darlut1 02.06.06, 15:51 Jak interpretuje się działanie Seleny-Białego Ksieżyca w radix ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darlut1 Re: Selena 07.06.06, 16:18 Zetknąłem się z interpretacją że Selena to nasz Anioł Stróż.Czy nie interesują Was aniołki? Odpowiedz Link
anahella Re: Selena 07.06.06, 20:45 darlut1 napisał: > Zetknąłem się z interpretacją że Selena to nasz Anioł Stróż.Czy nie interesują > Was aniołki? Darlut! Wieki Cie nie czytalam! O ile jestes tym samym Darlutem, z ktorym zawziecie dyskutowalam o astrologii w Krynicy Morskiej. Z Selene jest problem jeszcze wiekszy niz z Lilith: malo literatury i malo kto umie ja interpretowac. Odpowiedz Link
piotrowski_piotr Re: Selena 08.06.06, 00:35 anahella napisała: > > Z Selene jest problem jeszcze wiekszy niz z Lilith: malo literatury i malo kto > umie ja interpretowac. PP. Tylko Rosjanie potrafią ją interpretować, bo to zresztą wywodzi się z ich tradycji ludowej. Selene to hipotetyczny księżyc Ziemi (tak samo hipotetyczny, jak planety transplutonowe lansowane w latach 30-tych przez Hamburger Schule). Nie wiem, czy rzeczywiście jest potrzeba rysowania w horoskopach hipotetycznych ciał niebieskich, skoro istnieje mnóstwo małych planet. Na przykład jedna z nich również nazywa się Selene (planetoida o numerze katalogowym 580). Piotr Piotrowski > Odpowiedz Link
anahella Re: Selena 09.06.06, 03:47 Kiedys Donka Madej wspomniala, ze Selene to odwrotnosc Lilith. O ile Lilith nasz pograza, o tyle Selene nas ratuje. Przyznam, ze nie wlaczam sobie Selene w programie, wiec nie mam pojecia gdzie jest i jaki ma wplyw na wydarzenia w moim zyciu. Odpowiedz Link
iokepine Re: Selena 15.06.06, 17:26 piotrowski_piotr napisał: > > PP. Tylko Rosjanie potrafią ją interpretować, bo to zresztą wywodzi się z ich > tradycji ludowej. Selene to hipotetyczny księżyc Ziemi (tak samo hipotetyczny, > jak planety transplutonowe lansowane w latach 30-tych przez Hamburger Schule). Zgadzam się. Tym bardziej, że jeśli Selena miałaby 7-telni obieg, wszystko jedno, ciało mistyczne to, czy nie mistyczne, szybko na skutek oddziaływań grawitacji wpadłaby w końcu do Słońca... > Nie wiem, czy rzeczywiście jest potrzeba rysowania w horoskopach hipotetycznych > ciał niebieskich, skoro istnieje mnóstwo małych planet. Na przykład jedna z nic > h > również nazywa się Selene (planetoida o numerze katalogowym 580). > > Piotr Piotrowski Dokładnie Odpowiedz Link
darlut1 Re: Selena 08.06.06, 16:16 Witaj Anahelo ) Jam ci to,ten sam darlut co ćwiczył Tai Chi i odwiedzał grupę astrologów na wykładzie M.Lewina. Ostatnio poznałem w moim mieście astrolożkę z Rosji i od niej usłyszałem o SELENE.Ukłony dla Pana Piotra P. za trafną sugestię. Anahelo,dlugo siedziałem cichutko bo pogniewałem sie na astrologię gdy w predykcji nie odnalazłem żadnych wskazówek że stracę pracę.Obecnie po fakcie rozpadu związku przy tranzycie Plutona przez ur.Księżyc ta 'królowa' powraca do moich łask Odpowiedz Link
anahella Re: Selena 09.06.06, 03:45 darlut1 napisał: > Anahelo,dlugo siedziałem cichutko bo pogniewałem sie na astrologię gdy w > predykcji nie odnalazłem żadnych wskazówek że stracę pracę. Jesli chcesz to rzuc mi na priv swoje dane (od tamtego czasu, gdy korespondowalismy kilka razy stracilam dane) i date utraty pracy. Chetnie zajrze w kolko, w ktorym nic nie znalazles. Nie twierdze, ze i ja cos znajde, ale jako ciekawska chcialabym rzucic okiem. Jesli pozwolisz, to wnioski przedstawie tu, na forum, bez ujawiniania Twojego kolka, a jesli nie pozwolisz, to na priv. Odpowiedz Link
darlut1 Re: Selena 09.06.06, 08:16 Napisałem na priva.Wnioski z utraty pracy i rozpadu związku możesz opublikować na forum.Niech inni uczą się Odpowiedz Link
darlut1 Re: Selena 09.06.06, 16:00 Ach, witaj Smoczyco )) Zawsze miło czytać Twoje posty.Dosadność i wiedza.Nikt tak nie ma żeby 2w1 Odpowiedz Link
queenmaya Re: Selena 15.06.06, 20:16 Cześć Darlut, pozwolisz, że i ja Cię radośnie przywitam Odpowiedz Link
queenmaya Re: Selena 16.06.06, 15:31 Cieszę się, że wróciłeś na dawną ścieżkę Odejście dobrze robi, nabierasz dystansu i zaczynasz widzieć to, co widać tylko z oddali. Odpowiedz Link
