Dodaj do ulubionych

Pytanie dla znawców

14.09.13, 21:40
czy często sie zdarza aby solariusz w dużej części był odwzorowaniem natala? tzn ASC solarny na ASC natalnym, Saturn solarny w koniunkcji z natalnym, przy czym w solariuszu odwzorowany jest T kwadrat z horoskopu natalnego tj w tym przypadku Słońce kwadrat MC, kwadrat Saturn. Saturn w solariuszu jest blisko natalnego. IC solarne centralnie na Saturnie natalnym a w natalu saturn jest w koniunkcji z IC.
Czy taki uklad jest sytuacją która występuje często czy raczej nie? Oczywiście układ planet w domach jest inny, ale wierzchołki domów w tych samych znakach jak w natalu z niewielkim przesunięciem w stopniach (do 3-ch stopni)
Jeśli tak - to co sie wydarzyło w tym czasie u osób, które już zetknęły się z takim układem? Czy to nowy początek czy raczej powrót do starych struktur?

Dodatkowo w tym okresie jest tranzyt nowiu w koniunkcji z retrogradującą Wenus na natalnym i solarnym Słońcu w 12 domu.
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Pytanie dla znawców 17.09.13, 20:30
      Zasada ogólnie jest taka: jeśli jakiś aspekt z horoskopu natalnego jest powtórzony w solariuszu, wówczas następuje silniejsza tendencja do jego realizacji.
      W wersji twardej powtórzenie osi (ASC-DESC, albo IC-MC) może wskazywać na przełomowe lata.

Oczywiście warto też spoglądać, jak się ma solariusz do horoskopu natalnego, dlatego warto je nakładać na siebie.
      I nie zapominajmy, że Wenus co osiem lat bodajże znajduje się dokładnie w tym samym miejscu, a Saturn wolno się porusza i nie nadużywałbym jego położenia.
      • bew-is Re: Pytanie dla znawców 18.09.13, 09:15
        U mnie zdecydowanie przełomowe lata:
        1. Ukończenie studiów i pierwszy etat
        2. Poznanie przyszłej żony
        3. Małżeństwo
        4. Narodziny syna, radykalne zmiany życia rodzinnego
        5. Radykalne zmiany życia zawodowego
        Z tym, że w tych latach, które wymieniłem ascendent solariusza nie był dokładnie w tym samym miejscu, co ascendent natalny, ale przeważnie bardzo blisko niego i układ domów się niemalże powtarzał. Najdokładniejsze powielenie układu z natalnego nastąpiło w roku, w którym zawarłem małżeństwo.
        Do 2020 roku czekają mnie jeszcze dwa takie wypadki, gdy solariusz powieli układ domów z natalnego - 2015 rok i 2020.

3.acrux_79 napisał:

> Zasada ogólnie jest taka: jeśli jakiś aspekt z horoskopu natalnego jest powtórz
        > ony w solariuszu, wówczas następuje silniejsza tendencja do jego realizacji.
        > W wersji twardej powtórzenie osi (ASC-DESC, albo IC-MC) może wskazywać na przeł
        > omowe lata.
        >
        > Oczywiście warto też spoglądać, jak się ma solariusz do horoskopu natalnego, dl
        > atego warto je nakładać na siebie.
        > I nie zapominajmy, że Wenus co osiem lat bodajże znajduje się dokładnie w tym s
        > amym miejscu, a Saturn wolno się porusza i nie nadużywałbym jego położenia.
        >
        • acrux_79 Re: Pytanie dla znawców 19.09.13, 05:23
          Tak, powtórzenie ascendentu zdarza się rzadko. Jednak opis tych historii życiowych napawa optymizmem, a to ... tylko jedna technika.

bew-is napisał(a):

> U mnie zdecydowanie przełomowe lata:
          > 1. Ukończenie studiów i pierwszy etat
          > 2. Poznanie przyszłej żony
          > 3. Małżeństwo
          > 4. Narodziny syna, radykalne zmiany życia rodzinnego
          > 5. Radykalne zmiany życia zawodowego
          > Z tym, że w tych latach, które wymieniłem ascendent solariusza nie był dokładni
          > e w tym samym miejscu, co ascendent natalny, ale przeważnie bardzo blisko niego
          > i układ domów się niemalże powtarzał. Najdokładniejsze powielenie układu z nat
          > alnego nastąpiło w roku, w którym zawarłem małżeństwo.
          > Do 2020 roku czekają mnie jeszcze dwa takie wypadki, gdy solariusz powieli ukła
          > d domów z natalnego - 2015 rok i 2020.
        • acrux_79 Re: Pytanie dla znawców 19.09.13, 05:25
          Tak, powtórzenie ascendentu zdarza się rzadko. Jednak te historie życiowych napawają optymizmem, a to ... tylko jedna technika. Ciekawe opisy!

bew-is napisał(a):

> U mnie zdecydowanie przełomowe lata:
          > 1. Ukończenie studiów i pierwszy etat
          > 2. Poznanie przyszłej żony
          > 3. Małżeństwo
          > 4. Narodziny syna, radykalne zmiany życia rodzinnego
          > 5. Radykalne zmiany życia zawodowego
          > Z tym, że w tych latach, które wymieniłem ascendent solariusza nie był dokładni
          > e w tym samym miejscu, co ascendent natalny, ale przeważnie bardzo blisko niego
          > i układ domów się niemalże powtarzał. Najdokładniejsze powielenie układu z nat
          > alnego nastąpiło w roku, w którym zawarłem małżeństwo.
          > Do 2020 roku czekają mnie jeszcze dwa takie wypadki, gdy solariusz powieli ukła
          > d domów z natalnego - 2015 rok i 2020.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka