kendo 02.01.26, 15:22 zakladam nowy watek tematyczny, poprzednie mialy tytul "sprytne raczki" mozemy sie chwalic swoimi udzieragnymi/uszydelkowanymi/wyhaftowanymi dzielami/ jak rowniez mozemy zamieszczac linki do ciekawych wzorow.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: co nasze raczki potrafia 09.01.26, 17:30 www.youtube.com/watch?v=ZGdMtTH0A3k tuu jest ta wspomniana czapucha od Marii, mam podobna i kilka innych.. Odpowiedz Link
kallisto Re: co nasze raczki potrafia 09.01.26, 19:12 Lubię takie czapki, nie każda mi jednak pasuje, muszę mieć grube zawinięcie żeby było wyraźne odcięcie od twarzy. Przy płaskiej obcisłej wyglądam jak plemnik 😂 Odpowiedz Link
kendo Re: co nasze raczki potrafia 09.01.26, 20:22 kallisto napisała: > Lubię takie czapki, nie każda mi jednak pasuje, muszę mieć grube zawinięcie żeb > y było wyraźne odcięcie od twarzy. Przy płaskiej obcisłej wyglądam jak plemnik > 😂 o swiecie Kallisto ,usmalam sie z okreslenia "PLEMNIK" u mnie czapka musi przylegac do uszu, nie lubie jak wiatr mi w nie wieje. najlepiej w berecie, naciagam na uszy i sie trzyma nie zsuwa jak czapka, chociaz teraz nowy plaszcz ma fajny kaptur t´co trzyma dobrze czpke i wiatru nie dopuszcza. Odpowiedz Link
kendo szydelkowe koronki do swetra 14.01.26, 12:54 wlasnie cos takiego www.youtube.com/shorts/lOxGivSuVRs www.youtube.com/watch?v=Ro0Kt75xaQY mam zamiar stworzyc cos nowego, co bardzo czesto na Youtubie sie pojawia bardzo mi sie podoba www.youtube.com/watch?v=Z2kXRkbzY1c www.youtube.com/watch?v=8FlsOpwkNXQ www.youtube.com/watch?v=BIo2hr-00YU www.youtube.com/watch?v=0njPdWUj6CE www.youtube.com/watch?v=va1llRjPjeM Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: szydelkowe koronki do swetra 14.01.26, 12:59 Kallisto faktycznie komiczne okreslenie samej siebie. Kendo, tez obserwuje w roznych klipach cale wykonanie i pozniej konstrukcje- laczenie, wg, mnie wymaga b,duzo cierpliwosci? Odpowiedz Link
maria88 Re: szydelkowe koronki do swetra 18.01.26, 10:10 A to ciekawe i mozna zrobic. kobieta.gazeta.pl/dom-i-ogrod/7,197733,32523834,rolek-po-papierze-strzege-jak-zrenic-robie-z-nich-rzeczy-o.html#s=amtp_pnHP_related Odpowiedz Link
kendo Re: szydelkowe koronki do swetra 18.01.26, 11:03 Mario ciekawe rozwiazania, * dla ptaszkow moze byc kryjowka na jedzonko czy dla nich samych, * dla dzieci podzial kredek/dlugopisow w nalezytym porzadku-tu bym okleila rolki kolorowym papierem, nie wiem czy wiecie ile zuzywacie tapieru toa-zenujace pytanie-przepraszam, ale tak nasunelo mi sie na mysl przy tym zastosowaniu,-recyklingu. sama kiedys,bedac juz sama zbieralam do kosza puste rolki przez rok caly, zawsze kupuje ten sam papier, Odpowiedz Link
kendo dekoracja na welniany zakiet 10.02.26, 15:54 tak sobie umyslilam by zrobic szydelkowa dekoracje na zakiecik welniany, tak po przekatnej. www.youtube.com/watch?v=fEjftx_I86w Odpowiedz Link
kallisto Re: dekoracja na welniany zakiet 10.02.26, 19:24 Zdolna jesteś Kendo😊😊😊 ładnie wyglądają aplikacje, trochę ożywiają szarość żakietu. Nie wiem czy zużywam dużo czy mało papieru, rolek nie mam gdzie przechowywać więc i nie liczę 😂 Odpowiedz Link
kallisto Re: dekoracja na welniany zakiet 10.02.26, 19:25 Ten domek dla ptaszków bardzo mi się podoba tylko w deszczowej aurze nie ma szans na trwałość. Odpowiedz Link
kendo Re: dekoracja na welniany zakiet 10.02.26, 21:37 dziekuje Kallisto, nie moge nigdy uchwycic prawdziwego koloru ubran moja komorka, zakiet jest w niebieskim niuansie aplikacja w blekicie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: dekoracja na welniany zakiet 10.02.26, 22:33 Kendo, pomyslowo przystroilas wdzianko. Odpowiedz Link
kendo Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 03.03.26, 20:13 zakonczylam swoj projekt z "odnowieniem zakietu welnianego, uszydelkowalam aplikacje i przyszylam, nawet mi sie spodobalo... zauwazylam rowniez po sklepach, ze nawet szyte bluzki maja cos podobne na jednym z bokow, widac nowy trend nastal, przypomina mi sie z lat 9o-dziesiatych,ze bluzki z butikow tez mialy ponaszywane aplikacje nawet na kolnierzykach. mozda wraca. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 03.03.26, 20:29 Kendo. pomyslowo. ladnie, estetycznie, orginalnie udekorowalas swoj zakiecik. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 03.03.26, 22:11 Aplikacje świetnie pasują do żakietu. Modne są takie ręcznie robione dodatki. U koleżanek widziałam też robione z filcu jakąś specjalną techniką. Odpowiedz Link
kendo Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 05.03.26, 11:45 dziekuje Wam, wlasnie filcowanie tez bym chciala sie nauczyc, kupuje sie welne "surowa" jakos sie ja preparuje i mozna ladne dekoracje porobic. Odpowiedz Link
kendo projekt koronki irlandzkie 10.04.26, 11:50 spodobaly mi sie , mozna cudenka z nimi tworzyc i oczywiscie porwalam sie na pracochlonny projekt, zaczynam od latwiejszych komponentow by je pozniej nauczyc sie laczyc tworzac z innymi np . w zakiecik. Odpowiedz Link
kallisto Re: projekt koronki irlandzkie 10.04.26, 15:53 I co z takich miniaturek utworzysz? Odpowiedz Link
maria88 Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 10.04.26, 19:41 Nie zaglądałam tu a tu cudeńka tworzy KENDO. Kiedys miała sukienkę letnią z bolerkiem w jednolitym kolorze beż a na bolerku chyba sutażem brązowym była aplikacja kwiatów.Wszyscy sie nia zachwycali .Przysłana była w paczce ze Stanów lata 50te.dla mojej mamy. Nosiła ją mama, potem ja a teraz jeszcze leży gdzies zapakowana. Szkoda b ylo wyrzucic jak moda sie zmieniała a teraz wraca. Ot taka chwila wspomnień. Odpowiedz Link
kendo Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 10.04.26, 22:11 Kallisto, specyjalna metoda polacze i stworze jakies wdzianko, www.youtube.com/watch?v=ZrXM8DHyfJk Mario,swietnie,ze zachowalas sukienke, przymierz,moze pasowac jeszcze? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 11.04.26, 08:44 Kendo, trenujesz swoja cierpliwos i fantazje, Odpowiedz Link
kendo Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 11.04.26, 09:52 dokladnie Lusia, z tym troche nie za bardzo bo szydelko nie jest moja mocna domena, tak sobie rowniez pomyslalam,ze rekawy bym udziergala jakims azurem? kobieta co uszydelkowala sobie kubraczek,oznajmila ,ze zuzyla 1 kg wloczki, ja uzywam na razie zasoby welniane. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 11.04.26, 11:34 Kendo, masz anielską cierpliwość, ale efekt wynagrodzi włożoną pracę Odpowiedz Link
kallisto Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 11.04.26, 15:01 Fantastyczny pomysł i nietuzinkowe wdzianko na filmie. Kreuj Kendo, będzie Ci bardzo pasował zwłaszcza że dziergasz je w jasnym kolorze🙂 Odpowiedz Link
kallisto Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 14.04.26, 20:27 Dobrze Ci idzie kendo, brawo ! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 15.04.26, 11:07 Kendo, ja mysle, ze trzeba wyprobowac jeszcze kilka wloczek, zeby dostac ostateczny efekt co do przejrzystosci wykonanych elementow.? Odpowiedz Link
kendo Re:aplikacje uszydelkowane i przyszyte 15.04.26, 12:08 Kallisto ,dziekuje, zmudne szydelkowanie,ale ciekawie sie robi w oczekiwaniu na efekt koncowy, Lusia,dokladnie, myslalam o egipskiej bawelnie,moze dzis wstapie do sklepu z welna i popatrze co maja ,ewentualnie zakupie na testowanie. Odpowiedz Link
kendo testowanie wloczek do irlandzkiej koronki 22.04.26, 13:06 probuje z roznych wluczek robic motywy, jest ich bardzo duzo,ale najpierw testuje te latwiejsze. nie wszystkie wloczki bawelniane sie nadaja welniane sa OK,ale drogie motki, dzis bede szukac bawelny egipskiej mam top z niej zrobiony i dobrze sie nosil. Odpowiedz Link
maria88 Re: testowanie wloczek do irlandzkiej koronki 22.04.26, 14:28 KENDO piekne te motywy przez Ciebie zrobione.Cudo! Sama bym takie nosiła. Szydełkiem potrafię ale juz mi brakuje oczu,cierpliwosci i czasu.Teraz wiecej musze dbac o swoje zdrowie. Taki motyw wg mnie jest bardziej widoczny na tkaninie niz całośc zrobiona tymi motywami. Tak jak widac na fotce. Na dlugie wieczory to dobre zajęcie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: testowanie wloczek do irlandzkiej koronki 23.04.26, 00:12 Takie male motywy robi sie szybko, trzeba miec troche wyobrazenia co sie chce z tych motywow zrobic, jak je polaczyc? nie moga byc zrobione kompatk(ciasno) po po pierwszym prani beda sztywne, odpowiednie szydelko do grubosci welny lub bawelny. Odpowiedz Link
kendo Re: testowanie wloczek do irlandzkiej koronki 23.04.26, 17:20 dziekuje Mario, wczoraj wlasnie zakupilam nowy motek welny i odpowiednie szydelko, jak odsapne zrobie odpowieni test i mysle,ze ten sort welekni sie nadaje, choc moher jakis taki troszke inny, pokazala ekspedyjetka ,ktory perfekt by sie nadawal,ale cena odstraszajaca.. dokladnie Lusia, kazdy maswa wizje jakie elementy uszydelkowac/jak skomponowac i jaka dlugosc wdzianka... Odpowiedz Link