rigel79 Re: Selena :) 07.06.06, 16:51 Jesteście jak te małe dzieci co pytają się, co to jest to, a co to tamto, ale... to bardzo dobra cecha . Dołączam się z dziecięcą ciekawością, bo nie kojarzę tego zagadnienia. Odpowiedz Link
lwi2 Re: Selena :) 22.06.06, 10:15 Podciągam temat Seleny, może znajdzie się jakiś "rosyjski" astrolog, który będzie wiedział co robi ten Anioł Stróż? Odwrotność Lilith? Może leczy to co zniszczy Lilith? Lilith pogrąża, Selena ratuje? Na astro.com. h56, jest też w programie Zet 8 Lite. Mam taki horoskop porównawczy, gdzie są podwójne nelsony: Lilith sekstyl Uran i Selena półsekstyl Słońce (też Selena - Wenus, półkwintyl i kwintyl). W horoskopie kontaktowym są koniunkcje: Lilith-Uran i Selena-Słońce. Jakiś związek z działalnością Lilith zatem widać, tej Seleny. Undyna dopytuje się i o Lilith i o Selenę, musi coś w tym być. Pozdrawiam Lwi Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Selena :) 22.06.06, 10:36 zaden ze mnie rosyjskji astrolog oczywiście ale tak sobie luknełam na moja Selene, jest w 5 domu, w Bliżnietach, zerowy trygon do Plutona i 1,5 stopniowa opozycja do Neptuna. Ale co ciekawe, w synastrii z moja najlepsza przyjaciółką od 27 lat: moja Selena jest 7,31 Blizniat, jej Słonce jest 7,31 Blizniąt. Selena mojej przyjaciółki lezy na 27,13 Byka, a mój Wezeł Południowy lezy na 27,13 Byka (Mars zaraz obok, na 27,23 Byka)Może Selena ma jakies karmiczne konotacje? no...... Dodam, że jestesmy dla siebie jak siostry. Odpowiedz Link
undyna Re: Selena :) 22.06.06, 12:10 Dopytuję się to fakt, bo i Lilith i Selene, to znaczące obiekty w moim horoskopie Odpowiedz Link
am98 Re: Selena :) 22.06.06, 23:43 Selenę mam w ósmym - pilnuje mnie, bym nie zeszła na manowce Odpowiedz Link
darlut1 Re: Selena :) 24.06.06, 09:51 am98 napisała: > Selenę mam w ósmym - pilnuje mnie, bym nie zeszła na manowce W horoskopie kontaktowym z osobą płci przeciwnej mam ścisłą koniunkcję Lilith z Marsem a tenże jest w 5 domu i nie odbiera żadnych innych aspektów.Boję się z kolei manowców 5 domu Kojarzą mi się z jakimiś praktykami magii tantrycznej z akcentacją sexu jako wartości samej w sobie.Strach się bać. Odpowiedz Link
darlut1 Re: Selena :) 28.06.06, 16:30 Sama Tantra może być piękna ale 'gmyranie' w astralu żeby ściągnąć konkretną duszyczkę na plan fizyczny to się robi niebezpieczne. Odpowiedz Link
undyna Re: Selena 25.06.06, 22:51 idąc tropem mitu o Selene, była Ona patronką wróżbitów i oszustów, zdecydowaną przeciwniczką przmocy, a z drugiej strony patronką platonicznej miłości do ideału- Endymion- głęboki dereizm, z miłości uśpiła Go, dająć mu tym samym wieczną młodość, w tym uśpieniu spłodził z nią 4 dzieci - trochę to lilithyczne Skoro właściwości obiektów tak wiele mają wspólnego z mitami przynależnymi do ich nazw, to już można się pokusić o jaką taką interpretację, wydaje się być Księżycowo - Neptuniczna z domieszką ... (Plutona/Lilith?) zapraszam) Odpowiedz Link
lwi2 Re: Selena 26.06.06, 13:39 Dla Seleny poszłabym tropem Anioła Stróża, bardzo mi się on podoba. Trzeba to może obadać na przykładach? Kilka dni temu pytałam na forum o inne forum (nieastrologiczne), które zaliczywszy tranzyt Marsa/Saturna na MC, w kwadracie do Słońce i Saturna urodzeniowego, miało bezwględnie paść, śmierć kliniczna już była, ale ... nie pada, coś jakby się nawet podniosło... Niby jeszcze nic nie wiadomo, rokowania były przecież bardzo złe. I co? Selena na Ascendencie i to bardzo ściśle (tego forum). Chyba wierzę w tego Anioła Stróża! No i się zastanawiam jak powinien zadziałać ten Anioł Stróż w przypadku koniunkcji ze Słońcem w horoskopie kontaktowym, też ściśle. Chyba nawet wiem jak zadziałał, mimo usilnych prób i wielkich starań nie udało się zerwać tego kontaktu. Jak wszystko w astrologii może ten Anioł Stróż ma także swoje ciemne oblicze (nić nie do zerwania też może być problemem)? Pozdrawiam Lwi Ps. Dalej szukam tych "rosyjskich" astrologów co to o Selenie ponoć coś wiedzą. Odpowiedz Link
undyna Re: Selena 26.06.06, 14:18 zawsze uważałam, że jestem szczęściarzem, mam dużą skłonność do wszelakiej brawury i nie raz wymsknęłam się katastrofie, bywało bardzo niebezpiecznie, na asc. mam koniunkcję Selene i Jowisza, jeśli Selene, to Anioł Stróż, tom w czepku urodzona, nie mówiąc o tym, że symbolem sabiańskim mojego IC jest garniec złota na koncu tęczy. Odpowiedz Link