aniouek1 07.10.03, 16:04 Witaj w Szuflandii VENUSE Nowiusieńka, pachnąca życzliwością i życzeniami jak najlepszych słów i samych dobrych wiadomości, Twoja, „osobista” SZUFLADOWA SKRYTKA LISTOWA Z CYFROWYM ZAMKIEM BLYSKAWICZNYM NR 46 jest! .... i niech Ci służy jak najlepiej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 list 2 07.10.03, 16:10 Witaj po raz kolejny dzisiaj Venuse Bardzo chcialam Cie w Szuflandii powitać, a że nie małam gdzie zostawić słów moich dla Ciebie, to.. masz w SZUFLADZIE LISTOPISÓW swoją SKRYTKE LISTOWĄ i jak widzisz w niej właśnie zostawiam Ci moje powitanie. Być może spodoba Ci się w Szuflandii, krainie listopisów szufladowych i.. zostaniesz z nami, a może bedziesz choć czasami zaglądać, może także zechcesz swoje słowa tu zostawiać piękne, dobre i mądre? Miło by było gdybyś zechciała być jedna z NAS.. Szufludków Pozdrawiam cieplutko i.. czekam Odpowiedz Link
aniouek1 list 3 07.10.03, 18:39 Jeszcze raz serdecznie Cie witam w rodzinie Szufludków W szufladzie otrzymałaś także - oprócz Skrytki - z prawem własności PRZEGRÓDKĘ LISTOWĄ Z CYFROWYM ZAMKIEM BŁYSKAWICZNYM na TWOJE listy do świata, wszystkich, bezadresowe, a nawet - takie wyjątkowe - do samego siebie Wszystkie listy podlegają w SZUFLADZIE szczególnie troskliwej ochronie. Dlatego te "cyfrowe zamki błyskawiczne" pozakładane są własnie tam gdzie listów miejsce W SZUFLADZIE bez żadnych ograniczeń możesz odtąd korzystać ze wszystkich wspólnoużytkowych pokoików, saloników, werandy, kuchni, basenu i wszystkiego co w szufladzie jeszcze się pojawić może we wszystkie siedem dni każdego tygodnia Na wnioski i uwagi czeka ADMINISTRACJA Jest też specjalne miejsce na SPISKOWANIE i... SEJF skarbów W salonikach, pokoikach i wszystkich innych nieponumerowanych szufladowych zakamarkach toczą się różne rozmowy i dyskusje różne, którym i Ty z pewnością swojej barwy dodać możesz, jeśli tylko zechcesz Z wszystkiego korzystaj bez żadnych ograniczeń, bo U SIEBIE JESTEŚ Jesteś SZUFLUDKIEM - listopisem Niech Ci w naszej Rodzinie serduszkowej SZUFLUDKÓW dobrze będzie Czereśnie wprost uwielbiam, oczywiście przyjmuję i dziękuję. Są... piękne! Pozdrawiam serduszkowo P.S. SZUFLADA to takie dziwne miejsce, że aby wszystko zmieścić się mogło musi być ładnie poukładane. Dlatego nie mnożymy wątków ponad „niezbędną konieczność” Odpowiedz Link
aniouek1 list 4 07.10.03, 18:54 hihihi Ty bałagań ja jestem od sprzątania Ależ Ty masz fart! Tylko weszłaś do Szuflandii i już... zdobyłaś, wystukałaś okrąglutki 7300 post Odpowiedz Link
aniouek1 list 5 07.10.03, 19:08 tu było COŚ.. chyba dla/do mnie - odebrałam hihihi Venuse.. czemu nie? Możemy zagrać Odpowiedz Link
aniouek1 list 6 07.10.03, 19:27 Nakarmiona małpka w powrotną drogę poszła. Może już nawet doszła? Odpowiedz Link
aniouek1 list 7 07.10.03, 19:50 Czy wiedziałam? Chyba nie wiedziałam, ale... miałam taką nadzieję, bo... napisałam Ci o tym w pierwszym moim do Ciebie liście. To jest COŚ takiego, że.. chyba jednak "poznaje swój swojego" - ot i wszystko Do Ciebie "zaprowadził" mnie Rb13, za co jestem Mu bardzo wdzięczna i ...wygląda na to, że w Twoim przyjściu do Szuflandii, Rb13 ma - tym sposobem - swój własny udział Bardzo się cieszę, że Ci dobrze w Szuflandii. Bywaj tu jak najczęściej. Jeśli chcesz, możesz wskazywać do Szuflandii drogę samym sympatycznym duszkom, bo w Szuflandii dla INNYCH miejsca nie ma Odpowiedz Link
aniouek1 list 8 07.10.03, 20:44 nakarmione i obładowane poooszły... dwie P.S. dlaczego w Szuflandii nie pojawia się Twoj "ogonek"? Jesli chce/sz, to oczywiście może Odpowiedz Link
kendo Re: list 9 07.10.03, 21:13 Witaj Wenuse serdecznie,,,, milo Ci powitac,,,, mysle,ze dobrze CI tu bedzie z nami.... pozdrawiam cieplunio dzis ze "slodka chwila-malinowa"jak lubisz....PA;.. Odpowiedz Link
kendo Re: list 10 07.10.03, 22:10 juz klade na ma pamiec ze tylko brzoskwinie dla Wenuse.... nastepnym razem zaprosze na jakies "wariacje brzoskwiniowe". niewiem,czy jest w Polsce kisiel brzoskwiniowy, ale nidlugo bede to sprawdze ....PA;..usciski,,,, Odpowiedz Link
rb13 Re: 46 - Skrytka listów do VENUSE 08.10.03, 12:11 Venuse- planeto pełna tajemnic . Natchnęłaś mnie do przglądnięcia Ksiegi mego życia ,oglądam pożółkłe strony ,łapie skrawki przebrzmiałych obrazów i...zadumałem się nad pustymi stronami... Odpowiedz Link
kendo Re: 46 - Skrytka listów do VENUSE 08.10.03, 20:10 Jeste milutka Venuse, za koszyczek dziekuje,,, pozdrawiam cieplunio,,,, Odpowiedz Link
rb13 Re: 46 - Skrytka listów do VENUSE 09.10.03, 21:58 więc naga leżysz niczym pestka z wiśni i czekasz na wiosny powiew, by korzenie zapuścić i rozwinąc się w drzewo dorodne...? Odpowiedz Link
aniouek1 list 15 09.10.03, 23:23 Witaj NIC nie będzie obcinane ani wyrywane! Jak PILNE to PILNE - rozumie się i JUŻ! JUŻ pędzie przygotować co nalezy i jak należy, a zapraszac sama możesz bo pewno wiesz wiecej niż ja, skoro ryzykujesz obcinanie i wyrywanie ręcząc za NIĄ. Pozdrawiam i lecę popracusiować troszeczkę Odpowiedz Link
aniouek1 list 16 09.10.03, 23:36 GOTOWE !!! Może być? Jeśli TAK to... ZAPRASZAJ w Szuflandii progi i prowadz po ścieżkach, zakamarkach szufladowych nowego Szufludka, niech się czuje w Szuflandii jak u siebie bo.. U SIEBIE JEST jeśli tylko CHCE BYĆ U SIEBIE Odpowiedz Link
aniouek1 list 17 09.10.03, 23:48 pachną smakowicie.. Całuskuję wzajemnie dziękując serduszkowo, że JESTEŚCIE Odpowiedz Link
aniouek1 list 18 11.10.03, 08:50 Venuse... popatrz, niebo słonecznie się uśmiecha.. Pozdrawiam serduszkowo P.S. na wypadek "deszczu" zostawiam kraciastą Nictosia i moją w kropeczki od Kasikk.. Odpowiedz Link
kreskator Re: 46 - Skrytka listów do VENUSE 11.10.03, 12:24 Witaj Veni! alez mnie rozsmakowałaś w wiśniach miałem taki okres kiedy stały się ośrodkiem mojego śwaita(nazwijmy to twórczego) wiśniami zartaził mnie Zagajewski i tak mi zostało owoc - pierwsze skojarzenie- to zawsze wiśnia pełna skoropiona jeszcze wodą rozbryzgująca się wokół tajemnicy pestki hę, może io ja przywlekę do Szuflady swoje wiśnie.może w kazdym razie dzięx ps-rozumiem że to Twoje poezje. za nie rownież wielki uśmiech Odpowiedz Link
kasikk list do VENUSE 11.10.03, 16:56 raczej coś innego, ale nie umiem tego nazwać i na szczęście krótko, bo nie lubię tego stanu za to bardzo podoba mi się to, co Ty piszesz czasem też bym chciała tak umieć ) Odpowiedz Link
kasikk list do VENUSE 11.10.03, 17:21 w takim razie ten stan ma nazwę "coś mi rośnie" i rosnie niepozytywnie Odpowiedz Link
aniouek1 list 22 12.10.03, 11:16 Cieszę sie,że lepiej już i dziękuje Venuse Słoneczkiem pachnące winogrona przyniosłam do Szuflandii, i orzeszków pełen kosz ocalony przed wiewiórkami więc częstuj się Odpowiedz Link
kreskator list 2trzeci 12.10.03, 16:44 Witaj Veni(creator? ) popatrzałem na te moje wiśnie i zdecydowałem że nie są one świerze zanadto aby ja ku widokowi publicznemu kierować. tymczasem znajdę owego Zagajewskiego i go tu okażę. a gdy nie ma mnie na ziemi cóż bywa i tak że wtedy nigdzie mnie nie ma czyli się nicuję to są co prawda momenty rzadkie ale i takie bywają czasem lepiej gdy sie nie jest niekiedy jednak jest tak że nie obcując z gruntem właśnie jego czucie jest mi najbliższe więc takie wyabstrachowanie z rzeczywistości pozwala na ostre na nią spojrzenie ale bywa i tak że można zamknąć sie w ramach "promiennego zachodu słońca" wojciecha weissa. albo w eliptycznym mieście z obrazów mario de chirico jest w czym wybierać dawniej bywało i tak że nie będąc na ziemi pisałem ale to są czasy z księżyca Odpowiedz Link
kasikk list do VENUSE 12.10.03, 19:32 jest - psychicznemu a poza tym fizycznemu tez może zagrażać ) zależy Odpowiedz Link
kreskator list 2szósty 14.10.03, 18:15 witaj p.Twardowska hę, tak sobie myślę że na tym Księżycu to musi byc piekielni samontnie i piekielnie zimno już chyba do kwadratu ale , ale masz z tamtąd piekny view można się w nim nie tylko zakochać ale też zapaśc bez reszty szczególnie że nieodzownie łączy się to obserwowanie z tęsknotą to tak jak widok z okna na szarą przestrzeń ograniczoną tylko horyzontem czarnych topoli.....hę to motyw z mojego wiersza...... ale Ty masz jeszcze gwiazdy do liczenia ale !ale! w tym tygodniu pierwszy raz w życiu widziałem spadającą gwiazdę a więc i tu na ziemi choć nie tak wiele ale można dostrzec na koniec refleksja o tym że ..... można czuć sie rozerwanym miedzy niebem a ziemią wszystko zależy od tego czym nazwiemy niebo a czym ziemię tak się zwykle skąłda ze ziemia symbolizuje obowiązek ale bywa też obowiązek serca i to jest już połączenie nieba i ziemi horyzont dlatego horyzony że niedostępny jest to moment obserwacji z bliska tak że można namacać taki obowiązek sprawia że nie jest się w stanie wyjść niejako z siebie i z sytuacji i obiektywnie przesądzic o cechach obserwowalnych z dystansu jest się w i chyba nawet nie tęskni się za pociągłą linią horyzontu. pozdrav-K. a jak zarzucasz wedkę? Odpowiedz Link
aniouek1 list 27 od Corneliaz z 17-10-2003 08:10 17.10.03, 09:51 Veni Autor: corneliaz@NOSPAM.gazeta.pl Data: 17-10-2003 08:10 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- nie wiem gdzie teraz moja odpowiedź trafi ... Kochane Maleństwo gdzie się podziewasz? Nigdzie Cię nie widać Liście słoneczne zbieram i zbieram i zapisuje nimi historię )) I domagam się wieści, co w światku brzoskwiniowym Ja na razie walczę z jedną chmurką, może nawet miłą, ale nie wiem czy chcę jakiekolwiek obłoki gościć na niebie (oczywiście wykluczam tu Waszą Różowo- Błękistość ) Pozdrawiam tęsknie i ściskam mocno kasztankowo) Odpowiedz Link
corneliaz Kasztanku:) 20.10.03, 08:30 Zapracowany Kasztanku Nigdzie Cię nie widać, na ścieżkach nie ma żadnych śladów... Zajęte pewnie masz łapki układaniem kamyków a i główkę zaprzątniętą jak tu je układać, by się o nie nie potykać Mi czas jakoś umyka, ciągle go gonię, on nawet na chwilę nie przysiądzie w cieniu pod drzewem, a mi się wszak nóżki zmęczyły tym bieganiem ... muszę chyba troszkę zwolnić Więc na chwilę przystaję w Twojej szufladce, uściskam mocno, zostawiam z koszyka te liście zebrane, ostatnie słoneczne i mknę z powrotem Cieplutkich samych! Ps. I czekam na wierszony Cmok Odpowiedz Link
kreskator Re: 46 - Skrytka listów do VENUSE 17.10.03, 12:44 to już nie wiem co gorsze bywa czy smażenie czy wypuszczenie na wolnośc mało miłosierna jesteś Odpowiedz Link