Dodaj do ulubionych

Najbrzydszy budynek w lca

25.12.03, 22:29
W sumie do napisania o tym zainspirowal mnie dowcip Marcina o PeKiNie. Wafka uwaza, ze to jeden z najtragiczniejszych ich budynkow. Pomyslalem, ze mozemy tez wybrac taki nasz. Oto moj typ i uzasadnienie.
Najgorzej wyglada Urzad Wojewodzki! Te mocno wyblakle smutne kolory zolto-szare moga doprowadzic czlowiek do depresji w jesienny dzien! W sumie to z kazdej strony to tragedia (nie wiem jak tam z gora, ale dach pewnie tez). Jest tam po prostu smutno. Wchodzi sie po schodach a tam boazeria jak za Gierka. W ogole caly budynek jak za Gierka, bo z tamtych czasow chyba jest:) O ogrzewaniu nie wspomne, bo kosmiczne srodki na ta ida z mizernym skutkiem. Kiedys leb w leb szli Cuprum i UW, ale od czasow Qubusa sprawa ma sie calkiem inaczej. Takze niekwestionowany moj faworyt. A Wasze typy?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • servus_lca Re: Najbrzydszy budynek w lca 26.12.03, 11:54
      Nic mi teraz nie przychodzi do głowy, ale myślę, że budynek Urzędu
      Wojewódzkiego jest okropny:(
      Jeszcze żeby ten budynek po hotelu na placu Słowiańskim wyremontowali, bo stoi
      tyle lat taki ładny budynek. Mogliby się z UW tam przenieść.
      • swek1 Re: Najbrzydszy budynek w lca 26.12.03, 17:39
        Może być, ja dodam jeszcze izbę skarbową. Jest piękna. Budynek Urzędu
        Wojewódzkiego o ile dobrze pamiętam ma być w przyszłym roku oddany do remontu.
        Pozdrawiam.
    • card1 Re: Najbrzydszy budynek w lca 26.12.03, 18:44
      na gwiezdnej LSM upiekszony z zewnatrz w srodku tak jak bylo.....
    • goska35 Re: Najbrzydszy budynek w lca 27.12.03, 12:18
      Najbrzydszy i do tego usadowiony w samym centrum... Jest jednak szansa
      minimalna, że coś się zmieni, bo podobno starostwo ma przystąpić do jego
      remontu i modernizacji....

Poza tym straszydłem dla mnie jest budynek MEGASAMU.... ilekroć przechodzę
      koło niego to się zastanawiam dlaczego jeszcze stoi..:(

Pozdrawiam
      Małgośka
      • olus_stad Re: Najbrzydszy budynek w lca 27.12.03, 13:43
        Dwie sprawy. Megasam jest straszny! Porownalny brzydal z UW, ale nie wiem za bardzo co mogloby byc w jego miejsce? Zobaczcie przeciez, ze budynki typu Idar czy prawa strona NMP nie sa do konca zajete i nie zapowiada sie aby cos sie zmienilo. Wyburzyc mozna, ale co w to miejsce? Remont to i owszem, ale trudno jest mi sobie wyobrazic jakis kolosalny efekt:(
        Czy mowisz Servus o tym budynku po lewej stronie od przejscia podziemnego (patrzac od strony miasta)? To naprawde byl hotel? Jak pzechodzilem obok i dokladniej sie przypatrzylem to pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy to 'to musial byc hotel':) To naprawde bybly ekstra pomysl, tylko co wtedy z brzydulcem? A tak na marginesie to fajnie byloby zrobic taki pomost na ulica, zeby mozna bylo sucha stopa przejsc pomiedzy UW a UM;)

Pozdrawiam
        • swek1 Re: Najbrzydszy budynek w lca 27.12.03, 17:00
          Widzę, że robimy porządki w mieście. Ja bym jeszcze wyciął ten śmieszny bazar
          obok sklepu „savia”. Handel w centrum miasta w tym stylu nie godzi w miasto,
          które chce być jakąś atrakcją dla turystów. Chyba, że przykładem jak nie
          powinno być. Co do megasamu to fakt, jak coś burzyć to z planem, co w zamian
          postawić. Już nasze władze pokazały jak to robić na ul. Chojnowskiej.
          Pozdrawiam.
        • servus_lca Re: Najbrzydszy budynek w lca 27.12.03, 18:08
          olus_stad napisał:

> Czy mowisz Servus o tym budynku po lewej stronie od przejscia podziemnego
          (patr
          > zac od strony miasta)? To naprawde byl hotel? Jak pzechodzilem obok i
          dokladnie
          > j sie przypatrzylem to pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy to 'to musial
          by
          > c hotel':) To naprawde bybly ekstra pomysl, tylko co wtedy z brzydulcem? A
          tak
          > na marginesie to fajnie byloby zrobic taki pomost na ulica, zeby mozna bylo
          suc
          > ha stopa przejsc pomiedzy UW a UM;)
          >
          > Pozdrawiam

tak właśnie mówię o tym budynku. Kiedyś pamietam chciało go chyba PKO przejąć,
          ale jak widać nic z tego nie wyszło:( Czy to nie dziwne, że taki budynek stoi
          w centrum miasta i bardziej opłaca się wybudowac nowy dom handlowy (ten obok
          koscioła NMP, który stoi niedokończony) niż wyremontować taki ładny budynek.
          już dawno powinien tam być Harrods, albo inny luksusowy sklep.
    • jaga39 Re: Najbrzydszy budynek w lca 27.12.03, 18:05
      Co do Megasamu, to do czerwca 2004 ma być zmieniona elewacja i ruchome schody.
      Zobowiązała się do tego firma, która kupiła od "Społem" część Megasamu. Pisali
      o tym niedawno w "Konkretach".
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka