aniouek1 ale się tu milutko/../zrobiło-Elp1 27.03.03,10:07 24.03.06, 21:47 ale się tu milutko i cieplutko zrobiło Autor: elp1 Data: 27.03.03, 10:07 -------------------------------------------------------------------------------- coraz przytulniej w tej szufladzie Pozdrawiam wszystkich i życze miłego, słonecznego dnia ) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: ale się tu... - Marucha1 27.03.03,15:05 24.03.06, 21:50 Re: ale się tu milutko i cieplutko zrobiło Autor: marucha1 Data: 27.03.03, 15:05 -------------------------------------------------------------------------------- Bo to jest taka specjalna szufladka.Jak jest zle i niedobre mysli kraza jak sepy,to wystarczy tylko otworzyc szufladke i juz jest inny swiat.Nie ma zlosci,slow ktore rania.Sa przyjaciele i ich cieplutkie serducha.Az sie czasem boje,ze kiedys otworze szufladke i Was nie bedzie.A moze nie bedzie tak zle.Cieszmy sie chwila i niech trwa jak najdluzej. Odpowiedz Link
aniouek1 Marucha1 skąd Ty wiesz co...Elp1 27.03.03, 15:16 24.03.06, 21:53 Marucha1 skąd Ty wiesz co ja myeślę i co... Autor: elp1 Data: 27.03.03, 15:16 -------------------------------------------------------------------------------- chcę powiedzieć? Tak bardzo mi się tu dzisiaj spodobało, że jak dotychczas chyba nigdy - wróciłam. Pozdrawiam p.s. Trochę słów, sprowokowanych Twoimi spisałam w postach wcześniej, w górnej części wątku. Dziekuję za prowokację Odpowiedz Link
aniouek1 Mam dla was piosenkę - Mrouh z 27.03.03, 21:22 24.03.06, 22:00 Mam dla was piosenkę Autor: mrouh ☺ Data: 27.03.03, 21:22 -------------------------------------------------------------------------------- Piosenka niestety nie moja (((, ale według mnie pełna magicznych kolorów, faktur,zapachów, dźwięków... Najdoskonalsze wyrażenie słowami barw. No, nie wiem.Sami poczytajcie.. Tylko fragment, bo mnie zamkną za łamanie praw autorskich. W razie czego, gotowam co dzień przez 10 minut bić pokłony autorowi... (...) Na fioletowoszarych łąkach Niebo rozpina płynność arkad Pejzaż w powieki miękko wsiąka Zakrzepła sól na nagich wargach A wieczorami w prądach zatok Noc liże morze słodką grzywą Jak miękkie gruszki brzmieje lato Wiatrem sparzone jak pokrzywą Przed fontannami perłowymi Noc winogrona gwiazd rozdaje (...) Jak ja bym chciała umieć śpiewać!.. Mi, niestety nie tyle słoń na ucho, co na głos, nadepnął i z szacunku dla sąsiadów i szyb nawet, nie zwykłam śpiewać... Ale przy pierwszej płycie Turnaua, to nawet ja jestem roznucona, rozmruczana... Rozkołysało mnie całkiem, chyba zatańczę z komputerem... Odpowiedz Link
aniouek1 Mrouh pieknie śpiewasz :) - Nict1 28.03.03, 12:59 24.03.06, 22:18 Mrouh pieknie śpiewasz piekne piosenki Autor: nict1 Data: 28.03.03, 12:59 -------------------------------------------------------------------------------- Ja dzisiaj też śpiewam dla Was tylko, że w moim pokoju, a nie w saloniku Może jednak przyjdziecie i posłuchacie? Pozdrawiam wszystkich ćwirkaniem ptactwa ogrodowego Odpowiedz Link
aniouek1 Czy wszyscy wyjechali na marcówkę - Mrouh 28.03.03 24.03.06, 22:23 Czy wszyscy wyjechali na marcówkę Autor: mrouh ☺ Data: 28.03.03, 16:42 -------------------------------------------------------------------------------- Byłam, posłuchałam i podobało mi się. Chyba bardziej lubię śpiewających facetów, niż kobiety (dziewczyny, nie oburzajcie się...). Zawsze marzyłam, żeby mieć takiego, co śpiewa przy goleniu, żeby miec darmowe koncerty No, ale z niektórych marzeń trzeba zrezygnowac na rzecz innych. Pustawo się zrobiło, czyżbyście powyjeżdżali za miasto na weekendy ? Skoro nikogo nie ma, to ja sobie znów pośpiewam- nikomu uszu nie uszkodzę. Zaśpiewam swoją nową sygnaturkę: "Przychodzi do głowy czasem ta myśl, że można by tak zacząć inaczej żyć (...) i lepiej niż dotąd, kto wie..." TRALALALA, hihi Odpowiedz Link
aniouek1 niiii jeszcze,ale za niedługo-Nict1 28.03.03,17:49 24.03.06, 22:28 niiiiiiii jeszcze, ale za niedługo....... Autor: nict1 Data: 28.03.03, 17:49 -------------------------------------------------------------------------------- będe musiał wyjść a żal, bo Mrouh tak pięknie śpiewa )))))))) Odpowiedz Link
aniouek1 niiii jeszcze,ale za niedługo-Mrouh 28.03.03,18:03 24.03.06, 22:30 Re: niiiiiiii jeszcze, ale za niedługo....... Autor: mrouh ☺ Data: 28.03.03, 18:03 -------------------------------------------------------------------------------- nict1 napisał: > będe musiał wyjść > > a żal, bo Mrouh tak pięknie śpiewa )))))))) YYYyyy, trochę się zapomniałam z "Si tu n'existais pas..." Dziwnie brzmi ta piosenka odtwarzana z mp3, a nie z magnetofonu szpulowego, chyba się ZRK114 nazywał, czy jakoś tak, bez tego dudnienia i zapachu rozgrzanego kurzu w jego trybikach... Sama się nie spodziewałam, że to tak we mnie utkwiło, boleśnie, ale i dziwnie przyjemnie jednocześnie. Odpowiedz Link
aniouek1 Trochę większy tłum...- Mrouh 28.03.03,19:23 24.03.06, 23:03 Trochę większy tłum jest w pokoju nict1'a... Autor: mrouh ☺ Data: 28.03.03, 19:23 -------------------------------------------------------------------------------- Tłum na razie JEDNOosobowy. A umnie burza jak gruchnęła, to się przestraszyłam. U Was też? To lato już mamy chyba, co? Skoro już grzmi? Przegapiłam maj?... Jak Ktoś będzie szukał towarzystwa, zapraszam do pokoju nict1'a! P.S.Już nie śpiewam, więc nie musicie się bać o uszy. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trochę większy tłum...- 28.03.03, 23:26 24.03.06, 23:26 Re: Trochę większy tłum jest w pokoju nict1'a... Autor: aniouek1 Data: 28.03.03, 23:26 -------------------------------------------------------------------------------- mrouh napisała: > Tłum na razie JEDNOosobowy. nadal JEDNOOSOBOWY tylko w innej postaci > A umnie burza jak gruchnęła, to się przestraszyłam. U Was też? > To lato już mamy chyba, co? Skoro już grzmi? Przegapiłam maj?... hihihi u mnie nie gruchnęło i o ile wiem na lato jeszcze trzeba poczekać > Jak Ktoś będzie szukał towarzystwa, zapraszam do pokoju nict1'a! i ja zapraszam gdzie Komu wygodniej niech się rozsiada ))))))))))))))))))))) > P.S.Już nie śpiewam, więc nie musicie się bać o uszy. Mrouh pieknie śpiewasz gdy nie spisz Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trochę większy tłum...- 28.03.03,23:26 24.03.06, 23:46 Re: Trochę większy tłum jest w pokoju nict1'a... Autor: aniouek1 Data: 28.03.03, 23:26 -------------------------------------------------------------------------------- mrouh napisała: > Tłum na razie JEDNOosobowy. nadal JEDNOOSOBOWY tylko w innej postaci > A umnie burza jak gruchnęła, to się przestraszyłam. U Was też? > To lato już mamy chyba, co? Skoro już grzmi? Przegapiłam maj?... hihihi u mnie nie gruchnęło i o ile wiem na lato jeszcze trzeba poczekać > Jak Ktoś będzie szukał towarzystwa, zapraszam do pokoju nict1'a! i ja zapraszam gdzie Komu wygodniej niech się rozsiada ))))))))))))))))))))) > P.S.Już nie śpiewam, więc nie musicie się bać o uszy. Mrouh pieknie śpiewasz gdy nie spisz Odpowiedz Link
aniouek1 dobranoc :) 29.03.03, 00:43 17.03.07, 08:35 • dobranoc aniouek1 29.03.03, 00:43 + odpowiedz -------------------------------------------------------------- życzę wszystkim spokojnej nocy Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobranoc :) - marucha1 29.03.03, 03:39 17.03.07, 08:36 • Re: dobranoc marucha1 29.03.03, 03:39 + odpowiedz ---------------------------------------------------- I ja tez Wam zycze snow jak z dzieciecej bajki.Przepraszam za milczenie.Mialem problemy z czescia moich internetowych urzadzen i nie moglem sie z Wami polaczyc.Do jutra) Odpowiedz Link
aniouek1 Marucho1 może jednak do dzisiaj?:-) 29.03.03, 17.03.07, 08:38 • Marucho1 może jednak do dzisiaj? nict1 29.03.03, 07:35 + odpowiedz ------------------------------------------------------------------------- marucha1 napisał: > I ja tez Wam zycze snow jak z dzieciecej bajki.Przepraszam za milczenie. > Mialem problemy z czescia moich internetowych urzadzen i nie moglem sie > z Wami polaczyc.Do jutra) może jednak do dzisiaj ???????? Pozdrawiam i życzę miłej soboty )))) Odpowiedz Link
aniouek1 Witam wszystkich :) - list_7 29.03.03, 14:42 17.03.07, 08:43 • Witam wszystkich list_7 29.03.03, 14:42 + odpowiedz ------------------------------------------------------------ Nie bylo mnie czas jakis w szufladzie a tu widze wielkie zmiany! Listy w Anioukowych przegrodkach spokojnie sobie leżą, a Wy imprezujecie, filozufujecie, coś jecie, coś pijecie Czy normalny świat do szuflady wpadł? Pozdrawiam wszystkich i pewno tu dziś jeszcze wroce, a może spotkam Kogoś? p.s. może dlatego poza szufladą tak mało normalności? Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Witam :) mrouh 29.03.03, 20:28 17.03.07, 08:44 • Re: Witam wszystkich mrouh 29.03.03, 20:28 + odpowiedz ------------------------------------------------------ Normalny świat do szuflady wpadł?... Tak, ten nienormalny został na zewnątrz i przynajmniej się nie wtrąca w mikroklimat szuflady. Czasami go czuć albo słychać, ale nie jest to takie uciążliwe, jak na zewnątrz. Jestem wrócona i pracuję, co chwilę odsuwam szufladę, żeby sprawdzić, czy może ktoś nie przyszedł, więc salonik znów zaludniony tłumem- jednoosobowym. Za to miejsca dużo, herbaty, kawy, wafelków w czekoladzie, pomarańcze i jabłka- do wyboru do koloru. Grover Washington Jr. gra, żebym nie zasnęła i tylko mi świecy brakuje... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Witam :) 29.03.03, 20:32 17.03.07, 08:45 • Re: Witam wszystkich aniouek1 29.03.03, 20:32 + odpowiedz ------------------------------------ juz nie jestes jednoosobowym tłumem - jestesmy w duecie Może jeszcze Ktoś dołączy? Dziś w szufladzie ruch szczególny, az miło ))))))))))))))))) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Witam :) marucha1 29.03.03, 20:42 17.03.07, 08:46 • Re: Witam wszystkich marucha1 29.03.03, 20:42 + odpowiedz ------------------------------------------------------------ Ja tez Was witam.Fajnie Was znow widziec.Moze herbatki z konfiturka? Odpowiedz Link
aniouek1 Mrouh, Marucha1 i Wszyscy 29.03.03, 20:53 17.03.07, 08:48 • Mrouh, Marucha1 i Wszyscy milusińscy aniouek1 29.03.03, 20:53 + odpowiedz --------------------------------------------------------------------- herbata z konfiturą, kawka, coś do jedzenia, uśmiechy i życzliwość są i z pewnością w "szufladzie" dla nikogo nie zabraknie. Przysiądźmy tylko może w jakimś jednym miejscu bo od biegania po watkach to mozna zadyszki dostać )) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Mrouh, Marucha1 i [marucha1 29.03.03, 20:59 17.03.07, 08:49 • Re: Mrouh, Marucha1 i Wszyscy milusińscy marucha1 29.03.03, 20:59 + odpowiedz To fakt.Co proponujesz? Ja sie z gory zgadzam. Odpowiedz Link
aniouek1 pokoj Nicta1 :))))))))))))) 29.03.03, 21:03 17.03.07, 08:50 • pokoj Nicta1 )))))))))))) aniouek1 29.03.03, 21:03 + odpowiedz ------------------------------------------------------------ nawet jak mu nabałaganimy to sie ucieszy hihihi )))))) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: pokoj Nicta1 :))))) mrouh 29.03.03, 21:22 17.03.07, 08:52 • Re: pokoj Nicta1 )))))))))))) mrouh 29.03.03, 21:22 + odpowiedz ---------------------------------------------------------------------- Dobrze, dobrze, pokój Nicta1 się krócej otwiera. Tutaj trochę drzwi skrzypią i trzeba dwa razy pchnąć, żeby się dostać do ostatniego posta. Ale to ma swój urok, oczywiście. aniouek1 napisała: > nawet jak mu nabałaganimy to sie ucieszy hihihi )))))) Najwyżej potem ogarniemy trochę, żeby poznał swój pokój. Poza tym, jak zobaczy, jak my tu bałaganimy to szybciej wróci i nam pomoże. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Mrouh, Marucha1 i....[ mrouh 29.03.03, 21:13 17.03.07, 08:53 • Re: Mrouh, Marucha1 i Wszyscy milusińscy mrouh 29.03.03, 21:13 + odpowiedz ----------------------------------------------------------- aniouek1 napisała: > Przysiądźmy tylko może w jakimś jednym miejscu bo od biegania po watkach to > mozna zadyszki dostać )) O, tak... i ciężko się zdecydować, gdzie przycupnąć, bo wszędzie miło. Przeglądam swoje własne notatki z czytania różnych książek, trochę cytatów i ciekawych fragmentów: "Och, w moim domu są z pewnością wszystkie niepotrzebne rzeczy. Brakuje tylko niezbędnego- dużego kawałka nieba, jak tutaj. Zadbajcie o kawałek nieba nad waszym życiem..." ("W stronę Swanna" -Proust w moim improwizowanym tłumaczeniu, bo posiadam tylko oryginalną wersję językową ). Widzicie, mu mamy spory kawałek nieba nad szufladą, z doskonałym widokiem na całe połacie niebios. Z saloniku widać najlepiej... Odpowiedz Link
aniouek1 Mrouh, Marucha1 i....[marucha1 29.03.03, 21:16 17.03.07, 08:54 • Re: Mrouh, Marucha1 i Wszyscy milusińscy marucha1 29.03.03, 21:16 + odpowiedz ------------------------------------------------------ Mrouh.My mamy nie tylko kawalek nieba.Mamy tez kropelki slonca a te kropelki to Wy. Odpowiedz Link
aniouek1 mówię już wszystkim DOBRANOC :) 30.03.03, 01:30 17.03.07, 09:00 • tej nocy mówię już wszystkim DOBRANOC aniouek1 30.03.03, 01:30 + odpowiedz ------------------------------------------------------- spokojnej nocy,kolorowych snów i udanej niedzieli Odpowiedz Link
aniouek1 Trzeba ...SALONIK [marucha1 01.04.03, 12:02 17.03.07, 09:01 • Trzeba Anioukowy SALONIK....... marucha1 01.04.03, 12:02 + odpowiedz -------------------------------------------------------- ocalic od zapomnienia.Bo to taki salonik dobry jest.A wiec Listopisy zachodzcie i popijajcie kawke lub herbatke.Dawno juz Was nie bylo. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trzeba ...SALONIK [01.04.03, 12:20 17.03.07, 09:12 • Re: Trzeba Anioukowy SALONIK....... aniouek1 01.04.03, 12:20 + odpowiedz ------------------------------- marucha1 napisał: > ocalic od zapomnienia.Bo to taki salonik dobry jest.A wiec Listopisy > zachodzcie i popijajcie kawke lub herbatke.Dawno juz Was nie bylo. Marucho miód na serce mi polewasz Wiesz co, ten salonik to chyba trzeba wyremontować albo nawet nowy postawić. Trudno tu teraz dojść. Drzwi skrzypią i trzeba je kilka razy popchnąć, żeby się wreszcie do środka dostać. Ale, że miło tu było... to fakt Trochę szkoda tak wszystko zostawić... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trzeba ...SALONIK [marucha1 01.04.03, 22:11 17.03.07, 09:13 • Re: Trzeba Anioukowy SALONIK....... marucha1 01.04.03, 22:11 + odpowiedz ------------------------------------------------------------------------- Anioueczku,salonik musi zostac.Niech sobie skrzypi wazne,ze jest i jest taki NASZ. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trzeba ...SALONIK [ 01.04.03, 22:55 17.03.07, 09:16 • Re: Trzeba Anioukowy SALONIK....... aniouek1 01.04.03, 22:55 + odpowiedz -------------------------------------- marucha1 napisał: > Anioueczku,salonik musi zostac.Niech sobie skrzypi wazne,ze jest i jest taki > NASZ. Masz rację Znów spędziłam w nim czas jakiś zatrzymując się chwilkę przy róznych rozmowach. To takie zatrzymane w czasie i przestrzeni kadry z życia wzięte, bo każde spotkanie w całym bogacwie różnych splotów naszych realności codziennych zanurzone, więc i wspomnienia jakies takie... sentymentalne Będziemy wchodzić, odkurzać, pić herbatę z Twoimi ulubionymi konfiturami, i pewno dalej będziemy rozmawiać balansując w przestrzeni wirtualnej, a jednak bardzo dla każdego odmiennie realnej. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trzeba ...SALONIK [ marucha1 01.04.03, 23:14 17.03.07, 09:17 • Re: Trzeba Anioukowy SALONIK....... marucha1 01.04.03, 23:14 + odpowiedz -------------------------------------------------------------- Popatrz jak niewiele czasem potrzeba aby dac komus radosc.Nie wiem jak Ty ale ja bardzo takich rozmow salonikowych potrzebuje.Dzis zastanawialem sie czy potrafilbym tak samo rozmawiac w realnym saloniku.Na prawde nie wiem.To sa takie rozmowy pelne jakiejs dziwnej magii.To tak jak rozmowa ze swoja wyobraznia.A przeciez Ty istniejesz naprawde.Po drugiej stronie jest Aniouek,Nict czy Mrouh.Wy wszyscy jestescie naprawde.Moze dlatego tez tak bliscy. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trzeba ...SALONIK [ 01.04.03, 23:39 17.03.07, 09:20 • Re: Trzeba Anioukowy SALONIK....... aniouek1 01.04.03, 23:39 + odpowiedz -------------------------------------------------------- Już była w szufladzie rozmowa na taki, czy bardzo podobny temat. Myślę, że ta magia to choćby to, że tutaj nie mamy twarzy, że może - to zabrzmi paradoksalnie - ale jesteśmy bardziej prawdziwi niż w realnym świecie, bo przecież nie funkcjonują tutaj ograniczenia, które w realu są i bywa, że zmuszają nas do dokonywania niełatwych wyborów. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że wśród forumowiczów są także zapewne osoby, które w tej "magicznej" przestrzeni próbują autokreacji wykraczającej poza ich realne mozliwości, jednakże intuicja mi podpowiada, że nie ma takich osób wśród Listopisów. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Trzeba ...SALONIK [ marucha1 01.04.03, 23:47 17.03.07, 09:23 • Re: Trzeba Anioukowy SALONIK....... marucha1 01.04.03, 23:47 + odpowiedz --------------------------------------------------------------- To niestety prawda.Czasem jestesmy zmuszani przez przerozne uklady do rzeczy ktorych nie chcemy zrobic.Tak naprawde to nie mozna byc chyba wolnym do konca. Wiem,to brzmi smutno ale tak chyba jest.A ten salonik to taki balsam dla tych ran dnia codziennego. aniouek 1 napisała > Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że wśród forumowiczów są także zapewne > osoby, które w tej "magicznej" przestrzeni próbują autokreacji wykraczającej > poza ich realne mozliwości, jednakże intuicja mi podpowiada, że nie ma takich > osób wśród Listopisów. Tez tak mysle.Sadze,ze wszyscy piszemy szczerze.Na pewno nie piszemy wszystkiego ale jesli piszemy to od serca. Odpowiedz Link
aniouek1 co znaczy 'wszystko'? 02.04.03, 02:30 17.03.07, 09:25 • co znaczy 'wszystko'? aniouek1 02.04.03, 02:30 + odpowiedz ------------------------------------------------------------------- marucha1 napisał: > To niestety prawda.Czasem jestesmy zmuszani przez przerozne uklady do > rzeczy ktorych nie chcemy zrobic. Chyba nie do końca się w tym przypadku z Tobą zgadzam. Ostatecznie przecież sami decydujemy o tym co robimy a czego nie robimy. Bo ja wiem, może kiedyś robiłam coś bez wewnetrznego przekonania, że należy to czy coś innego zrobić ulegając jakimś zewnętrznym presjom. Teraz chyba już nie. Raczej robię to, o czego słuszności jestem przekonana ze świadomościa, że jeśli sie mylę to poniosę takie czy inne konsekwencje. Natomiast musze przyznać, że zdarza się, iż nie zawsze mówię otwarcie i do końca to co myślę na taki czy inny temat. Po prostu przemilczam, albo - w sytuacjach "przymusu" czy presji mówię: "muszę to rozwazyć", "muszę się nad tym spokojnie zastanowić". > Tak naprawde to nie mozna byc chyba wolnym do konca. > Wiem,to brzmi smutno ale tak chyba jest. Jeśli "wolność" to "możliwość wyborów" - to chyba jednak jest możliwa? Nie zawsze te wybory sa łatwe, ale istnieją. Więc wolność także istnieje. > A ten salonik to taki balsam dla tych ran dnia codziennego. Nie wiem co rozumiesz mówiąc "rany dnia codziennego". Każdy z ludzi - więc także Ty, Ja i inni - każdego dnia dokonuje serii róznych wyborów. Często nie sa to - jak juz wyżej wspomniałam - wybory łatwe. Nie zawsze wreszcie jestesmy przekonani, że dokonaliśmy słusznych wyborów. Zazwyczaj - tak przynajmniej mi sie wydaje - nasze watpliwości pojawiają się tam, gdzie dochodzi do jakiegoś konfliktu w wyznawanym systemie wartości. Niestety - a może jednak "na szczęście" - pojęcie "mniejszego zła" zawsze będzie kontrowersyjne. > Sadze,ze wszyscy piszemy szczerze.Na pewno nie piszemy wszystkiego ale jeśli > piszemy to od serca. Że "od serca" - to oczywiście wszystko jasne i jak dla mnie - oczywiste. Natomiast nie wiem co masz na myśli pisząc, że "na pewno nie piszemy wszystkiego". "Wszystko" to takie szerokie pojęcie. Sądze, że może nawet piszemy - a z pewnością możemy pisać - "wszystko" co sądzimy na dany - wywołany, bądź wywoływany przez nas samych - temat, pod warunkiem, że TEMAT nie wkracza - zbyt bezpośrednio, bezczelnie, brutalnie czy bezpardonowo - poza nasze prywatne granice bezpieczeństwa. Mamy prawo chronić własne dane osobowe, tożsamość, personifikowane związki międzyludzkie, a także dane adresowe czy informacje pozwalające nas zidentyfikować w strukturze zatrudnienia bądź społecznej działalności poza zawodowej. W końcu fora są ogólnie dostępne i gdybyśmy umowny salonik próbowali ukryć przed "dostepem publicznym", to straciłby on swój charakter, a być może także wogóle sens istnienia. Przepraszam. Chyba za bardzo się rozpisałam i przynudzam Odpowiedz Link
aniouek1 brak mi słow :-) nict1 02.04.03, 12:00 17.03.07, 09:26 • brak mi słow nict1 02.04.03, 12:00 + odpowiedz --------------------------------------------------------------- Ludzie czemu Wy w nocy nie śpiecie tylko taką cięzka filozofie uprawiacie? "Wszystko co piszemy" to jest to co właśnie piszemy. Nie? Odpowiedz Link
aniouek1 co znaczy 'wszystko'? marucha1 02.04.03, 21:14 17.03.07, 09:28 • Re: co znaczy 'wszystko'? marucha1 02.04.03, 21:14 + odpowiedz --------------------------------------------------------------- Aniouku,odpowiedz na Twoj post wymaga wiecej czasu.Odpowiem napewno.Prosze o troszeczke cierpliwosci.Teraz potrzebuje troszke luzniejszych rozmow z Wami aby sie troszeczke po calym dniu odprezyc.A bardzo jest mi to dzis potrzebne. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: co znaczy 'wszystko'? 04.04.03, 23:26 17.03.07, 09:30 • Re: co znaczy 'wszystko'? aniouek1 04.04.03, 23:26 + odpowiedz marucha1 napisał: > Aniouku,odpowiedz na Twoj post wymaga wiecej czasu.Odpowiem napewno. Marucho nie musisz odpowiadać, ale... > Prosze o troszeczke cierpliwosci. Ja potrafię czekać > Teraz potrzebuje troszke luzniejszych rozmow z Wami aby sie troszeczke po > calym dniu odprezyc.A bardzo jest mi to dzis potrzebne. wiem coś o tym... Odpowiedz Link
aniouek1 co znaczy 'wszystko'? [marucha1 05.04.03, 09:50 17.03.07, 09:44 • Re: co znaczy 'wszystko'? marucha1 05.04.03, 09:50 + odpowiedz ----------------------------------------------------- aniouek1 napisała: > Chyba nie do końca się w tym przypadku z Tobą zgadzam. Ostatecznie przecież > sami decydujemy o tym co robimy a czego nie robimy. Anioueczku,jesli od naszej decyzji zalezy los tylko nas samych to mozemy sobie na taki komfort pozwolic.Ale sa momenty w ktorych musisz wybrac miedzy wyborem drogi ktora chcemy isc a ta ktorej wybor oczekuja od nas Ci za ktorych los jestesmy odpowiedzialni. > Nie wiem co rozumiesz mówiąc "rany dnia codziennego". "Rany nia codziennego" to sa wlasnie wedrowki po drogach wybranych nie do konca przez nas samych.Tak jak Ci juz wyzej napisalem.Na szczescie nie zdarzaja sie zbyt czesto. > Niestety - a może jednak "na szczęście" - pojęcie "mniejszego