kasikk 23.12.05, 09:32 taki wątek na koniec zapracowanego tygodnia, mglisty nieco i ze śniegiem miłego dnia ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 przed-WIGILIJNYdzieńdoberek Szufludkowie :) 23.12.05, 09:47 Uprasza sie o nieprzepracusiowywanie się, bo...trzeba zachować siły na radowanie się Świętami O! i już! Uprasza się o zaprzestanie biegusiania za zakupami bo...po Świętach dalej będą różniaste sklepy, a w nich towary i promocje i okazje i...wszystko co specjalistom od efektywnego sprzedawania przyjdzie tylko do głowy aby złowić klienta O! i już! Uprasza się o podpowiadanie sposobików na najmilsze, najradośniejsze spędzanie Świąt i umilanie tego wyjątkowego czasu domownikom przez gospodarzy i na oborot też poproszę o rady O! i już! Miłego dzionka Szufludkowie P.S. nie podkradajcie smakołyków z kuchni bo się przed czasem nasmakujecie, a gdy przyjdzie na nasmakowywanie się czas, to brzusie będą boleć Was i niedobrze z bolącymi brzusiami w Święta będzie Odpowiedz Link
mala20033 Re: przed-WIGILIJNYdzieńdoberek Szufludkowie :) 23.12.05, 10:04 Swieta Kasikowa prawda z tym nieprzepracowywaniem sie!!! Odpowiedz Link
aniouek1 hihihi...Kasikowa???????????????? ??????? :) 23.12.05, 10:17 ))))))) Mala...Ty bidulinku musi jesteś bardzowato zmęczona cudny duszku szufladowy. Dychnij ociupinke, przysiąc, kawki siorbnij i pierniczka Kendusi poprobuj Odpowiedz Link
kendo Re: goraczka przedswiateczna:-))))))))))) 23.12.05, 10:54 prawde piszesz anioueczku, po swietach szalenstwo promocji,zawsze czekam na taka okazje w tym roku wcale,a wcale nie szaleje i sama niewiem czym sie to zakonczy? witam Szufladunie zyczac spokojnych ostanich przygotowyan) acha..u nas nalepsza atrakcja bylo dzielenie perzetow gwiazdkowych, do kazdej paczuszki przylancza sie bilecik z tekstem wskazujacym na prezecik i ten co oczekiwal na taki wiedzial od razu,ze to dla niego,nieraz byly mile pomylki w zgadywaniu ale prezecik i tak trafil do odpowiedniego wlasciciela, pozatem rozmowy/wspominki z calego roku te wesole i te smutne, pozniej przy konsumowniu ryzu ze smietanka i owocami(tradycjonalne/obowiazkowe menu na wigilijnym stole)dalsze rozmowy,chyba bardziej juz planowe co by sie pragnelo w nowym roczku zrealizowac. Odpowiedz Link
megxx Witam 23.12.05, 11:44 Za oknem znika śnieg, ale mam nadzieję, że nie zabierze pojawiającej się już pchnąco-świątecznej atmosfery. I że uda mi się nie przepracować i nie zirytować się niepomocnością... I obiecuję sobie, że będą kiedyś takie Święta, w które wszystko będzie tylko z serca, nic z nakazu, choćby sama Tradycja stała nade mną)))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Witam 23.12.05, 14:45 uszch............wlasnie tradycja piekna ale niestety nie wszyscy ja uwielbiaja(((((((((((((((( nawet jak nic nie musza robic Odpowiedz Link
kendo Re:ostani piatek w starym roku:) 30.12.05, 10:56 i juz niemal koniec roczku.... zycze szampanskiego zakonczenia i by wspomnienia trwaly przez caly czas. Odpowiedz Link
kasikk Re:ostani piatek w starym roku:) 30.12.05, 17:01 dobry wieczór właściwie, bo ciemno już za oknem ) i uciekam sobie do miłych zajęć Odpowiedz Link
kendo Re:juz pitek;) 06.01.06, 19:25 polnocny wiatr i slizgawica na drogach.... oby wiecej juz nie nasypalao bo niedam rady odsniezac i przestane lubiec zime milego wieczorku zycze z herbatka z cytrynka Odpowiedz Link
majenka3 Re:juz pitek;) 06.01.06, 19:54 Wszystko prawda ze ślizgawicą..śniegu świezo-spadłego na gałęziach malowniczo leżącego mi brak ale egoistką nie jestem i mogę go nie mieć wteedy to by dopiero nas zasypało...na biało! Bardzo miłych piątków życze Wszystkim i ciepłych napitków i braku przeziębienia - u mnie obecnego Pozdrawaiam Noworocznie! Odpowiedz Link
aniouek1 dzień dobry w piątek 13.01.06, 14:24 dla mnie wyjątkowo przykry, ale...mawiają, że "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" więc pozostaje mi mieć nadzieję, że BĘDZIE DOBRZE Mam też nadzieję, że z szuflady nie wygnało Was Szufludkowie moje smutaskowanie. Obiecuję poprawę. Wracajcie. Odpowiedz Link
kendo Re: dzień dobry w piątek 13.01.06, 15:32 jakos dzionek minal bez zadnej przygody) a tak pozatem to pochmurnie i tak bleeeeeeeeeeee na dworze:((((((( milego popoludnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: dzień dobry w piątek 20.01.06, 08:48 zawieja,zawieja...zaspy straszne.... ale psiunkowi nic to nie robilo dzielnie przebrna przez nie...kocio tez juz siedzi na stole altankowym i czeka na sniadanko ja oczywiscie ,jak "balwanica "do domku dotarlam,bo sniezek w kazda szczelinke wpadal wdmuchiwany przez wichure cieplego dnia przy kawce zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 10:05 u mnie śnieżnie, biało, mroźnie ale na szczęście nie wietrznie. Piękna zima! cudna zima! Od jutra synoptycy zapowiadaja siarczyste mrozy do - 35 st.C Muszę koniecznie pozałatwiać dzisiaj co załatwić mus, aby jutro nie musieć wychodzić na mróz, chyba, że z chcenia i dla zachwycenia zimą i mrozem też Jak wrócę, to Wam powiem, a może nawet opowiem co widziałam, słyszałam itd jeśli tylko będzie czas i nie zamarzną mi łapki. Trzymajcie się cieplutko P.S. zostawiam CMOKI-SMOKI i uśmiechów pół kopy ))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 10:16 tak rymowo szefowo dzis piszesz)))))))))))) ojej...niezamarznij nam tylko gdzie na tym jutrzejszym spacerku.. dobrze,ze tu przy morzu nie dojdzie do takiego mrozu, niemniej tak jak dzis jest to i tak przerasta mnie a do sklepu MUS dzis,bo lodowka pustkami swieci ptaszynkow ziarenka sie skonczyly tez, cieplutkich chwilek zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 17:50 Pochodzilam dzis po ogrodzie..cieplej sie robi..tulipanki wschodza...jeszcze troszke a uderzy w nas wiosna.. Odpowiedz Link
majenka3 Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 18:39 A ja dzisiaj przesadziłam Pod zimowy płaszczyk wrzuciłam kufajkę z lekka ocieploną, szyję okręciłam wielkim szalem na głowę czapkę ciepłą z daszkiem (na głowe, czyli niemal na oczy - stracilam orientację gdzie góra gdzie dół i już więcej tak nie będę ..nawet -17 Celsjuszowych nie moze ode mnie teego wymagać O tulipankach wschodzących czytam z wielka przyjemnością i nadzieją "na" Na zamarzniętej szybie wychuchuję serduszkowo, pozdrowienie ps Marylę i jej Bal..bardzo lubię... Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 19:10 *malenka juz marzy o wiosnie a tu takie mrozy zapowiadaja( zamiecie i zaspy( niemniej zawsze pieknie wyglada zima na zdjeciach majenko...oby nie wialo i nie siarczylo po policzkach cieplego wieczorku zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 pogodowy zawrót głowy! :) 20.01.06, 19:22 tu zima, tam wiosna! tu śnieg i kwiaty na szybach mróz maluje a tam... do rozkwitania się zbierają tulipany! bogactwo cudów natury przeeeewspaaaniałe! Kenduniu...nie próbuj może mieszać w cechach pór roku, bo się zmachasz, a one i tak po swojemu będą urządzać nasz świat, bo taki to już ich przywilej. i....myśli mi się, że to dobrze, bo gdzie człowiek zbyt natarczywie swoje łapki wkłada i w czym zbytnio zamieszać się stara to........popsowa niestety i same są kłopoty z takowego poprawiania natury, jak chociażby powodzie wiosenne. Bo się ludkom chciało wolnych od chaszczy, brzegów rzek no i...zabiera woda ludzki świat pełen rozmaitego dobytku, a bywa, że i po samych ludków sięga i inne żyjątka też ze sobą porywa na zatracenie. Ot...daje lekcję ludziom natura, tyle, że...pewnikiem jeszcze sporo wody upłynie zanim człowiek choć troszku spokornieje i z szacunkiem będzie się kłaniał naturze wszechświata...miną lata, lata, dłuuuugie lata... Odpowiedz Link
aniouek1 Majenko! ..........iiiiiijaaaaaa! :))))))))))))) 20.01.06, 19:29 musi - wyglądałaś jak niedźwiedzica w kaszkietówce na głowie ...paradnie wystroiłaś się dla pana Mroza. Oczami wyobraźni Cię widzę i zachwycam ogromnie widokiem i żałuję, że ja tak nie mogę! nie umiem! nie potrafię się ruszać jak się tak opatulę, no i...wdzięczna jestem p. Zimie i p. Mrozowi, że najwyraźniej rozumieją tą moją felerność i choć ludkowie mówią, że zimno okrutnie, mnie...niezbyt [w tajemnicy Ci się przyznam, że ja jestem opatulona ale.... od środeczka sadełkiem naokoluśko prawie że tak jak foczka, tylko o tym szszaaaaa bo się wyda ] Odpowiedz Link
majenka3 iiiiiijaaaaaa! :)))))))))) 20.01.06, 20:22 teraz juz wiem, ze tez nie umiem w takim stanie łazikowac po świecie aż dziw, ze trafiłam, gdzie trafić miałam, ze mnie mróz nie naruszył to wiadomo, a czy docenił jak sie dla niego wystroiłam ? ..teeego to już na pewno nie wiadomo, cyzli nie ma co... Ty Aniouku jesteś zwiewna i powiewna i jak sama nazwa wskazuje anielska w każdym calu, więc foczkowości żadne u Ciebie niestety nie wchodzą w rachube..nie da sie i uszz tak już z Anioukami jest Pozdrowionka bis od niedźwiedzicy w kaszkietówce DDDDD Odpowiedz Link
kendo Re: ..........iiiiiijaaaaaa! :)))))))))) 20.01.06, 20:25 )))))))))))))))))..no tak foczki wlasnie nie marzna dlatego, sadelko ich grzejeale jakie sa przez to urokliwe) a ja jak majenka musze sie okrecac szalem a i tak marzne( Odpowiedz Link
kendo Re: piatek kolorowego nieba:)))))))))) 27.01.06, 08:42 cudnosci dzis rane ogladalam,gdy niebo budzilo sie ze snu nocnego, wydawalo sie ,ze niemal cale plonie,nie chcialo sie wracac do domciu ze spacerku psiego. pieknego dzia zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 27.01.06, 20:34 Cichutko Was pozdrawiam, bo zatoki mnie sciely z nog.. Odpowiedz Link
aniouek1 rety! Mala! to nieprzyjemne bardzowato! 27.01.06, 21:25 dziekuje, że mimo ścięcia z nóg zajrzałaś do szuflandii. Zdrowiej szybciutko i wstawaj na nogi! Ja też na momencik tylko w piątku...by dobranockę zanucić i....już mnie nie ma ale...jutro wrócę Odpowiedz Link
kendo Re: nareszcie piatek:)) 03.02.06, 17:34 nawet milo bylo...wszystko sie zalatwilo) nawet starczylo sily na porzadki) milego dnia/wieczoru zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 dobry wieczór Szufludkowie 03.02.06, 19:49 Cieszę, że z Tobą Kendo, że u Ciebie miło było i wszystko Ci się poskładało jak chciałaś. Mam nadzieję, że u innych Szufludków też jest wszystko w porządku i, że zdrowi są i wiecej u Nich radości niż smutków, a jeśli mają smutki to są one do uniesienia...oby... Do Szuflandii...nie zaglądają...żal, że...tak bardzo przycichło... Dobrze, że wspomnienia gwaru są pamiętaniem i, że jest nadzieja, że...może przyjdzie czas kiedy wrócą by...listy odczytać, napisać, albo...wysączyć wspólnie kawę Odpowiedz Link
aniouek1 i...dobranoc... 03.02.06, 23:23 sama sobie mowię, sama sobie odpowiadam... Co się porobiło? co sie stanęło, że...tylko echo? Odpowiedz Link
kendo Re: piatkowo/slonecznie 10.02.06, 10:29 witam Was Szufladunie zyczac cieplego dnia,by wszystkie troski swiata Was omijaly dzis. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego...jak najlepszego dnia Szufludkowie :) 17.02.06, 09:57 i niech się Wszystkim układa dziś wszystko według życzeń własnych. Mimo, iż ...Kendo mówi, że są marzenia, których spełnienia się boi to...jeśli są takowe...pewnikiem nie są bezpowodne...a jeśli mają się nie spełniać to... można je w szufladę włożyć w ich miejsce przywołując takie, które spełnienia są godne. Serduszkowo Was pozdrawiam i mam nadzieję, że ...zajrzycie do Szuflandii, i że swoje myśli tu choć po kilka zostawicie. Myślom nie szkodzi dzielenie, ich nam z dzielenia nie ubywa, a może nawet...poukładać się pomaga dzielenie myśli z innymi? Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego...jak najlepszego dnia Szufludkowie : 17.02.06, 10:22 witajcie.... tu znow snieguje i wieje,mysle,ze to ostanie oznaki Pani Zimy i od nastepnego tygodnia zacznie sie wiosna skradac ze sloneczkiem) cieplego /spelnionego dnia zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 już noc... 17.02.06, 23:20 nie wszyscy mogą spać...choćby chcieli to nie mogą Dobrej nocy wszystkim i śpiącym i tym którzy do snu się zbierają, a szczególnie łaskawej i spokojnej nocy tym, którym kleją się oczki, a w pracy być muszą... Dobranoc Szufludkowie Odpowiedz Link
kendo Re:ostani pitek lutego 24.02.06, 10:26 pruszy sniezek/zapowiadaja do niedzieli mrozik.... mysle,ze od marca bedzie juz wiosna dawac o sobie znac przemilego dnia zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 dzieńdobry Ludkowie w pierwszy piątek marca :) 03.03.06, 12:22 uch już pół dnia minęło, a tu cicho, pusto...i Kendo jeszcze nie zajrzała do Szuflandii... Co się dzieje? Pozdrawiam serduszkowo Ludkowie i życzę wszystkim pięknego, słonecznego dnia, bo to nie byłoby fajnie gdyby tu taki był a u Was nie. Łapcie słoneczkowe promyczki i same dobre życzenia, które z nimi Wam posyłam Odpowiedz Link
kendo Re: dzieńdobry Ludkowie w pierwszy piątek marca : 03.03.06, 17:17 juz zajzalam i slad zostawilam.... dzis od rana dzialam )/spacerkowalam/lunch miastowy... przyjemna pogoda byla ze sloneczkiem wiec i promyczkami sie upajalam. obecnie znowu sniezy,ze swiata niewidac....ale ja w domciu,wiec moze sobie sypac) milego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 03.03.06, 19:38 Inni tego nie maja ..a ja mam...slonce swieci..pies polozyl pyszczek mi na stopach..pije pachnaca kawe...moze jutro da mi cos wiecej.. Odpowiedz Link
kendo Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 03.03.06, 21:30 no malenka, tez nieraz mam podobna sielanke z psiunem) milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 10.03.06, 10:01 jest nadzieja na wiosne, juz sobie czekan na Atlantyku, i gdy zimowe prady odsuna sie wkracza do nas wielkimi krokami.... Witajcie szufladunie i zaczynajcie juz szufladeczki przygotowywac na powrot wiosny) ciekawe jak nasza malenka dzis sie czuje, czy zastosowala sie do rady figlika? usnela wkoncu w lozeczku czy na stojaco,a moze nawet przy kompie glowke zlozyla do snu)' cieplego dnia zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie :) 10.03.06, 13:55 oby wszyscy dzisiaj szczególnie sobie wzajemnie życzliwi byli i samymi radościami wzajem siebie obdarzali Odpowiedz Link
mala20033 Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 14:48 Jeszcze pierwsza kawka nie zadzialala..ale Wam Wspanialego piatku zycze.. Odpowiedz Link
megxx Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 16:18 Oj Tobie chyba więcej go zostało? Zapraszam na poobiednią kawusię. Za oknem tak szaro, że lepeij rozkoszować się aromatem kawy w domowym cieple. Kendusiu jak dobrze, ze mówisz o wiośnie, mów tak i mów.... Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 17:33 witajcie dziewczatka....no figlik tez,choc dzis Go jeszcze nie spotkalam) *tak,megxx... wiosne juz czuc w porze lunchu,gdy mrozik sie schowa, tak stanelysmy dzis ze znajoma pod sklepem w zaciszu i paszczydla do slonca wystawily,bylo cudnie i czulo sie cieple promyczki przez kapote) teraz choc jeszcze swiec to zaczyna mrozic siarczyscie . *mala,Ty musisz chyba jakas szatanska mieszanke kawci wyszukac coby dawala efekt natychmistowy moze to i strach przed tornadem tak Cie z nozek powalil? *anioueczku,my zawsze cieplunia dla innych jestesmy a tu na naszych forumach to slodzimy soebie juz przeogromnie) miejcie cieply/udany poranek i popoludnie,ktore nieuchronnie zbliza sie ku wieczorowi....17:32 a sloneczko dalej swieci....czyli nadchodzi wiosna. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 20:56 aniouek1 napisała: > oby wszyscy dzisiaj szczególnie sobie wzajemnie życzliwi byli i samymi > radościami wzajem siebie obdarzali kendo napisała: > *anioueczku,my zawsze cieplunia dla innych jestesmy > a tu na naszych forumach to slodzimy soebie juz przeogromnie) Kenduniu...mnie nie o "słodzenie" chodziło i nie to, że TYLKO w Szuflandii ale żeby tak...po prostu...gdziekolwiek Komu z nas żyć przyszło w realu...dobrym, jak najlepszym był ten dzień i nasycony ludzką życzliwością i wzajem sprawianymi sobie radościami. Odpowiedz Link
aniouek1 dzień dobry Szufludkowie :) 17.03.06, 07:49 Pogodniego i pomyślnego wszystkim dnia życzę z całego serca. Niech NAM się wszystkim uda co zamierzyliśmy na dzisiaj zrobić jak najlepiej. Odpowiedz Link
kendo Re: dzień dobry Szufludkowie :) 17.03.06, 17:29 no nareszcie sie witam niemal wieczornie, duzo emocji ,jak na pitek,ale przezylam ) pogoda wzgledna sloneczkowa pozwalala plany wykonywac, i jeszcze nawet slonce swieci. milego wieczoru. Odpowiedz Link
aniouek1 Kenduniu...emocje różne być mogą 17.03.06, 21:35 szepnij słóweczko, czy Twoje były dobre? Odpowiedz Link
aniouek1 Dobry wieczór :) 17.03.06, 21:33 Czy może ma Ktoś smaczek na wieczorkowe pogaduszki? Odpowiedz Link
aniouek1 [...] 27.03.07, 22:42 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link