lusia_janusia 17.02.13, 16:00 Ze spaceru po parku - dzisiaj dziewczyna myje wlosy w fontannie, latem autentycznie woda kapie jej z wlosow. Podejrzewam, ze chyba nie jest za zimno tym damom, a ta dama wykapala sie w rzece Helge i wyciera sobie plecy, w dalszym planie teatr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: PARK 17.02.13, 16:44 sliczny spacer Sloo,sobie raraz sobie przypomni gdzie to bylo.... Odpowiedz Link
henryk245 Re: PARK 17.02.13, 17:52 .. taak,i jezeli wezmiemy pod uwage ze szwedzi niesa tak goracy jak polacy naprawde biedule Odpowiedz Link
kendo Re: PARK 17.02.13, 17:54 nooooooooooooooo... ale umia sobie radzic tym problemem Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 17.02.13, 19:08 Kendus czy te dame moje chlopisko trzymalo za biust? no przypomnialo mi sie miejsce,ale zima jest mnie urokliwe niz wiosna,a to byla majowka, piekna pora roku,piekna wizyta,piekne wspomnienia. dziekuje Kendo za te kilka dnis pedzonych razem,bede je dlugo wspominac. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK 17.02.13, 19:19 tak,tak Sloo ta dame Twoj malzonek trzymal za bist... popatrz,kzdy pan musi to zrobic, jakis magnez ma dama czy co????? dzieki Sloo, ze milo wspomnasz pobyt u mnie, tez czulam sie u Was znakomicie,i nie raz Lusi opowiadam co zwiedzilam,gdzie mnie zabralas.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 17.02.13, 19:22 w kazdym miejscu sa ciekawe miejsca i powiem CI,ze z okazji gosci samemu tez sie duzo zobaczy czasem nowe miejsca w ktorych nie bywalam. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK 17.02.13, 20:24 a Dania Wam sie chyba nie marzyla co?? a tak z "niczego" pojechalismy sobie.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 17.02.13, 20:36 a gdziezby tam.... mila niespodzianke nam sprawilas Danią i innymi pieknymi miejscami i wogole wszytskim. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK 17.02.13, 20:57 i pomysl, tak z niczego padlo zaproszenie i bardzo wszystko sie udalo... szkoda,ze tak krotko, ale i tak macie wspomnienia.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK 17.02.13, 22:12 To widzisz Slo, chociaz ty wspominasz zimna Szwecje cieplo, Bo moi znajomi spotkani w Polsce, zawsze mi przypominaja ze tu zyja zimni ludzie podobni do klimatu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 18.02.13, 08:28 Lusiu jak to mowia co kraj to obyczaj, dla nas Polska, dla amerykanow Ameryka,. dla Szwedow Szwecja, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. ja tam wspiminam milo miejsca gdzie bylo mi przyjemnie spedzic czas i gdzie sympatyczni ludzie jak TY i Kendo. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK 18.02.13, 09:01 Dziekuje Slo, Przyjezdajac do krju zauwazam teraz roznice jak ludzie tez juz sie zmienili przez ten czas jak mieszkam tutaj. Zaczynaja sie zamykac w sobie, jeszcze w tych malych enklawach, gdzie mieszka stara generacja ze swoimi dzecmi to funkcjonuje po staremu, ale juz w tych wybudowqanych nowych osiedlach, to prawie nikt sie nie zna blizej, chyba, ze z klatki, i spotkan w windzie.? Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 18.02.13, 12:46 masz racje Lusiu, "stara generacja" zupelnie inaczej pojmuje sasiedzkie kontakty czy tez sasiedzka pomoc. moja tesciowa mieszka sama i bez pomocy sympatycznych sasiadek nie zbyt poradzilaby sobie w codziennych czynnosciach. tez mam sasiadke z ktora wymieniamy sie pomoca,podlewamy kwiatki na czas wyjazdu, karmimy swoje zwierzeta, a czasem jesli potzreba idziemy pozyczyc przyslowiowy cukier. czasem tez spotykamy sie towarzysko. nie wyobrazam sobie inaczej, bardzo brakowaloby sasiedztwa,bo przeciez on jest jakby najblizej gdyby potzrebna byla pomoc. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK 18.02.13, 13:19 Tutaj gdzie mieszkam to mamy podworko zamkniete 5 klatkami schodowymi, to mieszka troche lokatorow, Ci co mieszkaja najdluzej znaja sie dobrze, ja tez tu mieszkam juz 16 lat i wymieniamy sie drobnymi uslugami, tzn, przewaznie mnie prosza starsi o pomoc, albo zeby wyjsc z pieskiem. I chetnie to robie bo to nie zadna ciezka praca zeby wyjsc z pieskiem na sacerek, a tymbardziej jak on jest malej rasy, albo z dziadkiem isc do banku, bo sie sam boi, ze go okradna. Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 18.02.13, 14:04 no to fajna maja sasiadeczke. a jest ktos komu przeszkadzaja szczekajace pieski? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: sasiedzka pomoc 18.02.13, 14:20 Nie raczej nie, pieski nie szczekaja, a jezeli juz, to tylko w naszej obecnosci jak sie spotkaja z innym pieskiem i sie bawia. Odpowiedz Link
kendo Re: sasiedzka pomoc 19.02.13, 09:20 super macie z sasiadami sloo, tu sasiada prosi sie o wybieranie poczty podczas jego nieobecnosci, coby "zlodziej wiedzial",ze skrzyka oprozniona tz.wlasciciel w domu i niema co okradac.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 21.02.13, 14:21 nie wiem jak Wasze parki wygladaja wiosna,bo moje oblegane sa spragnionymi zieleni,swiezego powietrza i wiosennych widokow. w najwiekszym miejskim parku jest tumult spacerowiczow,rowerowiczow, pieskow, wozkow. nie sposob minac sie swobodnie,bo jak nie rower tzreba uwazac to na pieski. brzmi to niewiarygodnie,ale jest to jedyny miejsce w centrum gdzie nie trzeba uruchamiac silnikow i ciagnac sie kilometry za miast. kolejnym takim wypadowym m.jest Jezioro Głębokie wokol ktorego tez spaceruja spragnieni wiosny. do tego wszytskiego mozna spotkac jeszcze konna policje. taki spacer jest dosc uciazliwy ze wzgledu wlasnie na rowerzystow. niektorzy jezdza spokojnie,ale sa tacy,ktorzy szusuja bez wgledu na duzy ruch ludzi. czasami jak taki ktos swisnie kolo ucha to nie zle mozna sie wystarszyc,a co maja "powiedziec" te biedne pieski? nie dziwi mnie to,ze tak wlasnie jest,pierwsze promienie slonka mobilizuja wszytskich zimowych leniuchow do czerpania wszytskiego co zwiazane z nadchodzaca wiosna. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK 21.02.13, 14:48 Slo w tym duzym parku sa zaznaczone sciezki rowerowe wspolnie razem ze spacerowymi ale w sroku parku sa tylko sciezki spacerowe, tez duzo ludzi, bo na wolnych trawnikach graja w rozne gry gryluja i sie opalaja, zrobili nowy plac zabaw dla dzieci, gdzie zamontowali stara studnie z pompa, gdzie pompuje sie wode, sa dwa stawiki ogrodzone dla dzikiego ptactwa rozne gatunki, plywajace i chodzace, a od strony Helge-rzeki, zrobili schody na ktorych mozn swobodnie siedziec, mlodzie sie opala, a wieczorenm nie tylko?....? Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK 21.02.13, 15:03 a widzisz zapomnialam,przeciez o wolnych miejscach/placach do lenichowania. jest tego duzo w roznych miejscach miasta w laskach,parkach, nad jeziorem. drewniane stanowiska ze stolami, lawami,zadaszeniami. ale mimo tego ruch jest duzy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK 21.02.13, 15:09 W polnocnej czesci miasta jest brzozowy park, ktory lubie, bo tam nie ma tloku, i duzo alejek do spacerowania, prawie sie czuje jak w lesie. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK i spacer w plenerze 21.02.13, 15:13 nie lubie tagiego tloku w parkach, naprzeciwko Lusi jest mini park, tam z dziecmi przychodza, dzis bylam nie w parku a w plenerze, tam gdzie latem krowki sie pasa, normalna trasa na 50 min,a ja w 35 minut zrobilam bo z kijami pod goreczki maszerowalam.... cudnie bylo,jak popatrzycie jak pieknie niebo za murkiem z kamieni wyglada tam niemal na horyzoncie....przeszlam murek i do domu zawrocilam inna droga Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK i spacer w plenerze 21.02.13, 15:16 To mialas Kendo rozpoznawcza wycieczke dzisiaj, przy takiej pieknej pogodzie, uwazaj na tempo., nie za szybko, butow nie przepomczylas? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK jesiennie 12.10.13, 16:48 Dzisiaj dopisala pogoda na spacery. i to juz czerwien i braz maluja nam w kolorach. Kogut adorowal mlodym kurkom w zbieraniu pozywienia. I ostatnie roze jeszcze kwitna Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK jesiennie 12.10.13, 16:52 Przeciez chcialam napisac komentaz do zdjecia i kliknelam tam gdzie nie potrzeba, jak te grzybki z parku sie nazywaja? czy to sa "opienki" na zdjeciu z wczesniejszym.? Odpowiedz Link
kendo Re: PARK jesiennie 12.10.13, 17:09 lusia_janusia napisała: > Lusia, podobne do opienikow, ale nie pamitam czy tak ich nozki wygladaly?? moze inne Panie nam podpowiedza. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK jesiennie 04.05.14, 17:46 W parku na spacerze sotkalam wiewiorka, ktora posilala sie w panstwowej stolowce, Odpowiedz Link
kendo Re: PARK jesiennie 04.05.14, 18:13 ale mialas szczescie ja w kamerke zlapac, czy to w parku kolo Ciebie czy w dworco? slicznosci.dzieki ide do ksiazki, tomiszcze grube, moze do jesien skoncze.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK jesiennie 04.05.14, 18:29 *Kendo, to ujecie jest z "häslogården" w duzym parku. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK z wiewioreczka 05.05.14, 09:45 a to musieli budke teraz doczepic, nie zwrocilam na nia wczesniej uwagi... udalo Ci sie z nia.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> marzec2015<< 07.03.15, 17:52 W tym roku nie ma karmnika dla wiewiorek. Park jeszcze wyglada szaro, buro, tylko ludzie spaceruja, niby mialo byc cieplo, ale wcale tak nie bylo, bylo widac tylko same koguty, moze kwoki siedza juz i wysiaduja jajka? Gesi domowe, leniwe, ospale, utuczone, ale biale czysciutkie, znudzenie przygladali sie na ludzi ich obsewujacych. Kaczek mnustwo, ludzie ich dokarmiaja chlebem, ale nie bardzo chca go zajadac. Para dzikich gesi sploszona odfrunela z rzeki w szuwary, moze szukaja juz miejsca na gniazdo. Przyszlam szybko do domu, wiatr obwial mi policzki zimnem, w domu rozgrzalam sie kawka capucino. I taki godis(cukierki) sobie kupilam w tygodniu i na deser zajadalam. to juz wielkanocne cukierki o roznych figurach. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PARK>> marzec2015<< 07.03.15, 18:32 To pięknie dzień spędziłaś Lusiu,ja z najmłodszym wnusiem i synem w domowych pieleszach.Gąski utuczone,a kogutek jak zwykle na koguta przystało jest wystrojony w kolorowe piórka. Ja wypiłam teraz kakao i kawałeczek zjadłam szarlotki budyniowej. Podzieliłam dla córki i syna,a jutro upiekę sobie muffinki. są mniej kaloryczne. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> marzec2015<< 07.03.15, 19:15 *Jaga, dziekuje, tez spedzilas milo sobote i nacieszylas sie "Mikusiem" tak chyba zdrobniale go nazywasz, i widzisz, roznice jak rosnie i z kazda wizyta pozostawia wiele radosci w Twim sercu. To dobrze ze dzieci chca zabierac ze soba troche lakoci od Ciebie, bo moj cora boi sie utyc, i przestalam teraz wypiekac, zeby nie zpychac zamrazarki. A che mi sie slodkiego co wieczor. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> marzec2015<< 15.03.15, 09:55 Dzisiejszy poranny spacerek w parku z "Maluszkiem" a nie pomyslalam o nim zeby go pokazac, ale i tak jest zajety roznymi zapachami z nosem przy ziemi. Juz marze o cieplej wiosennej pogodzie i lecie, zeby mozna bylo usiasc na lawecze w parku i obserwowac co sie wokol dzieje. Kaczki pochowaly dzioby pod skrzydla bo ranek zimny. Odpowiedz Link
slo-onko Re: PARK>> marzec2015<< 20.03.15, 10:57 Lusiu już nie długo. masz blisko park,czekac tylko na cieple dni. marzec, już trzecia dekada,"zaraz" będzie inaczej,przyjemniej,wielkimi krokami do wiosny i wiosennego słoneczka. potem maj i lato. szybko minela zima i nie zbyt ostra, a można powiedzieć,ze tegoroczna była ciepla ,nie dala się we znaki co i dobrze. słonko już się odwrocilo,ma kształt spiacego rogala. ale fajny widok. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> marzec2015<< 20.03.15, 15:38 *SLO, bo dzisiaj bylo zacmienie slonca, wielki szum byl w miescie na placu w muzeum postawili lunete z przyciemnionym szklem, ale wogole bylo pochmurno i teraz deszczyk mzy. W miescie gdzie jezdze nad morze, pokazali zdjecie w gazecie prywatne. z tego zacmienia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> kwiecien 2015<< 05.04.15, 21:00 Kaczki w stawiku pokazaly balet wodny z wielkim entuzjazmem demonstrowaly swoje umiejetnosci z glowami pod woda, Ludzi spacerujacy razem ze swoimi maluchami tez bylo, karmili kaczki i mewy Pawie kapaly sie w sloncu, ale nie chcialy jak zwykle rozlozyc swoich ogonow, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PARK>> kwiecien 2015<< 05.04.15, 21:23 Ładne i pocieszne zdjęcia z kaczkami,noś zawsze Lusiu aparat.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> kwiecien 2015<< 05.04.15, 23:43 *Jaga , dziekuje. w parku bylam sama w godzinach rannych to moglam dluzej przystanac, bo jak z "Maluszkiem spaceruje, to nie zawsze jest o na tyle cierpliwy, zeby poczekac jak cos obserwuje. Kogut w pelnej krasie, lubial towarzystwo pawi. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>> kwiecien 2015<< 07.04.15, 09:32 sliczny kogut, wiem,ze lubi wyskakiwac przez siatke na sciezki... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> kwiecien 2015<< 07.04.15, 09:37 *Kendo, jakos, tylko same koguty byly, moze kwoki siedza juz i wysiaduja jaja?. Ten wyjatkowo chodzil za pawiami. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> 1 sierpien 2015<< 01.08.15, 18:28 *Kendo dzisiaj pracowala za fotografa w parku; W sierpniowym sloneczku paw wygrzewal sie na trawce, zaczeli gubic swoje piekne ogony, lezalo jedno pioro blisko siatki i za pomoca kiljka pomoglam sobie i go wyjelam i przynioslam do domu. Kendo to oczywiscie uwiecznila na miejscu u mnie w salonie. Rzeka Helge plynaca przez park, zakwitla liljami wodnymi, przy brzegach szuwary, schronienie dla dzikich kaczek. Spacerek sie nam udal z "Maluszkiem", ktory szedl zolwim tempem, Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>> 1 sierpien 2015<< 01.08.15, 19:21 *Lusia o,wkleilas je juz, fajnie powychodzily moje faworit zdjecie te lilje w wodzie.. i Twoje trofeum tez ,masz za darmo,jam mam 2st ale ze sklepu kupione.. Maluszek szedl i sie ogladal,czy "ciagniemy sie za nim",faktycznie nie pedzil dzis ,jak to ma zwyczaj szybciutko dreptac.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> 1 sierpien 2015<< 01.08.15, 19:34 Jeszcze ostatnia runde pociagnal przez polanke, i zostal za chwile zabrany. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>> 1 sierpien 2015<< 01.08.15, 19:40 lusia_janusia napisała: > Jeszcze ostatnia runde pociagnal przez polanke, i zostal za chwile zabrany. strasznie "dozarty tych spacerkow", jak by nigdy na nie chiedzil...tym bardziej teraz gdzie powinien odpoczywac kolanko.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> 1 sierpien 2015<< 01.08.15, 20:18 Dokonczyl te kulki od sniadania zanim odjechal. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>>styczen 2016<<<< 28.01.16, 18:11 Przy styczniowej, slonecznej pogodzie, podobnej do wiosennej bylam w parku. Probowalam nowy aparat fotograf. Wialo polnocnym zimnym wiatrem, rece b.szybko marzly. Odpowiedz Link
slo-miana Re: PARK>>styczen 2016<<<< 28.01.16, 18:22 widze,ze nowy aparat to udany zakup Lusiu? zdjecie wyszlo bardzo wraznie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>>styczen 2016<<<< 28.01.16, 18:43 *SLO-mianka, jedno z lepszych z kilkunastu, ktore zrobilam, ten aparat jest inaczej czuly na swiato w porownani z tym starym. Niby funkcje podobne, ale inaczej sie programuje, jeszcze musze pocwiczyc z data i czerwonymi oczami, w starym nie robilam nic z funkcja czerwonych oczu, aparat sam sie ustawial. Sztrmowy wiatr rozwiewal pawiom piora. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PARK>>styczen 2016<<<< 29.01.16, 10:33 Lusiu ładne Ci zdjęcia wychodzą nowym aparatem,śliczne pawie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>>styczen 2016<<<< 29.01.16, 15:30 *Jaga, dziekuje, ale teraz chcialam u Ciebie wkleic kilka zdjec i nie ma TinyPick, i zdjecie w naszym linku styczen piginely. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PARK>>styczen 2016<<<< 29.01.16, 20:32 Lusiu chyba masz już dobrze,bo wkleiłaś u mnie pawie. A w styczniu są zdjęcia Dorki i Twoje kaczusie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>>styczen 2016<<<< 29.01.16, 21:03 *Jaga, dziekuje za zainteresowanie. Juz mam dobrze, nie wiem wlasnie co sie stalo?. samo wrocilo i sie naprawilo, Odpowiedz Link
greis52 Re: PARK>>styczen 2016<<<< 14.02.16, 15:29 Obojętnie, czy dotyk zły, czy dobry - drzewa i wszystkie inne rośliny go nie lubią. Wszystko przez... ludzkie bakterie i wirusy. Dlaczego tak się dzieje w artykule: regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny/dlaczego-drzewa-i-inne-rosliny-nie-lubia-byc-dotykane a ja zawsze łapki wyciągam i macam wącham listka skubnę już nie będę... Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>>styczen 2016<<<< 14.02.16, 17:30 greis52 napisała: > Obojętnie, czy dotyk zły, czy dobry - drzewa i wszystkie inne rośliny go nie lu > bią. Wszystko przez... ludzkie bakterie i wirusy. > Dlaczego tak się dzieje w artykule: > regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny/dlaczego-drzewa-i-inne-rosliny-nie-lubia-byc-dotykane > > a ja zawsze łapki wyciągam i macam wącham listka skubnę > już nie będę... po dluzszym zastanowieniu to faktycznie prawda, ze roslinka "zbiera na siebie czy soba rozniaste virusy zanieczyszczenia" choc sa takie kwiaty ktore czyszcza powietrze wokol nas, osobiscie nie dotykam zadnych kwiatow, a z alergia to juz calkowicie stop i tylko storczyk w domu jest Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>>styczen 2016<<<< 14.02.16, 17:28 lusia_janusia napisała: > *Jaga, dziekuje za zainteresowanie. > Juz mam dobrze, nie wiem wlasnie co sie stalo?. samo wrocilo i sie > naprawilo, ladne kolory sa ustawione,sliczne kaczuchy z czerwonymi lapkami na lodzie. nauczysz sie jeszcze nagrywac,bo chyba masz tez ta funkcje i bedziesz nam pokazywac... Odpowiedz Link
slo-miana Re: PARK>>styczen 2016<<<< 14.02.16, 20:24 jesli delikatnie musnac listka to chyba nie zaszkodzi, co innego mietolic czasami tez tak lubie,taka nasza ludzka natura. co przyjemne dla nas to chcemy miec blisko, przy sobie,trztmac w rekach, ogladac,podziwiac. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>>styczen 2016<<<< 14.02.16, 22:13 Zyjemy w takim skazonym srodowisku, ze wzajemne oddechy tez moga nam zaszkodzic. Najbardziej nie lubie stac w kolejkach, bo juz dawno o tym mysle. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>> 2017 maj<<<< 10.06.17, 11:28 Zalegle zdjecia, co nie moglam Wam pokazac. Bazanta tez zlowilam w obiektyw w ostatniej chwili, sa plochliwe i szybko schowal sie w wysoka trawe. Na tym podescie wysepce siedzi sobie Gagolek polnocny - podobny do kaczki ale znacznie mniejszy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>2018.IX<<<< 23.09.18, 15:59 Pierwsza niedziele jesieni.IX...w parku, gdzie z Kendo bylysmy na spacerze. Pan byl ze swoim kotem na spacerze. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>2018.IX<<<< 23.09.18, 16:57 w niektorych czesciach parku juz smetnie jest, Lusia przy dziewczynie myjacej wlosy,wode juz brak, panorama miasta z Naturum po powrocie z parku Lusia "szurnela " pizze do piekarnika herbatka juz tez sie zrobila pizza na talerzach a pozniej deser tez gotowy * pojedzona i obdeserowana do domu na nogach sie udalam, zaliczylam dzis przepisowo ponad 10 000 krokow spalilam 379 kalori i trasa do miasta na nogach wynosila 7,72 kmw dwie strony,to jest suma,pol godziny marszu w przecietnym "zrywie" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>2018.IX<<<< 23.09.18, 17:04 *Kendo, to trzeba chyba powtorzyc taki wypd pare razy, zeby wiecej kalori sie zgubilo, tylko moze z innym mniej kalorycznym menu. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>2018.IX<<<< 23.09.18, 17:23 koniecznie Lusia, trzeba jakas saltate na cieplo wymyslec, cos w stylku,co na plaze bralysmy na zimno... ata mozna na cieplo i z "zdrowotnym makaronem" czy z sama rzniasta salata i kurczak lub kasler Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>2018.IX<<<< 24.09.18, 09:09 W sasiedztwie parku Naturum i taki w nim punkt dla pieskow spragnionych wody po spacerkach. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>2018.IX<<<< 24.09.18, 09:27 lusia_janusia napisała: > W sasiedztwie parku Naturum i taki w nim punkt dla > pieskow spragnionych wody po spacerkach. > > bylam zdziwiona ta miska, ale pomysleli o wszystkim.. tu jeszcze zdjecie z kwiecia w parku Odpowiedz Link
pia.ed Re: PARK>2018.IX<<<< 24.09.18, 14:59 zaliczylam dzis przepisowo ponad 10 000 krokow spalilam 379 kalori i trasa do miasta na nogach wynosila 7,72 kmw dwie strony, to jest suma, pol godziny marszu w przecietnym "zrywie" Pol godziny w jedna strone, czy w obie? . Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>2018.IX<<<< 25.09.18, 08:43 pia.ed napisała: > > zaliczylam dzis przepisowo ponad 10 000 krokow > spalilam 379 kalori > i trasa do miasta na nogach wynosila 7,72 kmw dwie strony, > to jest suma, > pol godziny marszu w przecietnym "zrywie" > > > Pol godziny w jedna strone, czy w obie? > > . pol godziny w jedna strone, w powrotnej troszke szybciej przyczlapalam o piec minut Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>2018.IX<<<< 25.09.18, 08:47 kendo napisała: > pia.ed napisała: > > > > > zaliczylam dzis przepisowo ponad 10 000 krokow > > spalilam 379 kalori > > i trasa do miasta na nogach wynosila 7,72 kmw dwie strony, > > to jest suma, > > pol godziny marszu w przecietnym "zrywie" > > > > > > Pol godziny w jedna strone, czy w obie? > > > > . > pol godziny w jedna strone, w powrotnej troszke szybciej przyczlapalam o > piec minut > acha i w malym plecaczku mialam 1 kg.ryzu(Lusia mi zakupila bo znalazal w sklepie ten co na zupe pasuje czyli taki co na swieta gotuja,w tych sklepach co bylam nie mieli go),trzy wielkie jablka,co Mloda przywiozla z ogrodu,i pare innych drobiazgow,kasztany nioslam w reku, mowia,ze marsz z obciazeniem na plecach daje lepszy rezultat na spalenie kalorii. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>2018.IX<<<< 25.09.18, 10:37 Kendo napisala... mowia,ze marsz z obciazeniem na plecach daje lepszy rezultat na spalenie kalori Obciazenie, takie zeby nie obciazac kosci i kolan, a kregoslup tez moze sie zbuntowac. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PARK>2018.IX<<<< 25.09.18, 12:39 Nie bardzo wierzę w takie spalanie kalorii za jednym razem. Najlepiej zważ się przed spacerem i na drugi dzień rano,dodając z 1kg.chyba,że już jesteś ubrana i najedzona,bo głodna chyba nie chodzisz. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: PARK>2018.X<<<< 15.10.18, 10:05 Przy slonecznej pogodzie wszystko wydaje sie kolorowe i piekne na swoj sposob?.. Tak jesiennie wyglada glowne wejscie do parku, widac wszystkie kwiaty przekwitle posprzatane. Wyjscie z parku od strony polnocnej. Odpowiedz Link
xystos Re: PARK>2018.IX<<<< 15.10.18, 11:22 "..mowia,ze marsz z obciazeniem na plecach daje lepszy rezultat na spalenie kalorii." polecam siebie. Odpowiedz Link
kendo Re: PARK>2018.IX<<<< 15.10.18, 21:23 *Jagus, to prawda, marsz z obciazeniem daje rezultat.. *Lusia no zdjecia udane ,juz z posprzatanego z kwiatow parku, w siorde moze sie wybierzemy jeszcze raz do niego.. Odpowiedz Link