ggigus 07.02.07, 01:26 jak to jest, ze miasto rosnie, male zreszta nie jest, a od lat pozostaje jednolity pocztowy. Zna ktos rozwiazanie tej zagadki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedynataka Re: kod pocztowy - refleksja 07.02.07, 11:48 ja tam nie mam poczucia, żeby miasto się jakoś zabójczo rozwijał. prawdopodobnie pracownice/y poczty potrafią wyrecytować wszystkie ulice z pamięci i na czas ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: kod pocztowy - refleksja 07.02.07, 12:25 Wedlug wikipedii na miasto Legnica przypadaja kody od 59-200 do 59-220. pl.wikipedia.org/wiki/Legnica Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus 59-200 to te przylegnickie wsie, niedawno 08.02.07, 21:57 wlaczone widocznie a jednak rosnie miasto, jedynataka, nie badz pesymistka! Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: kod pocztowy - refleksja 09.02.07, 10:25 Przecież od dawna każda poczta ma swój kod pocztowy. Sprawdźcie to na tablicy przy wejściu do swojej poczty (tej czerwonej z napisem urząd pocztowy...) u mnie kod powinien być 59-213 Legnica 15. ALe chyba dlatego, że na poczcie głównej wiedzą jaka ulica do jakiej poczty należy i nie strają się tego zmienić, wiec pozostaje 59-220. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek133 Re: kod pocztowy - refleksja 09.02.07, 12:38 :):) a mnie tam wszystko jedno jakie cyferki każą wpisywać na kopercie. Ważne żeby list doszedł. Małe miasto - duży kod, choć niby tylko jeden (59-220). Mniej do zapmiętywania. Pamietam, że kiedyś się wpisywało 59-220 Legnica 9 - nie wiem co to znaczyło, ale jak trzeba było to wpisywałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus 9 to byl urzad pocztowy, ja mieszkalam kolo 3 09.02.07, 21:35 pewnie, ze kod latwo zapamietac zawsze jak sie gdzies loguje i kaza wpisywac adres, podaje jakikolwiek adrs legnicki, bo pamietam kod bo sa programy, ktore nie akceptuja falszywych kodow :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cooler83 Re: 9 to byl urzad pocztowy, ja mieszkalam kolo 3 13.02.07, 10:03 Jeśli są wątpliwości można sprawdzić w wyszukiwarce. <a href="www.kody-pocztowe.info" target="_blank">Wyszukiwarka kodów pocztowych</a> www.kody-pocztowe.info Odpowiedz Link Zgłoś
evunia5 Re: 9 to byl urzad pocztowy, ja mieszkalam kolo 3 13.02.07, 19:17 Moja koleżanka pracuje na poczcie i segreguje listy. Powiedziała mi, że wystarczy napisać pierwsze 3 cyfry i list zawsze trafi I ona właśnie kiedyś tak zaadresowała do mnie list będąc na wczasach daleko stąd i list trafił bardzo szybko, a mieszkam w miejscowości obok Legnicy, a kod napisała 59-2. Odpowiedz Link Zgłoś