lusia_janusia 17.09.14, 16:39 Albo mam jakas fobie na zapachy?, wszystko mi ostatnio inaczej pachnie, zdecydowalam sie na zakup nowej koldry, koce z kanapy znowu pralam. >> Czy to choroba?-<< Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 16:45 chyba tak Lusia, cos nie tak z Twoim nosem, moze wypierz wszystko w swoich pralkach, bo te w pralni wspolnej brzydko pachna, wiec, moze nie wina koldry a poscieli,ktora tam wypralas... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 18:54 ale co, smierdzi? moze to proszek pozostawia takie "zapachy"? ja zauwazylam,a raczej wywachalam ,ze posciel,ktora lezy w szafie i koc po pewnym czasie dostaje .....przepraszam za okreslenie jak zygi. wsadzam z powrotem do pralki i piore. nie wiedzialam czy po jakims czasie plyn do plukania czy proszek.i mysle,ze proszek,bo ostatnio plynu ne uzywam. widoczne proszki maja w skladzie jakis chemiczny dodatek,ktory po pewnym czasie zmienia zapach. a;le zmiana z publicznej pralki na swoja tez moze miec znaczenie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 19:05 a ja dzisiaj znowu zamowilam zakupy tym razem w Tesco. takie ma powodzenie,ze transport bedzie dopiero jutro. tym razem zamowilam duzo wiecej produktow,tak tez troche na zapas do "spizarni". szukajac produktow natknelam sie na cos takiego ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120234802 praktykowalyscie kiedys te gabke? myslalm do zcego by ja uzyc,ale poki co nie mam takich uporczywych plam. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 19:16 zdaje sie Lusia cos mi wspominala o takiej gabce, ma zielona z rozem chyba,pokazywala i twierdzi,ze dobrze sciera plyty ceramiczne na piecu, moze zabierze glos odnosnie "gabeczki" ciekawe czy bedziesz zadowolona tym razem z zakupow, rospedzila sie Sloo z zamawianiem z dostawa, moze to dobry sposob,kiedy czlek niema slil po racy dziwigac ciezarow... Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowy zalkup**zapachy prania 17.09.14, 19:18 masz racje Sloo, tez zauwazylam,ze wkradaja sie podobne zapachy, latem cala szafke z posciela przepieralam i na sloncu suszylam,bo nie moglam zniesc zapachu... z kolei czytalam,ze tez sie wkrada,kiedy pierzemy na niskich temperaturach,to co powinno byc wyprane w wyzszej temperaturze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowy zalkup**zapachy prania 17.09.14, 19:32 aaaaaaaaaaa widzisz, moze byc prawda. tylko co zrobic kiedy posciel z kory zaleca sie prac przy 40 st.C ?????? albo koce, jak koc wyprac w 60 np. ????????/ Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowy zalkup**zapachy prania 17.09.14, 19:44 slo-onko napisała: > aaaaaaaaaaa widzisz, moze byc prawda. tylko co zrobic kiedy posciel z kory zale > ca sie prac przy 40 st.C ?????? albo koce, jak koc wyprac w 60 np. ????????/ kupujac posciel czy cos co do lozka ma byc patrze teraz na ile stopni sie pierze, bo musze miec prane na conajmniej 60 stopni, koce oczywiscie nie da sie prac na wiecej, chociaz kiedys psiun mial tea co i szyja kurteczki sportowo -polar-czy ja sie to zwie, pierwszy raz wypralam na 40.a pozniej jechalam na 60, nic sie im nie stalo...nie byloby duzej straty bo i tanie byly,wiec eksperymet sie udal z praniem na 60 do czasu,jak psiun zaczal elektryzowac... sciele teraz przescieradla i piore na 60 dodajac nieraz Wanisch, Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowy zalkup**zapachy prania 17.09.14, 19:47 bielizne osobista i poscielowa bawelniana tez piore w wysokiej temperatzurze,ale wszytskiego sie nie da. kolejnym razem koc tez spr.na 60-ce,jak sie skurczy to trudno, jak mowisz tani to nie szkoda,byleby nie cuchnal. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 19:35 bardzo dobry sposob,bo nie musze dzwigac takich ciezarow,kiedy robie zakupy sama, czesciej tak bywalo. rece mi sie urywaly,a tak tylko drobnostki na biezaco, chleb lub cos o czym zapomnialo sie w zamawianych. Tesco dolicza za transport, nie jest to wysoka kwota,bo 6 zl od calosci,ale trzeba dac tragarzowi pare zl,wiec suma sumarum dycha na zakupach wiecej. choc przy kwocie duzej i tak sie oplaca. sily i czas zaoszczedzony, za to mozna PODOKUCZAC mezowi)) Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 19:40 *Sloo tym razem dobrze przeczytalam o dokuczaniu mezowski hi.hiiiii i racja, tez bym tak robila, ale tu pod sklepep parkuje, do samochodu wozkiem podwoze zakupy, pod domem "dre" sie na pancia coby wniosl zakupy do domu takie cos by mi sie przydalo, kiedy w bloku mieszkalismy na 4 pietrze bez windy i z pracy sie juz wracalo z zakupami i z dzickiem z przedszkola czy zerowki "pod pacha"... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 19:45 Kendus, sama widzisz, co innego mieszkac na parterze,a co innego nawet na II p. wniesc zgrzewke wody,a procz wody torby. podwiezc mozna wozkiem do auta,ale to wszytsko za malo. trzeba sobie ulatwiac na starosc. fajnie jest tam gdzie sa parkingki podziemne,a z parkingu winda mozna wozkiem podjechac pod dzrwi domu. wozek taki zakupowy dyzurny,ktory stoi w garazu. corka dorobila sie takiego garazu,bedzie jej latwiej i bedzie korzystac z windy wiec dwojako latwiej,niech oszczedza kregoslup. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowy zalkup** 17.09.14, 21:28 Ale sie napisalam i wcielo mi wpis, Takiej gabki nie mama *Kendo, to jest inny rodzaj, slyszalam o niej w TV na reklamie tylko nie pamietam czy u mamay czy tutaj. SLO, masz jak znalazl, jakby wnuczka nieopatrznie sprobowala swoich zdolnosci malarskich na podlodze lub scianie, to narzedzie masz na podoredziu i wyprobujesz. Z tym praniem juz mam dzisiaj dosyc, susze teraz w pralni, swiezo pachnialo jak wyjelam z maszyny, zmienilam na tanszy proszek z Lidla i moze to on co robi ten zapach, chociaz pranie czyste rotuje, bo co tydzien zmieniam posciel ze wzgledu na "Maluszka" a przez dzien ma ekstra przescieradlo na ktorym sie wyleguje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowy zakup** 03.04.15, 09:08 Po pozarze, bylam zmuszona kupic sobie nowa walizke, bo szykuje sie duzo wyjazdow tego roku, i nie moge na pozyczonych rzeczach, nie lubie pozyczac. Wychodzilam sobie walizke, po dobrej cenie. i po drodze do domu, zaszlam jeszcze do sklepu z butami, tam tez kupilam sobie na lato lekkie i wygodnie buty typu "sandalki", mam nadzieje, ze beda dobrze sie nosci, sa lekkie i wygodne, obacasik akurat, na moj kregoslup. Odpowiedz Link
maria88 Re: **Nowy zakup** 03.04.15, 19:32 Lusiu czy ta walizka jest zamszowa, czy mi się tylko tak wydaje? Pytam, bo zamsz nie jest praktyczny bez względu na to czy to material czy skóra. Wszystko się tego czepia. Odpowiedz Link
maria88 Re: **Nowy zakup** 03.04.15, 19:33 Buciki są bardzo ładne,życzę aby były wgodne. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: **Nowy zakup** 03.04.15, 20:18 Lusia, upierz przede wszystkim pralkę-, są do tego środki. Często we wnętrzu przewodów zbiera się pleśń i cuchnie okrutnie' zawsze po praniu nie zamykaj "okienka' ani szufladki-, muszą wyparować i oobeschnąć ... Odpowiedz Link
xystos Re: **Nowy zakup** 03.04.15, 20:23 .. co jak co ale o butach Kobiety moga duzo i zawsze pozatem cisza,staruszkow ignoruja konowaly-do trzeciej godziny niebylo "rondy" puzniej pojechalem do domu,zadzwonie jutro rano to moze od pielegniarki czegos sie dowiem,to jest odzial dla "stroke". Nocy Dobrej Zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowy zakup** 03.04.15, 21:13 *maria88, dziekuje, walizka jest z mocnego nieprzemakalnego brezentu, mozna tak powiedziec, a buciki jak na razie po pokojach chodzac sa wygodne. *alfredka1, zawsze po wypraniu plukam szufladke i wycieram do sucha, i stoi na pralce do nastepnego dnia i luka tez otwarta do wyschniecia. Moja stara pralka wygladala jak nowa po ponad 10 latach. *jaga, dziekuje, musialam sie popcieszyc po tych przejsciach pozarowych. *Xystos, to wdzieczny temat dla kobiet troche o modzie. Czyli lekarze swietowali dzisiaj, ale chyba jakas medycyne zastosowali i wiadac poprawe?. Odpowiedz Link
xystos Re: **Nowy zakup** 04.04.15, 19:16 Jutro po poludniu jade do szpitala w towarzystwie prawnika,rozearzam.mozliwosc zgloszenia.do Lex Maria ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowy zakup** 05.04.15, 08:22 *Xystos, nie myslalam, ze az tak bedzie to wygladalo.? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 06.05.15, 10:10 *Kendo sie zdziwisz, wczoraj "Mloda" byla na zakupach i kupila dla nas takie torby, bo powiedziala, ze jeszcze takich nie mamy, to lapowka za pilnowanie "Maluszka".... hhhiiiiiii............. Jest dopinany pasek dlugi na ramie. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 06.05.15, 10:38 o swiecie eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no ale moze byc dla odmiany niz szle ....bedzie pasowac do mojej garderoby... a tyle razy mwie Jej by nic nie kupowala...ech,dzisciska uparte sa. ale dziekuje slicznie od razu.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 06.05.15, 10:40 *Kendo, to samo ja mowie, ale nie pomaga. Mnie tez pasuja kolory. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowe torby** 06.05.15, 10:42 fajna kolorystyka, na jesienne dni, na wiosne i lato. i co ważne jak dla mnie maja kieszonke zewnetrzna bez której obyc się nie mogę. zeszłam już z czarnej podszewki w srodku,ktora doprowadzala mnie do szalu,bo nigdy nic znaleźć w tych ciemnościach nie mogłam i z krótkich raczek "do reki",bo na pasku na ramie (nie licząc długich apskow,ktorych nie lubie). przyzwyczaiłam się do takiego stylu jaki jest najbardziej pospolity w sprzedaży. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 06.05.15, 10:48 ciekawe jak wyglada druga strona torebki, ten zamek moze "haczyc ubranie" w zaleznosci ,jak ja niesc bedziemy.. ale zobaczymy,kiedy ja ponosimy.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowe torby** 06.05.15, 10:52 Kendusiu zawsze mam torebkiz zewnetrzna kieszonka na suwak. nigdy nie poniszczylam obran. musiałaby mieć wystające żeby żeby haczyly.suwaki sa tak wszyste,zeby nie wystawaly na zewnątrz, dzyndzelek tez nic zlego nie robi Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 06.05.15, 10:58 pobieglam do garderoby i spawdzialam swe torbusie, faktycznie zamki w niektorych sa i sa zakonczone jakims ozdobnym elementem,ze nie zaczepiaja sie na ubranie, choc przyznam,ze jedna torebka z zamkiem przejechalam po lakierze nowego samochodu Odpowiedz Link
slo-onko Re: **Nowe torby** 06.05.15, 11:03 ale pech, człowiek może się wkurzac jak cos podobnego się trafi. pociesze Cie Kendo ja zawsze,zawsze ! popsuje cos nowego taka mam wspaniala reke do psucia pierwsza do naprawy ostatnia przed chwila dowiedziałam się od polowka,ze ktoś w aucie zdemontowla nam kołpaki,swinie jakies niemyte! Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 06.05.15, 11:08 o swiecie Slomko... ale sa ludziska "swiniowate" ale kradzione nie nacieszy dlugo,taka szkoda nawet na ubezpieczenie nie wejdzie bo za malo kosztuje...ech ludziska sa jednak wredowate... tez mam pecha do "ochrzczenia nowych aut" albo obedre lakier/swiatlo stluke ale pozniej juz jak "pociag po torach jezdze" hi,hiiiiiiiii Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **Nowe torby** 06.05.15, 14:15 A ja jestem ciekawa,kiedy się pomylicie z torebkami Sloo no takiego drania to tylko giry mu przetrącić,stówka pęknie. Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 06.05.15, 14:29 tak Jaguś, niestety zlapac go nie ma jak,pewnie noca się skrada kiedy wszyscy spia. poczekam trochę zanim kupie nowe,bo może tylko czeka na następne. tego szmaciarstwa nigdzie nie brakuje niestety, niszcza co im wpadnie w łapy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 06.05.15, 16:29 *SLO-mianka, to przykre, strata i nowy zakup w planach, moze jakas liga, ktora grasuje na osiedlu i kompletuje sobie wyposazenie, nastepna noc, uwazaj na lusterka i wycieraczki bo to tez latwa zdobycz. I co takim zrobisz, jakbys ich naszxla, to nie wiadomo w jakim nastroju by byli, moze jakies "cpuny-narkotyczne" to jeszcze moze by Ci i krzywde jaka zrobili. Niestety takie teraz nastaly czasy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **Nowe torby** 06.05.15, 16:39 slo-onko napisała: > ale pech, człowiek może się wkurzac jak cos podobnego się trafi. pociesze Cie K > endo ja zawsze,zawsze ! popsuje cos nowego taka mam wspaniala reke do psucia > pierwsza do naprawy ostatnia > przed chwila dowiedziałam się od polowka,ze ktoś w aucie zdemontowla nam kołpak > i,swinie jakies niemyte! To w końcu komu ukradli kołpaki? Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 07.05.15, 08:50 *Jagusia kradziesz nastapila w samochodzie od Slomki, jezeli chodzi o jednakowe torbusie, to sie nie zdazylo jeszcze cobysmy sie pomylily, Lusi torebka zawsze jakos lzejsza,a moja?? zawsze kluczy w nich szukam,wiec mam wszystko i nic co potrzebne by bylo.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 07.05.15, 08:53 Doklanie tak jest, ale zawsze mam wszystko co powinnam miec i nigdy nicego nie szukam. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:27 no bo ja inaczej nie umie Lusia zorganizowac sobie "zawartosci w torebce" kalendazr musi byc/notes z adresami i tel.tez/klucze od domu/samochodu/szminki/lustereczko/portfel/chusteczki do nosa/krem do rak/zapasowy dlugopis i mini notatnik/zlozona torba plastykowa na nieprzewidziany zakup/woreczek plastykowy na wszelki wypadek/zapiski na karteczkach rozniaste/kamyczek na szczescie/pewnie i wiecej by czegos w niej znalazla.. Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:29 czyli zawartość damskiej torebki kazdejz nas jest podobna. tez nosze kobiece pizdrygalki podobne do kendo,ale jeszcze mam paluszki dla kota. kiedy jade do teściowej to musze tez mieć czym nakarmić babciowego pupila. Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:31 acha, nie rzadko tez mam ful papierzyskow,paragonow,karteczek z zakupami ,które hurtem wyrzucam. a ze torba przepastna to zawsze cos schowa się w zakamrku i znajduje to po jakims czasie. a no i bałagan torebkowy jest na porządku dziennym tzw. "maszyna losujaca" w której można cos ciekawego wylosować Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:34 slo-miana napisał(a): a no i bałagan torebkowy jest na porządku dziennym > > tzw. "maszyna losujaca" w której można cos ciekawego wylosować super okreslenie, czasami robiac porzadek tez znajduje od dawna poszukiwany zapisek na kartce, za tydzien ponowny szyk skladowy w torebce chyba ze zmieniam ja to zabieram najpotrzebniejsze rzeczy.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:32 *SLO-mianka, te nasze nowe torby maja podszewke ciemno granatowa w tureckie wzory. Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:46 Lusiu, kolorowa podszewka dużo praktyczniejsza niż czarna szczególnie wtedy keidy w srodku jest zcarny portfel, czarny noten, czarny wizytownik i czarny futeral na długopisy. wtedy wylosować cos czego się szuka jest mega sztuka szczególnie portfel kiedy stoi się już przed kasa i starch w oczach,ze portfel zginal Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:51 *SLO-mianka, dokladnie rozumie Twoja frustracje z takich kolorow, tez zwracam na to uwage, ale jak dostalo sie w prezencie, to nie bede grymasic?. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:56 pewnie,ze nigdy nie grymasimy, Mloda ma dobry "smak w zakupach dla nas" idzie z trendem.. a jak przod torekek wyglada?? *Slomko o rany ,mam podobny problem z jedna torebka,gdzie podszewka jest czarna, ale portfel jest w granacie i wielki,wiec z tym problemu niet,tylko z notatnikiem w roznych kolorach kazda torebka,ma odpowiednio dopasowana podszewke, tej jasne zawsze sa z jasna podszewka, natomiast ciemne kolry sa z ciemnymi podszewkami Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 07.05.15, 09:58 oczywiście Lusiu,ze nie. sama dostałam torebke przesliczna, lakierowana z wezowej skorki. nie miała w sobie nic co ulatwialoby korzystanie,ani zamka zewnętrznego, ani paska na ramie i oczywiście czarna podszewka. a ,ze torebka dość dużych rozmiarow to na dnie można było szukac wszystkiego. na dokladke miała maleńkie paski do noszenia w reku co przyprawialo mnie o nerwy. odlozylam ja na polke,ale po pol roku wyjelam, zaczelam uzywac. i coz? Ameryka ! Torba najwygodniejsza na swiecie ale już ja odstawiłam,bo zcarna,a teraz na te pore roku wole cos jasnego,weselszego. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **Nowe torby** 07.05.15, 12:16 Mam torebkę z brązowej skórki,jest ciężka chyba sama w sobie,a jeszcze jak włożę aparat. jest wygodna bo ma 2 przegródki i każda ma zameczek,po bokach po kieszonce a jedna ma zameczek,to trzymam dokumenty. no i na zewnątrz jest kieszeń na zatrzask,ale pod nim też zameczek. Niestety ciemna podszewka brązowa i tak zawsze szukam wszystkiego,bo nie pamiętam do której przegródki włożyłam. Przed kasą wcześniej wyjmuję portfel i trzymam w ręku w kieszeni. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 07.05.15, 12:55 *Jaga, *SLo-mianka, *Kendo, teraz to tylko wybieram torebki zeby byly lekkie i mialy dlugi pasek przez ramie i piersi przekladam, zeby miec wolne rece. To torebke mam na oku i czuje sie bezpieczniej, Jak zaczelam pracowacpo szkole, to mialam tylko jedna torebke bezowa, ktora kupilam na wyjezdzie do Wroclawia. Sluzyla mi przez czaly czas do zupelnego zdarcia, pozniej zaczelam kompletowac do gaderoby i mialam kilka i do tej pory jeszcze dostaje od starszej corki jak jej sie cos znudzi a jest w stanie jeszce uzywalnosci, to mi sie dostanie i ja znosze. A dostalam swego czasu torbe worek, ktora kupila w Nowym Jorku, chodzxilam 2 sezony letnie, i na nastepny odlozylam, bo zauwazylam ze sie przeciera w niektorych miejsca, ale jeszcze wroce do niej. Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 07.05.15, 13:49 już myslalam,ze to mój fiś ten czarny srodek torebki,ale widze,ze nie tylko ja mam takie niby kłopoty z maszyna losujaca? Odpowiedz Link
kendo Re: **zle oznakowany towar** 07.05.15, 15:50 kupilam sekator , cena byla lokujaca, przy zaplaceniu okazalo sie ,ze podwojnie policzyla, na moja uwage wyslala mnie do nastepnej kasy dla sparwdzenia, -kasjerka podzwonila ddalej do sprawdzenia i okazalao sie,ze wiele sekatorow wisialo na nizszej cenie,a kasa liczyla je za podwojna, -oczywiscie dostalm zwrot,ale zadnego przeproszenia, wiec,"diabel mnie podkusil" i powiedzialam-przepraszam za zaistniala niedogodnosc" a kasjerka podziekowala z ironicznym usmiechem.. szlg mnie trafil... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **zle oznakowany towar** 07.05.15, 15:58 Na pewno jej głupio było i dobrze jaj tak,niech się uczy kultury. Odpowiedz Link
kendo Re: **zle oznakowany towar** 07.05.15, 16:16 jaga_22 napisała: > Na pewno jej głupio było i dobrze jaj tak,niech się uczy kultury. jutro zadzwonie do szefa sklepu, -to JULA-w kraju tez on jest, i przedstawie cala sprawe na spokojnie,bo dzis jestem "wzburzona" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **Nowe torby** 07.05.15, 15:56 Na lato do parku mam beżową lekką z paseczkiem,na środku kieszeń z zamkiem która rozdziela torebkę na dwie części,bardzo ją lubię,ale nie do wszystkiego pasuje,tylko do beżowych sandałków. miałam czarną to wyrzuciłam,bo nie mogłam na nią patrzeć. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 07.05.15, 16:19 *Jagus ostanio slyszamam na polskim programie w telewizorni, ze tego lata moga byc kolorowe torbeki, bez zasad ,zeby pasowalu do butow/czy rekawiczek/szala.. jasna pasuje raczej do wszystkich kolorow.. musze sfotografowac swe torbusie kiedys... jedna nie wyrzucilam i ponownie stala sie modna, ale z krotkim "uchami",w koncicu teraz sie je nosi na przegubie powieszone Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 07.05.15, 20:09 Jagus popieram awersje do czerni,tez nie bardzo lubie.idzie lato trzeba nam jasnych kolorow,poki mozemy je nosic Kendus,ciekawe jakbysmy tak wszystkie wrzucily swoje torby na forum to moze od razu sklep otworzmy Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 07.05.15, 22:11 *SLO-mianka, *Jaga, *Kendo. chyba tak by bylo, sklep z szerokim wachlarzem roznych toreb, torebeczek.; pod pache, na ramie, do reki. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 08.05.15, 07:31 hi.hiiiiiiiiiii *Slomko/LUsia /Jaga a wiecie,ze dobry pomysl,sklep czy kiosk torebkowy otworzymy, przy wolnej chwili czasu wystawie wszystkie na kanapie i uwiecznie je, Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowe torby** 08.05.15, 08:45 a wiecie,ze na FB funkcjonuje "wymiana rzeczy"? ktoś kto dysponuje rzeczami,ktorych nie używa, nie lubie,nietarfione upominki wymienia na inne,ktore tez komus zbywają. moja corka wymienila torebke na nowa bluzke z metka. starsza corka z kolei nazbierala kilak torem ciuchow,ktore zbywaly i przekazala dla pani z MOPSU , która to dalej przekazuje biednym rodzinom. fajna sprawa. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Nowe torby** 08.05.15, 09:00 *SLO-mianka, u nas tez sa takie pchle targi, gdzie ludzie sobie wymieniaj ciuszki, ale nigdy ja tego nie robilam. Odpowiedz Link
kendo Re: **Nowe torby** 08.05.15, 09:05 moze to i dobra forma pozbycia sie niechcianej rzeczy, chociaz ja sie przywiazuje do rzeczy/ubran i dlatego rosnie mi w garderobie.. Odpowiedz Link
slo-miana nowy wyrób 16.10.15, 09:46 taki herbatnik ostatnio wyprodukwoalam, metoda tzw. postarzoną. powedrowal do ukochanego mojej córci. Odpowiedz Link
kendo Re: nowy wyrób 16.10.15, 10:08 slo-miana napisał(a): > > taki herbatnik ostatnio wyprodukwoalam, metoda tzw. postarzoną. powedrowal do u > kochanego mojej córci. alez mialas fajny pomysl, bedzie ladna dekoracja na szafce kuchennej jak maja miejsce.. ja swe herbatki w puszkach metalowych trzymam albo w sloiku "ozdobnym" zakrecanym-taki wysterylizowalam od zapachu kawy rospuszczalej,swietnie sie sprawdza. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: nowy wyrób 16.10.15, 20:48 *SLO-mianka, pomyslowy prezencik. Masz zaciecie do manualnych dekoracji. Odpowiedz Link
slo-miana Re: **Nowy zalkup** 22.10.15, 18:55 znowu wymyslilam rewolucje w mieszkaniu.polegac ona bedzie na skuwaniu mlotem pneumatycznym rowka na nowy kabel elektryczny na poprowadzenie sily do gnaizdek. nie miala baba klopotu to se wymyslila robote. Odpowiedz Link