izabelix 18.05.03, 15:48 no wlasnie nigdzie nie moge znalezc... w horoskopie bardzo czesto mi sie pojawia aspekt As z MC... coz z tego skoro nie wiem jak to interpretowac... jakies info pls. pozdrawiam iz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
all2 Re: As i aspekty z MC 18.05.03, 23:25 na ile sposób bycia czy stwarzany "image" pomaga/przeszkadza w karierze, życiu publicznym, osiągnięciu upragnionego statusu itp. osobom z harmonijnym aspektem Asc do MC idzie łatwiej. np. człowiek z ambicjami do polityki lub wysokiego stołka z Asc w Rybach, MC w Kozior. - jeśli ma sekstyl, będzie postrzegany jako natchniony wizjoner (pozytywnie), jeśli kwadraturę poza znakiem - raczej jako postać mętna i niewiarygodna. pozdr, a. Odpowiedz Link
mucha102 Re: As i aspekty z MC 20.02.04, 21:37 Mam prośbę - zanim dotrą do mnie książki - zamówione - proszę grzecznie o wskazówkę. ASC mam "bezplanetarny" i żadnych koniunkcji (w dodatku dopiero w 25,5st Lwa) - czy w takim wypadku po int. władcy AS, jako następne co do mocy rozpatruje stellium w koniunkcji z MC? Ps. dot. HORUR PZD! Odpowiedz Link
dori7 Re: As i aspekty z MC 22.02.04, 01:30 Jesli masz mocne stellium na MC, to wydaje mi sie, ze na 99% bedzie ono najsilniejszym punktem horoskopu. Gdzie masz slonce? Odpowiedz Link
mucha102 Re: As i aspekty z MC 22.02.04, 07:29 w X domu, ale bez aspektu do stellium. Za to w stellium jest księżyc, i on właśnie leży na MC (z Saturnem i Wenus). Na razie tak czysto teoretycznie rozważam, czytając wykłady Andrzeja Wesołowskiego - pasjonująca lektura, ale często mam wątpliwości, czy nadążam,). Pdz i dziękuję Odpowiedz Link
izea Re: As i aspekty z MC 24.02.04, 09:56 Mnie nie daje spokoju Pluton na IC. W uczuciach - wiem jak to działa, ale jeśli chodzi o karierę? Mam z tym problem...As mam w Raku, także w trygonie do MC w Rybach Odpowiedz Link