rubeus
26.11.03, 14:50
Wybrałem się wczoraj na solidny spacer...
Pozwiedzałem Południowe Kabaty (okolice zaruby, relaskowej, początkowej dembego), przeszedłem się wzdłuż stacji postojowo-technicznej metra,
dotarłem na rybałtów i batystową.
Naszło mnie kilka refelksji..
A. Kabaty Południowe
1. Nowe budynki przy Dembego (początkowe numerey)
Jest kilka całkiem przyzwoitych bloków, naładniejszy moim zdaniem stoi pod numerem 6-tym. Ciekawy kolorystycznie, ładny architekotnicznie.
Natomiast bloki z smb merkury... są moim zdaniem - zupełnie ni jakie (żeby nie być bardziej dosadnym) - proste betonowe klocki, zupełnie nie pasujące stylem do otoczenia (Budynek NCC też do zbyt urodziwych nie należy)
Zauwazyłem, że w końcu zaczeli robić ulice dembego - ale coś niespiesznie im to idzie... byłem w tamtych okolicach koło 13-14 i nic się nie działo...
[dwie zastnawiające sprawy - ciekawe czy bedzie połączenie z sięgaczem od ulicy zaruby, prowadzącym do bloku Dembego 3A, oraz bral przebici w jeszcze jednym miejscu - koło Dembego 8 - gdzie jest na razie ślepy sięgaczo-dojazd do relaksowej - ]
2. Na mój gust da rade wcisnąć w tamtym rejonie jeszcze ze dwa budynki
jeden na działce edbudu przy relaksowej, drugi, na działce przy zaruby... gdzie jest zaplecze sprzetowo-robotnicze ]
B. Południowe krańce Moczydła
Bardzo ładne są tereny zielone - ogródki, przy niektórych budynkach, widać, że były stawiane w troche innych czasch, bo nie wyciskano z działek wszystkiego co się dało...
Jak na razie panuje tam cisza i spokój, ptaszki ćwierkają, bardzo przyjemnie..
Widać, gdzie jest miejsce na budowę ulicy wilczy dół, istniejącej obecnie jedynie we fragmentach...
Zastanawiam się czy jakiś developer wciśnie budynek na terenie pomiędzy powstającymi budynkami przy kabackim dukcie, a istniejącym fragmentem ulicy wilczy dół...
Pytanie - Czy policyjny radiowóz zawsze tam stoi (tam. tzn, przy fragmenice dojazdu od kabackieog duktu, od strony wilczego dołu ? )
cdn...