greis52 19.03.09, 10:32 i ponoc sie spelniaja moje sie jutro spelni dotrwam do weekendu a w weekend oj jeszcze nie wiem co to bedzie???????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greis52 dzieciece marzenia 19.03.09, 10:37 swoje pamietacie? ja chcialam byc wrozka i latac jak motyl Odpowiedz Link
jaga_22 Re: dzieciece marzenia 19.03.09, 12:42 Moje marzenia się spełniły,a z dzieciństwa to pamiętam,że też chciałam fruwać.Może dlatego czasem mam sny,że latam? Odpowiedz Link
nana_c Re: dzieciece marzenia 19.03.09, 17:39 Ja chcialam ksiazke napisac, ale czasu braklo... Odpowiedz Link
kendo Re: dzieciece marzenia 20.03.09, 08:58 oj mialam mase takich marzen, chcialabym umiec jezdzic figurowo na lyzwach-niespelnilo sie,po probie,nie umialam utrzymac balansu, chcialbym rowniez malowac-ech wyszly tylko jakies niedopracowane szkice,w szole mielismy na rysunkach malowac kolege,a ze byl troche "lepiej odrzywiony" rysunki wyszly bardzo smieszne,bo kazdy uczeni widzial inaczej grubosc modela oj jescze marzylam......duzo by pisac) *Nano, ale na napisanie ksiazki nigdy za pozno,teraz bylaby tresc bardziej roznoroda-proboj i poczytamy,jak dostaniemy Twa ksiazke z dedykacja dla nas) Odpowiedz Link
mycha Re: Marzenia to ludzka rzecz... 24.07.09, 12:14 tak mi się sentymentalnie zrobiło i rozmarzyłam się, a to wszystko przez koleżankę, która mi podesłała linka z cenami za loty do rzymu. oj, chyba jak każdy marzeń w mojej głowie ogrom, ale... chyba nie wszystkie chciałabym, żeby się spełniły. mogłabym się bardzo rozczarować, a tak jest ta piękna otoczka fascynacji, niesamowitości... aczkolwiek, niektóre te takie bardzo przyziemne, jak na przykład, żeby była już 16, mogłyby się spełnić))) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 24.07.09, 13:30 O nie!!! Mycho..nie wyrażam zgody na godz.16. ja chcę żeby była...... noooo może być 10.Jak pójdziesz na emeryturę ,to zobaczysz jaki dzień krótki.To jedz ten swój serek i nie wydziwiaj. Odpowiedz Link
mycha Re: Marzenia to ludzka rzecz... 24.07.09, 13:43 aaaa.... ser zółty!!! mniam, dziękuję jaguś tylko 16 tak na cito, a potem może czas nawet stanąć w miejcu robota kopletnie mi się rozłazi i myślami jestem już na wylocie. Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 24.07.09, 21:31 *Jagus, trafilas w 10-siatke z tym serkiem, nasza Mycha serki uwielbia a ja powiem,ze mam marzenie powtorzyc dzisiejsza wycieczke do zamczyska Szekspirowskiego,tak dokladnie,bez patrzenia na zegarek,by pociagu nieprzegapic Odpowiedz Link
greis52 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 29.07.09, 12:16 ja tez marze o piatku i 16 godzinie jakies te dni ciezkie, karetki ciurem jezdza na syrenie, ze az ciarki przechodza a tak naprawde to marze o wyjezdzie do Paryża jeszcze nie byłam Odpowiedz Link
nana_c Re: Marzenia to ludzka rzecz... 29.07.09, 16:03 Jakos od pewnego czasu, moje marzenia zwiazane sa z ludzmi in bliskimi... tzw. dobre zyczenia dla nich Sama jakos pomijam sie w zyczeniach- faktycznie w tym momencie nie mam jakos osobistych marzen podobno to niedobrze i niezdrowo. A tak na marginesie, dzisiaj przyszly papiery z uniwerku- od pierwszego pazdziernika syn mi studiuje chemie Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 29.07.09, 22:28 *Nano, Gratulacje dla syna i wytwalosci w studiowaniu, podziwiam Go za zamilowanie do chemi, w szkole nie bylam orlem w tej materii czasami tez m0je marzenia nie kreca sie wokol mnie,raczej kieruje je do innych, Greis, bylam w Paryzu, slubne mi na piedziesiat lat zafundowalo tygodniowy tam urlop z siostra pojechalam, niezapomniane wspomnienia i polecam naprawde, bylam na moje urodziny 28 kwietnia,pogoda iscie pozna wiosna/konwalje/ogod Maneta,piekna akitektura/zarelko Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 30.07.09, 09:51 Też gratuluję synowi Greis. Cieszyłam się ...4x na przyjęcie na studia,a potem obrona magistra,2x licencjata i inżyniera. Matka się cieszy i matka się martwi razem z dziećmi. Nie ma lekko.Mój bratanek 2x podchodził do egzaminu na medycynę, koniecznie chciał być lekarzem,za trzecim razem powiodło się,już jest na 3 roku.Grunt to wiedzieć,czego się chce. Odpowiedz Link
greis52 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 30.07.09, 11:16 marzylam bedac mloda osoba ze bede miala parke dzieci, a los obdarzyl mnie dwiema dziewczynkami, nawet marzen o syn juz nie mam nie ten wiek ale wiem co to znaczy jak dzicko studiuja poza miejscem zamieszkania, finansowo jest to duze obciazenia dla skromnej jednej pensji... powodzenia studentowi zycze!!!!1 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 30.07.09, 09:58 Kiedyś miałam w planie co nieco zobaczyć jak jest na świecie. Teraz chyba ze względu na zdrowie wszystkie marzenia ze mnie wyparowały.Jeszcze w maju umyślilismy z mężem,że we wrześniu, kiedy nie będzie tłoku,pojedziemy nad nasze morze.Niestety czeka męża operacja,może kiedyś................. Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 30.07.09, 11:32 tu studenci musza brac pozyczki na stuja, kasiazki strasznie drogie, nasze dziecie sie akurat z domu wyprowadzilo na studenckie mieszkano, "wkrecilo" sie na przewodniczacego organizacji studenckiej,mial wszelakie znizki z tego tytulu a ja do tej pory odziedziczylam Jego komorke z tamtych czasow z domowym numerem telefonu,wiec nie musze klas na pamiec,bo komorkowe numery sa dlugasne i trudne do zapamietania. *Jagus, glowa do gory, na pewno ziscicie Swe marzenie nadmorskie, trzymam kciuki za to, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 30.07.09, 12:19 Dzięki Kenduś za podtrzymanie na duchu . Ważne,że myśl zakiełkowała to już nie da spokoju ,dopóki się nie ziści. a najważniejsze, że mój mi obiecał,a on dotrzymuje słowa i teraz mogę czekać. Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 30.07.09, 16:12 Jago, mysle,ze juz na drugi roczek pojedziecie nad morze i zobaczysz je w koncu, ja zobaczylam je gdy plynelam tutaj,a bedac na plazy pierwszy raz musialam posmakowac jak slone jest Odpowiedz Link
mycha Re: Marzenia to ludzka rzecz... 19.01.10, 11:55 nie będę chyba orginalna, ale moje dzisiejsze marzenie, to znaleźć się w łóżku z kawą i książką i kotem na kolanach, ech... Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 19.01.10, 12:02 kazde marzenie jest osobowe/slodkie, ja totalna pustke mam na nie to cos chyba nie tak ze mna?; Odpowiedz Link
irene.jg Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 08:09 Mam kilka marzeń, ale generalnie to chciałabym nie rozczarowywać się na ludziach.... zawsze na początku zakładam, że są lepsi niż później to wynika z życia. Jestem niepoprawną romantyczką, idealistką i chyba nadwrażliwcem... Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 10:47 *Irene, ja nie wiaze marzen z ludzimi.... chyba stalam sie egoistka, i wszystkie marzenia sa tylko dla mnie i o mnie no moze w ekstremalnych marzeniach jest moje dziecie Odpowiedz Link
irene.jg Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 11:00 Tak zupełnie odizolować swoich marzeń od ludzi się nie da, bo ci "ludzie" to mogą być twój mąż, brat, córka, teściowa... Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 11:41 *Irene zgadzam sie, wiec dodalalm,ze marzenia "sa z dziecieciem" inni ludzie same sie jakos"wplataja",ale niechce za bardzo tu byc z takimi marzeniami by sie nie rozczarowac. Odpowiedz Link
mycha Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 14:44 ja dzielę marzenia na te całkiem realne i te, które wydają się kopletnie nierealne sama na własnej skórze przekonałam się, że nawet takie marzenia, które w danej chwili, czy czasie wydają się nieosiągalne do zrealizowania mogą się spełnić. najważniejsze to nie tracić wiary i wierzyć, że mogą się spełnić Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 14:54 no i widzisz Myszko? marza,marz,a zobaczysz ,ze nawet te nieosiagalne sie kiedys spelnia. Odpowiedz Link
mycha Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 15:01 byłabym mocno zaskoczona, aczkolwiek nie mówię, że nie wierzę Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 25.01.10, 15:04 czyli jestes na dobrej drodze by wierzyc, ze .."wiara czyni cuda.." ja nieraz z rozpedu zamarzylam sie .....choc ostanio dawno tego nie robilam Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 26.11.10, 12:14 i tak przymyslujac problem niepoprawionych punktow rdzewienia na samochodzie latem, kupienia nowych opon na lato.... zamarzylo mi sie kupic nowy samochodzik, na razie ze wszystkimi w rodzinie rozmawiam kto ile by mogl mi pozyczyc,bo z banku za drogo by bylo,a gotowki przeciez nie uzbieralam na tyle rowazam Toyote i Peugeot 207-mala klasa-taka "damska" Odpowiedz Link
greis52 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 27.11.10, 09:20 oj tez chciałaby ale u mnie na chciejstwie marzenia sie kończą..... Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 27.11.10, 09:55 doszedl jeszcze jeden model Hyundai *Greis obecny samochod tez tak zakupilam na "chciejstwie",podjechalam z tesciowa by obejzec nowe modele Toyot i wrocilam do domu z kontraktem na nowe auto, ale to bylo w latach 90-dziesiatych, gdzie cena za uzywany samochod byla duzo wyzsza na firmie samochodowej,raty dogodniejsze no i mozna bylo bezstresowo je splacac,a teraz?? wszystko drogie na razie sobie marze Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 18.11.11, 09:25 oczywiscie Greis marze sobie dzis o sloneczku a tu niet inne marzenia tez sie nakladaja Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 13.12.11, 12:55 marze o "bialych swietach"tz o Wigilji,takiej z dziecinstwa, z co najmniej -3 mrozikiem...., zeby snieg skrzypil pod butem a sloneczko odbijalo sie w platkach sniegowych. prosze pisac czy beda takie? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 13.12.11, 14:50 Kenduś,jak będziesz u mamy na święta,to zapomnij o takim widoku, ale może chociaż na Nowy Rok sypnie? Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 14.12.11, 09:44 *Jagus.... no cos podobnego? ale moze w Karkonoszach byc pare platkow sniegu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 14.12.11, 21:08 Z pogodą nie można liczyć na 100%,a Ty kiedy wyjeżdżasz? Kenduś??? Odpowiedz Link
kendo Re: Marzenia to ludzka rzecz... 15.12.11, 10:22 *Jagus juz 21 grudnia wieczorem mnie nie bedzie Odpowiedz Link
greis52 Re: Marzenia to ludzka rzecz... 09.02.16, 16:09 www.gazetalubuska.pl/turystyka/art/9374185,syn-i-tata-w-podrozy-dookola-swiata,id,t.html to dawne czasy, ale tez o tym marzyłam... Odpowiedz Link
slo-miana Re: Marzenia to ludzka rzecz... 09.02.16, 18:05 Och fajny plan. Ja marzen mam bez liku, z reguly malo co sie spelnia,ale jest tzw spontan i z niego korzystam i tez sa niezle wrazenia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Marzenia to ludzka rzecz... 09.02.16, 18:59 *greis, *SLO-mianka, w taka podroz to bym sie nie wybierala, ale na 41 dni do jakiegos, cieplego sloncem, historycznego zakatka, w dobrym hotelu ze SPA i dobra kuchnia, eww. jakas atrakcyjna gimnastyka?. To chetnie nawet disiaj moge wyjezdzac. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Marzenia to ludzka rzecz... 10.02.16, 08:38 Oooo Lusia mamy takie same marzenia moja gimnastyka na dzisiaj to codzienne pracowe obowiązki,troche biegania itd. Przyjemnej srody wszystkim zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Marzenia to ludzka rzecz... 10.02.16, 09:31 *SLO-minaka, to byloby fajnie razem wyjechac. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Marzenia to ludzka rzecz... 10.02.16, 12:17 dopisz się wiec do mojej wycieczki latem chcesz namiary? Odpowiedz Link