servus_lca 08.09.06, 09:22 Nikt nie wspomniał o Tourze w Legnicy. Start o 11 na rynku. Można sobie na stronie UM pooglądac na żywo. img139.imageshack.us/img139/1484/tourgi6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnyjanek Re: Tour de Pologne 08.09.06, 09:46 Nikt nie wspomniał o Tourze w Legnicy. Start o 11 na rynku. o czym tu mówić ,znów zablokuja pól miasta. powinni trase TDP wytyczyc wzdłuz sciezek rowerowych w naszym miescie. w końcu sciezki te sa od tego aby po nich jeżdzić na rowerach. :-))))))))))) a tak powaznie to przy okazji TDP mozna pogawedzić o sciezkach rowerowych w naszym mieście.jesli chodzi o jazde na rowerze to klimat ( warunki pogodowe ,a nie przychylność włodarzy miasta) mamy jak na warunki polskie wyjatkowo dobre. jakie macie propozycje/marzenia dotyczace przyszłych ściezek rowerowych Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: Tour de Pologne 08.09.06, 10:05 Czarnyjanek powinieneś choć na trochę załozyć rózowe okulary, bo wszystko ciągle tylko nie, nie, nie. NIgdy nie widzisz zadnych pozytywów? tour wystaruje o 11 i pewnie za 15 minut juz nikogo nie będzie, u nas jest start i sobie pojadą. Wiadom, że lepsza by była meta, bo w tv pokażą, ale tyle dobrego, że coś się dzieje a nie jak zwykle Legnica zadupie bez imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: Tour de Pologne 08.09.06, 10:29 > Czarnyjanek powinieneś choć na trochę załozyć rózowe okulary, bo wszystko ciąg > le tylko nie, nie, nie. NIgdy nie widzisz zadnych pozytywów? widze, widze :-)ale nie dedziemy sie egzaltować perełkami ,ktore w mieście wystepuja w ilościach sladowych tour wystaruje o 1 > 1 i pewnie za 15 minut juz nikogo nie będzie, u nas jest start i sobie pojadą. > Wiadom, że lepsza by była meta, bo w tv pokażą, ale tyle dobrego, że coś się dz > ieje a nie jak zwykle Legnica zadupie bez imprez. z ta impreza to poszedłes po bandzie na maksa :-) dla mnie to nie jest żadna wartościowa impreza .ale zdaje sobie sprawe ,że dla niektorych jest wiec ... jakos nikt nie wspomniał na forum o XXI Legnickim Conversatorium Organowym, które własnie dzisiaj sie kończy. chyba trzeba zrobic FIK, czyli forumowy informator kulturalny :) ale to moze nowy wątek Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: Tour de Pologne 08.09.06, 10:39 czarnyjanek napisał: > jakos nikt nie wspomniał na forum o XXI Legnickim Conversatorium Organowym, któ > re własnie dzisiaj sie kończy. to fakt kolarstwo bardziej mnie interesuje niż konwersatorium - widac za głupi jestem na takie imprezy, chociaż jak sam wspomniałeś "nikt nie wspomniał". Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: Tour de Pologne 08.09.06, 10:56 > to fakt kolarstwo bardziej mnie interesuje niż konwersatorium - widac za głupi > jestem na takie imprezy, chociaż jak sam wspomniałeś "nikt nie wspomniał". po co ta ironia, dlaczego zaraz za głupi, to nie ma nic do rzeczy. obserwujac kolarzy na żywo dostarczysz sobie przyjemności tylko na około 2 minuty i koniec tzn. pojada dalej, oddala sie poza zasieg twojego wzroku :-),a koncert trwa dłużej.wiec IMHO tu jest widoczna przewago koncertu nad wyscigiem kolarskim. gdyby kolarze chcieli konkurować z koncertem, musieliby jechać wolniej lub wręcz nawet stać w miejscu przez około 1,5h.dla mnie dłuzsza przyjemność zwysłuchania koncertu ma przewage nad wyścigim kolarskim i nie ma co przyrównywać tych imprez . :)))))))) zapraszam innych forumowiczów do dokonywania wpisów na forum pod hasłem FIK :-), wpisy prosze dokonywać w osobnych wątkach wraz z podaniem wyczerpujacych informacji.wachlarz imprez nieograniczony od świeta ogórka, aż po .... Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: Tour de Pologne 08.09.06, 11:25 czarnyjanek napisał: > obserwujac kolarzy na żywo dostarczysz sobie przyjemności tylko na około 2 minu > ty i koniec tzn. pojada dalej, oddala sie poza zasieg twojego wzroku :-) dlatego napisałem wcześniej, że wolałbym zeby w Legnicy była meta - bo wtedy zawsze po miescie pojeździli i je trochę zablokowali. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: Tour de Pologne 08.09.06, 11:28 > dlatego napisałem wcześniej, że wolałbym zeby w Legnicy była meta - bo wtedy za > wsze po miescie pojeździli i je trochę zablokowali. właśnie sie dowiedzialem.że niektóre szkoły zostały spedzone na ta impreze . Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Tour de Pologne 08.09.06, 13:35 "właśnie sie dowiedzialem.że niektóre szkoły zostały spedzone na ta impreze ." Pewnie nie chcieli przyjść :P Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty1231 Re: Tour de Pologne 09.09.06, 12:16 > właśnie sie dowiedzialem.że niektóre szkoły zostały spedzone na ta impreze . jakieś szczegóły ? Czy to opinia uczniów czy Twoje domysły ? Ja byłem tam i też właśnie mnie zdziwiło skąd tyle młodzieży w czasie lekcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Tour de Pologne 09.09.06, 23:25 na pewno widziałam tam młodzież z I L.O., która szła z nauczycielm od w-f. Ok, dla ścisłości: szli w kierunku miasta, a nie była to ich zwykłą droga do parku na przebieżki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Re: Tour de Pologne 11.09.06, 08:48 > > właśnie sie dowiedzialem.że niektóre szkoły zostały spedzone na ta imprez > e . > > jakieś szczegóły ? Czy to opinia uczniów czy Twoje domysły ? Ja byłem tam i też > > właśnie mnie zdziwiło skąd tyle młodzieży w czasie lekcji :) informacja ta pochodziła od rodzica ,którego dziecko zostało spedzone na TDP. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty1231 Re: Tour de Pologne 11.09.06, 13:48 > informacja ta pochodziła od rodzica ,którego dziecko zostało spedzone na TDP. Spędzone to można różnie rozumieć. Czasem się zdaża, że nauczyciele np. zamiast na WF idą z uczniami do Parku pooglądać wiewiórki i OK. Czasem jest jednak tak, że do szkoły jak za dawnych "dobrych" czasów przychodzi "prikaz" - wiecie rozumiecie trzeba zrobić sztuczny tłum. Pytanie, który z tych wariantów miał miejsce tym razem :D Może ktoś z "grona" by się wypowiedział ??? Odpowiedz Link Zgłoś