Dodaj do ulubionych

PIĄTKI- zima'2005-2006

23.12.05, 09:32
taki wątek na koniec zapracowanego tygodnia,
mglisty nieco i ze śniegiem

miłego dnia smile)
Obserwuj wątek
    • aniouek1 przed-WIGILIJNYdzieńdoberek Szufludkowie :) 23.12.05, 09:47
      Uprasza sie o nieprzepracusiowywanie się, bo...trzeba zachować siły na
      radowanie się Świętami O! i już!
      Uprasza się o zaprzestanie biegusiania za zakupami bo...po Świętach dalej będą
      różniaste sklepy, a w nich towary i promocje i okazje i...wszystko co
      specjalistom od efektywnego sprzedawania przyjdzie tylko do głowy aby złowić
      klienta O! i już!
      Uprasza się o podpowiadanie sposobików na najmilsze, najradośniejsze spędzanie
      Świąt i umilanie tego wyjątkowego czasu domownikom przez gospodarzy i na oborot
      też poproszę o rady O! i już!

Miłego dzionka Szufludkowie smile

P.S.
      nie podkradajcie smakołyków z kuchni bo się przed czasem nasmakujecie, a gdy
      przyjdzie na nasmakowywanie się czas, to brzusie będą boleć Was i niedobrze
      z bolącymi brzusiami w Święta będzie wink
      • mala20033 Re: przed-WIGILIJNYdzieńdoberek Szufludkowie :) 23.12.05, 10:04
        Swieta Kasikowa prawda z tym nieprzepracowywaniem sie!!!
        • aniouek1 hihihi...Kasikowa???????????????? ??????? :) 23.12.05, 10:17
          smile)))))))
          Mala...Ty bidulinku musi jesteś bardzowato zmęczona cudny duszku szufladowy.
          Dychnij ociupinke, przysiąc, kawki siorbnij i pierniczka Kendusi poprobuj smile
          • kendo Re: goraczka przedswiateczna:-))))))))))) 23.12.05, 10:54
            prawde piszesz anioueczku,
            po swietach szalenstwo promocji,zawsze czekam na taka okazjewink
            w tym roku wcale,a wcale nie szaleje i sama niewiem czym sie to zakonczy?

witam Szufladunie zyczac spokojnych ostanich przygotowyansmile)

acha..u nas nalepsza atrakcja bylo dzielenie perzetow gwiazdkowych,
            do kazdej paczuszki przylancza sie bilecik z tekstem wskazujacym na prezecik i
            ten co oczekiwal na taki wiedzial od razu,ze to dla niego,nieraz byly mile
            pomylki w zgadywaniu ale prezecik i tak trafil do odpowiedniego wlasciciela,
            pozatem rozmowy/wspominki z calego roku te wesole i te smutne,
            pozniej przy konsumowniu ryzu ze smietanka i owocami(tradycjonalne/obowiazkowe
            menu na wigilijnym stole)dalsze rozmowy,chyba bardziej juz planowe co by sie
            pragnelo w nowym roczku zrealizowac.
    • rzulw Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 23.12.05, 11:36
      dzieńdoberekwszystkim wink
      • megxx Witam 23.12.05, 11:44
        Za oknem znika śnieg, ale mam nadzieję, że nie zabierze pojawiającej się już pchnąco-świątecznej atmosfery.
        I że uda mi się nie przepracować i nie zirytować się niepomocnością...smile
        I obiecuję sobie, że będą kiedyś takie Święta, w które wszystko będzie tylko z serca, nic z nakazu, choćby sama Tradycja stała nade mnąsmile))))))))
        • kendo Re: Witam 23.12.05, 14:45
          uszch............wlasnie tradycja piekna
          ale niestety nie wszyscy ja uwielbiajasad((((((((((((((((
          nawet jak nic nie musza robicsad
          • kendo Re:ostani piatek w starym roku:) 30.12.05, 10:56
            i juz niemal koniec roczku....

zycze szampanskiego zakonczenia i by wspomnienia trwaly przez caly czas.
            • kasikk Re:ostani piatek w starym roku:) 30.12.05, 17:01
              dobry wieczór właściwie, bo ciemno już za oknem smile)
              i uciekam sobie do miłych zajęć
              • kendo Re:juz pitek;) 06.01.06, 19:25
                polnocny wiatr i slizgawica na drogach....
                oby wiecej juz nie nasypalao bo niedam rady odsniezac i przestane lubiec zimewink

milego wieczorku zycze z herbatka z cytrynkawink
                • majenka3 Re:juz pitek;) 06.01.06, 19:54
                  Wszystko prawda ze ślizgawicą..śniegu świezo-spadłego na gałęziach malowniczo
                  leżącego mi brak smile ale egoistką nie jestem i mogę go nie mieć smile wteedy to
                  by dopiero nas zasypało...na biało!
                  Bardzo miłych piątków życze Wszystkim i ciepłych napitków i braku
                  przeziębienia - u mnie obecnego sad Pozdrawaiam Noworocznie!
    • aniouek1 dzień dobry w piątek 13.01.06, 14:24
      dla mnie wyjątkowo przykry, ale...mawiają, że "nie ma tego złego co by na dobre
      nie wyszło" więc pozostaje mi mieć nadzieję, że BĘDZIE DOBRZE

Mam też nadzieję, że z szuflady nie wygnało Was Szufludkowie moje smutaskowanie.

Obiecuję poprawę. Wracajcie.
      • kendo Re: dzień dobry w piątek 13.01.06, 15:32
        jakos dzionek minal bez zadnej przygodywink)

a tak pozatem to pochmurnie i tak bleeeeeeeeeeee na dworze:sad(((((((

milego popoludnia zycze.
        • kendo Re: dzień dobry w piątek 20.01.06, 08:48
          zawieja,zawieja...zaspy straszne....
          ale psiunkowi nic to nie robilo dzielnie przebrna przez nie...kocio tez juz
          siedzi na stole altankowym i czeka na sniadankowink
          ja oczywiscie ,jak "balwanica "do domku dotarlam,bo sniezek w kazda szczelinke
          wpadal wdmuchiwany przez wichuresad

cieplego dnia przy kawce zycze.
          • aniouek1 dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 10:05
            u mnie śnieżnie, biało, mroźnie ale na szczęście nie wietrznie.

Piękna zima! cudna zima!
            Od jutra synoptycy zapowiadaja siarczyste mrozy do - 35 st.C

Muszę koniecznie pozałatwiać dzisiaj co załatwić mus, aby jutro nie musieć
            wychodzić na mróz, chyba, że z chcenia i dla zachwycenia zimą i mrozem też wink

Jak wrócę, to Wam powiem, a może nawet opowiem co widziałam, słyszałam itd
            jeśli tylko będzie czas i nie zamarzną mi łapki.

Trzymajcie się cieplutko smile

P.S.
            zostawiam CMOKI-SMOKI i uśmiechów pół kopy smile)))))))))))))))))))))))))))))
            • kendo Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 10:16
              tak rymowo szefowo dzis piszeszwink))))))))))))
              ojej...niezamarznij nam tylko gdzie na tym jutrzejszym spacerku..
              dobrze,ze tu przy morzu nie dojdzie do takiego mrozu,
              niemniej tak jak dzis jest to i tak przerasta mnie a do sklepu MUS dzis,bo
              lodowka pustkami swiecisad
              ptaszynkow ziarenka sie skonczyly tez,

cieplutkich chwilek zycze.
              • mala20033 Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 17:50
                Pochodzilam dzis po ogrodzie..cieplej sie robi..tulipanki wschodza...jeszcze
                troszke a uderzy w nas wiosna..
                • majenka3 Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 18:39
                  A ja dzisiaj przesadziłam smile Pod zimowy płaszczyk wrzuciłam kufajkę z lekka
                  ocieploną, szyję okręciłam wielkim szalem na głowę czapkę ciepłą z daszkiem (na
                  głowe, czyli niemal na oczysmile - stracilam orientację gdzie góra gdzie dół i
                  już więcej tak nie będę smile ..nawet -17 Celsjuszowych nie moze ode mnie teego
                  wymagać smile
                  O tulipankach wschodzących czytam z wielka przyjemnością i nadzieją "na" smile
                  Na zamarzniętej szybie wychuchuję serduszkowo, pozdrowienie smile
                  ps
                  Marylę i jej Bal..bardzo lubię...
                  • kendo Re: dobrego, łaskawego, pomyślnego piątku :) 20.01.06, 19:10
                    *malenka juz marzy o wiosnie a tu takie mrozy zapowiadajasad(
                    zamiecie i zaspysad(

niemniej zawsze pieknie wyglada zima na zdjeciach majenko...oby nie wialo i nie
                    siarczylo po policzkachwink

cieplego wieczorku zycze.
                    • aniouek1 pogodowy zawrót głowy! :) 20.01.06, 19:22
                      tu zima, tam wiosna! tu śnieg i kwiaty na szybach mróz maluje a tam... do
                      rozkwitania się zbierają tulipany! bogactwo cudów natury przeeeewspaaaniałe!

Kenduniu...nie próbuj może mieszać w cechach pór roku, bo się zmachasz, a one
                      i tak po swojemu będą urządzać nasz świat, bo taki to już ich przywilej.

i....myśli mi się, że to dobrze, bo gdzie człowiek zbyt natarczywie swoje łapki
                      wkłada i w czym zbytnio zamieszać się stara to........popsowa niestety i same
                      są kłopoty z takowego poprawiania natury, jak chociażby powodzie wiosenne.
                      Bo się ludkom chciało wolnych od chaszczy, brzegów rzek no i...zabiera woda
                      ludzki świat pełen rozmaitego dobytku, a bywa, że i po samych ludków sięga
                      i inne żyjątka też ze sobą porywa na zatracenie.
                      Ot...daje lekcję ludziom natura, tyle, że...pewnikiem jeszcze sporo wody
                      upłynie zanim człowiek choć troszku spokornieje i z szacunkiem będzie się
                      kłaniał naturze wszechświata...miną lata, lata, dłuuuugie lata...
                  • aniouek1 Majenko! ..........iiiiiijaaaaaa! :))))))))))))) 20.01.06, 19:29
                    musi - wyglądałaś jak niedźwiedzica w kaszkietówce na głowie ...paradnie
                    wystroiłaś się dla pana Mroza.
                    Oczami wyobraźni Cię widzę i zachwycam ogromnie widokiem i żałuję, że ja tak
                    nie mogę! nie umiem! nie potrafię się ruszać jak się tak opatulę, no
                    i...wdzięczna jestem p. Zimie i p. Mrozowi, że najwyraźniej rozumieją tą moją
                    felerność i choć ludkowie mówią, że zimno okrutnie, mnie...niezbyt [w tajemnicy
                    Ci się przyznam, że ja jestem opatulona ale.... od środeczka sadełkiem
                    naokoluśko prawie że tak jak foczka, tylko o tym szszaaaaa bo się wyda wink]
                    • majenka3 iiiiiijaaaaaa! :)))))))))) 20.01.06, 20:22
                      teraz juz wiem, ze tez nie umiem w takim stanie łazikowac po świecie smile
                      dziw, ze trafiłam, gdzie trafić miałam, ze mnie mróz nie naruszył to wiadomo, a
                      czy docenił jak sie dla niego wystroiłam ? smile..teeego to już na pewno nie
                      wiadomo, cyzli nie ma co...
                      Ty Aniouku jesteś zwiewna i powiewna i jak sama nazwa wskazuje anielska w
                      każdym calu, więc foczkowości żadne u Ciebie niestety nie wchodzą w
                      rachube..nie da sie i uszz smile tak już z Anioukami jest smile
                      Pozdrowionka bis od niedźwiedzicy w kaszkietówce big_grinDDDDD
                    • kendo Re: ..........iiiiiijaaaaaa! :)))))))))) 20.01.06, 20:25
                      smile)))))))))))))))))..no tak foczki wlasnie nie marzna dlatego,
                      sadelko ich grzejewinkale jakie sa przez to urokliwesmile)
                      a ja jak majenka musze sie okrecac szalem a i tak marznesad(
                      • kendo Re: piatek kolorowego nieba:)))))))))) 27.01.06, 08:42
                        cudnosci dzis rane ogladalam,gdy niebo budzilo sie ze snu nocnego,
                        wydawalo sie ,ze niemal cale plonie,nie chcialo sie wracac do domciu ze
                        spacerku psiego.

pieknego dzia zycze.
    • mala20033 Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 27.01.06, 20:34
      Cichutko Was pozdrawiam, bo zatoki mnie sciely z nog..
      • aniouek1 rety! Mala! to nieprzyjemne bardzowato! 27.01.06, 21:25
        dziekuje, że mimo ścięcia z nóg zajrzałaś do szuflandii. Zdrowiej szybciutko
        i wstawaj na nogi!

Ja też na momencik tylko w piątku...by dobranockę zanucić i....już mnie nie ma
        ale...jutro wrócę wink
        • kendo Re: nareszcie piatek:)) 03.02.06, 17:34
          nawet milo bylo...wszystko sie zalatwilowink)
          nawet starczylo sily na porzadkiwink)

milego dnia/wieczoru zycze.
          • aniouek1 dobry wieczór Szufludkowie 03.02.06, 19:49
            Cieszę, że z Tobą Kendo, że u Ciebie miło było i wszystko Ci się poskładało jak
            chciałaś.

Mam nadzieję, że u innych Szufludków też jest wszystko w porządku i, że zdrowi
            są i wiecej u Nich radości niż smutków, a jeśli mają smutki to są one do
            uniesienia...oby...

Do Szuflandii...nie zaglądają...żal, że...tak bardzo przycichło...
            Dobrze, że wspomnienia gwaru są pamiętaniem i, że jest nadzieja, że...może
            przyjdzie czas kiedy wrócą by...listy odczytać, napisać, albo...wysączyć
            wspólnie kawę
            • aniouek1 i...dobranoc... 03.02.06, 23:23
              sama sobie mowię, sama sobie odpowiadam...
              Co się porobiło? co sie stanęło, że...tylko echo?
              • kendo Re: piatkowo/slonecznie 10.02.06, 10:29
                witam Was Szufladunie
                zyczac cieplego dnia,by wszystkie troski swiata Was omijaly dzis.
                • mala20033 Re: piatkowo/slonecznie 10.02.06, 18:54
                  Zzzzimno! Wiosny mi dajcie!
    • aniouek1 dobrego...jak najlepszego dnia Szufludkowie :) 17.02.06, 09:57
      i niech się Wszystkim układa dziś wszystko według życzeń własnych.

Mimo, iż ...Kendo mówi, że są marzenia, których spełnienia się boi to...jeśli
      są takowe...pewnikiem nie są bezpowodne...a jeśli mają się nie spełniać to...
      można je w szufladę włożyć w ich miejsce przywołując takie, które spełnienia
      są godne.

Serduszkowo Was pozdrawiam i mam nadzieję, że ...zajrzycie do Szuflandii,
      i że swoje myśli tu choć po kilka zostawicie.

Myślom nie szkodzi dzielenie, ich nam z dzielenia nie ubywa,
      a może nawet...poukładać się pomaga dzielenie myśli z innymi?
      • kendo Re: dobrego...jak najlepszego dnia Szufludkowie : 17.02.06, 10:22
        witajcie....
        tu znow snieguje i wieje,mysle,ze to ostanie oznaki Pani Zimy i od nastepnego
        tygodnia zacznie sie wiosna skradac ze sloneczkiemsmile)

cieplego /spelnionego dnia zycze.
    • aniouek1 już noc... 17.02.06, 23:20
      nie wszyscy mogą spać...choćby chcieli to nie mogą sad

Dobrej nocy wszystkim i śpiącym i tym którzy do snu się zbierają, a szczególnie
      łaskawej i spokojnej nocy tym, którym kleją się oczki, a w pracy być muszą...

Dobranoc Szufludkowie
      • kendo Re:ostani pitek lutego 24.02.06, 10:26
        pruszy sniezek/zapowiadaja do niedzieli mrozik....
        mysle,ze od marca bedzie juz wiosna dawac o sobie znacsmile

przemilego dnia zycze.
    • aniouek1 dzieńdobry Ludkowie w pierwszy piątek marca :) 03.03.06, 12:22
      uch już pół dnia minęło, a tu cicho, pusto...i Kendo jeszcze nie zajrzała do
      Szuflandii...
      Co się dzieje?

Pozdrawiam serduszkowo Ludkowie i życzę wszystkim pięknego, słonecznego dnia,
      bo to nie byłoby fajnie gdyby tu taki był a u Was nie.
      Łapcie słoneczkowe promyczki i same dobre życzenia, które z nimi Wam posyłam smile
      • kendo Re: dzieńdobry Ludkowie w pierwszy piątek marca : 03.03.06, 17:17
        juz zajzalam i slad zostawilam....
        dzis od rana dzialam wink)/spacerkowalam/lunch miastowy...
        przyjemna pogoda byla ze sloneczkiem wiec i promyczkami sie upajalam.

obecnie znowu sniezy,ze swiata niewidac....ale ja w domciu,wiec moze sobie
        sypacwink)

milego wieczoru zycze.
    • mala20033 Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 03.03.06, 19:38
      Inni tego nie maja ..a ja mam...slonce swieci..pies polozyl pyszczek mi na
      stopach..pije pachnaca kawe...moze jutro da mi cos wiecej..
      • kendo Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 03.03.06, 21:30
        no malenka,
        tez nieraz mam podobna sielanke z psiunemsmile)
        milego dnia zycze.
        • kendo Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 10.03.06, 10:01
          jest nadzieja na wiosne,
          juz sobie czekan na Atlantyku,
          i gdy zimowe prady odsuna sie wkracza do nas wielkimi krokami....

Witajcie szufladunie i zaczynajcie juz szufladeczki przygotowywac na powrot
          wiosnywink)

ciekawe jak nasza malenka dzis sie czuje,
          czy zastosowala sie do rady figlikawink?
          usnela wkoncu w lozeczku czy na stojaco,a moze nawet przy kompie glowke zlozyla
          do snuwink)'

cieplego dnia zycze.
    • aniouek1 dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie :) 10.03.06, 13:55
      oby wszyscy dzisiaj szczególnie sobie wzajemnie życzliwi byli i samymi
      radościami wzajem siebie obdarzali smile
      • mala20033 Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 14:48
        Jeszcze pierwsza kawka nie zadzialala..ale Wam Wspanialego piatku zycze..
        • megxx Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 16:18
          Oj Tobie chyba więcej go zostało?
          Zapraszam na poobiednią kawusię. Za oknem tak szaro, że lepeij rozkoszować się aromatem kawy w domowym cieple.
          Kendusiu jak dobrze, ze mówisz o wiośnie, mów tak i mów....
          • kendo Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 17:33
            witajcie dziewczatka....no figlik tez,choc dzis Go jeszcze nie spotkalamwink)

*tak,megxx...
            wiosne juz czuc w porze lunchu,gdy mrozik sie schowa,
            tak stanelysmy dzis ze znajoma pod sklepem w zaciszu i paszczydla do slonca
            wystawily,bylo cudnie i czulo sie cieple promyczki przez kapotewink)
            teraz choc jeszcze swiec to zaczyna mrozic siarczyscie .

*mala,Ty musisz chyba jakas szatanska mieszanke kawci wyszukac coby dawala
            efekt natychmistowywink
            moze to i strach przed tornadem tak Cie z nozek powalil?

*anioueczku,my zawsze cieplunia dla innych jestesmy a tu na naszych forumach to
            slodzimy soebie juz przeogromniesmile)

miejcie cieply/udany poranek i popoludnie,ktore nieuchronnie zbliza sie ku
            wieczorowi....17:32 a sloneczko dalej swieci....czyli nadchodzi wiosna.
            • aniouek1 Re: dobrego, radosnego, pogodnego dnia Ludkowie : 10.03.06, 20:56
              aniouek1 napisała:

> oby wszyscy dzisiaj szczególnie sobie wzajemnie życzliwi byli i samymi
              > radościami wzajem siebie obdarzali smile

kendo napisała:

> *anioueczku,my zawsze cieplunia dla innych jestesmy
              > a tu na naszych forumach to slodzimy soebie juz przeogromniesmile)

Kenduniu...mnie nie o "słodzenie" chodziło i nie to, że TYLKO w Szuflandii ale
              żeby tak...po prostu...gdziekolwiek Komu z nas żyć przyszło w realu...dobrym,
              jak najlepszym był ten dzień i nasycony ludzką życzliwością i wzajem
              sprawianymi sobie radościami.
    • aniouek1 dzień dobry Szufludkowie :) 17.03.06, 07:49
      Pogodniego i pomyślnego wszystkim dnia życzę z całego serca.
      Niech NAM się wszystkim uda co zamierzyliśmy na dzisiaj zrobić jak najlepiej.
      • kendo Re: dzień dobry Szufludkowie :) 17.03.06, 17:29
        no nareszcie sie witam niemal wieczornie,
        duzo emocji ,jak na pitek,ale przezylam smile)

pogoda wzgledna sloneczkowa pozwalala plany wykonywac,
        i jeszcze nawet slonce swieci.

milego wieczoru.
        • aniouek1 Kenduniu...emocje różne być mogą 17.03.06, 21:35
          szepnij słóweczko, czy Twoje były dobre?
    • aniouek1 Dobry wieczór :) 17.03.06, 21:33
      Czy może ma Ktoś smaczek na wieczorkowe pogaduszki?
    • aniouek1 Re: PIĄTKI- zima'2005-2006 04.04.06, 14:19
      post techniczny
      • aniouek1 Re: PIĄTKI- 05.03.08, 23:25

• aniouek1 Re: PIĄTKI- 16.02.09, 15:18

• aniouek1 [...] 27.03.07, 22:42
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka