Dodaj do ulubionych

Kate i Williams

29.04.11, 19:13
witam Was...sprawdzałam z ciekawosci horoskopy Pary Ksiazecej
Ona ur 9 stycz 1982 ( slonce 19`koz , ksiezyc 15` rak)
On 21 czerw 1982 ( słonce 30` bliz, ksiezyc tez 30 ` blizniak)
niezauwazyłam zgodnosci swiateł, ksiezy słonce itp nawet na siłe opozycja ...zadnych szczególnych powiazan
widzicie cos w ich horoskopach
pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • chejron Re: Kate i Williams 29.04.11, 23:21
      Ciekawe, że wzięli ślub w okresie próżnego kursu Księżyca.
    • heart_attack2 Re: Kate i Williams 29.04.11, 23:32
      hmm sprawdzilam w Uranii i wyszlo mi ze William jest podwojnym rakiem, a to by wiele wyjasnialo ...
      • janou21 Re: Kate i Williams 30.04.11, 13:33
        www.astrotheme.com/portraits/233rFYDV7Mf6.htm
        www.astrotheme.com/celestar/portrait.php?clef=S6BJc5t6rQM5&info=1
        • janou21 Re: Kate i Williams 30.04.11, 13:42
          www.astrotheme.com/portraits/S6BJc5t6rQM5.htm
          • astrei Re: Kate i Williams 30.04.11, 18:23

translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=en&u=http://oxford-astrologer.blogspot.com/&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhj5KT6NBOcak5pq9crTlGtN7C6Lmg
            darkstarastrology.com/royal-wedding-horoscope-prince-william-kate-middleton
        • basiawisz5 Re: Kate i Williams 30.04.11, 19:06
          Zwraca uwagę Lilith Kate dokładnie na ascendencie Wiliama. To podobno rodzi wręcz uzależnienie od tej osoby, która ma Lilith na naszym ascendencie. Z kolei osoba z Lilith ma tego świadomośc jak bardzo jest dla nas ważna.
          • heart_attack2 Re: Kate i Williams 01.05.11, 02:14
            koziorozec ze sloncem w 10 domu z pewnoscia jest w pelni swiadomy korzysci jakie plyna z takiego slubu w kwestii pozycji spolecznej, zwlaszcza biorac pod uwage srodowisko z ktorego sie wywodzi mozna powiedziec ze Catherine osiagnela szczyt ambicji zyciowych. Nie mniej jednak zastanawia mnie wielki krzyz w jej horoskopie. Nie jest to latwy aspekt i z pownoscia duzo mowi duzo mozna wywnioskowac o przyszlosci jej pozycji w zyciu publicznym. Dodatkowo z wlasnego doswiadczenia zaobserwawalam jak wielka moc ma pozycja slanca i ksiezyca dwoch osob w tym samym zodiaku w horoskopach porownawczych. Otóz jestem solarnym blizniakiem z ksiezycem w koziorozcu co nie jest najlatwiejsza kombinacja, a z koziorozcami dogaduje sie jak z nikim innym. Jest to niesamowicie spajajaca kombinacja zwlaszcza dla posiadacza ksiezyca, czyli w tym przypadku Catherine dzieki ktorej bedzie ona mogla odnalezc ogromne zasoby emocjonalnego bezpieczenstwa i zrozumienia u boku Williama.
    • andgie Re: Kate i Williams 01.05.11, 23:14
      Zrobilam Ich horoskop kontaktowy. Slonce tworzy koniunkcje z Wenus - bardzo ladne polaczenie. Czysta milosc. Oprocz tego dochodzi tu Merkury, czyli swietna komunikacja. Jowisz i Ksiezyc w Raku -trygon, piekne polaczenie.
      • marinasun Re: Kate i Williams 02.05.11, 09:36
        Może nie do końca w temacie, ale przy okazji mam pytanie, bo bardzo interesuje mnie interpretacja wynikająca z horoskopu kontaktowego a mam nikłą w tym względzie wiedzę. Istotne są koniunkcje, zwłaszcza Słońca czy Księżyca i Wenus. Czy ma znaczenie fakt, że Słońce i Wenus w h.kontaktowym zajdują się w tym samym znaku i domu mimo, że nie tworzą ścisłej koniunkcji czy to już nie ma znaczenia? Chodzi mi o sytuacje, gdy Słońce i Wenus ma ten sam znak a różnica w stopniach wynosi ponad 10 st.
        • aarvedui Re: Kate i Williams 02.05.11, 11:12
          marinasun napisała:

> Może nie do końca w temacie, ale przy okazji mam pytanie, bo bardzo interesuje
          > mnie interpretacja wynikająca z horoskopu kontaktowego a mam nikłą w tym względ
          > zie wiedzę. Istotne są koniunkcje, zwłaszcza Słońca czy Księżyca i Wenus. Czy m
          > a znaczenie fakt, że Słońce i Wenus w h.kontaktowym zajdują się w tym samym zna
          > ku i domu mimo, że nie tworzą ścisłej koniunkcji czy to już nie ma znaczenia?

z astrologicznego abecadła wynika, że bliskość Słońca, Wenus i Merkurego w kontaktowym jest powszednia, zwłaszcza obecność w tym samym domu i znaku.
          to raczej odwrotne przypadki są interesujące, przypadki jakichś ciekawych rozkładów (np opozycja takiego układu z domu XII do Saturna+Plutona w domu VI wskazała trafnie na ściśle ukrywany romans w pracy)
          • marinasun Re: Kate i Williams 02.05.11, 11:46
            aarvedui nie znam się na interpretacji wektora, ale nie wydaje mi się, aby w kontaktowym bliskość Słońca, Merkurego i Wenus była oczywista. W natalnym tak, ale w wektorze chyba niekoniecznie, ale nie wiem, może nie mam racji.
            • andgie Re: Kate i Williams 02.05.11, 14:46
              Zrobilam wiele wektorow dla par, zarowno znajomych jak i celebrytow, i te potrojna koniunkcje znalazlam w dokladnie trzech . Nie wiem, czy to takie powszechne. Co do poprzedniego pytania: mysle, ze koniunkcja w roznych znakach ma znaczenie, ale oczywiscie slabsze i w zaleznosci od orby.
              • marinasun Re: Kate i Williams 02.05.11, 16:20
                andgie, ale myślisz, że orba 12st Słońca i Wenus to jeszcze słaba koniunkcja jeszcze w kontaktowym?
                • aarvedui Re: Kate i Williams 02.05.11, 21:41
                  marinasun napisała:

> orba 12st Słońca i Wenus to jeszcze słaba koniunkcja je
                  > szcze w kontaktowym?

zostaw te koniunkcje, szukaj innych wzorów (słowo patterns w angielskim znaczeniu bardziej tu pasuje).
                  jak nic nie wynika z aspektów skup się na rozkładzie żywiołów, rozkładzie w domach-osiach i nacisku jaki wyraźniejsze grupy planet wywierają na radiksy indywidualne
                  • marinasun Re: Kate i Williams 03.05.11, 00:24
                    > zostaw te koniunkcje, szukaj innych wzorów >

A tak, wzór jest dość jednorodny. Większość elementów wektora układa się w "trójkąt równoramienny", którego głównym wierzchołkiem jest ścisła koniunkcja Słońca, Merkurego i... Neptuna (no i ta Wenus oddalona o te 12stwink. Pozostałe wierzchołki (w sekstylu do Słońca...) to z jednej strony dość ścisła koninkcja Jowisza, Urana i Plutona z Asc od strony XII d. a z drugiej Mars (IVd.). Ładnie to wygląda nawet ale za bardzo nie umiem tego interpretowaćsad
                    • aarvedui Re: Kate i Williams 03.05.11, 12:30
                      to jest wzór, masz 3 miejsca gdzie pada nacisk, również w 3 miejscach "zwiazek" odbija się w każdym z radiksów indywidualnych.
                      2 zbitki planet mają wyraźną siłę, podobnie jak uwiązany w układ Mars.
                      pamiętaj, że powiedzenie "każdy kij ma 2 końce" bardziej liczy się przy wektorach, bo pozycje można składać po mniejszym i większym łuku, więc tak właściwie należy patrzeć na problemy przez pryzmat spolaryzowanych osi - opozycji, przyciągania i uzupełniania się.

przeczytaj jakieś teksty astrologiczne myśląc o znakach i domach osiowo, to powinno naprowadzić Cię na charakter problemów punktowanych w wektorze przez zbitki planet.
                      • marinasun Re: Kate i Williams 03.05.11, 14:28
                        Dzięki. Spróbuję to przeanalizować, zgodnie z Twoją sugestią.
                        Ten Mars jest niby pojedyńczy ale o tyle ciekawy, że wypada na synastrycznej koniunkcji słońca i księżyca.
              • aarvedui Re: Kate i Williams 02.05.11, 21:35
                andgie napisała:

> Zrobilam wiele wektorow dla par, zarowno znajomych jak i celebrytow, i te potro
                > jna koniunkcje znalazlam w dokladnie trzech . Nie wiem, czy to takie powszechne

nie tego tyczy się pytanie.

marinasun napisała:"Czy ma znaczenie fakt, że Słońce i Wenus w h.kontaktowym zajdują się w tym samym znaku i domu mimo, że nie tworzą ścisłej koniunkcji"

na co odpowiedziałem: "bliskość Słońca, Wenus i Merkurego w kontaktowym jest powszednia, zwłaszcza obecność w tym samym domu i znaku."

częsta bliskość tych trzech planet wynika z prostej statystyki. ponieważ planety z radiksowego punktu odniesienia nie mogą być w zbyt wielkiej odległości kątowej, to wektor - który jest radiksem ideowym, matematycznym złożeniem dwóch horoskopów, zagęszcza prawdopodobieństwo wystąpienia blisko siebie tych trzech planet.
                to tylko wniosek z prostego, logicznego rozumowania, nie trzeba do tego wielkiej bazy danych.
                • andgie Re: Kate i Williams 03.05.11, 09:50
                  Wtym znaczeniu tak. Natomiast wystepowanie samej potrojnej koniunkcji w wektorach jest zjawiskiem dosc rzadkim.
      • marinasun Re: Kate i Williams 02.05.11, 16:22
        Czy Merkury jest u nich w kontaktowym też w koniunkcji ze Słońcem i Wenus?
        • andgie Re: Kate i Williams 02.05.11, 18:35
          Tak. Co do poprzedniego pytania, 12 stopni to chyba juz za duzo na koniunkcje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka