edzioszka 03.02.04, 21:13 moje: niebieski - wszystkie odcienie, zielony, srebrny, owczej wełny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: Ulubione kolorki 03.02.04, 21:45 Szafranowy, jak szaty mnichów buddyjskich. Odpowiedz Link
snow.white Re: Ulubione kolorki 03.02.04, 23:28 najbardziej lubie niebieski i fioletowy,wszystkie odcienie obu. poza tym lepiej czuje sie w jasnych,"wesolych" kolorach. Odpowiedz Link
geograf Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 00:46 jaki to jest kolor owczej wełny? ja bardzo przepraszam,ja wiem,że faceci to daltoniści (ale naucyzłem się sotatnio takich kolorów(chyba??) jak ultramaryna,śliwkowy, ekri, bakłażanowy...)... sam nie wiem.. moim ulubionym kolorem?zielony! uwielbiam ubierać się w zieleń poza tym-niebieski...te jasne odcienie..oj tak. Odpowiedz Link
ashek Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 00:59 to nieprawda, ze faceci to daltonisci, to raczej kwestia jezyka. jak facet widzi czerwony to powie czerwony. natomiast jak kobieta widzi czerwony to powie: czerwony, malinowy, rubinowy, krwisty, karminowy, pasowy, i tysiace mniej lub bardziej opisowych okreslen pzdr. tom(ashek) Odpowiedz Link
candycandy Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 17:55 geograf napisał: > jaki to jest kolor owczej wełny? Właściwie to powinna wyjaśnić ci to Owieczka To taki beżowy o odcieniu ciepłego jasnożółtego. Nie miałeć nigdy swetra z czystej żywej wełny? Btw bakłażanowego koloru - kiedyś wśród znajomych wybuchła ożywiona dyskysja, czy mój sweterek jest koloru powyższego czy śliwkowego, bo przecież na pewno nie zwykły fioletowy! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 18:16 candycandy napisała: > To taki beżowy o odcieniu ciepłego jasnożółtego. To jest kolor wielbłądziej wełny, a nie owczej. "Owcze" kolory to biały z lekkim kremowym odcieniem, popielaty lub brązowoczarny. Przypomnij sobie widok owieczek na hal Odpowiedz Link
zz_beatka Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 12:19 czarny, biały i wszelkie odcienie beżu a w zasadzie każdy kolor tylko zależy jaki mam humor Odpowiedz Link
f.l.y Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 12:27 pomarańczowy... w otoczeniu tzn. mieszkanie, biuro - pomarańcz + odcienie, żółty, słoneczny, jajeczny, wszelkie ciepłe... w ubraniach - beże, biel, czarny, granat i odcienie...również czasami jakieś pstrokatości dla odmiany...głównie latem... samochody: srebrne, czarne... kwiaty - wszystkie kolory.. acha! - nigdy nie wezmę do ust zielonego albo niebieskiego napoju brrr.... Odpowiedz Link
altu Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 12:23 Czarny. W zależności od okazji i humoru.. lubię rózne kolory, ale najbardziej klasyczne: czarny, biały, grafit, ecru, bordo. Bielizna - tylko czarna. Mam dylematy czasami przy bialej bluzce, w bialym biustonoszu źle się czuję... jak bluzka pod żakiet - nie ma problemu... Kostiumy stonowane. Na imprezy dochodzą rózne inne, ale np. zielonego nie cierpię. Niebieski i róż toleruję, fiolet tylko jasny, żółty mnie odrzuca, brązowy też nie bardzo. Odpowiedz Link
kini Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 14:01 Czerwony, czerwony i jeszcze raz czerwony! Ostatnio też lubię słodkość różowego Odpowiedz Link
maky Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 15:42 brązy, beże i zielony.. tak, to chyba wszystko "...Żyjemy sobie jak Bóg zdarzy/ zrywamy kartki z kalendarzy" Odpowiedz Link
malidar Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 20:08 Coś to widać, że czarny wygrywa, kolor przegrywa ... No cóż, ja tylko niebieski bo w jakim kolorze może być blondynka o niebieskich oczach???? Odpowiedz Link
sorbet Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 22:40 Czarny! Latem robie wyjatek dla bieli i oliwkowej zieleni. Odpowiedz Link
macinak Re: Ulubione kolorki 04.02.04, 22:50 Niebieskości, błękity i granaty Pomarańczowy i amarantowy oraz soczysta zieleń czarny lubię bardzo gdy chcę się schować Nie znoszę żółtego, różowego, zgniłej zieleni i brązów Odpowiedz Link