fom 19.04.07, 17:59 Dział inwestycji ratuje rozpaczliwie posady! W bloku obok szkoły amerykańskiej rozpoczęto "kolejną nową inwestycję". Ponoć to zamiast Zadania IX (pawiloniki i kurniki). )))))))))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_maciek Re: Zadanie XIII 19.04.07, 22:20 tablica informacyjna - budowa wyjścia ewakuacyjnego z budynku Dembego 18A Odpowiedz Link
fom Re: Zadanie XIII 20.04.07, 01:31 O! Ooo! To przepisy ppoż się zmieniły i trzeba będzie wszystkie stare wieżowce przerabiać? - Rzeczywiście inwestycja godna zarządu i rady nadzorczej naszej SMBOK! Może byś się rubeusiku-m_macku postarał o jakiś wymóg prawny takiej "inwestycji", bo wg mnie ten budynek WYJŚCIE JUŻ MA i nie potrzeba ich więcej. A może na wzór amerykański nasi nieudacznicy będą jeszcze dobudowywać stalowe zewnętrzne schody ewakuacyjne? Naiwnyś chłopie ..... )))) Ja jednak podtrzymam tezę, że to ZAMIAST ZADANIA IX, i jeszcze dla osłody następny powód dorzucę: Wysokoukulturalniającysię nowoosiedleńcy z bloku Wąwozowa 2 (zadanie X) nie mogą ścierpieć szurania butów i opon wielkopłytowej tłuszczy ścierającej drogocenną kostkę na uliczce dojazdowej zbudowanej na pozyskanej NIEODPŁATNIE UZBROJONEJ DZIAŁCE BUDOWLANEJ, którą to wspaniałomyślnie PRZYDZIELILI im miłościwie nam panujący wybrańcy ludu. Ponoć zarząd obiecał im odseparowanie od elementu obcego klasowo ))) Fuj! Odpowiedz Link
m_maciek Re: Zadanie XIII 20.04.07, 22:31 Wiesz co fomie - a może imć Juliuszu, jesteś żałosny. Najpierw sprawdź fakty, a ptoem snuj swoje dziwaczne teorie. Budowa drugiego wyjścia z bloku Dembego 18A, z równoczesnym, lepszym oznakowaniem wejścia od 'podwórka' były postulowana przez mieszkańców jakiś czas temu. Zgłoszono nawet odpowiednie wnioski na ZGCz i ZP. Jestem relistą i znając życie, wejście to zacznie funkcjonować do pewnego stopnia jako główne, ułatwiając dotarcie do lokali, zarówno mieszkańcom, ich gościom, poczcie i doręczycielom. A o tym, że inwestycja była planowana już wcześniej, może świadczyć, pozostwaione specjalnie, stare drewniane okno na klatce schodowej. Pozostałe, zostały w bodajże zeszłym roku wymienione na plastikowe Ps. Mieszkam z pierwszych bloków, który powstał na naszym osiedlu, więc mógłbym tak samo jak ty sączyć jadem w stosunku do wszystkich bloków powstałych po moim zamieszkaniu. Odpowiedz Link
fom Re: Zadanie XIII 21.04.07, 00:22 Pieszczoszku! Od kiedy to jesteś członkiem SMBOK? Ja w odróżnieniu od Ciebie rozmawiałem z mieszkańcami parteru tego budynku i zapewniam Cię, że wbrew temu co podyktował Ci jakiś działacz spółdzielni nie wyrazili oni zgody na odebranie im pomieszczenia na wózki i rowery i zaadaptowanie go jako wyjścia "awaryjnego" (wg zarządu) z budynku. Stare okno nie jest żadnym dowodem, podobnie jak stare bolszewickie poglądy. W tymże budynku na każdym piętrze była zbudowana wózkarnia dla mieszkańców kondygnacji. Niektóre zostały, po wyrażeniu ZGODY mieszkańców kondygnacji przyłączone do lokali mieszkalnych. W sprawie wózkarni z parteru przeprowadzono ankietę wśród mieszkańców całego budynku i jak to często bywa, depcząc interes sąsiadów "przegłosowano" rabunek. Jeden z pokrzywdzonych mieszkańców ma wymaganą zgodę wszystkich członków spółdzielni - mieszkańców tej kondygnacji na zaadaptowanie jej jako lokalu mieszkalnego, ale zarząd i rada nadzorcza SMB-OK nie raczy naturalnie przestrzegać postanowień własnego statutu: "§ 2.1.Celem Spółdzielni jest zaspokajanie potrzeb mieszkaniowych i innych potrzeb członków oraz ich rodzin." - rozumiesz? Nie potrzeb gości, listonoszy i doręczycieli. A i jeszcze tradycyjnie smakowity kąsek na koniec: spółdzielnia bolszewicko- motłochowa ma pewien "drobny" interes do jednej z osób, które czują się pokrzywdzone tą wiekopomną inwestycją. Nie zacytuję Ci "wypowiedzi" tego pana z przyczyn humanitarnych. Odpowiedz Link
m_maciek Re: Zadanie XIII 21.04.07, 07:39 Panie Fomie - nikt mi nigdy nic nie dyktował, więc wypraszam sobie takie insynuacje. Odpowiedz Link
ef14 Re: Zadanie XIII 23.04.07, 12:50 > Wysokoukulturalniającysię nowoosiedleńcy z bloku Wąwozowa 2 (zadanie X) nie > mogą ścierpieć szurania butów i opon wielkopłytowej tłuszczy ścierającej > drogocenną kostkę na uliczce dojazdowej zbudowanej na pozyskanej NIEODPŁATNIE > UZBROJONEJ DZIAŁCE BUDOWLANEJ, którą to wspaniałomyślnie PRZYDZIELILI im > miłościwie nam panujący wybrańcy ludu. oooo! ktoś mi coś przydzielił? i to za darmo! cieszę się, do tej pory żyłam w wielkim smutku, myśląc, że za to zapłaciłam, a nic za darmo na świecie nie ma. Ale każdy dzień może przynieść radosną wiadomość! do tej pory nic mi nie przeszkadzało w kwestii bucików i opon. Ale może nabiorę trochę zgryźliwości i kultury od Ciebie Fomie i zacznę wygrażać miotłą wszystkim, którzy będą śmiali wkroczyć na mój, nieodpłatnie mi przydzielony teren! pozdrawiam Odpowiedz Link
fom Re: Zadanie XIII 23.04.07, 13:28 ef14 napisała: >[...]do tej pory żyłam w wielkim smutku, myśląc, że za to zapłaciłam[...] Żartujesz ef14? Myślałaś, że zapłaciłaś i nie sprawdziłaś ile? No chyba, że na wtórnym rynku... Pozdrawiam krajankę! Odpowiedz Link
effa.d Re: Zadanie XIII 28.04.07, 00:16 >Żartujesz ef14? oczywiście, że żartuję. generalnie wesoła jestem, a na miotle, zamiast nią wygrażać, wolę polatać! > Pozdrawiam krajankę! też z Łysej Góry? Odpowiedz Link
fom Re: Zadanie XIII 28.04.07, 00:39 Łoj! Łoj! Śpiesz się kochaniutka z tym lataniem, bo dwie ślepe ściany: Wąwozowa 2 zachodnia i Dembego 18a południowa kuszą, kuszą. Podwórko będzie jeszcze bardziej kameralne i duć tak nie będzie Pozostaje tylko problem kto i za ile kupi szkołę amerykańską. Ciekawe czy jak podzielą koszt na kilka tysięcy naiwnych i na kilkadziesiąt miesięcy, to "poczują" czy "nie poczują". I pytanie konkursowe - jak sądzicie - ile kosztuje szkoła amerykańska (nie czesne, tylko działka i budynek )) Odpowiedz Link
ef14 Re: Zadanie XIII 08.05.07, 15:36 siadam na miotłe i lecę! polatam nad szkołą amerykańską ile wlezie, żeby na kolejne lata mieć dość! odpowiedź konkursowa - DUUUŻO Odpowiedz Link