zła" zawsze > będzie kontrowersyjne. "Mniejsze zlo" to tak troche jak powiedzenie "Mniejsza polowa".Zlo jest zawsze zlem a polowa jest zawsze tylko polowa.Powiedzialbym raczej "dokonalem wyboru ktory uwazam za sluszny. > "Wszystko" to takie szerokie pojęcie. To "wszystkiego" to jest wlasnie to co opisalas ponizej.Takie chwilowe stany duszy,takie mgielki wspomnien i leciutkie powiewy tesknoty za czyms,co tak bardzo,bardzo chcialoby sie miec choc na chwilke a co jest nieosiagalne.Wiemy o tym,ze to jest nieosiagalne a mimo to wraca to do nas jak wspomnienie dziecinstwa z obrazkiem aniolka stroza nad lozeczkiem.Pamiec o Tych Ktorych juz nie ma a tak bardzo chcialoby sie aby byli tu z nami.To co tu nie piszemy to jest chyba taki schowek na takie drobne sekrety ktore sa tylko dla nas a ktorego wieczko leciutko Ci tu uchylilem.To chyba dobrze,ze mamy taki swoj maly swiat.Mysle,ze trudno byloby zyc bez tego skarbczyka ktory mimo,ze taki malenki zawiera tak wiele. > Sądze, że może nawet piszemy - a z pewnością możemy pisać - "wszystko" co > sądzimy na dany - wywołany, bądź wywoływany przez nas samych - temat, pod > warunkiem, że TEMAT nie wkracza - zbyt bezpośrednio, bezczelnie, brutalnie > czy bezpardonowo - poza nasze prywatne granice bezpieczeństwa. > Mamy prawo chronić własne dane osobowe, tożsamość, personifikowane związki > międzyludzkie, a także dane adresowe czy informacje pozwalające nas > zidentyfikować w strukturze zatrudnienia bądź społecznej działalności poza > zawodowej. > W końcu fora są ogólnie dostępne i gdybyśmy umowny salonik próbowali ukryć > przed "dostepem publicznym", to straciłby on swój charakter, a być może także > wogóle sens istnienia. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: co znaczy 'wszystko'? [05.04.03, 13:44 17.03.07, 09:45 • Re: co znaczy 'wszystko'? aniouek1 05.04.03, 13:44 + odpowiedz --------------------------------------------------------------- Być może nawet nie podejrzewasz jak dobrze Cię rozumiem. Bardzo lubie z Tobą rozmawiać. Dziekuję. p.s. to tylko forum, więc doskonale zrozumiesz milczenie... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: PIERWSZY SALONIK L I S T O P I S Ó W 16.02.09, 08:10 marucha1 napisał: > Witam salonik a ja w saloniku herbatką witam Odpowiedz Link
aniouek1 jaką herbatę lubicie najbardziej? 13.03.10, 20:43 ja ostatnio sączę nie tą która lubię za walory smakowo-kolorystyczne ale...ponoć jest zdrowa, a że smakowo z gatunku "nie" to mi się myśli, że może faktycznie jest zdrowa Odpowiedz Link
marucha1 Re: PIERWSZY SALONIK L I S T O P I S Ó W 04.02.12, 07:24 Pusty salonik to jak karafka bez wody. Niby jest, ale brak tresci czyni ja bezuzyteczna i zbedna. MOze warto by ja napelnic? Odpowiedz Link
aniouek1 Re: PIERWSZY SALONIK L I S T O P I S Ó W 28.10.13, 02:59 tajojki - jakie tu odchodziły pogwarki! Odpowiedz Link
babaja.ga Re: PIERWSZY SALONIK L I S T O P I S Ó W 01.11.13, 20:47 Dzisiaj Wszystkich Świętych. Palimy znicze na grobach, kiedyś palono ogniska na rozstajach dróg żeby wskazać drogę duszom, by nie zabładzuły, później palono ogniska na grobach, a dzisiaj zapalamy znicze na znak naszej pamięci o bliskich. Czlowiek tak długo żyje jak długo żyje o nim nasza pamięć. Pamiętajmy o naszych bliskich. Odpowiedz Link