sfranek 22.08.05, 18:35 Czy na Trasie Legnica-Wrocław jeżdzą busy. Gdzie się zatrzymaują w legnicy i we Wrocławie, jaka jest cena, jaki czas przejazdu? Gdzie można znaleźć rozkład jazdy???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
servus_lca Re: Busy Legnica-Wrocław 22.08.05, 19:56 np.: www.zawisza-travel.com.pl/news.htm Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Busy Legnica-Wrocław 22.08.05, 22:46 Korzystam z nich zamiast z pociagu, sa szybsi, niewiele drozsi (zl/km wychodzi mniej) i dojezdzaja pod sam moj dom prawie. Minus jest taki, ze jest mniej miejsca i czasami trzeba stac, bo tyle osob chetnych jest! Jezeli chcesz wiedziec cos wiecej, pytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: Busy Legnica-Wrocław 23.08.05, 10:13 Olus, ale bilety miesięczne są tańsze na pociąg niz na busy, więc wcale tak taniej nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Busy Legnica-Wrocław 23.08.05, 13:22 Nie wiem, nie korzystam, bo nie oplaca mi sie kupowac miesiecznego dla kilku przejazdow miesiecznie. Generalnie za pociag place 6,61zl a za busa 8zl, wiec jest 1,39 roznicy, ktora jestem w stanie przebolec. Faktem jest, ze bus nie robi 66km tylko 80 (z groszami, ale nie pamietam dokladnie), wiec za kilometr taniej wychodzi, tylko tyle. Jezeli jednak doliczyc, ze z Dworca musze do domu sie dostac autobusem (bo za duza odleglosc), czyli +1zl, wtedy juz bus jest oplacalniejszy duzo per kilometr i tylko 39gr drozszy globalnie. Jezeli doliczyc do tego, ze na busa we Wroclawiu moge dosc pieszo (bo mieszkam 7 minut od odjazdu) a na pociag to musze juz trampka brac (bo juz 15-20 minut z buta mam) +1zl, to juz w ogole bus taniej wychodzi jakby nie liczyc. Zapomnialem dodac, ze busy zatrzymuja sie na Libana, na Neptuna i na Slaskiej. We Wroclawiu to na Powstancow Slaskich z Hallera (chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
sfranek Re: Busy Legnica-Wrocław 24.08.05, 22:18 dziękuję za info. W ten weekend będę w legnicy więc zamierzam skorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Busy Legnica-Wrocław 24.08.05, 22:33 To nie jedyna firma, ktora przewozi ludzikow z Legnicy do Wroclawia. Jest jeszcze taka jedna, ktora jezdzi z Lubina przez Legnice do Wroclawia, ale niestety nie jedzie autostrada tylko telepie sie wszystkimi wichurami po drodze! Nazwy nie pamietam, ale pamietam, ze blady wysiadlem, tylko dla ludzi o mocnych zoladkach. We Wroclawiu na Pl Dawida zajezdza. Generalnie polecam Zawisze:) Odpowiedz Link Zgłoś