Dodaj do ulubionych

Zadanie XI

04.03.06, 22:26
Cóż to za tejemnicza inwestycja. Brak jakiejkolwiek informacji na stronach
SMB-OK?
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: Zadanie XI 04.03.06, 22:36
      Ma to być dobudowa do do ślepych szczytów budynku Dembego 23/23A.
      Odbyło się kilka spotkań z osobami mającymi mieszkania na szczycie budynku
      - planowane jest zawarcie ugody. Spółdzielnia, nie ma jeszcze decyzji o
      warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu.

Tyle wiem z protokołu z zebrania przedstawicieli.
      Zasięgnij dokładniejszej informacji w spółdzielni,
      ja jako nie członek nie mam do tego prawa.
      (Ponoć dla rodzin członków jest jakaś zniżka przy
      opłatach członkowskich i jakby byłaby to suma do zaakceptowania
      dla mnie, to bym w to 'zainwestował'. )
      • effa.d Re: Zadanie XI 06.03.06, 14:28
        zniżka? zniżka? jak będziesz coś wiedział to napisz!!! bo mój przyszły członek
        rodziny też się nad tym zastanawiał!
      • zbyszek19471 Re: Zadanie XI 06.03.06, 18:45
        Przepraszam, że wypowiadam się niejako w imieniu Sp-ni ale mam nadzieję, że
        trochę uporządkuję i skrócę dyskusję na forum bazie mojej wiedzy sprzed 1
        grudnia'2005r. Po kolei :
        a) zadanie nr XI nie jest tajemnicze, były w 2005r. 2 spotkania z mieszkańcami,
        była informacja pisemna z wariantowymi szkicami dobudowy dla mieszkańców Dembego
        23/23A połączona z ankietą, jedno z pytań dotyczyło chęci uczestnictwa
        mieszkańców budynku w dobudowie do szczytu zachodniego (20 mieszkań dużych o
        pow. ca 90-130m2). Potem powstał pomysł aby wykonać dobudowę do szczytu
        południowo-wschodniego, gdzie można zaprojektować mieszkania o zdecydowanie
        mniejszym metrażu ca 50-60 m2, a co razem - umożliwiłoby m.in. sfinansowanie
        docieplenia i zmiany elewacji obecnego budynku, zwiększenie realnej oferty dla
        mieszkańców budynku i ich rodzin, a także uzgodnienie poziomu odszkodowań dla
        lokali którym dobudowa pogorszy warunki zamieszkiwania, głównie nasłonecznienia
        . Pomysł jest uzasadniony w wielu aspektach (było to m.in. w ww. pisemnej
        informacji Sp-ni).
        Pracownia ARchitekt & Co. projektująca dobudowę zachodnią zrealizowała w
        listopadzie komputerową wizualizację dobudowy, szczegóły sprawy na pewno zna
        pion inwestycji przy ul. Wańkowicza 2. Sprawa realizacji "stanęła" na przełomie
        listopada i grudnia ub.r. z dwóch głównie powodów : oczekiwania na stosowne
        decyzje administracyjne oraz braku uzgodnień co do wysokości odszkodowań. Nie
        wiem na jakim jest to teraz etapie, oraz na jakim etapie jest druga dobudowa z
        zmniejszymi lokalami. Myślę, że nie zaszkodzi zwyczajny telefon do Sp-ni (pion
        inwestycji).
        b) opłaty członkowskie określa jednoznaaczznie & 9 statutu Sp-ni, opłaty te są
        mniejsze tylko dla małżonka (!) członka Sp-ni.
        c) komu zz kolei przysługuje prawo do członkostwa - reguluje & 8 statutu Sp-ni.
        d) preferencje dla członków, rodzin członków lub mieszkańców budynku Dembego
        23/23A mieszkańców dotyczyć mogą np.: pierwszeństwa wyboru lokalu, promocji
        cenowej (wielkości wkładu budowlanego)lub ewentualnej innej - ale (!) wszystko
        to powinna określać stosowna uchwała Rady Nadzorczej - ale czy taka uchwała RN
        obecnie istnieje, trudno mi teraz odpowiedzieć.
        e) wszelkie informacje dot. punktów b,c,d zdobyć można w komórkach
        członkowskich, samorządowych i organizacyjnych Sp-ni, adresy i telefony są na
        stronie internetowej sp-ni.
        Przepraszam jeszcze raz, ale może nieopatrznie komuś coś ułatwię, z czystej
        ciekawości zajrzałem na tę stronę.
        Zbigniew Santkiewicz
        pozdrowienia
        • rubeus Re: Zadanie XI 06.03.06, 20:23
          Prosimy częściej tu zaglądać - nawet prywatnie.
        • fom Start! 16.05.06, 01:12
          19 mieszkań ok.98-145 m2 wstępny koszt ok.4800-5500 zł/m2
          miejsca parkingowe 1900 zł/m2
          • aga.wa10 Re: Start! 21.08.06, 15:14
            Czy informacja o wolnych mieszkaniach pojawi się na stronie spółdzielni? I
            kiedy można się tego spodziewać?
            • rubeus Re: Start! 21.08.06, 22:50

RN miała dziś na zebraniu

Omówienie projektu Regulaminu określającego zasady pierwszeństwa przy podpisywaniu umów realizacyjnych na budowę lokali mieszkalnych w zadaniu inwestycyjnym nr XI.

W dziale członkiwskim leży tyle podań osób chętnych na jakąkolwiek
              inwestycje, że trzeba ich jakoś wybrać.

Czyli - wolne mieszkania ????? Jakie wolne mieszkania ...
            • rubeus Re: Start! 21.08.06, 22:57
              Nie wiem czy pojawią się jakieś, bo choć metraż spory, to liczba mieszkań dość ogrniczona. Jest tylu chętnych na mieszkania w naszej s-pdzielni, że RN
              ma opracować "Regulaminu określającego zasady pierwszeństwa
              przy podpisywaniu umów realizacyjnych na budowę lokali mieszkalnych w zadaniu inwestycyjnym nr XI".
    • fom Pozwolenie na budowę 26.09.06, 16:51
      Okazuje się że osadnicy z Kasztanowej Alei 2 wiedzą więcej o sprawach
      spółdzielni niż sami mieszkańcy SMB. Tajemnicze pozwolenie na budowę 119/D/06 z
      dnia 24.03.2006 i od marca zarząd nie jest w stanie pokazać projektu.
      • rubeus Re: Pozwolenie na budowę 29.09.06, 14:11
        dalej trwają procedury administracyjne i jakieś przepychanki
        uniemozliwiające rozpoczecie inwestycji
    • fom ... ostatnia prosta ... 03.08.08, 17:25
      ... później dział inwestycji pakuje manatki, chyba że ruszy jakieś
      następne tajemnicze zadanie wink
    • fom Mieszkania na rynku wtórnym. 07.10.08, 15:10
      Pojawiają się już pierwsze mieszkania na rynku wtórnym smile

www.domiporta.pl/details,191,106172732.asp
      www.domiporta.pl/details,191,105958002.asp
      www.domiporta.pl/details,191,105175557.asp

Taniocha! I podobno oddane w lipcu 2008.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka