Dodaj do ulubionych

Jeziorko przy Wełnianej

31.01.08, 17:19
Czy ktoś wie, co będzie dalej z tym jeziorkiem? Na razie staje się
śmietnikiem. Ludzie wrzucają tam wszystkie patyki i kamienie, które
znajdą. Dziś jakiś młodzieniec usiłował tam wrzucić konar. A
tablica, na której było napisane, że jeziorko jest chronione
zniknęła już parę miesięcy temu. Chyba powinno być wyczyszczone
zanim wrócą do niego żaby.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Jeziorko przy Wełnianej 31.01.08, 17:47
      Tablica nie zniknęła. Swawolna młodzież, najpierw ją zamalowała farbą, potem
      wygięła do ziemi, a dopiero niedawno zakończyła działalność wink
      Teren zostanie w tym roku, uporządkowany i będzie monitorowany.
      • facefinder Re: Jeziorko przy Wełnianej 01.02.08, 12:52
        Jak bedzie wygladal monitoring w praktyce mozna sie tylko domyslac, a nie widze
        tego kolorowo. Skoro straz wiejska nie potrafi dopilnowac srajacych wszedzie
        psow to nie sadze ze bedzie w stanie konrolowac bezmozgowcow zasmiecajacych wode
        i terem wokol jeziorka. Jedynym rozsadnym rozwiazaniem jest ogrodzenie terenu i
        oczywiscie monitoring stanu wody (PH,udzial zwiazkow chemicznych itd.) Ktos musi
        oczywiscie wygospodarowac srodki na ten cel ale na pewno nie beda to pieniadze
        wyrzucone w bloto, choc przyznam ze najwazniejsza sprawa jest swiadomosc
        spoleczna ludzi, a z tym jesli chodzi o nasz kraj jest ciezko niestety.
        • jan-w Re: Jeziorko przy Wełnianej 01.02.08, 13:22
          Monitoring będzie ciągły. Powstanie park.
          Masz rację że największy problem to przebudowa psychiki niektórych ludzi. Jak na
          razie, ten temat szybko i skutecznie rozwiązywali czerwoni Khmerowie, ale ich
          metod, chyba nie będziemy stosować wink
          Inaczej mówiąc - ten proces potrwa długo.
          • facefinder Re: Jeziorko przy Wełnianej 01.02.08, 13:54
            Nie wiem dokladnie co masz na mysli porownujac Kabaty do Kambodzy i metod
            stosowanych Komunistyczna Partie Kambodży vel. Czerwoni Khmerowie. Nie ten
            klimat i inne potrzeby. Co do parku to pozyjemy, zobaczymy choc pieniadze na
            "zielone" inwestycje sa wydawane bardzo ciezka reka i przyznam racje ze ten
            proces potrwa dlugo. Powstaje zasadnicze pytanie. Czy kumaki tego doczekaja...
            • jan-w Re: Jeziorko przy Wełnianej 01.02.08, 14:14
              Też nie wiem, co masz na myśli, gdyż ja takich porównań nie robiłem.
              Chyba nie przeczytałeś dokładnie mojego postu.
              Co do reszty, mylisz się i przekonasz się wkrótce, że poprawa otoczenia stawu
              nastąpi niebawem. Z przeżyciem żab, nie ma problemu. Żaby żyją, jesienią było je
              widać i słychać, poza tym są na gwarancji.
              Przeczytaj mój post na który odpowiadasz, to dowiesz się o czym pisałem, że
              potrwa długo.
              • facefinder Re: Jeziorko przy Wełnianej 01.02.08, 14:39
                jan-w napisał:

> Też nie wiem, co masz na myśli, gdyż ja takich porównań nie robiłem.
                > Chyba nie przeczytałeś dokładnie mojego postu.
                > Co do reszty, mylisz się i przekonasz się wkrótce, że poprawa otoczenia stawu
                > nastąpi niebawem. Z przeżyciem żab, nie ma problemu. Żaby żyją, jesienią było j
                > e
                > widać i słychać, poza tym są na gwarancji.
                > Przeczytaj mój post na który odpowiadasz, to dowiesz się o czym pisałem, że
                > potrwa długo.

janie napisales - Jak na
                razie, ten temat szybko i skutecznie rozwiązywali czerwoni Khmerowie, ale ich
                metod, chyba nie będziemy stosować wink
                zastanowilo mnie to "chyba" smile))

Co do czlowieka ktory pyta o lokalizacje monitorow...zalecam dlugi spacer na
                swiezym powietrzu to pytanie jest z pewnoscia wynikiem zbyt
                dlugiego siedzenia przy monitorze smile)
      • oslepnik Re: Jeziorko przy Wełnianej 01.02.08, 14:10
        A gdzie beda staly monitory? Janie-w, z duzo literatury S-F sie
        naczytales.
        • jan-w Re: Jeziorko przy Wełnianej 01.02.08, 14:17
          Nie powiem ci, bo znając twoją złośliwość, obawiam się, że poprzegryzałbyś
          kable. Monitorów w każdym razie nie ustawia się w miejscu monitorowanym wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka