Dodaj do ulubionych

Mylene Farmer- Do Janou

15.01.06, 18:06
To pytanie jest glownie skierowane to Janou, ale takze do wszystkich, ktorzy znaja Mylene Farmer.
To francuska piosenkarka, ktora (jak sadze) nie jest za dobrze znana w Polsce. Przynajmniej tak bylo
przed moim wyjazdem do Szwajcarii. Nie wiem, moze sie to zmnienilo. No ale do rzeczy. Janou czy
znasz moze jej godzine urodzenia??? Jej ostatni wywiad mnie zafascynowal. Ta osoba to zagadka,
paradoks. Z jednej strony na scenie osoba nieslychanie odwazna, podkresla swoja seksualnosc,
czesto na scenie pojawia sie skapo ubrana, prowokuje. Jej wystepy na scenie sa niezwykle. Teksty jej
piosenek, klipy mowia albo o seksualnosci, albo o smierci itp. Tak jakby wszystko krecilo sie wokol
tego. Taka bardzo 8-domowa dzialalnosc. A z drugiej strony prywatnie to osoba skromna, niesmiala,
ktora wrecz ukrywa swoja prywatnosc. Praktycznie nie pojawia sie w mediach, prasie, doslownie
nidzie. Poprzedni wywiad udzielila 10 lat temu. Pomimo tego ma ogroma rzesze fanow, ludzi
komplentie oszalalych na jej punkcie. W ubieglym roku wydala nowy album, ktory sprzedal sie w
ciagu 9 miesiecy w ok. 500 000 egzempl.. W styczniu 2006 daje 13 koncertow w Paryzu i bilety (170
tys)zostaly wyprzedane w ciagu jednego dnia. Podobno to bedzie nie lada wydarzenie. Z reszta
wybieram sie na koncert.
Znalazlam jej date urodzenia: 12 wrzesien 1961 Montreal. Musze powiedziec, ze po wywiadzie
spodziewalam sie duzych wplywow Skorpiona, ale co znalazlam troche mnie zdziwilo. Ok Neptun jest
w Skorpionie, taka jest wlasnie jej tworczosc, Wenus we Lwie lubi sie pokazac na scenie w calej
okazalosci. Nie wiem gdzie szukac tego ukrywania sie przed calym swiatem, tej jej obsesji smierci,
seskualnosci. Podejrzewam tu zaakcentowany 8 dom, ale niestety to tylko domysly...
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 19:26
      Podaje jej dane za strona: www.astrotheme.fr

Urodzona 12 września 1961 o 05:17
      w Montrealu, Quebec (Kanada)
      Slonce 19:22 Panny,
      Ascendent 05:00 Panny,
      Ksiezyc 14:31
      Wagi, MC 29:03 Byka

Przynam, ze dawno jej nie widzialam, czasem puszczaja jej kawalki w Radiu Zet,
      ale gdzies przemknela mi jej aktualna fotka w jakiejs plotkarskiej gazecie:
      wyglada dzis tak samo pieknie i mlodo jak kilkanascie lat temu, gdy na teledysku
      calkiem nago wchodzila do wanny w staromodnej lazience, w ktorej to lazience
      bylo mnostwo innych nagich dziewczat. Piosenka miala tytul "Je suis libertine"
      (Jestem libertynka) wink
      • paulia Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 19:45
        Dzieki Anahello. Czekam z niecierpliwoscia na jej koncert 29. 01. Podobno supershow. Pierwszy koncert
        odbyl sie juz w ubiegly piatek...napisze jak bylo
    • anahella Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 20:01
      paulia napisała:

> spodziewalam sie duzych wplywow Skorpiona,
      > ale co znalazlam troche mnie zdziwilo.
      > Ok Neptun jest
      > w Skorpionie, taka jest wlasnie jej tworczosc

No wlasnie: bo nam sie w sumie ciagle wydaje ze jak ktos emanuje seksem to albo
      mocny Skorpion albo 8 dom.
      Po przemysleniu uwazam, ze Skorpion nie lubi sie publicznie obnazac. Skorpion
      jest pewny swojej seksualnosci, wiec nie musi ani sobie ani nikomu innemu jej
      udowadniac. Czasem rzuci cos polslowkiem, ale nigdy nie opowie calej historii,
      nie pokaze znajomym biustu czy pupy tylko po to by utwierdzic wszystkich w
      przekonaniu ze jest piekny. Skorpion wie ze caly jest seksem, wiec po to
      strzepic jezor po proznicy? wink

