha zycze. KENDO pozdrawia wszystkich, juz nie dlugo sie do nas zjawi. Mowila ze tam u niej tez masa ludzi na cmentarzu - manhatan, rewia mody, kiedys tego nie bylo. Polacy narzekaja ze bieda, ale widac na filmie >co Pia pokazala> co sie dzieje, i to samo bylo u Kendo. -Lusia- Odpowiedz Link
alfredka1 Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 12:56 Święty Marcin pijał wino wodę pozostawiał młynom Rabelais "Gospoda pod Gęsią Nóżką" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 09:46 Jeszcze śpicie? U mnie na razie pochmurno i +8 Udanej soboty . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 10:27 Jago kruczyna juz patroluje rewir za jedzeniem, zeby nie miala konkurentow, zaczyna sie ciezki okres dla zwierzaczkow. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 19:50 A ja jadlam "Marcinkowskie" oryginalne z Poznania, a pozniej wypieczone we Wroclawiu, i nie widzialam roznicy, oba wypieki byly bardzo, bardzo dobre, ALFREDKO faktycznie mialas dzisiaj uczte dla podniebienia. Nie wiem czy samemu by sie dalo cos tak pyszego upiec? -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 03.11.12, 20:09 Niżej są rogale. nakurzejstopce.blogspot.com/2010/11/na-sw-marcina-rogale-i-gesina.html Odpowiedz Link
tetika Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 07:32 witam slonecznie, zapowiada sie ladny dzien.... Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 09:41 Tu też jest pięknie. Trzeba ten dzień wykorzystać, bo już od jutra pogoda ma się zmienić. Zapowiadają 20l deszczu na m2. Pięknej niedzieli wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 09:57 Uuuuu...to u mnie nie ma słonka. ocieplam anturium który postawiłam pod sam nos. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 11:14 Nie widać Henryka,Lusi też mało. Co się dzieje...co się dzieje.??? Mam nadzieję,że wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 11:30 WITAM Nie ma slonka i u mnie. Jago dziekuje za linka kulinarnego, napewno bedzie wykorzystany, ale nie dzisiaj, odwiedzila mnie ch.... na "migrena" a mialam zaplanowan szarlotke do upieczenia, moze po poludniu jak mi przejdzie, juz wzielam tabletke. Jago anthurium b.ladne, lubie te kwiaty. Deszczu sobie wcale nie zycze, padalo u mnie caly prawie tydzien, miedzy przerwani od desczu moglam sie gdzie ruszyc ale i tak troche zmoklam. Zycze udanej i cieplej niedzieli. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 11:49 Oby ulżyła tableteczka.Zapomniałam o Twojej przypadłości. Połóż się Lusia i życzę dalszego dnia bez bólu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 12:50 Tak jakos mialam stres niekontrolowany i juz niedziela, totalnie puscilo i efekty wychodza. Ale ja tego po prostu nie umie uniknac, musi wszystko przejsc swoja droga. Ale juz ciuktke lepiej, zaraz chyba wyjde na swierze powietrze, malo co tez zjadlam, ale kawy sie juz opilam, -dziekuje Jago- -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 12:54 Pomyśl Lusia,że niedługo wróci Kendo,ale pewnie Ty cały czas o tym myślisz? Masz rację idź na spacer.Świeże powietrze czyni cuda.. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 16:40 Lusia pozycz Maluszka i przewietrz sie w parku sabaka bedzie szczesliwy a tobie samo zdrowie czy wiecie ze u nas w lasach sa jeszcze kleszcze ? cholerstwo nieposzlo jeszcze spac-przegladajcie dokladnie futerka waszych pieszczochow . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 04.11.12, 17:42 My z "Maluszkiem nie chodzimy do lazu wlasnie z tego wzgledu. W tym roku nie mial ani razu na sobie tego obrzydliwstwa. A co na Bobego pewnie sie zaczepl? -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 02:20 swobodnadyskusja.myfreeforum.org/sutra34904.php#34904 Dzien Dobry Wsiem Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 05:26 swobodnadyskusja.myfreeforum.org/sutra34906.php#34906 Dobry Dzionek Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 09:18 Henryk w Obu wpisach nic nie dalo, nie otwiera strony WITAM szaro,buro, wilgotnie, tylko w domu siedziec, ale ile mozna to robi. Wczoaraj migrena mnie przymusila, ale dizsiaj juz calkiem lepiej. Mialam kilka planow, ale nie wiem czy ze wzgledu na pogode bede w stanie mogla je wykonac. Chyba 2 napewno, pojde do biblioteki, i do gazety, bo dostalam zaproszenie na prenumerate b.tanio na 6 miesiecy za 199 koron a inaczej to kosztuje 1490 koron. Wiec trzeba lapac okazje za ogon. Dobrze ze nie zamowilam na wczesniejsza oferte 150 koron na 3 miesiace. Nieraz warto poczekac. No to miejcie sobie WSZYSCY dobrze. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 09:51 Lusiu,to masz powód do radości jak migrenka w odwrocie. Strach patrzeć w okno,pada i ciemno.Nawet przy komputerze mam odsłonięte roletki.Miłego poniedziałku. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 09:56 Lusia niewystarczy ci i-net wydanie ? u mnie linki wchodza,sprobuj jeszcze pare razy a teraz musze isc do garow gotowac Bobby'iemu odbiadek i kolacje,wpadne tu po poludniu.Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 10:07 Mnie się wszystko otwiera,alem nie ciekawa pogawędek byłych polityków po kielichu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 10:22 A to moze moj system ochrony nie wpuszcza takich niedorzecznosci? -Lusia- Odpowiedz Link
tetika Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 10:43 witam, deszczysko padalo strasznie , nie poszlam spraw zalatwiac... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 14:47 A ja mimo wszystko ubralam kalosze i parasol do reki i zalatwilam co sobie obiecalam. Jutro dalszy ciag, musze cos wymyslec dla kolezanki z Polski z ktora sie spotkamy jak przyjade na B,Narodzenie, dzisiaj troche pozagladalam po sklepach, ale bylo mi zimno w nogi w tych kaloszach i przyszlam do domu. I nieuniknione mam "Maluszka" do jutra to i tak jeszcze chyba namniej ze 2 razy spacerak zalicze, bo pada to nie bedzie chcial wyjsc. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 15:39 mnie tez deszcz harmonogram dnia spaskudzil niby tylko siapi ale jest mokro moze jutro bedzie ladniejsza pogoda ? Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 05.11.12, 15:52 a umnie i-net chodzi jak chce,rozlancza i inne niespodzianki mam dwuch operatorow i obaj tak samo czyzby burza magnetyczna ? sloneczko paskudzi ? obydwa lacza mobil ? sprobuje z trzeciego,z telefonu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 01:06 TO juz __WTOREK__ WITAM i tez pewnie bedzie deszczowy, bo nadal pada. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 08:10 innemedium.pl/wiadomosc/kilku-dni-w-telewizji-pojawia-sie-dziwna-reklama-data-21122012 o 06:45 juz niepadalo ale jest pochmurno i tylko +3*C juz lepiej snieg niz deszcz ... Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 08:28 Jakoś nie trafiłam na tę reklamę. Stawiam na otwarcie jakiegoś nowego megahandlu, przed BN. Po wczorajszym nieustającym deszczu, dzisiaj na pewno ma nie padać i co więcej, u nas ma nie padać aż do niedzieli. Podaję za TVNMeteo, że ani deszcz, ani tym bardziej śnieg ma nam nie grozić. Mało tego, Zubilewicz namawiał na grzybobranie. Może sprawdzę, czy jeszcze rydze się gdzieś uchowały. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 10:03 Witam,dopiero wróciłam z przychodni.Myślałam,że jest cieplej, tymczasem mało głowy nie urwie.Na szczęście nie pada. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 10:45 innemedium.pl/wiadomosc/analiza-zwlok-obcego-humanoida teraz sloneczko i chec zycia powrocila,Pies tez szczesliwy. nasz SybOptyka obiecuje mrozy w przyszlym tygodniu jezeli na grzyby ..jezeli ktos chce sie pochylic nad Kozakiem- czekam , i buzka. Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 11:05 wieje jak w kieleckiem u mnie pozdrawiam i spokojnej głowy życzę! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 12:03 Po nocnym deszczu przez okno ladnie swieci slonce, zaraz ide do "systemu" przyniesc pusty karton po winie, robilam porzadek w garderobie, i musze zrobic miejsce na jesienno zimowa garderobe, i sie nie mieszcze, a a kartonie zakleje tasma i wyniose do piwnicy na przechowanie, bo jest ogrzewana. Na strychu tez mam przegrodke ale tam nie ma ogrzewania i zima czuc dziwna wilgoc. Stoja same doniczki i przetwory w sloikach popakowane w kartonach, gdyby byl mroz. -Lusia- Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 16:18 Wiem już, że synoptykom nie koniecznie trzeba wierzyć. Uwierzyłam, że będzie bez deszczu. A tu nie tylko deszcz, ale i śnieg. Rano świeciło słońce. Poszłam do Zakopanego, najpierw zmokłam, potem zmarzłam a jak dotarłam do domu było już biało. W mieście pustki, rzadko zdarzają się takie dni jak dzisiaj. Nawet po sezonie. Kilka dni temu wymieniłam garderobę na zimową. Część oddałam. Kiedyś wynosiłam przetwory do piwnicy. Okazało sie, że nigdy nie chciało mi się iść po nie i zostawały po zimie. Teraz trzymam w nieogrzewanej spiżarce i wiatrołapie. Mam pod ręką, biorę kiedy chcę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 06.11.12, 17:03 I bardzo dobrze Dorko, trzeba sobie ulatwiac to juz skomplikowane krotkie zycie, ja swoje przetwory trzymam w kartonach po winie na strychu, i to tez, nieraz nie chce mi sie tam podreptac, na 3 pietro, gdzie sa b.ciezkie drzwi przeciwpozarowe zainstalowane. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 05:43 twitter.com/BarackObama Murzyn niezrobil swego Murzyn zostaje po godzinach ... Milego Dnia Zycze Odpowiedz Link
tetika Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 06:09 witam jade dzis CV rozwozic, oby to cos dalo /chociaz z rozmow telefonicznych wynikalo ze to na nic bo nie planuja naboru/ Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 08:46 Witam TETIKO moze gdzies w ktoryms miejscu cos sie otworzy dla Ciebie. - powodzenia. HENRYK CV to dzisiaj sie nazywa dawne podanie o prace, jak szukales pracy, o ile sie orientuje. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 09:14 Witajcie. Lusia mam guza na głowie przez Ciebie u mnie na powitanie. Tetika,myślałam,że już to masz za sobą. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 09:17 Oj...Oj... JAGO to szybciutko przyluz sobie cos zimnego, ja chyba jestem twardziel nic nie poczulam, ha..ha.. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 09:35 Eeee już nie boli,przynajmniej się rozbudziłam. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 15:20 Zalapac sie na guza fajna rzecz,oczywiscie nie na poczatku gdy boli ale puzniej gdy bolec przestanie,gdy sie bedzie zmiejszal - cudowne uczucie. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 07.11.12, 15:39 www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2490 Jagus niezapomnij kupic gromnice,poswiecic je tez niezaszkodzi ! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 08.11.12, 12:26 WITAM w poludnie, pora na lunch, bylam w miescie zmoklam jak kura, wiec byla okazja wolna pralnia, wszystko poszlo w maszyny i od razu biale tez sie wypierze. lunch na piecu sie odgrzewa, organizacyjny dzien w domu. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 08.11.12, 12:49 my tez przed chwileczka z spacerku wrocilismy ja padniety i leze a Bobby by sobie jeszcze pobrykal masz dni organizujace,witaj u nas jutro to razem zorganizujemy chate na przyjazd blizniaczki sam na ostatnim gwizdku ciagne.Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 08.11.12, 13:05 Witajcie,u mnie trochę pojaśniało,niebo z ołowianego zrobiło się szare Spacerek uskuteczniłam na bieżni,1km w ciągu 22 minut. Trzymaj się Henryk,myślę,że nie jest tak źle z Tobą,tylko ta rozłąka. Bobiemu też pewnie brakuje gospodyni. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 09.11.12, 04:40 KukuuRykuu , udalo misie przed Kogutem pochmurna noc wiec ciemno jak w Egipcie futrzak spi gleboko i przed szusta z lozka niewyjdzie ma szesci pol roku i zaczyna z niego byc leniwiec jak pancio,oj jak my do siebie pasujemy. Milego i Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 09.11.12, 07:03 oj ktos nie spi i czuwa, zeby inni mogli spać udanego dnia zyczę! Odpowiedz Link
