Dodaj do ulubionych

Rozwód ...

29.11.06, 17:44
Proszę napiszcie jakie aspekty mogą zapowiadać rozwód ?jakie
planety ,tranzyty o tym mówią ?.Dziękuje
Obserwuj wątek
    • arcoiris1 Re: Rozwód ... 29.11.06, 19:26
      Pluton do Wenus, Księzyca lub władcy 7, ewentualnie Asc/DSc w trudnym
      tranzycie, Uran podobnie, zwlaszcza jezeli 7 dom jest uwikłany. Z mojej bazy-
      Pluton najczęsciej, sztnadarowy przykład- Pluton władca domowego Słońca
      tranzytowo zrobil koniunkcje do Wenus wladcy Dsc leżacej w domu 9 w koniunkcji
      z Marsem w Strzelcu- po 8 domu, śmiesymbolicznej smierci małżeństwa przyszedł
      czas na zalegalizowanie decyzji w sądzie. Decyzka o rozwodzie nastapiła na 2
      przejsciu, 3 przyniesie rozwód, który jest juz w toku.
    • neptus Re: Rozwód ... 29.11.06, 21:47
      W moim przypadku były to tranzyty:

1. Stellum z Uranem w pd. węźle, Pluton w 5 domu.
      2. Uran na desc.

Moze tego byc mnóstwo i żaden z nich niekoniecznie musi sie wiązać z rozwodem.
      Np. przejście planety pokoleniowej lub Saturna przez descendent często
      towarzyszy rozstaniom ale tylko wtedy, gdy związek już dawno powinien zostać
      zakonczony. Jezeli jest dobry i rozwijający taki tranzyt go jedynie umocni.
    • neptus Re: Rozwód ... 29.11.06, 21:53
      Kazde zamieszanie na descendencie (związki, kontrakty) lub na linii południka
      (status), także kwadratury do osi moze towarzyszyc rozwodom, co nie znaczy, ze
      zawsze towarzyszy.
      .
    • pani.jazz Re: Rozwód ... 29.11.06, 23:36
      Do mojej mamy list o wniesieniu o rozwod przyszedl na takim ukladzie:
      - tranzytowe Merkury kon Lilith na natalnym Ksiezycu w IX domu (list z zagranicy!), blisko MC,
      - Neptun tranzytowy w retro, na wierzcholku V domu,
      - Mars tranzytowy kwadrat Mars natalny,
      - Mars tranzytowy scisla kon Saturn, dom XII,
      - Saturn tranzytowy na Desc.

Nie znam dalszych dat i nie wiem kiedy dokladnie rozwod sie zakonczyl, ale jako wstep - uklad wyglada w przewrotny sposob pieknie i spojnie. Pikanterii dodaje fakt, ze list przyszedl 1 czerwca, a ja mialam wtedy 10 lat.
    • makaryna Re: Rozwód ... 30.11.06, 08:08
      Wydaje mi sie, ze to zalezy od emocjonalnego nastawienia WH.
      U mnie w obu przypadkach tranzyty byly jakies malo dramatyczne, np. kon. Jowisza do Merkurego
      czy Wenus do Marsa.... czy to jest tranzyt rozwodu ?!
      Mowiac prawde przy drugim rozwodzie Uran z Neptunem zblizyl sie do Dsc., ale z drugiej strony po
      przejsciu ich przez Dsc. wyszlam za maz po raz trzeci.... ja bym to okreslila ogolnie jako: zmiany.
      • makaryna Re: Rozwód ... 30.11.06, 08:18
        ja bym patrzyla bardziej na tranzyty faktycznego rozkladu zwiazku, bo rozwod jest tylko oficjalnym
        potwierdzeniem tego faktu.
        • byk3 Re: Rozwód 01.12.06, 08:38
          Czy w moim przypadku tez to zadziała spojrzcie czy to się zbliża bo coś zaczyna
          działac w tym kierunku zobaczcie sami 27.12.1976 15.00 Jastrzębie
          Zdroj.Napiszcie plis
          • neptus Re: Rozwód 02.12.06, 02:12
            Do tego, by cokolwiek mówić trzeba by zrobic pełną analize obu horoskopów,
            synastrie i jeszcze ew. horoskopy dzieci, bo tam częstow widac najwięcej. A my
            tutaj, jak głosi napis na bramie, nie robimy nikomu horoskopów.
            • byk3 Rozwód ... 02.12.06, 12:36
              Ja wcele nie nie chcę żadnego horoskopu nikogo o to nie prosiłam ,chciałam
              tylko potwierdzenia czy tak się stanie ,czy tak u mnie się stanie ,ponieważ
              zauważyłam tam pewne rzeczy ,ale ok rozumiem .Pozdrawiam
              • dori7 Re: Rozwód ... 02.12.06, 16:53
                byk3 napisała:

> Ja wcele nie nie chcę żadnego horoskopu nikogo o to nie prosiłam ,chciałam
                > tylko potwierdzenia czy tak się stanie ,czy tak u mnie się stanie ,ponieważ
                > zauważyłam tam pewne rzeczy ,ale ok rozumiem .Pozdrawiam

Ale bez analizy nikt Ci tego nie powie, bo na tych samych tranzytach jedna
                osoba bedzie przezywac piekny okres w zwiazku, a druga rozwod. Nie ma jednego
                czynnika, ktory by mowil: tu bedzie rozwod.
    • anahella Re: Rozwód ... 02.12.06, 21:20
      Hiehiehie - mojej przyjaciolce (w nat. Saturn w trygonie do Slonca) rozwod sie
      zrealizowal przy koniunkcji tranzytujacego Jowisza przez Sloncesmile

Co ciekawe: kilkanascie lat wojen w trakcie trwania malzenstwa, po rozwodzie
      przerodzilo sie w bardzo przyjazne stosunki.
      • neptus Re: Rozwód ... 02.12.06, 22:44
        Taki miała start w nowa faze związku. smile Moze powinni zyc na kocia lape?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka