26.02.03, 15:34
stworzyłem to forum dla wszystkich mieszkańców Kabat i Moczydła.
celem jest wymian doswiadzczeń i opinni na temat tego jak wam się tu mieszka.
zachecam do dzielenia sie swoimi spostrzezeniami na temat infrastruktóry
handlowo-usługowej.
Obserwuj wątek
    • aladar Re: witajcie 26.02.03, 16:23
      Cześć!
      Mieszka się wspaniale, a mieszkałoby się jeszcze lepiej, gdybym, miast
      stukania, młócenia i wycia koparki słyszała gromadę ćwierkających wróbelków.
      Kurcze, w Śródmieściu więcej zwierzyny niż tutaj sad
      Musze założyć karmnik, to może jakis wdzięczny koncercik niebawem usłyszę.
      Acha, mieszkam na samym końcu Rosoła, w okolicy NCC (to chyba dobry
      wyznacznik smile)

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
      Ala

Ps. Rubeusie, cóż za wspaniała czerwień Twej bujnej czupryny, coś jak Milla z
      reklamy farb Loreala wink)
      www.prose-n-poetry.com/sailor_moon_image/Rubeus/3604/?PHPSESSID=86c903293dabdc803d6c8fcfb5e1a663
      • rubeus Re: witajcie 26.02.03, 16:35
        alu - poczekaj jakis czas az ustana budowy wokolo i troche sie zazieleni, a
        ptactwo sie pojawi. moze to bedzie za rok, albo za dwa.
        • aladar Re: witajcie 26.02.03, 16:45
          No niezbyt przyjemna perspektywa- tyle czasu sad
          U Ciebie już teren uporządkowany...
          Ale zawsze pozostaje las na wypady - tam jest sporo dzikiego ptactwa. I
          zające... Najlepiej sie wybrać, gdy snieg jeszcze leży- można potropić takiego
          zwierzaka. Najlepiej zaopatrzyc się jeszcze w przewodnik z rysunkami odcisków
          łap.

Ale zauważyłam pozytywną rzecz- od 3 tyg. (o takiegoż czasu mieszkam tutaj) nie
          słysze samolotów przelatujących nad naszymi budynkami. Dobra nasza! :-])
          Zawsze balam się tego...

Ala
    • magurka Re: witajcie 27.02.03, 10:29
      samoloty nad kabatami, a wlasciwie to u mnie nad moczydlem, lataja... ostatnio
      rzadko. jezeli jest sobota, wietrzna, mglista i niemila należy spodziewac sie
      warkotu samolotow. Jak sie tu sprowadzilam to lataly tedy klucze kaczek a na
      polu naprzeciwko mozna bylo spotkac bazantytongue_out teraz zostaly tylko samoloty,
      pozdrawiam
      • rubeus Re: witajcie 27.02.03, 12:46
        ech magurka - tylko powspominac stare dobre czasy smile))
        • aladar Re: witajcie 27.02.03, 15:14
          Kiedyś, parę lat temu, gdy moi rodzice szukali mieszkania (większego),
          zapędziliśmy sie na Moczydło (z Woli): wszystko jeszcze było w budowie, błota
          mnóstwo wszędzie. Ale mnie wtedy przeraziły samoloty, które tutaj były dość
          mocno słyszalne...
          W tym roku sama sie przeprowadziłam, ale po tamtych wspomnieniach Moczydło
          (może to dalsze?) omijałam szerokim łukiem. Kabaty wydawały się spokojne, nie
          słyszałam zadnych samolotów (przed kupnem). Potem, w trakcie wykańczania -szok!
          Tuż nad blokiem, jeden za drugim... Potwornie mnie to zasmuciło, przeraziła
          mnie perspektywa mieszkania tutaj. Ale to było na szczeście (i mam nadzieje)
          przejściowe. Teraz, gdy mieszkam tu już 3-ci tydzień, nie słyszałam ani
          jednego. Uff...

Pozdrawiam
          Ala
          • rubeus Re: witajcie 27.02.03, 15:35
            alu - to stan przejsciowy smile
            jak tylko sa jakies problemy na okeciu, to leca nad nami. niedaj boze jak
            remont pasu albo co - to wtedy lataj b.czesto. a co bedzie po rozbudowie
            okecia ??
            • aladar Re: witajcie 27.02.03, 16:05
              O rany! Nie strasz mnie proszę... To było by nie do zniesienia. I to nie dla
              samego hałasu, ja się po prostu boję samolotów... Mam taką fobię...
              Musiałabym sie przeprowadzić sad((
              • rubeus samoloty 27.02.03, 16:11
                nie strasze - tylko lojalnie ostrzegam sad
                na szczescie remonty sie pokonczyly, a i pogoda ok. - one tylko w wyjatkowo
                zlych warunkach przelatuja nad ursynowem.
                • aladar Re: samoloty 27.02.03, 16:27
                  W wyjątkowo zła pogode mają kiepskie warunki do lądowania, kiepską widocznośc i
                  może im sie coś omsknąć i wylądują mi na bloku sad((
                  • rubeus Re: samoloty 27.02.03, 16:48
                    alu - oni nad nami kapke za wysoko lataja zeby cos takiego zrobic.
                    • aladar Re: samoloty 27.02.03, 16:52
                      A kto parę lat temu skosił drzewka w lasku kabackim, co?
                      Pocieszaj mnie dalej smile
                      • rubeus Re: samoloty 27.02.03, 16:56
                        alu - ale to byl wypadek spowdowany usterka techniczna w samolocie
                        nienajlpeszej jakosci !!!
                        to zupelnie inna sprawa.
                        a na pocieszenie - nie meszkach we włochach, albo przy okeciu smile)
                        • aladar Re: samoloty 27.02.03, 17:05
                          Nadal zdarzaja sie wypadki, usterka tech. , błąd pilota...
                          Staram się patrzec i myślec trzeźwo, ale jak słyszę taka landare nad moją
                          głową, to mam wrażenie, że ona już zamiata kółkami o dach...

Ech...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka