byk3 29.11.06, 17:44 Proszę napiszcie jakie aspekty mogą zapowiadać rozwód ?jakie planety ,tranzyty o tym mówią ?.Dziękuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcoiris1 Re: Rozwód ... 29.11.06, 19:26 Pluton do Wenus, Księzyca lub władcy 7, ewentualnie Asc/DSc w trudnym tranzycie, Uran podobnie, zwlaszcza jezeli 7 dom jest uwikłany. Z mojej bazy- Pluton najczęsciej, sztnadarowy przykład- Pluton władca domowego Słońca tranzytowo zrobil koniunkcje do Wenus wladcy Dsc leżacej w domu 9 w koniunkcji z Marsem w Strzelcu- po 8 domu, śmiesymbolicznej smierci małżeństwa przyszedł czas na zalegalizowanie decyzji w sądzie. Decyzka o rozwodzie nastapiła na 2 przejsciu, 3 przyniesie rozwód, który jest juz w toku. Odpowiedz Link
neptus Re: Rozwód ... 29.11.06, 21:47 W moim przypadku były to tranzyty: 1. Stellum z Uranem w pd. węźle, Pluton w 5 domu. 2. Uran na desc. Moze tego byc mnóstwo i żaden z nich niekoniecznie musi sie wiązać z rozwodem. Np. przejście planety pokoleniowej lub Saturna przez descendent często towarzyszy rozstaniom ale tylko wtedy, gdy związek już dawno powinien zostać zakonczony. Jezeli jest dobry i rozwijający taki tranzyt go jedynie umocni. Odpowiedz Link
neptus Re: Rozwód ... 29.11.06, 21:53 Kazde zamieszanie na descendencie (związki, kontrakty) lub na linii południka (status), także kwadratury do osi moze towarzyszyc rozwodom, co nie znaczy, ze zawsze towarzyszy. . Odpowiedz Link
pani.jazz Re: Rozwód ... 29.11.06, 23:36 Do mojej mamy list o wniesieniu o rozwod przyszedl na takim ukladzie: - tranzytowe Merkury kon Lilith na natalnym Ksiezycu w IX domu (list z zagranicy!), blisko MC, - Neptun tranzytowy w retro, na wierzcholku V domu, - Mars tranzytowy kwadrat Mars natalny, - Mars tranzytowy scisla kon Saturn, dom XII, - Saturn tranzytowy na Desc. Nie znam dalszych dat i nie wiem kiedy dokladnie rozwod sie zakonczyl, ale jako wstep - uklad wyglada w przewrotny sposob pieknie i spojnie. Pikanterii dodaje fakt, ze list przyszedl 1 czerwca, a ja mialam wtedy 10 lat. Odpowiedz Link
makaryna Re: Rozwód ... 30.11.06, 08:08 Wydaje mi sie, ze to zalezy od emocjonalnego nastawienia WH. U mnie w obu przypadkach tranzyty byly jakies malo dramatyczne, np. kon. Jowisza do Merkurego czy Wenus do Marsa.... czy to jest tranzyt rozwodu ?! Mowiac prawde przy drugim rozwodzie Uran z Neptunem zblizyl sie do Dsc., ale z drugiej strony po przejsciu ich przez Dsc. wyszlam za maz po raz trzeci.... ja bym to okreslila ogolnie jako: zmiany. Odpowiedz Link
makaryna Re: Rozwód ... 30.11.06, 08:18 ja bym patrzyla bardziej na tranzyty faktycznego rozkladu zwiazku, bo rozwod jest tylko oficjalnym potwierdzeniem tego faktu. Odpowiedz Link
byk3 Re: Rozwód 01.12.06, 08:38 Czy w moim przypadku tez to zadziała spojrzcie czy to się zbliża bo coś zaczyna działac w tym kierunku zobaczcie sami 27.12.1976 15.00 Jastrzębie Zdroj.Napiszcie plis Odpowiedz Link
neptus Re: Rozwód 02.12.06, 02:12 Do tego, by cokolwiek mówić trzeba by zrobic pełną analize obu horoskopów, synastrie i jeszcze ew. horoskopy dzieci, bo tam częstow widac najwięcej. A my tutaj, jak głosi napis na bramie, nie robimy nikomu horoskopów. Odpowiedz Link
byk3 Rozwód ... 02.12.06, 12:36 Ja wcele nie nie chcę żadnego horoskopu nikogo o to nie prosiłam ,chciałam tylko potwierdzenia czy tak się stanie ,czy tak u mnie się stanie ,ponieważ zauważyłam tam pewne rzeczy ,ale ok rozumiem .Pozdrawiam Odpowiedz Link
dori7 Re: Rozwód ... 02.12.06, 16:53 byk3 napisała: > Ja wcele nie nie chcę żadnego horoskopu nikogo o to nie prosiłam ,chciałam > tylko potwierdzenia czy tak się stanie ,czy tak u mnie się stanie ,ponieważ > zauważyłam tam pewne rzeczy ,ale ok rozumiem .Pozdrawiam Ale bez analizy nikt Ci tego nie powie, bo na tych samych tranzytach jedna osoba bedzie przezywac piekny okres w zwiazku, a druga rozwod. Nie ma jednego czynnika, ktory by mowil: tu bedzie rozwod. Odpowiedz Link
anahella Re: Rozwód ... 02.12.06, 21:20 Hiehiehie - mojej przyjaciolce (w nat. Saturn w trygonie do Slonca) rozwod sie zrealizowal przy koniunkcji tranzytujacego Jowisza przez Slonce Co ciekawe: kilkanascie lat wojen w trakcie trwania malzenstwa, po rozwodzie przerodzilo sie w bardzo przyjazne stosunki. Odpowiedz Link
neptus Re: Rozwód ... 02.12.06, 22:44 Taki miała start w nowa faze związku. Moze powinni zyc na kocia lape? Odpowiedz Link