kubatka w ten cudowny wieczór... 16.06.05, 21:53 ...zasiądę sobie na werandzie z chłodnym soczkiem w ręce... jeśli ktos jest chętny aby się przyłączyć to zapraszam serdecznie... soczek się jeszcze znajdzie a może coś innego do picia tez Odpowiedz Link
mala20033 Re: w ten cudowny wieczór... 16.06.05, 22:52 Na chwileczke przysiade sie z lampka czerwonego wina...Ja pieknie ptaki swiergola..i ten zapach maciejki.. Odpowiedz Link
kendo Re: w ten cudowny wieczór... 17.06.05, 09:30 maciejeczki niemam( zakupilam tobak kwiatka,wieczorem pachnie podobnie) moje mlode sroczyny dzis po trawce zaczely chodzic i mini chrabaszcze wyjadac) Odpowiedz Link
mala20033 Re: w ten cudowny wieczór... 17.06.05, 20:34 Lilie w ogrodzie tak pieknie mi kwitna,,, Odpowiedz Link
kendo Re: w ten cudowny wieczór... 17.06.05, 21:53 moje zakwitna dopiero w lipcu, teraz irysy dume stoja i kusza swym zapachem) Odpowiedz Link
majenka3 Re: w ten cudowny wieczór... 23.06.05, 21:50 przeczytałam kilka waszych ostatnich wpisów i przypomniałam sobie, ze nasiona maciejki obiecywałam sobie kupic...i mam zamiar je posiac i jeszcze mają mi wyrosnąć maciejkowe pachnące...na razie mam tylko czerwone pelargonie, cieszące mnie niesamowicie..ale je raczej tylko pochłaniam wzrokiem ...zmysłu węchu specjalnie nie angażuję..one do podziwiania nie do wąchania Odpowiedz Link
kendo Re: w ten cudowny wieczór... 23.06.05, 23:00 maciejke sloo mi wlasnie przyslalo, i juz wsialam...czekam teraz i co dzien zagladam czy wychodzi) pelasie mam w tym roku rozowe , wsadzilam do skrzyneczki z bialymi lobeliami i wyglada cukiereczkowo) Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 28.06.05, 17:37 Poleze dzis z ksiazka na hamaku...poslucham szczebiotu ptaszat,poobserwuje lot motyli,powdycham zapach kwiatow..odlece marzeniami w dal sina.. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 28.06.05, 20:26 chyba nie przysnelas z ksiazeczka na nosie mala?) prosze ,napij sie kawci,dobrze Ci zrobi) cieplunio na werandzie,sloneczko grzeje, moje ptaszyszka strasznie sie dra.to mlode sroczyny, wolaja za jedzeniem,leniuchy,niechce sie im samym zbierac Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 28.06.05, 22:37 pozdrow sroczeta..juz przysypiam w Necie na hamaku, a w realu..za biurkiem..hi,hi,.. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 28.06.05, 22:53 musze zlapac dla Ciebie jerza i na biurku posadzic, to nie przysniesz) Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 30.06.05, 19:46 Z lodami do was na werande przychodze..LLOOODDDYYY..komu?? Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 30.06.05, 20:28 ja w dalszym ciągu nie mam maciejki, wiec nie wiem, czy sie na lody załapuje ale smietankowe i czekoladowe...mniam...owocowych nie lubie..a Ty jakie ??? Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 01.07.05, 13:30 Pomyslałam sobie, że skoro nie mam maciejki to może moje dziewanny będą roślinnym elementem, co prawda..mało werandowym...ale jako znalezisko moje z ubiegłego tygodnia moge je tu wklikać Ucieszyłam się niesamowicie, ze się pojawiły. Wyrosły sobie w kącie działki za łódką, która jeszcze nie jest zwodowana ..A prezentują się te DZIEWANNY tak mam nadzieję, ze uda mi się ten link wklikac, bardzo biegła w tej materii jeszcze nie jestem Odpowiedz Link
mir-elka koniecznie... 01.07.05, 13:51 'zdejmij' je jak zakwitną. Kwitnąca dziewanna jest przepiękna, Twoje zapowiadają się pięknie.. niestety, ja nie mam swojej 'własnej' w zbiorach, a to, co dotychczas uważałam za dziewannę, okazało się pospolitym wiesiołkiem też ładny, ale to nie dziewanna - byłam strasznie rozczarowana Odpowiedz Link
kendo Re: koniecznie... 01.07.05, 17:55 tez chetnie popatrze na kwitnoca dziewanne, tu jest pod ochrona,rosnie czesto przy drogach, podobnie jak lubun...sliczny jest teraz jak kwitnie, dziewanna jeszcze nie zakwitla,ma zolte kwity w formie kielichow czy dobrze mysle,czy moze i ja pomylilam z czyms innym? milego wieczoru dziewczyny Odpowiedz Link
mala20033 Re: koniecznie... 01.07.05, 18:59 Uwielbiam lilie...Milego Dzionka Dziewczyny.. Odpowiedz Link
mir-elka dziewanna 01.07.05, 19:40 kwitnąca wygląda tak: bi.gazeta.pl/o/a/forum/180/9/180958.jpg a tak 'moje' wiesiołki: bi.gazeta.pl/o/a/forum/181/4/181452.jpg cudnej urody jest też podobna do nich tojeść pospolita: bi.gazeta.pl/o/a/forum/181/4/181453.jpg tej tojeści szukalam juz w tym roku, ale niestety, albo nie pamiętam, gdzie rosła, albo już jej nie ma (linki prowadzą do forum 'ogrody', tam kiedyś wkleiłam te zdjęcia) Odpowiedz Link
majenka3 Re: dziewanna 12.07.05, 18:16 to ja teraz mam już porównanie tego zdjęcia dziewannowego z moimi kwitnącymi...uważam, ze tej dziewannie bardzo dodają uroki maki, które "maczą" się tak pieknie w tle...śliczne zdjecie.. no, ale ja zdaje sie powinnam stac się patriotka lokalna mojo-dziewannową..zajrzę w folderek z nimi Wiesiołki tez ładne...a tojeść też Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 01.07.05, 18:58 Ja uwielbiam lody waniliowe...z orzeszkami...polane czekolada...mniam,mniam,.. Odpowiedz Link
mir-elka ja też! 01.07.05, 19:42 natomiast nie przepadam za lodami kwaskowymi, owocowe zwykle są takie... Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.07.05, 16:42 Z ksiazka przybylam by na werandzie poczytac.. Odpowiedz Link
aniouek1 przysiąde się na chwilkę i cichunio pobędę 09.07.05, 00:12 przyszłam by przez choć ociupinkę robić NIC tylko słuchać co czytasz... proooszę..poczytaj mi troszku Odpowiedz Link
wojciasf Re: przysiąde się na chwilkę i cichunio pobędę 09.07.05, 22:41 chyba nikogo nie ma to posiedze i posłucham nocy Pieknie to dzwieki Odpowiedz Link
kubatka Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 10.07.05, 20:36 ciepło i przyjemnie, miło posiedzieć sobie, pomarzyć troszeczkę, powspominać... może komary mnie nie zjedzą Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 10.07.05, 21:42 wczoraj wieczorem nie "jadły" A dzisiaj rzeczywiście ciepło i przyjemnie...taki cichy wieczór.. Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 14.07.05, 22:03 Zastanawiałam się, czy dzisiaj pachnie jeszcze maciejka..ale moze nawet nie pachniec..jest i tak wspaniale...taka ciepła cisza...uroki upalnych dni zamienionych w ciepłe aksamitne noce Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 16.07.05, 21:29 Niose tace z napojami!!Jest tez zimne piwko! Odpowiedz Link
megxx Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 17.07.05, 17:34 Gdybym...ach gdybym...(nie lubię, bo nie umiem gdybać gdybym miała domek (po co mi domek-tylko dużo pracy, zamieszanie i pilnowania z nim), ale gdyby moi bliscy, którzy taki domek mają mieszkali blizej, to teraz siedziałabym na werandzie, popijała wodę dla ochłody... A na mój balkon nie można wyjść-chyba, że w zatyczkach na uszy , albo bez o ile jest się miłośnikiem hałasu aut-dokąd te ludziska tak jeżdżą, zamiast posiedzieć sobie jeszcze nad wodą, albo na działce, albo gdzieś... Gdybym siedziała na werandzie, to chciałabym by dźwieki były tylko przyjazne, oj serduszko się rozmarzyło...a ja do pracy na noc lecę Pozdrawiam wszystkich. Huśtajcie się i relaksujcie. Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 18.07.05, 19:49 Tu tylko przyjazne dzwięki...ale "ma się" na deszcz..gdzieś w niedalekim podtekście..tak mi sie wydaje..odżyłam.. upalne dni były piękne..ale mały łyk chłodu to mila odmiana..a na werandzie w dalszym ciągu nastrojowo..Czy oprócz zimnych napojów ..mozemy też ..jakąś herbatkę wypić?? cytrynową ??? jaśminową..pachnącą..jak to na werandzie bywa... Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 18.07.05, 22:12 Mam herbatke malinowa..prosze ..pijcie ja.. Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 19.07.05, 07:44 Dzieki Ja teraz co prawda kawkę, ale potem, chętnie Lubie poranki na werandzie...dzisiaj jest znowu aksamitnie Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 19.07.05, 16:05 Tez je lubie..popijam wlasnie druga kawke,s psie mi spi w nogach... Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 19.07.05, 23:47 Dobrej Nocy Werandowicze.. Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 20.07.05, 07:42 hmm miałam rzeczywiście wyspaną i dobrą noc A teraz rześkie bardzo powietrze chociaż słońce przygrzewa i robi tę miłą też "różnicę"...na werandzie znowu sielsko...jeszcze delektuję się chwila Miłego dnia Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 20.07.05, 16:01 Co dzien jest burza u nas na Poludniu stanow.Zaraz zrobie sobie kawke,przycupne na werandzie,powdycham swierze powietrze,naciesze oczy zielenia w ogrodzie..pomarze zdziebko..milego dzionka werandowicze. Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 21.07.05, 15:17 a ja tak lubię burze...czy ty Mała masz juz ich dość ? Nawet na werandzie powiewa tak, że nacisnęłam na uszy czapkę z daszkiem..dzisiaj nie lubię tego co wiatr robi mi z włosami niech rozwiewa pieską sierść..do woli ..... mam ochote na czekoladowego cukierka...zaraz doniosę..mam zapasik na takie okazje Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 21.07.05, 20:36 Dzien , w dzien burza!Co za duzo to niezdrowo. A teraz jest taka gorac ze nie wiem jak sie nazywam.Pozdr. Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 22.07.05, 09:11 jutro ma być lepiej... Miłego weekendu.. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 22.07.05, 19:30 przyjemnie posiedziec na altance i posluchac szeptu deszczu na dachu Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 22.07.05, 19:46 U mnie uuupppaaalll ze az strach wysciubic nosek z altanki! Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 05.08.05, 09:20 hmm.....milo bylo zjesc sniadanko na altance dzis, choc wiaterek,ale cieplunio jak narazie, milego zakonczenia tygodnia pracy zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 07.08.05, 09:20 i co z tego ,ze sloneczko swieci, jak nawet na altance chlodno posiedziec( ech to juz chyba jesien zaczyna nas witac. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.08.05, 12:03 cieplunio,cieplunio sie zrobilo))))))))))) fajnie lunch schapac na niej) milego dzionka zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.08.05, 17:28 Przycupne na minutke,pooddycham swierzym powietrzem,naciesze oczy zielenia w ogrodku... Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.08.05, 20:47 nawet ptaszynki spiewaja, tzn.te mlodziutkie ucza sie na rozne glosy) Odpowiedz Link
kasikk Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.08.05, 22:17 skrzyyyyp... skrzyyp... huśtawka lekko sie buja, a na niej kasikk i książką na kolanach obok stoi pyszna herbatka, tym razem z mlekiem światło lampy oświetla kartki wokół klosza lataja ćmy a obok werandy rosnie maciejka i taaaak pachnie cudny, chłodny, sierpniowy wieczor... uuuu... alem sie rozmarzyła ) Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 09.08.05, 09:57 piekny nocny obrazeczek sobie namalowalas kasikku, ech...tu za zimno juz wieczorami, by tak na werandzie sobie posiedziec( upajam sie kwiatami tylko, na ktore spogladam i ciesze sie ich widokiem Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 18.08.05, 10:36 szybciutko papusiac sniadanko , otwierac skrzydelka i do zajec sie zabierac, tak cudnie na dworze... przemilego dnia zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 19.08.05, 19:29 Lemoniade niose!!Z lodem!! Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 19.08.05, 21:37 oj malenika) u nas nie jest tak bardzo goraco... ale chetnir sie napickam,bom sie dzisz nakszatala kolo wszystkiego. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 23.08.05, 07:38 wypic dzis kawke na altance to niemal cale szczescie, piekny zroszony poranek i spiew ptakow... pachnie przeniczka i sloma z pol..... przysiadzie na chwilke i upajajcie sie pieknem konca lata. Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 23.08.05, 19:39 Jest tu kto..niose ciasteczka!! Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 23.08.05, 22:33 donos,donos.mala... my pojemy wszystkie) lubie sobie tak podbierac Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 25.08.05, 22:48 Jest noc..patrzymy na migocace gwiazdy.Wdychamy odurzajacy zapach kwiatow.Pijemy schlodzone biale wino...i marzymy... Odpowiedz Link
megxx Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 25.08.05, 23:22 A któż po werandzie chodzi? A to Ty skarbie. Piekny, ciepły wieczór. Aż żąl iść spać, ale czasem trzeba, a dla urody najlepiej przed północą. Dobranoc. Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 26.08.05, 18:26 Kawa!!!Pachnaca goraca kawa!!!!!Komu??? Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 26.08.05, 20:01 kawka moze nie na wieczor.... ale jaks aromatyczna herbatka z miodzikiem postawi mnie na nogi, strasznie dzis sie wlucze po chalupie snieta(((((((((((((, moze jakies owoce??,ale niewiem jakie?? Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 29.08.05, 14:16 posiedzcie sobie na cieplej altance i podziwiajcie motyle mocujace sie z wiatrem na dworze.... nierozumie czemu tu tak zawsze wieje, a byloby tak cieplunio. milego dnia szufladusie) Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 29.08.05, 22:25 Pewnie juz Wszyscy poszli spac...ja na chwilke przycupne.Pooddycham swiezym,nocnym powietrzem.. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 30.08.05, 09:05 tak malenka, wczoraj wczesnie zeszlam z netu... dzis mniej wieje moze cos w ogrodzie sie ruszy do zrobienia.... jak u Ciebie z tornadem?? spalas w lozeczku czy w schronie? milego dnia szufladusie. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 31.08.05, 09:32 kawcia aromatem kusi....prosze sobie zaserwowac, spoczac spokojnie na foteliku i pijac upajac sie pozno letnim trelem ptakow) Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 31.08.05, 15:31 Przynioslam troche czasopism i ksiazek.. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 31.08.05, 18:43 dzieki mala... niech prasa i ksiazeczka poczeka na chlodniejsze dni, teraz zajmuje sie projektowaniem i realizacja ogrodu i co rusz nowe pomysly mnie nawiedzaja,wiec musze sie spieszyc i wykonczyc wszystko, bo z torbami pojde) Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 01.09.05, 19:45 piekna pogoda sprzyjala do grzebania sie w ogrodzie.... wieczorek bardzo wietrzny..oby deszczu nie przywialao,bo bedzie stop z pracami w ogrodzie. mily odpoczynek na altance z kawcia z lodami i podziwianie tego co juz sie zrobilo. milego wieczoru. Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 02.09.05, 20:24 Upal..czytam co z Nowym Orleanem..Wam niose lemoniadke.. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 02.09.05, 20:45 biedne tam te ludziki((((((((( a lemoniadka OK...tez cieplunio mielismy dzis) Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.09.05, 10:37 do wypicia kawki... i obserwowania mlodych golabkow,ktore ucza sie latac, oby sroczyny ich nie zadzibaly) Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.09.05, 14:59 Kiedys ogladalam wylot z gniazda malych ptaszat...stal taki maly na skraju gniazda i cwierkal nerwowo,a mama ptasia go nawowylala.Potem poderwal sie i pofrunal na ziemie..i ze strachu zrobil..hm..kupke.Nastepnie nabral odwagi i ..poooolecial! Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 21.09.05, 18:29 Tak milo ,cieplo....poczytam troche "Dangerous Muse.The Life of Lady Caroline Blackwood".... Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 24.09.05, 16:54 Wchodze z mym mlodszym psiakiem...o juz polozyl sie i spi... Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 24.09.05, 17:58 mily gosci przy sobocie) postawilam mu wode ,bedzie chcial chlipac,bo naprawde ciepolko dzis wszedzie) Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 24.09.05, 18:23 ..tak w realu to dostal sardynki w sosie pomidorowym i bialy serek..jak spojrzy na mnie gdy jem to zawsze skruszeje i musze sie podzielic z nim... Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 24.09.05, 19:21 wspanialy zestaw u mnie tez cieplo..ale dzisiaj zaskoczylo mnie to, ze tak strasznie szybko zapadł zmrok..19ta i juz ciemnica... Niestety...to oznaka...wiadomo czego...szelest lisci pod nogami usprawiedliwiony mój pies dzisiaj ugania sie ponoć za zywymi rybkami pływającymi w wędkarskim kubełku...niedobry jakis jest Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 24.09.05, 20:18 Taki juz ten psi los.Lubia takie zywe zabawki.Moje upolowaly dzieciola,wyszarpaly mu ogon..i biedny odfrunal ..do ptasiego raju.Pozdr Majeranko.. Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 30.09.05, 17:27 szkoda odfrunietego rajsko dzięcioła.. wczoraj widziałam w lasku takiego pracusia, tj najpierw go usłyszałam, a potem wypatrzyłam..miłe..wysooko siedział i stukał.. Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 30.09.05, 18:24 Majenko..przecudne zdiecia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1Serdecznosci...Mala Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 30.09.05, 19:31 Ciesze sie, ze podobaja Ci się, to było moje niezapomniane lato Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 11.10.05, 19:54 Na werandę to tylko na chwilke zaglądam i ciepły sweter i gest otulenia sie nim...chłodno..ale zaglądam, bo dzisiaj mało mi było świata zewnętrzengo, słońca, delikatnych podmuchów wiatru, ptasiego spiewu..chociaż niewielkiego jakiegoś... i nostalgia..jesienna ?? eeeee..zmarzłam ? Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 11.10.05, 20:59 juz nie moge zjesc sniadanka na werandzie,zachlodno, ale jesienne ptaszyny ogladam co rano .... zgrabilam im lisci juz troche pod drzewa,by mialy co szukac do jedzenia) Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 22.10.05, 19:16 Ale spacer Kendo...spacer jesienny..przy takiej poogdzie jak dzisiejsza...to wspaniała sprawa...jestem cała naszczęśliwiona tą jesienną pięknością świata...dzisiaj daje się posiedzieć na werandzie, odetchnąć głęboko i zaczerpnąć tyle dobrego ile oddech uniesie ja tak zrobiłam Pozdrawiam Was serdecznie i cieplutko wszystkimi kolorami - jesieni, jakie we mnie Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 22.10.05, 22:14 pieknie majenko dzisiejszy dzionek spedzilas na werandzie, u mnie kocio sie zadomowilo i szukam mu domku nowego, bo moje psidlo chce go zjesc( milego dnia/nocy Odpowiedz Link
majenka3 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 24.10.05, 18:34 Próbowałam mieć kotka i wzięłam takiego śliczniutkiego czarnego z białą łapką...mój pies ..hmm nie powiedział wyraźnego "nie", ale był do szaleństwa zainteresowany kociaczkiem... w efekcie miałam na kolanach psa wspinającego się do koteczka, który to koteczek wspinał się po reszcie mnie jak najwyżej, coby ujść psiemu zainteresowaniu..to "najwyżej" koteczka to była moja szyja - pod włosami się schował...skapitulowałam..poza tym, ze szyje mi zaanektował..to jeszcze miauczał rozpaczliwie i...miał pazurki Kotka oddałam sasiadce..u której nota bene ciągle jest... Dzisiaj na werandzie zimno i wstapiłam tylko na moment..zimny wiatr wiej i postrąca zapewne z drzew wszystkie kolory... ale ma być cieplej.. czego i Wam życzę Lubię tę werandę... Odpowiedz Link
aniouek1 dziwnowaty świat zwierzaków 10.11.05, 10:36 kotek ucieka przed psiakiem, któremu znacznie bardziej zagraża on sam, niż psiak jemu. Widziałam niegdyś takie bliiiskie spotkanie, z którego psiak wyszedł mocno poszkodowany, a kot najmniejszej nawet nie zaznał Odpowiedz Link
kendo Re: dziwnowaty świat zwierzaków 16.12.05, 21:20 tu sie obawiam,ze kocio byloby biedne,bo bardzo plochliwe i nieufne, dla pierwszego juz domek znalazlam a to bylo rodzenstwo.... ten bojazliwy niedal podejsc do siebie blisko, dostawal jesc na altance,dopiero jak z kraju wrocilam po tygodniu oswoil sie ze na, teraz jak klamerka uczepiony niechce mnie wposcic do domu,chce siedziec w objeciach/chce glaskow/cieplych slow.... nieraz az mnie sciska za serce,ze musze go na noc zostawic. dzis asystowal mi przy robieniu nowego ciplejszego domku z kartonu.... zaraz wszedl do srodka na inspekcje i ma duzo cieplej,przynajmniej przytulniej. zaczynam chyba dostawac alergi na niego,oczy i gardlo drapia( Odpowiedz Link
aniouek1 to Ty drap oczki i gardło 17.12.05, 10:14 i tulaj kotka bo cósik mi się wydawa ze ty sama chyba nie mniej potrzebujesz tego kotkowego tulania niż on )) A serduszko niech Cie nie boli gdy zostawiasz go na noc poza domem. Pomyśl że tym sposobem chronisz jego kocią naturę przed wynaturzeniem. Nie wiem czy masz okazję porównać koty domowe i pozadomowe. Różnicę się widzi gołym okiem. Ciekawa jestem co na to powiedzą Szufludkowie - hodowcy kotków, kocurków, kociaków itp. stworzontek? Odpowiedz Link
kasikk Re: to Ty drap oczki i gardło 17.12.05, 10:19 eee... różnicę? no jest - moje domowe w sadełko owinięte zewnętrzne chudzutkie i dużo sierści mają, to wydaje się, że też grube właśnie napełniłam miseczkę, i babcia mojej Mani pałaszuje śniadanko a poza tym... nie widzę różnicy ciekawe, co w wigilię powiedzą ) Odpowiedz Link
kendo Re: to Ty drap oczki i gardło 17.12.05, 12:08 kocia znawczynia nie jestem, nawet nie rozumie ich kociego jezyka,niemniej instynktownie wiem,ze kocio potrzebuje "socjalnego" od ludzi by wlasnie nie zdziczalo, oczekuje co rano na altance na sniadanie i tak juz zmadrzalo,ze najpierw pieszczoty a pozniej jedzonko z przewami..., bo wie,ze jak zacznie jesc,to wejde do domu...dzis zmarzlam z nim na altanie, wszedzie zamna chodzi jak psiak przy nodze, mysle,ze te domowe kociaki nie sa tak plochliwe,jak te zyjace"na pozyczony czas" Odpowiedz Link
aniouek1 tyle, że te domowe, z domu wygnane 17.12.05, 12:14 prędzej w nędzę popadną niżli te, dla których domem bywa dwór. Poobserwujcie spokojnie jak macie taką okazję spotkanie kotków domowych i "dworskich". To jest baaardzo ciekawe i nie trzeba znać języka kociego by się w mig połapać z czym który do którego podchodzi, a który umyka Odpowiedz Link
kendo Re: tyle, że te domowe, z domu wygnane 17.12.05, 12:55 wiem,ze "moj Rudi" zaczal pilnowac swojego rewiru, sasiada kot domowy,szybciutko przemyka przez niego.... a tak wogole to sa madrymi/inteligentnymi kociakami, wie kiedy sie chce z nim popiescic gdy wychodze na altane, i zostawia mnie w spokoju. Odpowiedz Link
mala20033 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.03.06, 00:57 Czy jest tu ktos??..Hallo?? Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 08.03.06, 10:50 jak na razie to tylko mozna sobie postac na altanie na dlugosc papieroska) i tylko kocio sobie urzeduje,tak mu dobrze,bespiecznie sie czuje przed psiuna) Odpowiedz Link
aniouek1 Mala...futrzak Kenduni tu teraz urzęduje ;) 08.03.06, 21:24 takie milusie miejsce, a Kendunia się nad futrzakiem użala. Kenduniu...nie bojaj się. Kotki to dzielne stworzonka i radzą sobie bardzo dobrze. Myslisz, żę mają gorsze futerka niźli np. wiewiórki albo łasiczki, kuny i im podobne żyjątka? Odpowiedz Link
kendo Re: Mala...futrzak Kenduni tu teraz urzęduje ;) 09.03.06, 09:39 tak anioulku,tak myslam w te wielgasne tu mrozy, co ranek z bijacym sercem zagladalam w domek czy zyje.... co rano i wieczor tulilam go do sibie by rozgrzac az do srodeczka, podgrzewam puszkowe jedzonko.... no i nareszcie oswaja sie powoli i wchodzi do salonu , siadamy sobie w fotelu i dopiero zaczynaja sie pieszczoty, pozwal juz by drzwi byly zamkniete, Odpowiedz Link
marucha1 Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 22.02.07, 10:18 Zime mamy taka lagodna tego roku.Jakby wcale nie zima.A weranda jakby pustkami swiecila.Czyzby juz wszyscy do Anglii polecieli? Mam nadzieje,ze nie.Na "nictosiowej"werandzie lepiej.Naprawde. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 22.02.07, 11:37 a ja przed chwila snieg wymiotlam z altany/werandy.... lijle mi zamarzly w wazonie,ktore staly na stole z powodu zapachu,ktory panciowi przeszkadzal(, jedna wnioslam do salonu i trzyma sie slicznie. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 26.08.07, 10:48 niestety,juz za chlodno by zjesc sniadanie na altanie( Odpowiedz Link
inamorata Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 16.10.07, 21:59 Goraca czekoladka z odrobina chilli juz pachnie na calej werandzie... zapraszam Szufludki, czestujcie sie... oj, czy mi sie wydaje czy hustaweczka troche skrzypi od nieuzywania? ina. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na WERANDE z hustawkami 20.10.07, 10:25 ano,wszystko zaczelo skrzypiec w szufladach( do czekoladki plynej sie dosiadam i delektuje smakiem,podczytujac co sie tu zaczelo dziac Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na moja altane 05.05.08, 09:30 ze swieza drozdzoweczka i kawcia, wsluchajcie sie w trele ptasie,popatrzcie na kwitnace pole rzepaczkowe,zolciutko,ze az w oczy kole tulipanki juz wszystkie zakwitly,jednym slowej paradis dla oczek. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na moja altane 13.06.08, 10:47 och,milo posiedziec ze sniadankiem na altanie, choc slonce swieci jest wietrznie,wiec swietne pole obserwacyjne zza szyby altanowej, ptaszyny uwijaja sie w zbieraniu owadow dla maluchow,wroble/rudziki /sikorki juz wyprowadzili swe maluszki "na wybieg",teraz oczekiwanie na kruczyny i sroczyny) zycze udanego dnia,choc to 13-ty piatek. Odpowiedz Link
kendo Re: zapraszam na moja altane 04.08.08, 20:02 dzis nawet nie idzie posiedziec na altance,deszczydlo w dach "wali", niestety to juz sierpien,niemal koniec lata w skandynawi, szkoda,nie zadazylam sie nim nacieszyc do syta. Odpowiedz Link
kendo Re: juz posprzatane 26.10.08, 09:48 pod katem zimy, jedynie sroki te odwazniejsze wskocza na altane i po jablka siegaja lezace w skrzyneczkach, Odpowiedz Link
kendo Re:juz niedlugo wiosna 26.02.09, 13:08 wiec trzeba pomyslec o upiekszeniu werandy pod katem lata) Odpowiedz Link