henryk245 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 08:23 vod.gazetapolska.pl/2692-cala-polska-idzie-na-marsz-niepodleglosci niezapomnijcie prosze wywiesic Polskiej Flagi w ten Wielki Dzien Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 10:47 WITAM Udanego dnia dla wszystkich, jade do Henryka obczaic przed przyjazdem Kendo i oczywiscie tez mala niesodziabke zawioze, ktora oboje b.lubia. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 10:57 Witajcie,dopiero wróciłam od endo. Lusia pewnie robi przygotowania na jutrzejsze powitanie Kendo? Miłego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 11 - LISTOPAD'a - 1918 Roku Panskiego 09.11.12, 11:06 Tak Jago, juz sie za nia bardzo stesknilam i podejrzewam ze jej maz tez. -Lusia- Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 07:40 miłego dnia na forum z Kendo i w realu życzę! Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 07:55 Kendo juz blisko domu,za pare minut powinna byc chyba przywiozla dobra pogode,sloneczko sie spod chmur przedziera. Dobrego Dnia Wsiem Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 10:13 Bobby byl zaskoczony i przeszczesliwy oo mamcia jest w domu az sie biedaczek zmeczyl tym wszystkim i poszedl do lozka spac. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 10:18 wlasciwie powinnam tu tez sie wklikac... musze nabrac ponownej "oglady komputerowej" to fakt,Bobby sie zmeczyl powitaniem i na ktok mnie nie opuszczal, dreptal za mna kazy kroczek..teraz odpoczywa po emocjach, degustacie bedzie robil jutro przy grillu, dziekuje jeszcze raz za powitanie i faktycznie przywiozlam pogode, pomimo lekkiego wiaterku(w Ystat wialo mocniej)jest cieplo i sloneczko swieci. pozdrawim zyczac udanego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 10:44 Witaj Kendo i reszta forumków. Uciekam,bo już wnusia przyjechała. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 10.11.12, 11:10 Klaniam sie WSZYSTKIM no i oczywiscie KENDO bo juz przyjechala. Jago milych chwilek z Martynka i synem. Milego dnia. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 05:25 prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/660753,koniec_z_rekordami_na_drodze.html Bobby przytulony do Kendo,mocno spia i musi im sie cos snic gdyz mowi przez sen a futrzak powarkuje,jak sielsko na nich popatrzec.Ja zachwile wstaje zaparzyc kawy i pogdrzac sniadanie dla Bobby-bedzie musial wstac o pol siodmej,Kendo jak zwykle polezy do dziewiatej,jest fajnie-przynajmniej mam dla kogo robic sniadanie.Sniadanie solo to znak na spartolony dzien. Milej Niedzieli Wam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:09 WITAM To Henryk dlugo bedziesz czekal na to sniadanie, dla Ciebie bedzie to juz drugie sniadanie za nim Kendo wstanie. Na dworze jest cieplo tylko wilgotno, wrocilam z "Maluszkiem" i poszedl juz do domu z "Mloda". A ja nie wiem co bede robila do tego czasu zanim przyjedziesz mnie zabrac na to grylowanie. Przyjemnej niedzieli dla WSZYSTKICH -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:23 Najwyzszy juz czas aby znowelizowac stare przepisy, dla mnie zjawiskiem nagminnym bylo parkowanie samochodow sprawnych ludzi na miejscach dla inwalidy, to to widzialam czesto przed szpitalem czy przychodnia zdrowia. punkty karne 4, to nie wiem co to znaczy czy duzo czy malo. -Lusia- Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:40 Witam, dzisiaj świętujemy. Tu w Zakopanem szczególnie uroczyście. Będą kapele góralskie. Banderia konna, czyli 60 koni a na nich pięknie 'wyzdajani' górale i góralki w wieku od 3 lat do 93 no i tłumy gapiów. Zapowiada się ładny dzień. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 08:51 Dorko bardzo lubie takie widowiska, jest wtedy tak kolorowo i odswietnie, wszyscy wychodza wlasnie zeby popatrzec. Jest wtedy okazja do spotkania dlugo nie widzianych znajomych, a przy okazji sprzedaja chyba jakies tam suveniry, nie raz mozna cos okazjonalnie kupic ladnego?. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:34 Witajcie ...dzień jak na zamówienie na taki uroczysty dzień. Będę oglądać w TV. Henryk szczęśliwy i reszta domowników też.Pięknie,po prostu pieknie. Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:38 Dzisiaj flagi łopoczą na wietrze. 11 listopada najważniejsza jest flaga. Narodowe barwy!!! Imprez od liku załapie się na niektóre.... Przyjemności niedzielnych i świątecznych życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:44 witajcie Zalogo, milo sie do was odezwac po tak dlugiej nieobecnosci, faktycznie pospalam dzis.... mialam z Mama isci dzis do Domu Kultury na zaproszenie, ale juz musialam wyjezdzac....pewnie Mama moze pojdzie sama. milego swietowania dla Was w kraju. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 11.11.12, 09:49 wstalem o czwartej i Polska Flage zawiesilem tak wczesnie by swit zobaczyla na bialo czerwono flagujemy 2 i 3 maja i 11 listopada oprucz tego nasze urodziny 28 kwietnia i 24 maja jest w zwyczaju podnosci flage gdy rodzina swieci jakis podniosly dzien Pzdr. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 10:25 WITAM slonecznie, dzien chlody, ale bedzie okraszone przynajmniej do 16,oo sloncem. Milego dnia dla wszystkich. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 10:36 Z rozbiegu widzialam nowy bukiet kawiatow i dopiero pozniej sie doczytalam ze to Twoje wlasne z ogrodu Kendo, o tej porze to faktycznie dlugo sie uchwaly. Dorka to Tobie tez bym pomogla fizycznie, ale myslami Ci posle troszke checi i sily do grabienia. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 11:25 To jeszcze raz się witam z Wami.Utknęłam na ZIMIE, niech ona jeszcze sobie gdzieś siedzi,ja do niej nie tęsknię. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 12.11.12, 12:04 Teraz dopiero dojrzałam Kendo,że to są kwiatki z Twojego ogrodu, jeszcze pięknie się prezentują.Moim tez zrobię,jak bedą miały nadejść przymrozki. Marnie już wyglądają i listki już żółkną. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 09:45 kwiatusie zostaly zawianae liscmi z czeresni i dlatego sie "uchowaly" wczoraj pol trwnika zgrabilam i pol altany oporzadzilam.... deszcz wgonil do domu dzis musze do miasta , zycze Wam udanych chwilek Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 10:26 WITAM Sniadanie z gazeta sie niestety przedluza, ale juz jestem. JAGO widze ze nabierasz nowej rutyny i wklejasz nowe ozdoby do swoich postow, tez bym chciala to umiec, ale moze pomalu dojde do tego momentu. Przyjemnego dnia dla WSZYSTKICH. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 13:59 swobodnadyskusja.myfreeforum.org/about1531.html Pietrzak podsumowal ! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 15:55 Lusia przecież już umiesz kopiować,a to jest najprostsze co może być z tymi gifami.Po bokach masz tematycznie, klikasz w obrazek,czekasz aż się pojawi link. Kopjujesz górny link i wklejasz na forum,bez żadnych dodatkowych ruchów. smayliki.ru/smilie-1002093639.html Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:11 Nie wiem ale jak najdae mysza podczas wykonywania czynnosci to wyswietla "blokera" czyli gdzies mam zablokowane dalsze czynnosci, byc moze sama sobie zablokowalam. Musze chyba dzwonic do siostrzenca znowu o pomoc. Bede jeszce probowala.- nie moge wlasnie przeniesc zdjec ze swojego albumu na forum. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:24 W tej pierwszej probie mialo byc co innego nie wiem. dlaczego znowu wszedl byk`?. Sprobuje na ta druga linie przeciagnac. -Lusia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 20:50 Wybralam inny obrazek i nie wiem co zle wyszlo. Jutro moze jeszcze sprobuje. Dziekuje Jago, juz mniej wiecej wiem o co chodzi. proba -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:18 Nie wiem dlaczego nie wchodzi mi ta ramka gdzie pisze "kopiera" tylko dluzsza inna ramka, poprobuje na swoim linku??? -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:23 Lusia,klikasz prawym na emotka np.tego otwiera się strona z linkami i tym emotkiem. klikasz prawym na link 1-szy od góry,zabarwia się na niebiesko,kopjujesz i wklejasz na forum. smayliki.ru/smilies-6.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:24 Lusia,lewym nie prawym klikasz na emotka,pomyliłam się. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 13.11.12, 21:35 klikasz lewym na link,on się robi niebieski,kopjujesz i wklejasz na forum. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 01:11 Za piec godzin przyjdzie"Maluszek" na sluzbe i zostaje przez caly dzien. WITAM WSZYSTKICH. udanego dnia Trenowalam JAGO chyba dokladnie? - DZIEKUJE - -Lusia Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 08:23 kawalerki poldarmo ? ..eee znaczy sie pol stolu,pol prysznica i pol lozka ??? sprytne te nowoczesne dziewczyny sa Dnia Dobrego Zycze Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 08:38 pozdrawiam! niech "dziś" Wam mija w spokoju i przyjemnosciach Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 08:46 swobodnadyskusja.myfreeforum.org/sutra34980.php#34980 Odpowiedz Link
kendo Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 09:42 strasznie wilgotno dzis mamy.. witajcie Zalogo slonce moze wyjzy z za chmury bym dokonczyla porzadki ogrodowe. przemilego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 10:42 Witajcie,u mnie też ponuro i zimno,ale jeszcze mrozu nie ma,to nie jest źle. Chociaż wolę mrozik do 5st. i słoneczko. Lusia,bardzo się cieszę,jak będziesz chciała,to możemy coś innego na tapetę. Na przykład wielkość liter,kolory. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 12:26 JAGO pewnie ze chce, moga byc litery na poczatek, jak masz cierpliwosc???...dziekuje... tzn,w Szwecji ze sie chce, bo w Polsce w niektorych kontekstach zdaniowych znaczy odwrotnosc ..n i e... -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 13:05 No to jedziemy. Size ,znaczy wielkość liter. i np. - otwierasz nawias klamrowy[size=16]piszesz tekst i zamykasz [/] po kreseczce ukośnej wpisujesz size i zamykasz klamra. i wychodzi tak. piszesz tekst i zamykasz Jak wejdziesz w podgląd,to na dole zobaczysz jak napisałam. Odpowiedz Link
kendo Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 17:08 uczcie sie uczcie.... z ogrodu o 16 wpelzlam do domu, ognisko za miedza sie dopala, liscie wszystkie juz zgrabione, a porzadek na altanie czeka, ale to mozna robic nawet kiedy pada....bo dach nad glowa. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 14.11.12, 22:16 Jago to jeszcze mi napisz jak sie ten kwadratowy nawias wstawia, bo ja na swojej klawiaturze nie mam, a cos sobie przypominam ze Kendo kiedys mi pokazywala, ale nie potrzebowalam go uzywac i wyparowalo z mysli. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 15.11.12, 00:28 >Proba. > druga probka -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:dzien Seniora i swiatowy dzien Cukrzycy 15.11.12, 00:31 >DZIEKUJE JAGO. > ide juz spac, spokojnej nocy -Lusia Odpowiedz Link
henryk245 **LYSTOPAD** 15.11.12, 08:03 polish.ruvr.ru/2012_11_15/Eurazjatycka-Unia-Gospodarcza/ Dwa Imperia na naszym kontynecie zamiast wielu czesto z soba walczacych panstw - szansa na staly pokoj . Dzien Dobry Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **LYSTOPAD** 15.11.12, 09:09 Witajcie Vistulanie.Ja zaraz jadę zapisać się na USG tarczycy,ciekawe,czy mi się uda. Lusia moje gratulacje. Po drodze obmyślę,czym będę Ciebie dzisiaj męczyć. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 17:52 m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105405,12852185,O_klusowniku__niedzwiedziu_i_Giertychu.html ciekawy artykul,polecam Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 14.11.12, 20:16 Bylby dostojny Prezydent RP z Romana Giertycha nieprawdaz ? Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:07 o jeja, dzis juz czwartek a tu tyle jeszcze do zrobienia, pogodowo wilgotno z tesciowa musze do miasta zaraz.niewiem kiedy wroce, zycze milego dnia.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:31 WITAM ale Kendo nie zapomnialas ze mamy sie spotkac po tesciowej, juz tak dawno tesknilam za Tureckim smakiem, czekam na telefon "mobil" Przyjemnego dnia dla WSZYSTKICH -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:41 nie ,nie zapomnialam juz wyjezdzam i dac znac po wszystkim Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:47 JAGO nie ma sprawy, dzisiaj nie mam "Maluszka" to na luzie, ale dopiero wieczorkiem, bo w godzinach poludniowych spotkanie z KENDO. Dziekuje za juz - polecam sie pamieci JAGO -Lusia- Odpowiedz Link
tetika Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 10:51 witam i tez dzis jestem nieco zajeta, trzymajcie kciuki za mnie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 12:33 Już jestem sprawę załatwiłam pomyślnie,teraz odpoczywam. Bawcie się dobrze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 15.11.12, 14:29 po wpisie w czytelni mialam sie przywitac i niestety ktos zaklocil glowe. wiem nawet kto,ale nie wypada obgadywac. wiec witam i zycze milego dnia. u mnie caly dzionek pochmurny i mglisty,az strach wychodzic na dwor. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 09:41 Witam Wszystkich i dawno nie widzianej Sloo. W nocy już było -1,to zrobiłam zdjęcie ostatnie niedobitkom. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 09:58 *Jago, no sliczne jeszcze "te niedobitki" witajcie Zalogo, a zwlaszcza Sloo i Mala, ktore ciekawe lektory jak zwykle polecaja.... wczorajszy dzien pod udanym znakiem sie zkonczyl a dzis czekam na laskawsza pogode,chociazby odrobine slonca by na altanie juz zakonczyc "skladowanie letnich mebelkow" a pozatem udanego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 10:49 O siodmej wychodzilismy na poranny spacerek,mgliscie pochmurno i ciemno o tej godzinie "kendo" obrca sie na drugi bok ..dla niej raczej kot,nie pies pasuje kiedy wreszcie snieg rozjasni poranki i wieczory ? tesknie do tego . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 16.11.12, 15:05 WITAJCIE udanego popoludnia i wieczoru -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 09:37 WITAM w ponury listopadowy poranek, niemniej zycze udanego wypoczynku -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 10:07 Witam,dzień identyczny jak wczoraj,czyli mgła spowija. Miłej soboty. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 16:16 Witam sobotnio w listopadowy pochmurny dzien . mimo to zycze udanych chwil. sama czekam na gosci z "salcesonem"-znacie to ciasto? Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 20:46 *Slo, no kiedys ptytalam o ten salceson i zapomnialam... wieczornie sie witam, lusia dzis byla, a najpierw do sklepu musialam... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 17.11.12, 21:00 SLO - nie slyszalam o takim ciescie salcesonowatym? jakis przepis moze - powaznie? -Lusia- Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 08:38 Witam w piękną niedzielę. Ciasta salcesonowatego nie jadłam a nawet nie słyszałam o nim, ale narobiłyście mi smaku i zaraz nastawię drożdżaka 'leniwca'. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 08:50 *Dorus drozdzowke leniwcowa lubie... Lusia mnie wczoraj zaopatrzyla w odwiedzinach szarlotkami w dwoch wydaniach, ja dokupilam-az "zaslodzilysmy sie " dzis do niej jade i na kije idziemy pozniej druty i moze komp, Witajcie przy niedzieli, tu jakos nijako za oknem milego odpoczynku Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 10:02 Witajcie.Obiecują słoneczko,ale na razie mglisto Miłej niedzieli Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 18.11.12, 14:20 WITAJCIE No ... Henryk.... takie piekne roze gdziezes je wynalazl. Mu juz z Kendo po kijach i po lunczu, drugie danie czeka w kolejce moze za godzine. Przyjemnego popoludnia. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 08:00 zmianynaziemi.pl/wideo/francja-zamknie-wkrotce-obszar-w-ktorym-da-sie-przetrwac-rzekomy-koniec-swiata-21-grudnia DzienDobry Wsiem Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 08:04 juz tyle na ten temat mowono, nawet i odwolywano koniec swiata, witam zaloge z poczatkie tygodnia tu mrozik nocny szyby w samochodach pomalowal i na drodze slisko, psiun piruety robil na spacerze... sloneczko jednak lapki wystawia... przemilego dnia i tygodnia. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 09:08 Dzisiaj pierwsza mgła w tym półroczu, ale za to jaka. Gęsta, wilgotna, obrzydliwa, nic nie widać. Słoneczka życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 09:12 *Dorus tu mgly mialysmy chyba z dwa tygodnie-wilgoc obrzydliwa, dzis sloneczko na topie i tego Ci zycze.... Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 10:30 slonce w pelni wiec do zobaczenia pozniej trzeba konczyc zaczte "pracki na dworze" altane/okna poobmywac juz pod katem zimy milusinskiego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 11:06 Witajcie.U mnie mgła wreszcie opadła,ale dalej pochmurno. Raz słonko rozbłysło,choć nie wiem jakim cudem i dalej beznadziejnie,więc weny do roboty nie mam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 12:27 WITAJCIE Sle wszystkim teskniacym za sloneczkiem, posylam go prosto nad WASZE glowy. Przyjemnego tygodnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 14:35 Dzien dobry w poniedzialek. dobrze,ze konczy sie dzien pracy,ale w domu tez pelno roboty! Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 19.11.12, 14:45 witajcie niemal Cala zalogo, no tak,pracki zawsze w domu pelno, ja ze swa sie nawet uwinelam wraz z oknami... teraz bede sie grzala herbatka poobiednia, bo w stopy zmarzlam az do kolan milego popoludnia Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 05:16 finanse.gazetaprawna.pl/artykuly/663135,dolar_slabszy_a_zloty_coraz_mocniejszy.html Dnia Dobrego Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 08:59 *Jagus, slicznie kwitnie na czerwono kwiatek, tez takiego mam juz przekwitnietego, i dlugo stoi ,czekam by zakwitl, zkwitnie???????? Witajcie zalogo i miejcie sobie udany dzien. tu znowu bardzo wilgotno Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 09:19 WITAJCIE Ja nie moge pochalic sie sloneczkiem tak jak wczoraj, niemniej slonecznego dnia dla wszystkich. Jago lubie Anthurium, sa jeszcze w odcieniu rozu, tez ladne. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 09:52 witam wtorkowo zyczac jak zwykle udanego dnia. od rana pieknie swieci sloneczko, zupelnie inaczej wyglada swiat za oknem niz wczoraj przy mgle jak mleko. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 09:59 oooo????????? to wczorajsze tutejsze slonce do polski zawedrowalo... cieszcie sie Nim Kochane i lapcie jego energie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 10:27 Tu też piękne słońce. Plecak, kijki w rękę i zaraz idę do miasta. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 10:30 witaj Dorus bedzie dzis piekny spacer z porzytecznym, tylko nie zakup "jakiegos glupota" milego dnia i przyjemnej drogi Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 12:04 Lusia,poprzednie anthurium jest właśnie różowe, Mam też czerwone,wyrósł jak głupi wysoko.Lusia na pewno Twój zakwitnie po odpoczynku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 20.11.12, 12:52 Jago ja go lubie, a to Kendo pisala, ze ma taki w domu. I nota bene mialam w wiazance slubnej w Polsce. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 05:55 www.rp.pl/artykul/10,953813-Jak-sie-obronic--po-bozemu.html Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 08:39 Henryk bardzo dobry tips, tylko czy wszyscy maja checi i predyspozycje do tego typu cwiczen. Ja chetnie bym sprobowala. Jak chodzilysmy z Kendo na cwiczenia Joga, to byl boksning, dla wszystkich, chyba by cos z tych cwiczen mozna by bylo cos w razie czego zastosowac. WITAM trudno przewidziec jaki bedzie dzien, rano ciemno, teraz teraz jeszcze nie calkiem widno. Udanego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:05 mialam zmknieta zaluzje i pospalam sobie, myslalam,ze to noc jeszcze kiedy oko otworzylam, to mgla bialutka za oknem.... witajcie Zalogo mam nadzieje ze milo spedzicie dzien czego zycze Wszystkim po koleii. Odpowiedz Link
tetika Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:11 witam a ja sie zabralam z powrotem za cwiczenia. Znow sie zmuszam do rowerka az do spocenia sie okrutnego. jesli nie schudne to przynajmniej poruszam miesnie to sa malusie cwiczonka , ale od czegos trzeba zaczac.... dobrego dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:31 Witam rownziez milo zyczac jak zwykle (az do znudzenia) milego dnia. u mnie znow mgła, szaruga. ćwiczenia sobie odpuscilam, tak mnie amsuja na wszytskie swiata strony,ze juz cwiczyc mi sie nie chce. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:49 Ja już przeszłam 1km. i starczy na dziś.Teraz popijam kawkę. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 21.11.12, 10:51 dziewczyny ja cwicze co drugi dzien, ubylo mi 1 cm w pasie od przyjazdu od Mamy.... dzis cos znowu z fizycznej pracki zakonczeniowej w ogrodzie zrobie to tez zaliczam do cwiczen "silowych" zycze efektow w ciwczeniach masaze dobra rzecz Sloo, po zakonczeniu tych sesji mozesz powrocic do "dawnej gimnastyki" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 08:27 WITAJCIE MOkro,szaro, ale na pocieszenie juz tylko 9 dni do Adwentu U nas juz dekoruja wystawy sklepowe na swiatecznie, w gazetach i osobne reklamy zapraszaja do kupna roznych prezentow, oczywiscie po obionej cenie, szynki juz od dawna leza w sklepach po atrakcyjnych cenach. Zycze udanych wyborow na prezenty Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 08:43 hello-earth.com/nikolatesla/amachinetoendwar/libertymagazine9february1935.html innemedium.pl/wiadomosc/nikola-tesla-czlowiek-wizja-przyszlosci-albo-po-prostu-przyszlosci Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 09:49 Witajcie...co z tego,ze ciepło na dworze,jak nie ma słonka i pochmurno.Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 22.11.12, 10:15 szaro/wilgotno ale jakos sie wytrzyma do wieczora przy zapalony swietle... tak,kolorowo bardzo na miescie sie zrobilo, tylko,gdzie ustawiac przechowywac te wszystkie wspanialosci "choinkow" zycze udanego dnia z ginastyka/kroczkami na biezni.... Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 06:27 nautilus.org.pl/index.php?p=artykul&id=2600 na dworze jeszcze ciemno,niepada,jest lekka mgla Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 09:12 juz slonce wyszlo od razu inne checi do calego dnia zycze udanego zakonczenia tygodnia pracy pracusiom Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 09:39 Witam,u mnie niestety słoneczka nie ma ,tak jakoś smętnie się zrobiło, ale Wam życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 10:03 wszedobylski "facebook" zamraza strony,czyni ze niemoge zamieszczac postow,do czasu "wielkiego prania" bede zadkim gosciem na forum,dotyczy tylko mnie "kendo" ma swoj wlasny komp i inny operator-jest czysty,sprawdzalem. Pzdr. PS: cos waznego napisze z telefonu Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 10:06 *Henryk alez sobie "sprawil utrapienie czasu" moze "po praniu bedzie sprawniejszy" przeciez mozesz przy biurku tez zasiasc i klikac.... Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 16:43 obejrzałam prognoze pogody, idzie zima... ciepłego wieczoru zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 23.11.12, 16:46 *Greis niestrasz zima, tu na razie na pare dni niezmieniona aure ze sloncem zapowiadaja.. cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 05:49 Nowe informacje o trzech dniach ciemności admin, pt., 2012-11-23 19:26 Od kilkunastu dni w Internecie można znaleźć informacje na temat tego jak rzekomo wyglądać będzie moment, gdy nadejdą słynne trzy dni ciemności. Nowe wskazówki i wyjaśnienia znowu pochodzą od lamy klasztoru Gyandrek w okolicy Kailas, zwanego też Wyrocznią Szambala. Jego opowieści o czasie apokalipsy zawierają zaskakująco dużo szczegółów. .. Naukowcy twierdzą, że 21 grudnia tego roku nie można się spodziewać niczego ciekawego poza początkiem kalendarzowej zimy. Mimo to wiele osób zastanawia się po pierwsze czy do tego dojdzie już niedługo, a po drugie, co właściwie ma się stać i jak ewentualnie ma to przebiegać. Jeśli ktoś z góry uważa, że opowieści o końcu świata to absurd lepiej niech daruje sobie czytanie dalszej części tego artykułu. Lama zwany Wyrocznią nie twierdzi, że do tych wydarzeń na pewno dojdzie, ale wskazuje na szereg czynników, które mogą spowodować, że faktycznie coś wyjątkowego wisi w powietrzu. W grudniu tego roku dojdzie do specyficznego ustawienia planet i jest to fakt bezdyskusyjny. Według tybetańskiego lamy najpierw będzie ciepła jesień i zima a potem szczególnie ważnym dniem będzie 21 grudnia, ponieważ wtedy wszystko się zacznie. Nasz układ planetarny wraz z Ziemią znajdzie się wtedy we fragmencie przestrzeni zwanym przez niego pasmem zerowym. Inni nazywają to również galaktycznym równikiem. Ciemność, jaka wtedy ma według niego nastać wynika z tego, że to specjalny obszar przestrzeni, w którym nie działa energia. W efekcie wokół nas znajdzie się ciemność i cisza. Lama opowiadał, że momentami będzie można zobaczyć jakieś kształty. Czasami dojdzie też do wstrząsów, niektóre budynki zostaną zniszczone. Jak sądzi Lama miasta mogą stracić do 10 % populacji. Tybetańczyk udziela dodatkowo kilku rad. Po pierwsze, rekomenduje załatwienie wszystkich swoich spraw przed 21 grudnia. Poza tym sugeruje, aby 20 grudnia zabrać dzieci za miasto wraz z dokumentami i gotówką. Trzeba udać się w miejsce gdzie będą zapasy żywności na przynajmniej 2 miesiące. Według niego łańcuchy dostaw towarów zostaną być może odtworzone właśnie po około dwóch miesiącach. Nie wiadomo jednak, na jakiej podstawie tak twierdzi. W miejscu gdzie będziemy przebywać należy zadbać również o zapasy wody pitnej. Przydatne może być drewno na opał. Lama podkreśla, że nie będzie działała żadna elektronika. Oczywiście oznacza to, że nie będzie działać cała komunikacja. Lama sugeruje potem to samo, co Ojciec Pio, czyli aby zasłonić okna w domu i nie wyglądać za nie. Zwraca też uwagę, aby nie ufać temu, co będą podpowiadały zmysły. Wyrocznia Szambala sugeruje, aby nie opuszczać wtedy swojego schronienia a jeśli jest to konieczne nie oddalać się daleko, bo łatwo można będzie się zgubić. Nie będzie można zobaczyć wtedy nawet własnych rąk. Po ponownym pojawieniu się widocznego świata nie należy się zbytnio spieszyć z powrotem do cywilizacji. Według lamów znacznie lepiej będzie pozostawać z dala od obszarów pełnych anarchii i walk o przetrwanie. Kataklizmy będą trwały około dwóch tygodni, ale ich echa będą odczuwalne miesiącami. Przynajmniej do lutego 2013. Całkowite wyjście Ziemi z tego obszaru zerowego spodziewane jest 7 lutego 2013. Co pocieszające tybetański lama uważa, że już w marcu wszystko wróci do normy. Koniec świata, jaki znamy będzie też początkiem radykalnej zmiany dla ludzkości. Wszyscy staną się według mnicha znacznie bardziej uduchowieni. Nie wiadomo skąd lama zwany Wyrocznią Szambala ma aż tak dokładne informacje na temat trzech dni ciemności, skąd zna dokładne daty? Naukowcy oczywiście twierdzą, że opowieści na temat przejścia jakiegoś specjalnego obszaru w galaktyce, nie mają nic wspólnego z rzeczywistą wiedzą naukową mimo to wiele osób poszukuje odpowiedzi i być może przekazy tybetańskich lamów wydadzą się im przynajmniej interesujące. www.neacsu.org/2012/11/211212-tibetan-monks-make-statement-for.html Milego Dnia i udanego Lyk End´u Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 09:28 niby ci z Tybetu zawsze mieli inne podejscie do zycia i jego konca teraz zapowiadaja cos nowego, moze sprowokowani pierwszymi pogloskami o nadejsciu KONCA witajcie Zalogo, slonce zaczyna lapcieta wystawiac i to cieszy udnaego weekendowania Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 09:59 To tylko wypada zaopatrzyc sie w swieczki i suchy chleb dla konia, a wode nalapac we wszystkie garnki? Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:24 To jest to, co najbardziej będzie mi potrzebne. Świeczki, żeby znaleźć tabletki nasenne a woda, żeby móc je popić. Nie jest źle. Prześpię te 3 doby. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:30 Lusia,ale się uśmiałam ...suchy chleb dla konia , pamiętam ot głupotki,głupotki człowieka z bujnym wymyślaniem. Ludzie uwielbiają się bać,a ja horrorów nie lubię. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:35 witajcie i cieszy mnie,ze sie nie boicie KONCA Henryk usiluje nas "starszyc" caly czas.... miejmy nadzieje ze pobedziemy jeszcze dlugo w tym skladzie a moze i wiekszym na Vistuli... przyjemnych poczynani na dzis, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:38 Jago i pozostali MILI, jak sie czyta czy slucha takich wywodow, ma sie mieszane uczucie, nie wiem czy podchodzic do tego powaznie, czy z przymruzeniem oka. Ale zawsze w takich przekazach gdzies tkwi prawda.. chyba...????? Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 24.11.12, 10:56 ot to.... grunt to zdrowy rozsadek i nie przejmowac sie... milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 09:08 dzis "otwarcie przedswiatecznego handlu" z konkursem na najpiekniejsze okno wystawowe, czyli niedziela dla handlowcow i dla klijetow na miesice Mikolaj rozdajacy cukierki dzieciom... dla doroslych glögg mielj niedzieli zycze. Odpowiedz Link
tetika Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 10:21 witam slonko przeswietla sie przez chmury a mnie glowa boli cos Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 11:13 Witam,u mnie mgła i szaro. Miłej niedzieli Wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 25.11.12, 11:20 Przyjemnosci niedzielnych przed Adwentowych zycze. U mnie pochmurno i wilgotno. Idziemy z Kendo na "brunch" na godz,12,oo a pozniej na miasto po sklepach, zeby wychodzic nadmiar kalorii. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 09:34 witajcie, przezylam brunch, smacznie i duzo bylo, sklepy tez "zwiedzilysmy" mimo deszczu duzo ludzi bylo, dzieciska na okolo Mikolaja tanczyli... przemilego poczatku tygodnia zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 09:42 WITAJCIE Poczatek tygodnia podobny do porzedniego z tamtego tygodnia, mokry ale blizej swiat. Zycze trafnych pomyslow na zakup prezentow i milego tygodnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 09:46 Witajcie,nareszcie u mnie słonko zaświeciło,czego i Wam życzę Wypiję kawę i wezmę się do roboty. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 10:38 witacie Zalogo *Teti no super zdjecie z psiunkiem.. miecie sobie dobrze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 26.11.12, 13:18 Piesek pewnie czeka na kapanie i udaje, ze nie wie o co chodzi. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 09:35 ma byc duzo chlodniej od soboty, juz strasza,ze finska zima sie zbliza, kola zimowe dopiero w poniedzialek mi naloza. moze nie bedzie tak zle dojechac do firmy, Witajcie Zalogo zycze udanego dnia my dzis z Lusia idziemy na "stol swiateczny"z "klubu drutowego" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 09:43 KLANIAM sie unizenie zyczac milego dnia z myslami o swietach. Od nastepnego tygodnia wtorek w nocy -10 stopni w dzien 0, byle nie bylo slisko. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 09:48 *Lusia, to az tak ma byc zimno? swiecie, oby poniedzialek byl cieplejszy i nie sliski, ale letnie opony mam jeszcze "niewyjechane" wiec mysle,ze jazda bedzie OK: Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 10:23 Nie chwal się Lusia,bo u nas też będzie zimniej od soboty. Miało być dziś słoneczko,to czekam,mam jeszcze okna dokonczyć,a bez słonka chyba nie da rady. Miłego spotkania na kółku drutowym. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 10:36 Greis dziekuje za pozdrowienia. Jago wcale nie chce zimna i nie lubie zimy jak sa odwilze i roztopy. Ntomiast lubie siedziec w domku jak mam odpowiednie towarzystwo i cos dobrego do jedzenia i moze byc dobra ksiazka, ktora nie pozwala sie oderwac od jej akcji. A tu przyjdzie mi chodzic z "Maluszkiem" i oczywiscie codzienne zakupy, albo trzeba zmienic rutyne i handlowac raz w tygodniu.. Natomiast jak jest mroz i suche powietrze, slonce to uwielbiam taka zime. Pamietam ja z rodzinnego domu. Tutaj nad morzem przewaznie wilgotno, a snieg dlugo nie lezy, chyba ze ekstermalne mrozy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ** LISTOPAD ** 27.11.12, 11:14 dzien dobry, slonecznego dnia jesiennego (jeszcze) i dobrego humoru i milych chwil. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 28.11.12, 08:20 Ranek mokry, ale pracowity, bulki juz rosna na wczorajszym zakwasie, dzisiaj dodalam troche nowych drozdzy i maki i zobaczymy co wyjdzie, przede wszystkim w smaku. Odlozylam rowniez pozywke zakawsu do sloiczkow. Przyjemnego dna zycze. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 28.11.12, 09:45 innemedium.pl/wideo/obama-moze-byc-oczekiwanym-antychrystem Dziendobry Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 28.11.12, 09:56 *Henryk, tak,przepowiadal Nostradamus, ale czy to On nim jest????????? na wczorajaszym spotkaniu bylo fajnie, zaskoczylysmy wsystkich mikolajowymi czapapi,co sprawilysmy swiateczny juz nastroj mnie czeka jeszcze jedno spotkanie z jedzeniem w kolku literackim, bedzie 11 grudnia.... Witam zaloge, slonca jakos brak, noca chyba padalo,bo ulica moka i z drzew kropeli splywaja... milego dnia Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 04:49 .. w kolku literackim ? noo dobra ale wez z domu wlasna literatke- tak bedzie higieniczniej ! Pzdr. Odpowiedz Link
greis52 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 06:45 i niech sie konczy szczesliwie! spokojnego dnia! Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 07:02 Tekst linka coraz wiecej przepowiedni sie sprawdza,z aptekarska dokladnoscia Tekst linka Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 09:04 przedostani dzien listopada zdaje sie ze sloncem nas przywita, czego i Wam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 09:54 Witajcie... Cieszmy się życiem,bo powtórki nie będzie. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:02 *Jagus no super to ujelas... zycze milego niepowtarzalnego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:06 WITAM Ja po tej zmianie czasu jakos wybilam sie z rytmu, i ta przebudowa mojego miasta wytraca mnie jakos z mojej oebity, to ciagle wbijanie tych slupow betonowych bardzo jest uciazliwe dla moich uszu, i pozwalam sobie polezec dluzej w lozku, bo sypialnie mam troche z innej strony i mniej sluchac to bankanie. DLA WSZYSTKICH przyjemnego dnia. Jago zamieszczony obrazek rozwesela mysli na zaplanowanie dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:08 *Lusia bankanie = tluczenie mlotami sparawdz dzis u maxa czy modrzewa ma igly a inaczej poczytaj w temacie "idzie zima" co Dorka pisze... milego cichego dnia.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 10:43 Cala aleja zolta prawie wszystkie igly juz opadly. Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 12:04 to pewnie i galazki tez leza na ziemi, musze podjechac i do wazonu chyba pozbierac, bedzie "choineczkowy bukiet bozonarodzeniowy" bo mialam w zeszlym roku i nie uczulalo nic, bylo bez hiacyntow tez.. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 14:43 przed chwileczka posypalo z nieba,Aniolowie pierze dra ... jeszcze jest szaro ale w nocy mozna sie spodziewac ze troche pobieli wiatr lekki ale z NE , z polwyspu Kola wiec Zima juz tuz tuz - dobrze gdyz nielubie obecnej zgnilej aury.Pzdr. Odpowiedz Link
henryk245 Re: ** LISTOPAD ** 29.11.12, 19:55 www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=2715893&redirect=false .. wychodzi na to,ze bedziemy mieli zime latos,moze juz jutro widzieliscie meteo reportarz z Moskwy ? - ladnie maja . Odpowiedz Link
kendo Re: ** LISTOPAD ** 30.11.12, 09:39 poranki coraz chlodniejsze, nie sypnelo wczoraj sniegiem, tylko postraszylo, obiecuja na sobote/niedziele milego piatku zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ** LISTOPAD ** 30.11.12, 10:52 Witam serdecznie.Na razie bez opadów,ale tylko 4st. Odpowiedz Link
dorka556 Re: ** LISTOPAD ** 30.11.12, 11:33 W górach w nocy sypnęło. Tu dzisiaj na niebie pokazały się pierwsze śniegówki. To znak, że i na dole popada. Poza tym wczoraj był najazd sikorek na mój karmnik. Normalnie, przez cały dzień kręcą się pojedynczo. Wczoraj przylatywały całą chmarą. Zawsze tak robią przed mrozem. Skąd one wiedzą? Jeszcze tylko 4 miesiące i WIOSNA !!! Odpowiedz Link