iwonad 08.07.01, 19:05 Dlaczego forum LUBINA ma tak malo watkow?Dlaczego nikomu nie chce sie pisac? Siedze w internecie od niedawna i jestem tym zaskoczona. Mam nadzieje, ze ktos sie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: daag Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.*.*.* 12.07.01, 16:03 ja lubię pisać ale nie jestem z lubina. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? 12.07.01, 23:47 Gość portalu: daag napisał(a): > ja lubię pisać ale nie jestem z lubina. Czyli ludność Lubina nie lubi. Smutne, ale prawdziwe... A ty jak tutaj trafiłaś/eś?? I jak to możliwe, że lubisz pisać?? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.*.*.* 13.07.01, 11:19 trafiłem bo lubię sobie tak łazić po necie. a na pewno w lubinie macie tam kuuupę lubiących pisać ale nie wszyscy mieli okazję ją odwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? 13.07.01, 23:28 Gość portalu: daag napisał(a): > trafiłem bo lubię sobie tak łazić po necie> Ja wędruję od niedawna. Trochę już widziałam, ale gnębi mnie myśl, że o wielu rzeczach nie wiem. Coś polecasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.*.*.* 16.07.01, 09:05 polecam ci wycieczki rowerowe za miasto, wypicie kufelka piwi z przyjaciółmi na rynku, ciekawe książki na wieczór albo dobre kino. a net? owszem, czasami jest naprawdę bardzo, bardzo przydatny ale moją fascynacją to raczej nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona TYLKO BEZ DYDAKTYKI PROSZĘ!!! IP: *.legnica.dialog.net.pl 16.07.01, 21:34 Gość portalu: daag napisał(a): > polecam ci wycieczki rowerowe za miasto, wypicie kufelka piwi z przyjaciółmi na > > rynku, ciekawe książki na wieczór albo dobre kino. a net? owszem, czasami jest > naprawdę bardzo, bardzo przydatny ale moją fascynacją to raczej nie jest. Pifko popijam, czemuż by nie. Nawet wiem jakie lubię :-)))) Książeczki czytam, a jak!! Filmy mądre wielbię. Niestety lubińskie kino nie podziela mego uwielbienia i kompletną mizerię puszcza. Spotkania ze swietnymi ludźmi przy wspomnianym napoju szumiącym-lubię. Tylko z rowerem problem-nie lubimy się za bardzo. Zepsuł się wredny!! Ja naprawdę wiem, co czynić z wolnym czasem. A ponieważ internet to coś dla mnie nowego, więc chciałabym się czegoś o nim dowiedzieć od tzw. realnych użytkowników, a nie tylko z książek. Tutaj wskazówki dydaktyczne są wręcz pożądane. Bez urazy!! iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: do iwony IP: *.legnica.dialog.net.pl 16.07.01, 22:30 szukasz nauczyciela? a moze kogos kto Ci pokaze ten lepszy lub gorszy swiat? jak cos to daj mi znac.pawel.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona DO PAWŁA IP: *.legnica.dialog.net.pl 16.07.01, 23:16 Gość portalu: pawel napisał(a): > szukasz nauczyciela? a moze kogos kto Ci pokaze ten lepszy lub gorszy swiat? > jak cos to daj mi znac.pawel.pozdrawiam. Mój drogi!! Świat i ten lepszy i ten gorszy widzę każdego dnia bez dodatkowego wsparcia . Nauczyciela nie szukam. Wierzę w samodoskonalenie. To miłe, że jesteś taki pewny siebie. Poważnie. Trudno być nauczycielem. Trzeba uważać na SŁOWA. One przecież są tak ważne. Może podyskutujemy sobie o świecie. TYLKO O KTÓRYM?? Tym gorszym?? Tym lepszym?? Co ty na to?? pozdrawiam. iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: do iwony!!!!!! IP: *.legnica.dialog.net.pl 17.07.01, 18:31 naprawde widzisz swiat ten gorszy codziennie? a moze to tylko fikcja? sen? pawel.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad Re: do iwony!!!!!! 17.07.01, 23:32 Drogi Pawle!! Przenoszę naszą dyskusję do nowego wątku. Ten jest już jest lekko przeładowany, jak na lubińskie forum. A poza tym temat już się nie zgadza!! Zapraszam do przenosin!! pozdrówka!!iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: BEZ DYDAKTYKI IP: *.*.*.* 17.07.01, 10:04 Gość portalu: iwona napisał(a): > A ponieważ internet to coś dla mnie nowego, więc chciałabym się czegoś o nim > dowiedzieć od tzw. realnych użytkowników, a nie tylko z książek. Tutaj wskazówk > i > dydaktyczne są wręcz pożądane. > > Bez urazy!! iwona a ja słyszałem, że macie tam jakiś dkf-ik (podobno zawiesił się na wakacje) w którym puszczają całkiem sensowne propozycje a więc nie jest tak źle z maniakami kina w lubinie. ale do rzeczy. jak już mam coś polecić... hmmm... na pewno bardzo fajną rzeczą są usługi typu irc, gadu-gadu czy inne czaty, które dają ci możliwość bezpośredniego kontaktu z człowiekiem siedzącym nawet na drugiej półkuli. (wystarczy zainstalować prosty programik i już) oczywistą korzyścią są też wszelkie strony ułatwiające nam życie (zakupy, rezerwacja biletów, hoteli, strony hackerskie, wypożyczalnia samochodów etc.) ale jak doszło jakiś czas temu do sytuacji kiedy chciałem koniecznie kupić bilet lotniczy i zarezerwować za granicą samochód w wypożyczalni, jakoś mi to nie zadziałało. procedura była wieloetapowa, skomplikowana i po przejściu paru kroków, komputer zawsze mi sie wieszał. może teraz działa to sprawniej. w każdym razie żeby poczuć tego typu strony wejdź sobie na stronę jakiejś aukcji internetowej, zarejestruj się i tak dla próby sprzedaj albo kup coś sobie. (np. www.allegro.pl, www.onetwosold.pl) nie wiem jak z twoimi zainteresowaniami (zakładając, że kino wejdź na www.filmweb.pl - dużo informacji i ciekawa formuła w której użytkowincy sami tworzą strony) ale jest dużo stron tematycznych w których dowiesz się ciekawych rzeczy. jak do tej pory nie odnalazłem w internecie słownika wyrazów obcych, a chciałbym mieć go pod ręką. encylklopedia owszem, słownika brak. no i rozrywka. nieprzebrane zasoby. ja np. byłem pod wrażeniem poczucia humoru ludzi z www.sloneczni.art.pl. czasami jest tak, że po zamieszczanych na stronach sznurkach możesz tak łazić bez przerwy z miejsca na miejsce. to tak na gorąco. i gdybym do tej pory posiadał adresy które odwiedzałem i wywarły na mnie wrażenie to bym ci je dał. ale po prostu byłem zobaczyłem i skoczyłem dalej. mam nadzieję, że nie było zbyt dydaktycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad Re: BEZ DYDAKTYKI 17.07.01, 14:46 Gość portalu: daag napisał(a): > a ja słyszałem, że macie tam jakiś dkf-ik (podobno zawiesił się na wakacje) w > którym puszczają całkiem sensowne propozycje a więc nie jest tak źle z maniakam > i > kina w lubinie. Ależ mamy jakiś dkf-ik. Staram się w nim brać czynny udział w miarę mozliwości czasowych. Miałam na myśli coś innego. Kino nasze powinno oferować w tzw. normalnym repertuarze nie tylko obrazy czysto komercyjne, ale i ambitniejsze filmy. Dlaczego w innych miastach "chodzą" one na bieżąco i to na kilku seansach, a ja muszę czekać kilka miesięcy na dkf?? Gdy widzę, że fascynujący film "Mumia powraca" jest wyświetlany 3 razy dziennie przez kilkanaście dni, to robi mi się cokolwiek słabo. Wracając do dkf. Jeszcze kilka lat temu spełniał swoją funkcję. Teraz jedynym jego zadaniem jest wyświetlanie filmów, które wcześniej po prostu olano (za przeproszeniem). Sorry, że się tak na ten temat rozpisałam, ale nie potrafię tego przeboleć. > jak do tej pory nie odnalazłem w internecie słownika wyrazów obcych, a chciałby > m > mieć go pod ręką. encylklopedia owszem, słownika brak. Też mi brakowało słownika. Nie jestem aż tak inteligentna ;-))) Wczoraj znalazłam słownik języka polskiego na onet.pl. Szykują jeszcze słownik wyrazów obcych, frazeologiczny i ortograficzny. To dobrze. > mam nadzieję, że nie było zbyt dydaktycznie? Nie było. Dzięki za info.. pozdrawiam. iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: i jeszcze na koniec o kinie IP: *.*.*.* 17.07.01, 16:10 iwonad napisał(a): > Ależ mamy jakiś dkf-ik. Staram się w nim brać czynny udział w miarę mozliwości > czasowych. Miałam na myśli coś innego. Kino nasze powinno oferować w tzw. > normalnym repertuarze nie tylko obrazy czysto komercyjne, ale i ambitniejsze > filmy. Dlaczego w innych miastach "chodzą" one na bieżąco i to na kilku > seansach, macie, macie, ale słyszałem, że na okres wakacji przestał działać. takie info mam od koleżki, który chadza na te filmy. nad doborem repertuaru nie ma co się zastanawiać. kino chce zarabiać pieniądze. puszczają to co ma szansę się sprzedać. to jest wolny rynek i nikomu przyjemności ze stratą dla siebie raczej się nie robi. a z tym "chodzeniem" jest tak, że np. do dzisiaj do wrocka nie doszło "requiem for a dream" i "fucking amal". ale kiedyś pewnie dojdzie. zresztą nie ma się co martwić. dobry film nie traci na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.*.*.* 13.07.01, 11:22 pisząc ją miałem na myśli tą stronę ; ) a dlaczego lubię pisać? hmmm... pewnie z tego samego powodu dla którego lubię pierogi z jagodami. po prostu lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziperwto Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.legnica.dialog.net.pl 15.07.01, 20:41 a ja nielubie pisac wiec nie pisze hehehehehe.bo co tu pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.*.*.* 16.07.01, 09:09 Gość portalu: ziperwto napisał(a): > a ja nielubie pisac wiec nie pisze hehehehehe.bo co tu pisac? a czy ja wiem? może napisz gdzie w twoim mieście można wyskoczyć na dobrą kolację jak kiedyś zawitam tam na jakiś wiikent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziperwto Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.legnica.dialog.net.pl 16.07.01, 16:52 u nas nic nie ma,nic nie nadaje sie do reklamy,wiec lepiej tu nieprzyjezdzaj bo jeszcze jakis palant cie okradnie.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC????????? IP: *.*.*.* 17.07.01, 08:52 hehehe... nie ma to jak dobra reklama... ; ) i rzeczywiście w lubinie nie ma nic co warto obejrzeć, dotknąć, docenić? i żadnej dobrej knajpy?? nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonardo Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC???????????????????????? IP: 172.30.31.* / *.legnica.dialog.net.pl 17.07.01, 13:06 Lubin to bardzo fajne miasto no nie iwono? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC???????????????????????? 17.07.01, 14:10 Gość portalu: leonardo napisał(a): > Lubin to bardzo fajne miasto no nie iwono? No tak leonarado. I cóż z tego wynika?? Bardzom ciekawa. pozdrawiam. iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonardo Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC???????????????????????? IP: 172.30.31.* / *.legnica.dialog.net.pl 18.07.01, 08:10 Ciew jestem skad piszesz do forum. Odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC???????????????????????? 18.07.01, 12:38 Oczywiście z bardzo fajnego miasta, czyli z Lubina!! iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC???????????????????????? IP: *.246.100.57.Dial1.NewYork1.Level3.net 19.07.01, 01:31 Ja lubie i pisze Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC???????????????????????? 19.07.01, 17:18 Gość portalu: za napisał(a): > Ja lubie i pisze Tylko czemu tak mało?? Tylko czemu o LUBLINIE, a nie o LUBINIE??? pozdrawiam! iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonardo Re: CZY JEST KTOS,KTO LUBI PISAC???????????????????????? IP: 172.30.31.* / *.legnica.dialog.net.pl 19.07.01, 13:20 Wiem ze piszesz z Lubina,ale czy z domu czy z kawiarenki. Odpiszesz??? Czy mode napisac na twoj emil??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonad widzę leonardo, że....... 19.07.01, 17:25 wkraczamy na teren prywatny. Nie za bardzo rozumiem dlaczego Tobie tak bardzo zależy na kontakcie ze mną... Dobrze, napisz do mnie maila. Tylko proszę kulturalnie i bez załączników. Tak na marginesie. Bardzo się cieszę, że nie wkroczyłeś do mojej skrzynki bez pytania - wtedy na pewno nie odpowiedziałabym. Wszak moje konto to moja twierdza!! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś