rencle 11.05.04, 00:45 Moze ma ktos cos dobrego na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
potrek Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 00:53 rencle napisała: > Moze ma ktos cos dobrego na ten temat? Ta relokacja na Księzyc czy na Marasa Odpowiedz Link
potrek Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 01:03 Według Weresa za puzno na relokacje . ( od 14 dni)zaczyna działać. PA Odpowiedz Link
rencle Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 01:15 dobra,dobra,mysle o takiej prawdziwej>od 14 dni,bardzo mnie ten temat aktualnie interesuje.Z wlasnego doswiadczenia moge ten wplyw potwierdzic,ale z checia bym uslyszala jak to jest u innych. Odpowiedz Link
all2 Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 01:32 Jeśli chodzi o to jak szybko zaczyna relokacja działać, to Weres mówił że zależy od człowieka, tzn. od władcy Słońca, dominant i w ogóle najsilniejszych planet w horoskopie, czy tych które są na osiach. saturnowcom może to zająć nawet parę lat, a np u uranowców będzie szło błyskawicznie. ja mogę potwierdzić, że Jowisz przystosowuje się szybko - gdy po relokacji znalazł mi się na asc, dało się to odczuć prawie od razu. inna sprawa że wtedy zamykał mi akurat kółko i w ogóle był w mocnej pozycji. Odpowiedz Link
neptus Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 01:34 Znam osobę, która pojechała sobie raz w miejsce, gdzie Neptun siedzi jej dokł. na asc... pojechała i zgłupiała od razu. Teraz chce tylko tam. Odpowiedz Link
rencle Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 10:34 Odkad sie przeprowadzilam neptun usiadl mi na IC przyciagam wszystko co neptunowe,moj najblizszy przyjaciel uprawia winogrona(alkohol),drugi zajmuje sie aromaterapia ,w otoczeniu rozmawia sie glownie o problemach psychicznych.Pracuje z narkomanami.Sama zrobilam sie jakas taka senna.....a do tego ostatnio poznaje prawie tylko ryby.A jeszcze przed trzema laty myslalam ze relokacja to takie tam bzdury W zyciu bym nie powiedziala,ze ten wplyw moze byc az tak silny. Odpowiedz Link
tuathal Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 18:10 U mnie w pewnym miejscu w Polsce następuje zmiana domów dla Marsa (tam gdzie mieszkam mam go w I domu). Gdy pojadę do miejscowości w której przechodzi do II domu przstaję być aż tak aktywną osobą, jestem spokojniejszy i skupiam się raczej na pracy (II dom w końcu jest związany z gromadzeniem pieniędzy). Zmianę tę odczuwam zazwyczaj jakoś po 9-10 dniach. Gdy pojadę tam na 3-4 dni to nic nie odczuwam. Mam też w tej miejscowości ściślejszą koniunkcję Merkurego z IC i dlatego nie potrafię tam zbyt długo usiedzieć. Odpowiedz Link
all2 Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 22:21 tuathal napisał: > U mnie w pewnym miejscu w Polsce następuje zmiana domów dla Marsa (tam gdzie > mieszkam mam go w I domu). Gdy pojadę do miejscowości w której przechodzi do II > > domu przstaję być aż tak aktywną osobą, jestem spokojniejszy i skupiam się > raczej na pracy (II dom w końcu jest związany z gromadzeniem pieniędzy). Zmianę > > tę odczuwam zazwyczaj jakoś po 9-10 dniach. Gdy pojadę tam na 3-4 dni to nic > nie odczuwam. Mam też w tej miejscowości ściślejszą koniunkcję Merkurego z IC i > > dlatego nie potrafię tam zbyt długo usiedzieć. Tutahal, jakiego systemu domów używasz? Bo na podstawie tego co piszesz, wygląda na to że ten system w Twoim przypadku się sprawdza i pozwala precyzyjnie wyznaczyć granice między domami. Pytałeś niedawno o Plutona na granicy 1 i 2 domu, czy tutaj sprawa nie wygląda analogicznie jak z Marsem? Odpowiedz Link
tuathal Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 21:01 Używam systemu Placidusa, ale w moim przypadku to nie ma znaczenia bo również Koch, Campanus albo Regiomontanus sprawdzają się równie dobrze. Między miejscem w którym mieszkam a tym o którym wspomniałem jest 100 km. Fajnie byłoby gdybym pomieszkał jakiś czas w kilku miejscowościach na tym odcinku to mógłbym ustalić dokładną granicę. A co do Plutona to w obydwu miejscach pozostaje w I domu. Wydaje mi się że jeśli mam wątpliwości czy mam go w I czy II domu to musi być w I bo wtedy odziaływałby również (koniunkcja) na II dom. Gdyby był na początku II to nie wpływałby na I. Odpowiedz Link
tuathal Re: relokacja horoskopu 11.05.04, 18:12 A może ktoś zna jakieś strony internetowe po polsku nt. relokacji horoskopów? Czy są jakieś książki polskojęzyczne poruszające ten temat? Odpowiedz Link
tuathal Re: relokacja horoskopu 12.05.04, 21:48 Czy to prawda, że przy relokacji patrzymy tylko na koniunkcje do AS,MC,IC i DS? Odpowiedz Link
neptus Re: relokacja horoskopu 13.05.04, 20:56 > Czy to prawda, że przy relokacji patrzymy tylko na koniunkcje do AS,MC,IC i DS? Nieprawda. Często szukamy miejsca, gdzie np. tworzy sie trygon Słońca do ascendentu. Ważny tez jest sam układ osi, czy położenie jakiegoś dokuczliwego aspektu w domach - przesuwamy problem do innej dziedziny życia. W programach z astrokartografią sa pokazywane tylko koniunkcje ale to wynika wyłącznie z ograniczeń programu i możliwości przejrzystego przedstawienia wykresu na ekranie. Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: relokacja horoskopu 13.05.04, 13:17 Witam, nie ma polskich tekstow na ten teamt - ani w tlumaczniach, ani autorstwa polskich astrologow. My z Mii mialysmy osostanio zajecia na ten temat, [owtsaje tez teskt o relokacji, kotry na pewno bedzie udostepnionyw sieci - dam znac, kiedy. Z moich doswiadczen wynika, ze nawet wyjazd na dwutygodniowe wakacje daje znmiany odczuwalne, ale zeby brac pad uwage horoskop relokowany w prognozie na przyszlosc, to juz ta osoba musi bywac czesto w danym miescu lub przeniesc sie tam na stale Pozdrawiam serdecznie Iza Podlaska Odpowiedz Link
zaden1 Re: relokacja horoskopu 14.05.04, 19:08 W Compedium K. KOnaszewskiej w tomie "Astrologia interpretacja horoskopu - studium "jest coś na ten temat , podane dwie metody Odpowiedz Link
potrek Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 10:10 Mam Saturna na Mc i jak jestem w Paryżu to tam jest Apollo. Mam okazje w tym czasie poznać ludzi którzy mają ponad 100 salonów. Budze w tym czasie zinteresowanie swoją osobą.Mimo że Saturn na Mc puszcza bardzo szybko swe pierścienie.Przedstawie Się 18.01.1963r h 12 (54-55 min ) . Nie oceniam ludzi na podstawie radix , ale głupcy oceniają. Radix dla Głupców. PA Odpowiedz Link
neptus Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 14:56 Możesz jeszcze podać, gdzie nastąpiło to epokowe wydarzenie? Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: relokacja horoskopu 28.05.04, 09:57 Owszem, jest jak obliczyc, ale nie ma zasad interpretacji i zadnego przykladu i calosc liczy niecale 4 strony, a szkoda Pozdrawiam iza Odpowiedz Link
dori7 Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 14:47 Moja kuzynka wyjechala do Hiszpanii na rok - ma bardzo ciekawy horoskop, m.in. lokomotywa ciagneita przez marsa w koziorozcu plus koniunkcja ksiezyca z plutonem w wadze. W Hiszpanii mars wskoczyl jej na MC,a ksiezyc&pluton na desc i zadzialalo jej to natychmiast. Odpowiedz Link
neptus Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 15:02 Proponuję popatrzeć, jak zmienia się horoskop Skłodowskiej lub von Brauna po relokacji i robi się od razu jasne, dlaczego szczytowe osiągnięcia nie przypadły im w udziale w miejscu narodzin, a tam, gdzie przypadły. Odpowiedz Link
potrek Re: relokacja horoskopu 16.05.04, 20:51 neptus napisała: > Proponuję popatrzeć, jak zmienia się horoskop Skłodowskiej lub von Brauna po > relokacji i robi się od razu jasne, dlaczego szczytowe osiągnięcia nie > przypadły im w udziale w miejscu narodzin, a tam, gdzie przypadły. Jestem Neptusie dwa razy do roku na rue Roial i Rue Rivoli. Na rue Rivoli jest siedziba L,Oreal i tam mam przyjemnośc poznawać fryzjrerów co mają minimum 100 salonów. W Paryżu mam Apolla na Mc i sami się do mnie garną ci najlepsi. W łodzi mam salon jeden z najlepszych. www. piotralexander.com . Nie lubie przechwałek mimo Saturna na Mc. ( Wszystko jest marnością i gonitwą za wiatrem - to jest motto mojego marnego życia). piotr Odpowiedz Link
neptus Re: relokacja horoskopu 28.05.04, 14:48 W Łodzi masz Saturna na MC a to Ci daje szacowny, elitarny status. W prawie całej Europie masz na MC, Słońce, Merkurego lub Saturna ale do Pekinu nie jedź lepiej, bo tam bedziesz miał Saturna w 6, w 1 rozrabiaków i ani chybi pójdziesz do kamieniołomu. Odpowiedz Link