Dodaj do ulubionych

Nowe logo Legnicy

26.03.04, 20:21
Co myślicie o nowym logo Legnicy.
Po prostu jestem zszokowany, paskudztwo, przypomina mi to jakis znak hitlerowski (wiem mam straszne skojarzenie). Co to ma wspólnego z Legnicą i gdzie łączy przeszłość z przyszłością?

gazeta.lca.pl/index.phtml?more=3803
Obserwuj wątek
    • goska35 Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:04
      Dla mnie to jest b e z n a d z i e j n e..... oprócz gołebiej głowy (to chyba
      ma symbolizować pokój?) dopatrzyłam się otwieracza do konserw....
      • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:07
        goska35 napisała:

> dopatrzyłam się otwieracza do konserw....
        Dobre zastosowanie . Na wszystkich konserwach logo Legnicy:-) Cóż za kreatywność w reklamowaniu miasta, to jest bardzo dobry chwyt marketingowy:)
        • goska35 Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:13
          Coś mi się wydaje, że chyba trzeba było wystawić prace wszystkie i poddać je
          opinii ludzi.... bo ta komisja to chyba się nie popisała...
          • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:17
            goska35 napisała:

> Coś mi się wydaje, że chyba trzeba było wystawić prace wszystkie i poddać je
            > opinii ludzi.... bo ta komisja to chyba się nie popisała...

Prace robiło kilkoro plastyków, a co jeżeli to jednak była najlepsza praca? :(
            • goska35 Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:21
              Jak dla mnie - zbyt minimalistyczna. I naprawdę potrzeba dużo wysiłku, żeby
              dopatrzyć się w niej tego co widziała komisja... I się zastanawiam, czy oni się
              sami tej symboliki dopatrzyli, czy tez dostali ściągę pt. "co autor miał na
              myśli..."
              • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:24
                A czy ktos łśyszał o tym konkursie wcześniej, było jakieś ogłoszenie ,że taki konkurs jest organizowany? Ja bym chętnie wziął w nim udział:)
                Gosia nagrodą było 1300 zł więc czego więcej się można spodziewać?
                • goska35 Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:27
                  Czyżby wysokość nagrody decydowała wg Ciebie o wartośći pracy?? Nie....
                  • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:31
                    goska35 napisała:

> Czyżby wysokość nagrody decydowała wg Ciebie o wartośći pracy?? Nie....
                    No jasne, zapewne jest jakąś motywacją też. Jeżeli robiliby to dla Legnicy z pobudek czysto patriotycznych to nikt nie chciałby pieniędzy.
                    • goska35 Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:34
                      No cóż.... to dzieło chyba imienia mistrza nie rozsławi....
                      • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 22:35
                        goska35 napisała:

> No cóż.... to dzieło chyba imienia mistrza nie rozsławi....

Notabene mistrza z Lubina...
                        • swek1 Re: Nowe logo Legnicy 26.03.04, 23:03
                          Przyłączam się do opinii otwieracza do piwa. Po dodaniu barw czerwonych widzę
                          prawie PCK plus ptaszek. Dla mnie to logo to beznadziejne i szkarłatne dzieło.
                          Wiem, że łatwiej jest krytykować, ale taka jest prawda.
                          Pozdrawiam.
                          • goska35 Re: Nowe logo Legnicy 27.03.04, 09:21
                            Qrcze... w nocy mi się ta szkarada śniła.... wciąż na nowo starałam się ją
                            analizować. Rano powiem Wam, że to co ptak ma na plecach - to jest klucz :))
                            • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 27.03.04, 10:11
                              goska35 napisała:

> Rano powiem Wam, że to co ptak ma na plecach - to jest klucz :))

To akurat jedyny fragment, który w jakimś stopniu nawiazuje do Legnicy.
                              • swek1 Re: Nowe logo Legnicy 27.03.04, 14:53
                                A co z lwem. Nie mylić z Rywinem. Jak logo to powinno mieć coś z godła.
                                Pozdrawiam.
                                • olus_stad Re: Nowe logo Legnicy 28.03.04, 23:46
                                  Szczerze Wam powiem, ze to najbrzydsze logo jakie w zyciu widzialem!! Ogladalem ostatnio 'Podroze Pana Kleksa' i tam wlasnie Wielki Elektronik, Alojzy Babel i jego swita miala podobne logo jak nasze miasto...do nich pasowalo...do nas nie:((( Minusa daje w tym tygodniu osobie, ktora mnie z tego powoda najbardziej zawiodala...to prezydent miasta:(

Pozdrawiam
                                  • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 29.03.04, 12:22
                                    olus_stad napisał:

> Szczerze Wam powiem, ze to najbrzydsze logo jakie w zyciu widzialem!! Ogladalem
                                    > ostatnio 'Podroze Pana Kleksa' i tam wlasnie Wielki Elektronik, Alojzy Babel i
                                    > jego swita miala podobne logo jak nasze miasto...do nich pasowalo...do nas nie
                                    > :((( Minusa daje w tym tygodniu osobie, ktora mnie z tego powoda najbardziej za
                                    > wiodala...to prezydent miasta:(
                                    >

Czyli minus oznacza,że Prezydent będzie musiał odejść z domu Wielkiego Brata?
                                    sms o treści TAK prosimy wysyłać na nr ...
                                  • servus_lca Re: Nowe logo Legnicy 01.04.04, 09:39
                                    Zajrzałem na strone miasta partnerskiego Legnicy czyli Wuppertalu. Co powiecie o logo tego miasta (na górze po lewej stronie):
                                    www.wuppertal.de/index.html
                                    • goska35 Re: Nowe logo Legnicy 01.04.04, 17:29
                                      Przynajmniej "W" widać....
                                      • swek1 Re: Nowe logo Legnicy 01.04.04, 19:23
                                        goska35 napisała:

> Przynajmniej "W" widać.... i ma coś wspólnego z miastem.
                                        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka