ladyq 08.07.06, 11:53 Wyprowadzając domy z domów dom teściów moich przyjaciół to który to będzie w moim horoskopie...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 11:55 super zagadka Pytanie tylko czy przyjaciele sa trzecio czy jedenastodomowi w Twoim przypadku? Odpowiedz Link
all2 Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 12:18 8 d (przyjaciele 11 - ich partnerzy 7 od 11 czyli 5 - ich rodzice 4 od 5). Chyba żeby wziąć d 10 jako rodziców, ale myślę że mówimy o dorosłych ludziach Odpowiedz Link
anahella Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 12:48 tez mi sie wydaje ze tesciowie to dom 4 a nie 10 domu 7, bo chodzi o korzenie malzona a nie jego status spoleczny. Odpowiedz Link
ladyq Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 12:52 Tak też właśnie myślałam, ale nie byłam pewna. Dziwnie się składa, ale jakieś większej rangi zdarzenia czy przeżycia dotyczące moich przyjaciół ( a właściwie dwóch najbliższych przyjaciółek) mają odzwierciedlenie w tranzytach niektórych cięższych planet, poprzez domy mojego horoskopu. Pierwszy przykład: Podczas tranzytu Plutona przez mój ASC ( wierzchołek domu rodzeństwa moich przyjaciół) przy pierwszym przejściu zmarł nagle brat jednej z przyjaciółek, młody 31 lat, przy drugim przejściu Plutona przez mój ASC, zmarł nagle brat mojej drugiej z przyjaciółek miał ok 40 lat, przyczyny śmierci raczej te same... Niedawno zmarli teściowie jednej z przyjaciółek, zmarli nagle, obydwoje zatruli się gazem we własnym mieszkaniu. Patrząc na swoje kółko w tym czasie w którym zmarli była koniunkcja tranzytujących Saturna z Marsem w moim 8 domu, czy zatem to był jedyny zwiastun tego zdarzenia, czy klucza szukać gdzie indziej... Poza tym tak sobie myślę, że np w moim horoskopie 4 dom jest domem teścia, a 10 teściowej. Idąc tym tokiem myślenia, dochodzę do tego, że w przypadku przyjaciółki w moim horoskopie mój drugi dom to dom jej teścia ( w tym domu jest teraz Neptun - gazy, zatrucia) a ósmy dom teściowej ( tam Mars z Saturnem - wiadomo co/bt) Na dodatek bardzo luźna i rozwleczona opozycja Mars/Saturn - Neptun. Czy to by mogło wyjaśniać to cale zdarzenie...? Odpowiedz Link
anahella Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 13:00 Lewin mowil, ze gdy jestemy z kims mocno zwiazani emocjonalnie, to wydarzenia w zyciu tej osoby widac i u nas. Pokazywal nam przyklad: ostre tranzyty w horoskopie kobiety w momencie gdy zmarl jej tesc. W horoskopie jej meza tez cos sie dzialo, ale znacznie mniej. Maz sam zreszta powiedzial, ze zona zyla znacznie blizej jego ojca niz on sam. Odpowiedz Link
neptus Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 14:24 anahella napisała: > Lewin mowil, ze gdy jestemy z kims mocno zwiazani emocjonalnie, to wydarzenia w > zyciu tej osoby widac i u nas. Pokazywal nam przyklad: ostre tranzyty w > horoskopie kobiety w momencie gdy zmarl jej tesc. W horoskopie jej meza tez cos > sie dzialo, ale znacznie mniej. > > Maz sam zreszta powiedzial, ze zona zyla znacznie blizej jego ojca niz on sam. Bardzo często odnajdywałam zagrozenia dla danej osoby nie bezposrednio w jej horoskopie ale w horoskopach jej bliskich. Ludzie umieraja nieraz na bardzo "ladnych" aspektach. Wowczas zwykle trudno w ich horoskopie dopatrzec sie dramatu. Smierc bywa dramatyczna ale bywa bardzo spokojna. Natomiast rodzina takiego czlowieka przezywa zawsze bardzo mocno smierc lub ciezka chorobe bliskiej osoby. Odnajdziemy wiec w ich horoskopach silne i raczej niemile emocje, a czesto mnostwo pozniejszych problemow z zyciem po stracie partnera, rodzica, czy dziecka. Odpowiedz Link
ladyq Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 17:13 Tak, wiem wiem, tego już doświadczyłam, za każdym razem jak Saturn był w okolicach mojego urodzeniowego Saturna (IV dom przy IC) odchodzili moi teście, za pierwszym przejściem teść z pierwszego małżeństwa, za drugim przejściem z drugiego związku( tu też o dziwo obydwoje zmarli z niemal tych samych przyczyn. A napiszcie mi jeszcze gdzie tkwi szkopuł końca tych przyjaźni, bowiem obydwie przyjaźnie ( takie wydawałoby się na wieki, trwające latami) się zakończyły...: ( Odpowiedz Link
neptus Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 14:14 Kiedy Pluton chodzi po horyzoncie, zwykle docieraja do nas informacje o zgonach znajomych osob. Kiedy Pluton przeszdł przez moj desc, dowiedziałam sie o tragicznej smierci mojej przyjaciolki z podstawowki i liceum. Ona zmarla kilka lat wczesniej ale poniewaz bylo to w USA, wiadomosc dotarla do mnie z opoznieniem. Dla domu 11 dom 7 jest domem 9 - zagranica. Odpowiedz Link
anahella Re: Dom teściów moich przyjaciół 08.07.06, 17:01 Pluton siedzi od paru lat w moim domu III i wymiata mi trzeciodomowe zwiazki. Oczywiscie nie ot, tak sobie, ale przy robieniu aspektow do innych plantet. Zaczelo sie od smierci kolezanki (blad lekarski). Potem gineli w wypadkach samochodowych i nie tylko inni moi "trzeciodomowcy" czyli koledzy ze szkoly, z sadziectwa domu rodzicow itp. Co ciekawe nie na scislych aspektach Plutona to mialo miejsce, wprost przeciwnie na luznych, ale inne planety robily wtedy dosc scisle uklady - harmonijne tez. Oczywiscie zawsze ktos wokol nas umiera. Przy tej samej pozycji przezylam tez strate mamy. Ale jak zaczelam sie kiedys zastanawiac, to wiecej poumieralo mi trzeciodomowych znajomych (koledzy z dziecinstwa, z podworka, ze szkoly, sasiedzi) niz innych. Przy horoskopach smierci z mojego otoczenia zawsze aktywna jest u mnie Wenus! Albo tranzytujaca robi aspekty, albo natalna odbiera cos. Odpowiedz Link