Wiec ten przypadek udowadnia ze nie tedy droga.
      Czesto jest tak, ze to co bierzemy za Slonce i inne osobiste w Skorpionie
      okazuje sie byc Plutonem na Ascendencie. Pluton na osi chyba jednak manifestuje
      sie ciutke inaczej niz osobiste w Skorpionie. To co mamy w Skorpionie gleboko
      chowamy, bo nie jest publiczna sprawa. Publiczna sprawa jest to co jest na
      Ascendencie

Innym tropem jest, wedlug mnie, zaznaczenie planety w Lwie w XII domu i
      Ascendent w Pannie.
      Podobnie jest u Madonny, tyle ze tamta piosenkarka ma Slonce w Lwie w XII domu i
      Asc w Pannie, a Mylene Farmer ma w XII Wenus.

Rybi dom i Lew? to bardzo sprzeczna kombinacja: Znaki te laczy aspekt
      kwinkunksa, wiec Wenus w Lwie w zaden sposob nie da sie pogodzic z Wenus w XII
      domu. Wenus w Lwie chce sie prezentowac i zbierac oklaski, Wenus w XII domu chce
      sie poswiecac. Ratunkiem na to jest Ascendent w Pannie, ktory wypracowal metode
      a o jej slusznosci zadecydowala koniunkcja Saturna i Jowisza w Koziorozcu w V
      (tworczym) domu.

> A z drugiej strony prywatnie to osoba skromna, niesmiala,
      > ktora wrecz ukrywa swoja prywatnosc.
      > Praktycznie nie pojawia sie w mediach, prasie, doslownie
      > nidzie. Poprzedni wywiad udzielila 10 lat temu.

No i mamy nasza Wenus w XII domu. Publicznie pokaze sie jako wamp, ale wara od
      tego, co siedzi w jej glebinach! Ksiezyc w Wadze nie lubi zwierzen. W koniunkcji
      z Merkurym i Marsem dokladnie wie co nalezy czynic by zachowac dla siebie swoje
      wartosci (II dom stellum z Ksieyzcem)

Dolozmy do tego Plutona na Ascendencie: Mylene stosuje manipulacja mediami:
      niech sobie pismaki mysla ze jest wampem, kobieta lubiezna i o rozbuchanych
      zmyslach... w koncu ona z tego zyje, ale jak jest naprawde to nie wie nikt.
      Swiat sie dowie tylko tyle i ona zechce powiedziec.

Pluton na Ascendencie to naprawde ciekawe polozenie: znam wiele osob z takim
      polozeniem. Jedni to erotomani-gawedziarze, duzo gadaja a w lozku samotni.
      Inni otwarcie slinia sie na widok kazdego wiekszego dekoltu i zawsze zakreca sie
      by nie spedzic nocy samotnie.
      Jeszcze inni to z pozoru mnisi, hm... tylko z pozoruwink

przy okazji: nie cierpie stronki www.astrotheme.fr!!!!!
      Zeby kogos znalezc (a baze maja niezla i bezplatna) trzeba sie od cholery naklikac!
      Tworcy strony chyba mysla ze kazdy na swiecie wie jak sie pisza nazwiska gwiazd
      francuskich i frankofonskich, oraz ze kazdy uzywa "e" z akcentami. Brrrrr
      • paulia Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 20:31
        Myslalam glownie o 8 domu, bo smierc i jej elementy przewijaja sie w jej tworczosci bardzo
        czesto...interesujace, bo jak ktos nie rozumie jezyka czesto by nawet na to nie wpadl. W jej zyciu jest
        wiele tajemnic, ona sama nie pamieta swojego dziecinstwa do 12 roku zycia. Przynajmniej tak wyznala w
        swoim ostatnim wywiadzie. Odebralam ja tak skorpionascie-8- domowo w czasie wywiadu. Fascynujaca,
        pelna tajemnic Belle Myl?ne (jak mowi moj chlopak).
        • potrek Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 21:54
          Mam jej trzy płyty. Jedna z płyt, co ciekawe ma na okładce Wronę. Dzieki za
          dane. Super piosenki. B.Fajna Muza do pokazów (fryzjerskich) i nie tylko.
          Pozdrawiam potrek
          • anahella Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 22:48
            potrek napisał:

> B.Fajna Muza do pokazów (fryzjerskich) i nie tylko.

Wenus w Lwie to zyskala sympatie fryzjerowwink

Glos istotnie ma niezly, ale przyznam, ze od wielu lat nie przepadam za muzyka
            pop, wiec jakos nie sledze jej kariery.
            • paulia Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 23:18
              Troche trudno sledzic jej kariere, bo jak pisalam wczesniej ona bardzo chroni swoja prywatnosc. Bardzo
              rzadko pojawia sie w mediach, a ostatni koncert byl w 2000. W wywiadzie, ktorego udzielila w ubiegla
              niedziele powiedziala, ze prawdopodobnie to jej ostatni wywiad. Hmm artysci trudno ich zrozumiec...
              • paulia Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 23:26
                Ale glupote walnelam...chcialam napisac, ze trundo sledzic jej zycie prywatne...Co do jej kariery to jej
                pozycja we francuskim muzycznym swiatku jest bardzo silna. Jest najlepiej zarabiajaca piosenkarka we
                Francji pomimo, ze czesto znika ze sceny na pare ladnych lat. Ale jak wraca to jest to tzw. szal cial. Co
                ciekawe jest ona "statua" homoseksualistow we Francji i nie tylko.
                • anahella Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 23:29
                  paulia napisała:

> Co
                  > ciekawe jest ona "statua" homoseksualistow we Francji i nie tylko.

Mozesz rozwinac temat? Co to znaczy ze jest statua?
                  • paulia Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 23:38
                    Przes statue maialam na mysli, ze wielu homosexualistow traktuje ja wrecz jak boginie. Sa to
                    informacje ze zrodla smile Widzialam tez 2 koncerty na DVD i duza czesc publicznosci stanowia wlasnie
                    oni. Potwierdzili to takze moi znajomi, ktorzy byli na koncertach...

> paulia napisała:
                    >
                    > > Co
                    > > ciekawe jest ona "statua" homoseksualistow we Francji i nie tylko.
                    >
                    > Mozesz rozwinac temat? Co to znaczy ze jest statua?
                    >
                    • anahella Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 23:39
                      Ok, rozumiem, dziekuje
                      • paulia Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 23:42
                        Czasmi mam problem z wyrazaniem sie po polsku smile)
                        • anahella Re: Mylene Farmer- Do Janou 15.01.06, 23:58
                          paulia napisała:

> Czasmi mam problem z wyrazaniem sie po polsku smile)

Tak bywa jak sie mieszka za granica. ale najwazniejsze, ze sie nie dajesz.
                          • gronisia Re: Mylene Farmer- Do Janou 16.01.06, 01:15
                            Publicznośc szaleje na jej punkcie ponieważ tę Wenus w Lwie ma jednocześnie w
                            D.11, tak pokazuje program, którego używam ,system Placidusa. Ludzie z Wenus w
                            d.11 przeważnie są ulubieńcami dużych grup ludzi.Ojciec kolezanki , który miał
                            WEnus w 11D.byl tak całe życie lubiany/ nei mylić ze słowem poważany bo to
                            raczej D.1))/,że na jego pogrzeb przyszło całe miasteczko!!!
                            Ukrywanie przez Mylene prywatności oraz epatowanie na scenie seksem itp.to moim
                            skromnym zdaniem "zasługa" Urana , który w jej natalnym h.tworzy, jedyny
                            zreszta ,aspekt z Węzełem.
                            • lwi2 Re: Mylene Farmer- Do Janou 16.01.06, 10:09
                              Ten Uran w koniunkcji z Lilith, to zagadkowy układ. Uran-Lilith, to aż strach
                              sobie wyobrazić. Teraz Lilith przechodzi koncówkę Lwa. A Uran jest w opozycji
                              do jej Plutona.
                              Pozdrawiam
                              Lwi
    • anahella Re: Mylene Farmer- Do Janou 16.01.06, 23:10
      Wlasnie w Zetce leci "Desenchantee" - to chyba jej najpopularniejszy w Polsce
      kawalek, wiec nie jest chyba taka nieznana.
      • paulia Re: Mylene Farmer- Do Janou 17.01.06, 09:42
        Na to wyglada smile Moze to ja jej nie pamietam z Polski...ot co! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka