leeloo7 24.11.03, 08:23 Czy taki aspekt rozpatrujemy jak Ksiezyc w skorpionie?Jak sobie poradzic z tym aspektem czy mozna go jakos pozytywnie wykorzystac i pytanie jak? Pozdwrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aarvedui Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 24.11.03, 10:03 leeloo7 napisała: > Czy taki aspekt rozpatrujemy jak Ksiezyc w skorpionie?Jak sobie poradzic z > tym aspektem czy mozna go jakos pozytywnie wykorzystac i pytanie jak? jest to pozycja Wieliej Matki..archetyp ksiezyca jest wzmocniony i poglebiony..wszystko celem transformacji tegoz..(...dluugi wyklad...) ksiezyc jest mocno skorpionowy...zalezy tez od znaku(jak jest widoczny..w wadze czasem dosc..ale np w skorpionie bylby bardziej..oczywiscie..plus jak inne elementy ksiezycowo skorpionowe sa zaznaczone w radixie).. Odpowiedz Link
leeloo7 Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 25.11.03, 23:55 mozesz cos wiecej na ten temat powiedziec, np.jakis krotki wykladKoniunkcja znajduje sie w Wadze w 3 domu i w trygonie do Slonca w Wodniku w 7 domu. Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 26.11.03, 17:14 Kazda koniunkcja Ksiezyca z Plutonem jak znam to silna matka, ktora w sposob swiadomy lub nie podporzadkowuje sobie wlasciciela horoskopu. Jezeli ta koniunkjca odbiera harmonijne aspekty to nie musi byc to podporzadkowanie, a tylko wplyw (pozytywnu lub negatywny). To jest rozniez malo zrozumialy dla osob z otoczenia sposob przezywania. Emocjonalnosc tu jest niesamowita, w psyche wlasciciele horoskopu dzieja sie rzeczy, o ktorych malo komu sie snilo. Taki "nacisk" Plutona na Ksiezyc moze byc bardzo tworczy w orygninalny (ale nie uraniczny) sposob, np. Roman Polanski. Tu mamy tworczosc mroczna, ale swidrujaca do glebi. Odpowiedz Link
margoux Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 27.11.03, 10:08 witam wszystkich, aktywnie pojawiam sie na forum po raz pierwszy, ale od jakiegos czasu sledze to co tu sie dzieje bardzo dokladnie; calkiem niedawno dalam sie "wessac" astrologii, chociaz wczesniej kilka lat sie przed nia mocno bronilam koniunkcja plutona z ksiezycem jest moja "obsesja", zastanawialam sie czy faktycznie w kazdym przypadku musi to byc zwiazek z matka? a jesli ta koniunkca jest aspektem dziedziczonym i to nie po matce, ale po ojcu? w dodatku w czwartym domu? czy w takim przypadku nie sa to wplywy domu rodzinnego w ogole, a wiec obojga rodzicow, albo tego z nich, po ktorym sie odziedziczylo taki aspekt? nie ukrywam tez, ze przyklad Polanskiego nie nastraja optymistycznie do tego aspektu; nie mam na mysli tworczosci, ale doswiadczenia zyciowe, ktore na niego spadaly od wczesnego dziecinstwa; czyzby koniunkcja pluto/ksiezyc "potrzebowala" ciaglych traumatycznych przezyc, zeby mogla zostac przepracowana? Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 27.11.03, 11:17 Wiktaj margoux, Przyklad Polanskiego podalam bo jest jaskrawy))) Wiemy w jak tragicznych okolicznosciach Polanski stracil matke, nie kazdemu z taka koniunkcja to sie przydarza. Odpowiedz Link
szemajmi Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 27.11.03, 12:23 Koniunkcja ksiezyca z plutonem. Znam dwie takie osoby. Do tej koniunkcji dolacza sie jeszcze uran. I u obu osob wystepuje ona w czwartym domu. to prawda, ze maja silne osobowosciowo matki, sa z nimi bardzo zwiazani emocjonalnie. Nie wiem jednak czy to co zauwazylam tez jest wywolane ta koniunkcja: te dwie osoby zdradzaja mianowicie duze sklonnosci do alhokolu. Byc moze wiaze sie to wlasnie z wielkimi potrzebami emocjonalnymi. Niezaspokojone - staja sie przyczyna topienia smutkow w kieliszku??? Odpowiedz Link
margoux Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 27.11.03, 13:37 a nie wchodza tam jeszcze w gre nieharmonijne aspekty neptuna? bo sama koniunkcje plutona z ksiezycem odbieram raczej jako taka, ktora oprocz duzych potrzeb emocjonalnych daje tez jakas specyficzna hiperswiadomosc, ktora kloci mi sie troche z nalogiem alkoholowym. m. Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 27.11.03, 19:21 margoux napisała: > a nie wchodza tam jeszcze w gre nieharmonijne aspekty neptuna? a harmonijne aspekty neptuna i ksiezyca, co oznaczaja, trygon? a ksiezyc w opozycji z uranem i plutonem, w kwadraturzez ascendentem i jowiszem, w sekstylu z saturnem? nizela jazda, no nie? i to w baranie:)) Odpowiedz Link
margoux Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 28.11.03, 17:14 wasza_bogini napisała: > a harmonijne aspekty neptuna i ksiezyca, co oznaczaja, trygon? a ksiezyc w > opozycji z uranem i plutonem, w kwadraturzez ascendentem i jowiszem, w sekstylu z saturnem? nizela jazda, no nie? i to w baranie:)) harmonijne, a wiec trygon/sekstyl (w moim przypadku sekstyl) podobno daja zdolnosci artystyczne ale u mnie te zdolnosci chyba sie skoncza na typowo neptunowych mrzonkach o popelnianiu wiekopomnych dziel) chociaz z drugiej strony doczytalam sie gdzies, ze sekstyle czesto daja sytuacje niewykorzystanych "talentow", gdyz posiadacz takich zdolnosci opisywanych wlasnie przez sekstyle traktuje je jak cos naturalnego i czesto pozostawia samym sobie, czyli nie pracuje nad nimi; trygon chyba jest lepszy, bo to okazje, okazje, okazje... Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 28.11.03, 17:34 margoux napisała: > sekstyle czesto daja sytuacje > niewykorzystanych "talentow", gdyz posiadacz takich zdolnosci opisywanych > wlasnie przez sekstyle traktuje je jak cos naturalnego i czesto pozostawia > samym sobie, czyli nie pracuje nad nimi; trygon chyba jest lepszy, bo to > okazje, okazje, okazje... Ehhhh co za zycie.... - powiedziala Anahella - posiadaczka paru sekstyli Odpowiedz Link
dori7 Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 30.11.03, 18:17 anahella napisała: > margoux napisała: > > > sekstyle czesto daja sytuacje > > niewykorzystanych "talentow", gdyz posiadacz takich zdolnosci opisywanych > > wlasnie przez sekstyle traktuje je jak cos naturalnego i czesto pozostawia > > > samym sobie, czyli nie pracuje nad nimi; trygon chyba jest lepszy, bo to > > okazje, okazje, okazje... > > Ehhhh co za zycie.... - powiedziala Anahella - posiadaczka paru sekstyli Sekstyl dobra rzecz, inaczej juz by dawno mnie zezarly moje potezne kwadratury sztuk 6 Odpowiedz Link
kamilka11 Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 01.12.03, 08:51 dori7 napisała: > anahella napisała: > > Sekstyl dobra rzecz, inaczej juz by dawno mnie zezarly moje potezne kwadratury > sztuk 6 Anahello, posiadaczko paru sekstyli i 6 kwadratur, wspomoz mnie swa wiedza prosze i powiedz jak sie ma do takiej koniunkcji plutona z ksiezycem trygon saturna (tez chyba Twoj ulubieniec?)? bo jak sobie wyobraze ciezkiego plutona przygniatajacego lune, a do tego jeszcze przypinajacego sie rozkoszniaczka saturna, to mnie ciarki przechodza nawet jak to jest trygon... Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 01.12.03, 12:25 kamilka11 napisała: > Anahello, posiadaczko paru sekstyli i 6 kwadratur witaj, od razu wyjasniam: sektyle sa moje a kwadratury Dori))) Oczywiscie mam nadzieje ze Dori oprocz wymienionych kwadratur kilka lzejszych aspektow. A na marginesie to nie wiem ile mam kwadratur > prosze i powiedz jak sie ma do takiej koniunkcji plutona z ksiezycem trygon > saturna (tez chyba Twoj ulubieniec?)? Tak sobie mysle, ze trygon Saturna do czegokolwiek nadaje wytrwalosci dziedzinie zycia wskazanej przez dom, w ktorym jest ta koniunkcja. Jezeli masz jakies klopoty zwiazane z koniunkjca Pluton/Ksiezyc to trygon Saturna doda Ci wytrwalosci, zeby to przezwyciezyc. Dla mnie to jest na zasadzie: "co Cie nie zabije to Cie wzmocni". Odpowiedz Link
margoux Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 01.12.03, 16:37 oj, narozrabialam dzisiaj rano... Anahello slowko wyjasnienia: wrodzone roztrzepanie (niedawno omawiane w horurze) i fakt, ze weszlam na forum przed wypiciem kawy spowodowal, ze majac dwie skrzynki odpisalam z kamilki11 a nie z margoux, a to jedna i ta sama osoba czyli ja, przepraszam adminke i wszystkie uczestniczki za zamieszanie; pewnie nie musialabym sie przyznawac i dalej prowadzic radosne podwojne zycie dr jekylla i mr. hyde'a, ale pewnie spac po nocach by mi to nie dawalo, wiec wyjasniam liczac na wyrozumialosc zwlaszcza, ze pewnie nie raz mi sie to jeszcze przydarzy... a Tobie Anahello wielkie dzieki za interpretacje tego saturnowego trygona do tytulowej koniunkcji, dalo mi to pewna wskazowke: pluton reformuje i transformuje, a saturn krystalizuje i weryfikuje zastane uklady, wiec to on wlasnie wydobywa na swiatlo dzienne prawdziwa nature rzeczy, ktore wczesniej mogl przyniesc m.in. pluton; pluton zmienia a saturn definiuje te zmiany i je nam uswiadamia... oj, nie sa to latwe lekcje... serdeczne pozdrowka m. Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 04.12.03, 00:37 margoux napisała: > wypiciem kawy spowodowal, ze majac dwie skrzynki odpisalam z kamilki11 > a nie z > margoux, a to jedna i ta sama osoba czyli ja, przepraszam adminke i wszystkie > uczestniczki za zamieszanie; Eeeee spoko Ja tez miewam takie wpadki jak sprzatam forum towarzyskie i potem pisze na innych jako dekameron))) Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 28.11.03, 17:32 wasza_bogini napisała: > margoux napisała: > > > a nie wchodza tam jeszcze w gre nieharmonijne aspekty neptuna? > > > a harmonijne aspekty neptuna i ksiezyca, co oznaczaja, trygon? a ksiezyc w > opozycji z uranem i plutonem, w kwadraturzez ascendentem i jowiszem, w sekstylu > > z saturnem? nizela jazda, no nie? i to w baranie:)) zaraaaaz)) Ksiezyc w Baranie nie moze byc w opozycji do Urana i Plutona jednoczesnie, bo koniunkcja tych dwoch planet byla w Pannie. Chyba ze przy luznych orbach Uran juz w Wadza a Pluton jeszcze w Pannie i ten Ksiezyc na poczatku Barana. Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 03.12.03, 16:31 > zaraaaaz)) Ksiezyc w Baranie nie moze byc w opozycji do Urana i Plutona > jednoczesnie, bo koniunkcja tych dwoch planet byla w Pannie. ale, kochaniez Ty moje, ja jako ksiezyc w baranie mowie o SOBIE!!!!!!!!!!!!!!!!! mam ksiezyca w baranie, w opozycji do urana. jestem od Ciebie o bite piec lat mlodsza. > Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiezyc i Pluton w konunkcji 28.11.03, 17:30 margoux napisała: > a nie wchodza tam jeszcze w gre nieharmonijne aspekty neptuna? Takj sobie mysle ze chyba malo po swiecie chodzi ludzi z np. kwadratura Plutona i Neptuna. Sekstyl ma wiele rocznikow. Od tych urodzonych w latach 50. do konca lat 70. W domu poszukam kiedy byla taka kwadratura, bo teraz znow sa w znakach sekstylu choc aspektu miedzy nimi nie ma. > bo sama koniunkcje plutona z ksiezycem odbieram raczej jako taka, ktora oprocz > duzych potrzeb emocjonalnych daje tez jakas specyficzna hiperswiadomosc, ktora > kloci mi sie troche z nalogiem alkoholowym. > > m. > Odpowiedz Link