sky123 31.01.06, 22:28 Mam pytanie do kobiet,dziewczyn ktore korzystaly z testow ciazowych.Chcialabym sie dowiedziec czy sa w 100% skuteczne i czy jesli wyjdzie taki test pozytywnie czy to oznacza ze na pewno jest sie w ciazy???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrasteaa Re: Test ciazowy 01.02.06, 09:17 Wejdz na inne forum to sie wszystkiego dowiesz zreszta w instrukcji dołączonej do testu jest opisane wszystko co i jak test powinno sie wykonac w dniu spodziewanej miesiączki, dwie krechy nie oznaczają jeszcze ciąży w 100 % trzeba zrobic badanie krwi i pójśc do lekarza Poczytaj na ten temat w necie a nie zadawaj infantylnych pytań jak sie współrzyje to trzeba znac i konsekwencje takich kroków Odpowiedz Link Zgłoś
sky123 Re: Test ciazowy 01.02.06, 09:57 Uwaznie czytaj o co sie ktos pyta.Takie suche fakty z neta mnie nie interesuja i to co jest napisane na opakowaniu,w rzeczywistosci sprawy moga sie przedstawiac inaczej i wole spytac kogos kto mial faktycznie do czynienia z testami,a ty jak nie wiesz za wiele na ten temat to sie po prostu nie udzielaj.I popracuj nad swoja ortografia,pani przemadrzala! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Test ciazowy 01.02.06, 10:41 Trafiłaś na odpowiednie forum czy potrzebujesz natychmiastowej pomocy, a to Ty chyba powinnaś [powinieneś] się dokształcić z dziedziny skąd się biorą dzieci i jakie są objawy ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
sky123 Re: Test ciazowy 01.02.06, 11:01 Moze uswiadom mnie na forum skad sie biora skoro twierdzisz ze tego nie wiem.Nie mam 15 lat i twoje aluzje sa conajamniej smieszne dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Test ciazowy 01.02.06, 11:19 Uświadamiac cię nie będę bo powinni to zrobic rodzice lub opiekunowie, a jeśli chodzi o twoje pytanie odnosnie testu jest takie: 1.Robisz test powinno sie go robić w dniu spodziewanej miesiączki wcześniej nie ma sensu testy mają różną" czułość" a czasem wykonanie testu wcześniej i zobaczenie 2 kresek nie swiadczy o tym ze jest się w ciąży ponieważ może nie dojść do zagnieżdzenia się zarodka i może on poprostu " splynąć" z "krwią miesięczna". 2.Test pozytywny lub negatywny ( kobieta to nie maszyna różnie reaguje organizm czasem nie ma 2 krech a jest się w ciązxy ponieważ organizm nie wyprodukowal jeszcze dostatecznie dużo hormonu) czekasz parę dni lub odrazu pedzisz zależy od charakteru zrobić badanie z krwi tzw betę ( lub robisz ponownie test) Po 24 godzinach beta powinna wzrosnąć co najmniej o 66%, a po 72 - o 100%. Do lekarza na usg po jakichś dwóch tygodniach, albo kiedy beta przekroczy 1000 jednostek. Wtedy w macicy powinien być już widoczny pęcherzyk. Czy tyle wiadomości jest dla ciebie wystarczające Odpowiedz Link Zgłoś
mmarusia Re: Test ciazowy 04.02.06, 19:24 Testu raczej napewno nie robi sie w dniu spodziewanej miesiaczki! Przyczyny opoznienia miesiaczki sa rozne i to nie zawsze musi byc ciaza ! Lekarz na USG stwierdzi ciaze bodajze dopiero 8 tyg. Ja robilam testy chyba 2 tyg.po spodziewanym terminie miesiaczki.Oba wyszly pozytywne i faktycznie bylam wtedy w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Test ciazowy 01.02.06, 11:25 A pozatym ciąży towarzyszą też inne objawy pierwszy naczelny zatrzymanie miesiączki choć to też nie zawsze czasem moga występować plamienia lub nawet do 3 miesięcy ciązy krwawienia w dniu spodziewanej miesiczki dotego dochodzi częste oddawanie moczu, mdłości, bolesność i powiekszenie piersi i jeszcze parę innych. Do licha ale to nie jest forum zdrowie ani ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
sky123 Re: Test ciazowy 01.02.06, 11:47 Dzieki mimo wszystko,a to o czym napisalas czytalam na necie,wiem ze to moze niezbyt odpowiednie forum na podjecie takiego tematu,ale w sumie juz nie o takie rzeczy tu pytano.I wierz mi gdybys byla w mojej sytuacji,nie bylo by to dla Ciebie tak dziwne.Napisze tylko tyle:pewne metody zapobiegania sa do niczego..:(Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Test ciazowy 01.02.06, 11:53 Powtórz test za parę dni i w twoim przypadku w takim razie życzę ci jak najszybszej @ A dla swojego spokoju zrób sobie betę Odpowiedz Link Zgłoś