07.03.13, 08:57
Mamy Miedzynarodowy Dzien Kobiet
jestem ciekawa, jak sie go w dalszym ciagu obchodzi w Polsce?
Albo czy zescie sobie cos zorganizowali we wlasnym gronie z tego tytulu.http://s19.rimg.info/75d9f1ec770e4719d27510c3e1659e42.gif

Tutaj jakos cos tak zwyczajnie wyglada ten dzien, tylko w Tv zapowiedzieli
program ze znanymi artystami, ktorzy gdzies sa w jakims Afrykanskim
kraju i ucza dzieci spiewac?....
Obserwuj wątek
    • kendo Re: JUTRO 07.03.13, 09:02
      gdzie tu by cos zrobili....
      kazdy we wlasnym zakresie sobie siwetuje....
      dawno temu na ryneczku po kwiatku kobietom dawano....
      a teraz sobie same kupuja,jak chc go miec hi,hiiiiiiiiiii
      • slo-onko Re: JUTRO 07.03.13, 09:25
        u nas wciaz DK funkcjonuje,ale bardziej wsrod mlodego pokolenia. wsrod starszego rowniez,ale daje slyszec sie glosy,ze to komunistyczne swieto. mozna nad tym polemizowac. ja jestem obojetna na to swieto i jak kazde swieto to nic innego jak zbijanie kasy przez handlowcow.
        aczkowliek musimyw pracy byc przygotwane w razie "W-u" jak to sie tearz mowi. wiec kupie torcika i gdyby ktorys pan zechcail przyjesc z zyczeniem to dostanie kawalek slodkoscia, no bo przeciez nie powiem,ze nie dziekuje za zyczenia...
    • aniafilmex Re: JUTRO 07.03.13, 09:16
      Drogie Panie! Pamiętacie o akcji Kobiety Cinema City? Już w najbliższy weekend 8-10 marca będzie wyświetlany wyjątkowy spot z okazji Dnia Kobiet. Do zobaczenia na dużym ekranie!

Kobiety Cinema City - link do akcji
      • greis52 Re: JUTRO 07.03.13, 10:47
        jest coraz więcej akcji typu "Podaruj sobie zdrowie na Dzień Kobiet"
        w wielu miastach tworzone są punkty medyczne, w którym panie
        będą mogły skorzystać z bezpłatnych porad medycznych,
        i to mi się podobasmile
        • kendo Re: JUTRO 07.03.13, 11:51
          jak zwykle Sloo
          przygotuje sie na "wszelki wypadek"

*Greis
          bardzo fajna akcja,
          powinni to rozszezyc na caly karaj
          z uwaga skierowana na "kobiece zdrowie"
          i zaprosic je na bezplatne badnia roznego typu"przypadlosci kobiecych"
          • lusia_janusia Re: JUTRO 07.03.13, 16:44
            Ja akurat nic nie planowalam na jutro, nie spodziewam sie
            tym bardziej jakichkolwiek zyczen, ale chyba niezaleznie od
            tego i tak upieke sobie mufinki z jagodami i bede miala na zas,
            bo to najszybciej.

Torta tez bym zjadla , ciekawe jakiego Slo kupi?

Greis to wspaniale, z ta inowacje, ze w ten dzien kobieta moze za darmo
            sprawdzis sobie zdrowie.

Zobaczymy co jutro bedzie.....
            • kendo Re: JUTRO 07.03.13, 16:50
              *Lusia
              to moze jutro gdzie na torta sobie pojdziemy??
              • jaga_22 Re: JUTRO 07.03.13, 17:57
                A ja już mam dosyć,codziennie dostaję telefony,
                na jakieś badania,opędzić się nie można.winkbig_grin
                Dostałam już na jutro hiszpańskie truskawki od męża,
                bardzo aromatyczne,a od córki wcinam teraz lody miętowe z czekoladą.

http://i46.tinypic.com/11c60e0.jpg
                • tetika Re: JUTRO 07.03.13, 18:31
                  hmmm pewnie od synia kwiatuszka dostane.
                  ale zeby zaraz swietowac?
                  jutro sie okaze kto o mnie pamieta ze jestem kobieta smile
                  • tetika Re: JUTRO 07.03.13, 18:33
                    narazie tyle moge wam wkleic smile
                    https://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/dzien_kobiet_217.jpg
                    • lusia_janusia Re: JUTRO 07.03.13, 18:55
                      Kendo nie ma sprawy jutro juz czas zarezerwowalam, wyslij sms
                      to bede juz przed domkiem czekac.

Jago takich truskawet z lodem to pycha albo torta
                      udekorowac, to az oczy sie smieja, juz nie wspomne o podniebieniu.

Tetiko wspaniala ta karteczka, i to wlasnie jedyny dzien,
                      w ktorym mozemy zauwazyc kto nas docenia.
                      • tetika Re: JUTRO 07.03.13, 19:30
                        wiesz co Lusia? ja mieszkam od wielu lat sama i poza synem i przyjacielem to nikt nigdy mi zyczen z okazji dnia kobiet nie skladal....
                        faceci unikaja jak ognia takich okazji zwlaszcza w stosunku do "obcych" kobiet.
                        • dorka556 Re: JUTRO 08.03.13, 07:31
                          Jest już JUTRO.
                          Ciekawa jestem, czy synowie złożą mi życzenia. Jeszcze, gdy chodzili do szkoły oznajmiłam im, że takiego święta nie obchodzę (w pracy był goździk i rajstopy).
                          Niestety zapamiętali to, mimo, że wiele razy odwoływałam i mówiłam, że kwiaty i dobre życzenia zawsze przyjmuję, słyszę ' a mówiłaś...'.
                          Dziewczyny wszystkiego dobrego w nasze święto!
                          http://i45.tinypic.com/193wb6.png
                          • kendo Re: JUTRO- juz dzis 08.03.13, 08:12
                            *Dorus,
                            wzajemnie,(widze,nowa metode pisma)(to co Lusia sie uczyla)
                            miejcie sobie dzis nader udany dzien....
                            • lusia_janusia Re: JUTRO- juz dzis 08.03.13, 09:13
                              Tetiko, podobnie ja, tylko mam corki, a mezczyzni, z cala
                              odpowiedzialnoscia moge ich nazwac tchorzami tylko Nie naszego
                              Henryka rodzynka, ktory juz poskladal zyczenia - dziekuje-

Corka zostawila "Maluszka" i bedzie miala sobie gdzies wesolo w towarzystwie,
                              ale my z Kendo tez sie dzisiaj spotkamy i bedziemy miec wesolo.

Kendo zaprezentowala dzisiaj uroczyste powitanie na linkach,
                              wspanialymi tortami dzieli - dziekuje.
                              • lusia_janusia Re: 8 Marca 08.03.13, 09:57
                                www.youtube.com/watch?v=Qu_QPzGFkP4
                                http://s2.rimg.info/99dae3165981efde5744c1ce17764141.gif
                                www.youtube.com/watch?vshockz5DQ0zj2v0
                                • lusia_janusia Re: 8 Marca 08.03.13, 16:06
                                  Spotkalysmy sie z Kendo i co tu nowego wymodzic?
                                  Wieje przejmujacy zimny wiatr, malo glowy nie urwie.
                                  Weszlysmy do jednego , drugiego sklepu, na nic mentalnie nastawione,
                                  bardzo duzo juz kolekcji wiosennej.

Byla pora lunchu, bylysmy glodne i problem, gdzie tu isc zjesc, Kendo sie nie czuje
                                  dobrze w tej restauracji co ja chce wejsc i odwrotnie, wiec skompromisowalysmy
                                  i weszlysmy do Chiniskiej. Bufe, wiec serwowalysmy sobie same, to co nam smakuje.

Samochod Kendo zaparkowala na platnym parkingu bo bezplatne byly juz zajete,
                                  i czas byl ograniczony. W drodze do samochodu jeszcze odwiedzilysmy kilka sklepow
                                  oczywiscie z ciuchami, i upatrzylysmy juz sobie ladne sukienki, ale czekamy bo co
                                  roku na urodziny dostajemy ze sklepy czeki na zakup, jak beda jeszcze do kwietnia to sobie
                                  je kupimy. Kendo juz akonto urodzin kupila mi bransoletke, ktora sie zachwycilam, ale ja
                                  juz wiem co jej z kolei kupie, ale to niespodzianka.
                                  Wzielam "Maluszka" z domu na spacer odprowadzajac Kendo do Samochodu.
                                  I tak wspolnie mile spedzone godziny minely.
                                  • dorka556 Re: 8 Marca 08.03.13, 16:16
                                    Lusia, fajnie, że masz siostrę.
                                    Ja niestety nie mam rodzeństwa. Jako dziecko nie odczuwałam braku, jak dorosłam coraz bardziej. A mieć taką super bliźniaczkę, to dopiero radość!
                                    • kendo Re: 8 Marca 08.03.13, 16:33
                                      *Dorus,dzieki....
                                      zawsze jakos o tej porze cos juz sobie zafundujemy wzajemnie pod kontem urodzin kwietiowych
                                      i zeby prezecik byl trafiony
                                      pilnie w sklepie sluchamy co komu sie podoba,
                                      jak jest duzo "ochow/achow" to wiadomo ze super sprawa i kupujemy mowiec,ze to juz urodzinowe....mialam szczescie w tym roku byc pierwsza w zakupie....
                                      a ciekawosc mnie "zzera" bo Lusia juz napisala co mi wymyslila"....
                                  • kendo Re: 8 Marca 08.03.13, 16:17
                                    hi,hiii Lusia
                                    siedze teraz z herbatka mietowa...
                                    dobrze,ze deseru niewciskalam na sile....

powyciagalam swe "obwisy" czyli naszyjne i nadgarstkowe
                                    i na razie starczy to co mam...a Tobie Lusia ona bedzie pasowac super,
                                    bardzo ladna zreszta....

a co mi za niespodzianke szykujesz??????????
                                    • lusia_janusia Re: 8 Marca 08.03.13, 17:06
                                      Dorko My jestesmy tylko dwie, to sie mamy nawzajem,
                                      tutaj trudno o jakiegos takiego bliskiego przyjaciela, zeby tak zyc i miec
                                      sobie jak z siostra.

Kendo, co to bedzie za niespodzianka jak juz teraz sie dowiesz,
                                      wytrzymaj jeszcze chociaz troche, A w branzoletce juz paradauje po mieszaniu,
                                      ale zdejme jak bede szla na spacer z "Maluszkiem", bo w rekawicach i dlugich rekawach
                                      latwo mozna zgubic. Bardzo mi sie podoba - dzieku...je...eeee....

Zaraz zrobie sobie herbatki i upieklam mufinki z jagodami i mam na deser.
                                      • kendo Re: 8 Marca 08.03.13, 17:18
                                        o swiecieeeeeeeeeeee
                                        mufinkowalas jeszcze dzis ??
                                        dopijam drugi garnuszek mietowki i zaraz na fotelik sobie czlapne...
                                        a pare "puchatych cukiereczkow tez "pozarlam"

no juz dobrze...to czekam cierpliwie,
                                        a myslisz,ze bede z tego zadowolona?????????????????
                                        • lusia_janusia Re: 8 Marca 08.03.13, 17:28
                                          https://i46.tinypic.com/34e9279.jpg
                                          A tu mozesz wyjac sobie jeszcze ciepla mufinke z jagodami,
                                          a niespodzianka przyjdzie o wlasciwej porze.
                                          I gwarantuje ze bedziesz w 1000% zadowolona.

A kto ma ochote to prosze sie czestowac, jeszcze cieple.
                                          • kendo Re: 8 Marca 08.03.13, 17:37
                                            wowwwwwwwwwww,
                                            w silikownowych pieklas,
                                            fajne wielgasne,
                                            jak taka jedna zje sie to pojedzonym od razu sie jest...
                                            ladnie sie prezetuja....
                                            • lusia_janusia Re: 8 Marca 08.03.13, 18:36
                                              Zostalo mi jeszcze ciasta to upielam w foliowych
                                              foremkach po mazarinach.
                                              Tak, ze jak bedziemy isc w gosci, to mamy gotowe.
                                              • kendo Re: mufinka olbrzym 09.03.13, 09:44
                                                a to dobry pomysl,
                                                podejzewam,ze tych gabarytow jeszcze nie widziala...
                                                • lusia_janusia Re: mufinka olbrzym 09.03.13, 10:16
                                                  Tez tak mysle. A jagodki wlasnorecznie zbierane juz mi sie koncza, jeszcze
                                                  mi zostalo na 3 wypieki. Ciekawe czy w tym roku znajdziemy jakies nowe
                                                  miejsce, zeby je nazbierac.
                                                  • xystos Niech sie Swienci 8 Marca 08.03.15, 03:16

https://samorzad.polsl.pl/samorzad/images/gozdzik.jpg

Tego Wszystkiego Drogie Panie

Zyczy Wam oczywiscie

Henryk-Xystos

ZEN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka