Dodaj do ulubionych

relokacja horoskopu

11.05.04, 00:45
Moze ma ktos cos dobrego na ten temat?
Obserwuj wątek
    • potrek Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 00:53
      rencle napisała:

> Moze ma ktos cos dobrego na ten temat?
      Ta relokacja na Księzyc czy na Marasa smile smile smile
    • potrek Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 01:03
      Według Weresa za puzno na relokacje . ( od 14 dni)zaczyna działać. PA
      • rencle Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 01:15
        dobra,dobra,mysle o takiej prawdziwej>od 14 dni,bardzo mnie ten temat aktualnie
        interesuje.Z wlasnego doswiadczenia moge ten wplyw potwierdzic,ale z checia bym
        uslyszala jak to jest u innych.
        • all2 Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 01:32
          Jeśli chodzi o to jak szybko zaczyna relokacja działać, to Weres mówił że
          zależy od człowieka, tzn. od władcy Słońca, dominant i w ogóle najsilniejszych
          planet w horoskopie, czy tych które są na osiach. saturnowcom może to zająć
          nawet parę lat, a np u uranowców będzie szło błyskawicznie. ja mogę
          potwierdzić, że Jowisz przystosowuje się szybko - gdy po relokacji znalazł mi
          się na asc, dało się to odczuć prawie od razu. inna sprawa że wtedy zamykał mi
          akurat kółko i w ogóle był w mocnej pozycji.
          • neptus Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 01:34
            Znam osobę, która pojechała sobie raz w miejsce, gdzie Neptun siedzi jej dokł.
            na asc... pojechała i zgłupiała od razu. Teraz chce tylko tam. smile
            • rencle Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 10:34
              Odkad sie przeprowadzilam neptun usiadl mi na IC przyciagam wszystko co
              neptunowe,moj najblizszy przyjaciel uprawia winogrona(alkohol),drugi zajmuje
              sie aromaterapia ,w otoczeniu rozmawia sie glownie o problemach
              psychicznych.Pracuje z narkomanami.Sama zrobilam sie jakas taka senna.....a do
              tego ostatnio poznaje prawie tylko ryby.A jeszcze przed trzema laty myslalam ze
              relokacja to takie tam bzdury W zyciu bym nie powiedziala,ze ten wplyw moze byc
              az tak silny.
        • tuathal Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 18:10
          U mnie w pewnym miejscu w Polsce następuje zmiana domów dla Marsa (tam gdzie
          mieszkam mam go w I domu). Gdy pojadę do miejscowości w której przechodzi do II
          domu przstaję być aż tak aktywną osobą, jestem spokojniejszy i skupiam się
          raczej na pracy (II dom w końcu jest związany z gromadzeniem pieniędzy). Zmianę
          tę odczuwam zazwyczaj jakoś po 9-10 dniach. Gdy pojadę tam na 3-4 dni to nic
          nie odczuwam. Mam też w tej miejscowości ściślejszą koniunkcję Merkurego z IC i
          dlatego nie potrafię tam zbyt długo usiedzieć.
          • all2 Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 22:21
            tuathal napisał:

> U mnie w pewnym miejscu w Polsce następuje zmiana domów dla Marsa (tam gdzie
            > mieszkam mam go w I domu). Gdy pojadę do miejscowości w której przechodzi do
            II
            >
            > domu przstaję być aż tak aktywną osobą, jestem spokojniejszy i skupiam się
            > raczej na pracy (II dom w końcu jest związany z gromadzeniem pieniędzy).
            Zmianę
            >
            > tę odczuwam zazwyczaj jakoś po 9-10 dniach. Gdy pojadę tam na 3-4 dni to nic
            > nie odczuwam. Mam też w tej miejscowości ściślejszą koniunkcję Merkurego z IC
            i
            >
            > dlatego nie potrafię tam zbyt długo usiedzieć.

Tutahal, jakiego systemu domów używasz? Bo na podstawie tego co piszesz,
            wygląda na to że ten system w Twoim przypadku się sprawdza i pozwala
            precyzyjnie wyznaczyć granice między domami. Pytałeś niedawno o Plutona na
            granicy 1 i 2 domu, czy tutaj sprawa nie wygląda analogicznie jak z Marsem?
            • tuathal Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 21:01
              Używam systemu Placidusa, ale w moim przypadku to nie ma znaczenia bo również
              Koch, Campanus albo Regiomontanus sprawdzają się równie dobrze. Między miejscem
              w którym mieszkam a tym o którym wspomniałem jest 100 km. Fajnie byłoby gdybym
              pomieszkał jakiś czas w kilku miejscowościach na tym odcinku to mógłbym ustalić
              dokładną granicę.

A co do Plutona to w obydwu miejscach pozostaje w I domu. Wydaje mi się że
              jeśli mam wątpliwości czy mam go w I czy II domu to musi być w I bo wtedy
              odziaływałby również (koniunkcja) na II dom. Gdyby był na początku II to nie
              wpływałby na I.
    • tuathal Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 18:12
      A może ktoś zna jakieś strony internetowe po polsku nt. relokacji horoskopów?
      Czy są jakieś książki polskojęzyczne poruszające ten temat?
    • tuathal Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 21:48
      Czy to prawda, że przy relokacji patrzymy tylko na koniunkcje do AS,MC,IC i DS?
      • neptus Re: relokacja horoskopu 13.05.04, 20:56
        > Czy to prawda, że przy relokacji patrzymy tylko na koniunkcje do AS,MC,IC i
        DS?

Nieprawda. Często szukamy miejsca, gdzie np. tworzy sie trygon Słońca do
        ascendentu. Ważny tez jest sam układ osi, czy położenie jakiegoś dokuczliwego
        aspektu w domach - przesuwamy problem do innej dziedziny życia.
        W programach z astrokartografią sa pokazywane tylko koniunkcje ale to wynika
        wyłącznie z ograniczeń programu i możliwości przejrzystego przedstawienia
        wykresu na ekranie.
    • iza.podlaska Re: relokacja horoskopu 13.05.04, 13:17
      Witam,
      nie ma polskich tekstow na ten teamt - ani w tlumaczniach, ani autorstwa
      polskich astrologow. My z Mii mialysmy osostanio zajecia na ten temat, [owtsaje
      tez teskt o relokacji, kotry na pewno bedzie udostepnionyw sieci - dam znac,
      kiedy. Z moich doswiadczen wynika, ze nawet wyjazd na dwutygodniowe wakacje
      daje znmiany odczuwalne, ale zeby brac pad uwage horoskop relokowany w
      prognozie na przyszlosc, to juz ta osoba musi bywac czesto w danym miescu lub
      przeniesc sie tam na stale

Pozdrawiam serdecznie

Iza Podlaska
      • zaden1 Re: relokacja horoskopu 14.05.04, 19:08
        W Compedium K. KOnaszewskiej w tomie "Astrologia interpretacja horoskopu -
        studium "jest coś na ten temat , podane dwie metody
        • potrek Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 10:10
          Mam Saturna na Mc i jak jestem w Paryżu to tam jest Apollo. Mam okazje w tym
          czasie poznać ludzi którzy mają ponad 100 salonów. Budze w tym czasie
          zinteresowanie swoją osobą.Mimo że Saturn na Mc puszcza bardzo szybko swe
          pierścienie.Przedstawie Się 18.01.1963r h 12 (54-55 min ) . Nie oceniam ludzi
          na podstawie radix , ale głupcy oceniają. Radix dla Głupców. PA
          • neptus Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 14:56
            Możesz jeszcze podać, gdzie nastąpiło to epokowe wydarzenie?
            • potrek Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 15:46
              rue Roial .
        • iza.podlaska Re: relokacja horoskopu 28.05.04, 09:57
          Owszem, jest jak obliczyc, ale nie ma zasad interpretacji i zadnego przykladu i
          calosc liczy niecale 4 strony, a szkoda

Pozdrawiam

iza
    • dori7 Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 14:47
      Moja kuzynka wyjechala do Hiszpanii na rok - ma bardzo ciekawy horoskop, m.in.
      lokomotywa ciagneita przez marsa w koziorozcu plus koniunkcja ksiezyca z
      plutonem w wadze. W Hiszpanii mars wskoczyl jej na MC,a ksiezyc&pluton na desc
      i zadzialalo jej to natychmiast.
      • neptus Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 15:02
        Proponuję popatrzeć, jak zmienia się horoskop Skłodowskiej lub von Brauna po
        relokacji i robi się od razu jasne, dlaczego szczytowe osiągnięcia nie
        przypadły im w udziale w miejscu narodzin, a tam, gdzie przypadły.
        • potrek Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 20:51
          neptus napisała:

> Proponuję popatrzeć, jak zmienia się horoskop Skłodowskiej lub von Brauna po
          > relokacji i robi się od razu jasne, dlaczego szczytowe osiągnięcia nie
          > przypadły im w udziale w miejscu narodzin, a tam, gdzie przypadły.

Jestem Neptusie dwa razy do roku na rue Roial i Rue Rivoli. Na rue Rivoli jest
          siedziba L,Oreal i tam mam przyjemnośc poznawać fryzjrerów co mają minimum 100
          salonów. W Paryżu mam Apolla na Mc i sami się do mnie garną ci najlepsi. W
          łodzi mam salon jeden z najlepszych. www. piotralexander.com . Nie lubie
          przechwałek mimo Saturna na Mc.
          ( Wszystko jest marnością i gonitwą za wiatrem - to jest motto mojego marnego
          życia). piotr
          • neptus Re: relokacja horoskopu 28.05.04, 14:48
            W Łodzi masz Saturna na MC a to Ci daje szacowny, elitarny status. W prawie
            całej Europie masz na MC, Słońce, Merkurego lub Saturna ale do Pekinu nie jedź
            lepiej, bo tam bedziesz miał Saturna w 6, w 1 rozrabiaków i ani chybi pójdziesz
            do kamieniołomu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka