Dodaj do ulubionych

Pierwsza Chrystoteka w Łodzi

19.09.11, 19:47
Pierwsza w Polsce Chrystoteka odbyła się w sobotę w Łodzi, w "Fikołkowie" przy ul. Dąbrowskiego 17. To dyskoteka, ale nie taka, jak wszystkie.

Rozpoczęła się mszą, a następnie 80 uczestników przeszło z kościoła na salę tanecznym krokiem poloneza. Zabawa odbywa się bez alkoholu i jakichkolwiek innych używek. Organizatorem jest ksiądz Michał Misiak, który dotychczas organizował dyskoteki ewangelizacyjne w najbardziej znanych łódzkich
klubach muzycznych. Zaprzestał tych działań po trzech latach, bo młodzież bawiąca się bez alkoholu na dyskotekach
ewangelizacyjnych wracała do tych samych klubów, ale na imprezy, gdzie pokusą był alkohol lub narkotyki.

- Dlatego wymyśliłem Chrystotekę, czyli zabawę w miejscu, które nie kojarzy się z pokusami - mówi ks. Michał Misiak. - Nie puszczamy muzyki klubowej i techno, bo stwarzają zagrożenie duchowe. W trakcie zabawy każdy może ze mną porozmawiać o swoich problemach, a nawet się wyspowiadać.
www.dzienniklodzki.pl/wiadomosci/451782,pierwsza-chrystoteka-w-lodzi-zdjecia-film,id,t.html
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 19.09.11, 19:49
      "Nie puszczamy muzyki klubowej i techno, bo stwarzają zagrożenie duchowe."

Nie jestem fanem tej muzyki, ale kiedyś podobne zagrożenia widziano w rocku, a nawet jazzie.
      • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 19.09.11, 21:02
        > Nie jestem fanem tej muzyki, ale kiedyś podobne zagrożenia widziano w rocku, a
        > nawet jazzie.

czasy sie zmieniaja i ksiadz sobie potanczysmile
        • tjbazuka Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 20.09.11, 21:12
          ten facet przeciez wyglada jak zbok w tej czarnej sukni. Z klecha na tance ? i jeszcze sie spowiadac. Beszczelny typek.
          hehe biedna ta mlodziez.
          • sibeliuss Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 19:56
            Puszcza im Arkę Noego?
    • sibeliuss Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 15:45
      A zamiast after party czytanie książki ojca Knotza z podziałem na role smile
      • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 19:45
        Jakos nie wierze w dobre intencje ks.Misiakasmile
        • sibeliuss Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 19:57
          Napisz coś więcej smile
          • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 20:12
            Czarek mowi,ze trzeba byc toRlerancyjnymsuspicious
            to ja juz wole przemilczec.
            • czarek_777 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 20:57
              Ale zdanie na ten temat masz jakieś ? smile
              • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 21:06
                Mam smile
                forum.gazeta.pl/forum/w,11207,129009697,129012492,Re_Pierwsza_Chrystoteka_w_Lodzi.html
                • czarek_777 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 21:12
                  Znaczy że jesteś tolerancyjna smile doceniam i dziękuję big_grin big_grin
                  • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 21:22
                    czarek_777 napisał:

> Znaczy że jesteś tolerancyjna smile doceniam i dziękuję big_grin big_grin
                    >

Nie akceptuje takich zachowan wiec czasami mi nic innego nie pozostaje.
                    • czarek_777 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 21:45
                      Jeśli jesteś tolerancyjna, powinnaś zaakceptować. Ja nie mam z tym problemu smile
                      • sibeliuss Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 22:13
                        Tolerować nie oznacza akceptować - a przyzwalać, bo nie ma się innego wyjścia.
                        • czarek_777 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 22:26
                          Tolerować ,znaczy akceptować ,że ktoś nie musi w danej sprawie mieć takie samo zdanie jak ja, że może wyznawać inną religią niż ja, inny światopogląd. Tak rozumiem tolerancję.
                          • sibeliuss Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 22:35
                            Wybacz, ale nie wierzę w takim razie, że wszystko co nie jest przestępstwem akceptujesz/tolerujesz.
                            • czarek_777 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 22:46
                              To powiedz, czego nie akceptuję i nie toleruję. Bo oprócz przestępstw nie toleruję jeszcze zdrady. Wiesz co mam na myśli. Poza tym wszystko toleruję i akcepptuję.
                              • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 22:55
                                "Bo oprócz przestępstw nie toleruję jeszcze zdrady"

Pewny jestes?smile
                                • czarek_777 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 23:01
                                  Tak, np zdrady Wałęsy smile nigdy jej nie zaakceptuje i nie usprawiedliwię. Bo miał czas wszystko wyprostować.
                                  • sibeliuss Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 23:06
                                    Mogę być wulgarny? Czy jesteś już w wieku, kiedy podczas defekacji również rozmyśla się o polityce? Czy widząc bujające się dziecko myślisz - jak to byłby ten i ten polityk to powinien z takiej huśtawki spaść? Jeśli umiesz do każdego tematu wpleść politykę, albo pokierować rozmową tak, że się upolitycznia to ja Ci szczerze i z całego serca współczuję. Naprawdę smile
                                    • czarek_777 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 23:25
                                      Spokojnie, ja tylko odpowiedziałem na pytanie smile dobranoc.
                                  • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 23:12
                                    Ty Czarku caly czas nie odrozniasz tych dwoch terminow.
                                    Ja czesto korzystam z encyklopedii, nie ma ludzi wszystko_wiedzacych.
                          • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 22:44
                            czarek_777 napisał:

> Tolerować ,znaczy akceptować

Tolerancja nie oznacza akceptacji.To sa dwa bardzo rozne pojecia.
                            • sibeliuss Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 23:06
                              Dokładnie tak, podobnie jak zrozumienie i zdrowa obojętność.
        • beata_z_rudy Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 20:46
          skiela1 napisała:

> Jakos nie wierze w dobre intencje ks.Misiakasmile

Nie znam człowieka, więc piszę zupełnie ogólnie. Na takiej zasadzie można o każdym z nas coś wspomnieć, mrugnąć okiem; z czasem zostaje niepotrzebny osad, z którego - bywa - trudno się otrzepać. Bo ten coś doklei i tamten.

Być może jestem przeczulona, ponieważ byłam świadkiem nagonki na nauczyciela, a znałam go osobiście i wiem, że 90 procent opinii było wyssanych z palca. Ale jego to zniszczyło (zawodowo i zdrowotnie).

pozdr. B.
          • skiela1 Re: Pierwsza Chrystoteka w Łodzi 12.10.11, 21:25
            Nie oceniam jego jako czlowieka, tylko ta konkretna sytuacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka