narysuj.mi.baranka 08.06.04, 13:14 Najbardziej wzruszajaca, rozczulajaca, podnoszaca na duchu Dla mnie aktualnie (juz po raz trzeci) scena z 'Mojego wielkiego greckiego wesela' kiedy Ian dostrzega Toule w biurze podrozy Babskie, nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 13:23 Zawsze płaczę: "Zakazane piosenki" - żydówka śpiewa "Warszawo ma, patrz w oku mym łza, i dziś nie wiem, czy kiedyś Cię ujrzę jeszcze moje miasto najdroższe, Warszawo ma"; "Awantura o Basię" - pyta się Walicki na stacji w Warszawie "a jak Ty wogóle się dziecko nazywasz? - Basia". Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 13:37 Sloggi, ja tez zawsze w tym momencie placze... To spiewa mlodziutka Zofia Mrozowska... Odpowiedz Link
iwusia Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 13:43 ale to miały być radosne, optymistyczne sceny Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 14:01 Wzruszajace do lez tez moga byc Odpowiedz Link
iwusia Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 13:25 Miasto Aniołów i przemoknięty Nicolas Cage w drzwiach... Odpowiedz Link
bubster Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 14:59 iwusia napisała: > Miasto Aniołów i przemoknięty Nicolas Cage w drzwiach... to i scena z "Mapy ludzkiego serca" - na czyms wielkim i chyba dmuchanym Odpowiedz Link
very_famous Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 13:27 Finch Hatton i lwy w Pożegnaniu z Afryką. Przerwana lekcja muzyki. Angielski pacjent. itd. itd.... Odpowiedz Link
sloggi Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 15:25 Pożegnanie z Afryka - piękny film. Odpowiedz Link
nigredo3 Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 16:12 najwspanialsza kwestia: shou, shou, shou Odpowiedz Link
contia_tenuis Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 23:06 I podziałało! ))) Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 13:42 I jeszcze scena z 'Kontaktu' jak Jodie Foster zeznaje przed komisja senacka po powrocie z kosmosu... Odpowiedz Link
iwusia Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 13:47 Saylor w Dzikości serca tańczący i śpiewający Elvisa Odpowiedz Link
very_famous Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 14:00 Najbardziej absurdalna - wywiad z Mickey Knox w więzieniu w Urodzonych Mordercach - bandyta robi z siebie popularną telewizyjną postać. Odpowiedz Link
nowamloda Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 14:08 Z "Angielskiego pacjenta" jak on ja martwa wynosi z jaskini i leca razem samolotem: cale kino plakalo! Odpowiedz Link
very_famous Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 15:20 A jak Juliette Binoche (Hana) na prośbę Almásy'ego podaje mu śmiertelną dawke morfiny? Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 15:52 Julianne Moore przysiegajaca Panu Bogu, ze jak jej ukochany przezyje nalot to wiecej sie z nim nie spotka... ("Koniec romansu") Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka I jeszcze... 08.06.04, 15:57 Dluga scena na tarasie w "Pocalunku Jessiki Stein" jak Josh wyznaje milosc Jessice i mowi: 'Chcialem byc powodem Twego szczescia'... Odpowiedz Link
senne_marzenie Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 18:45 scena z zegarkiem z filmu "Milosc w Nowym Jorku", pytanie z "The Mexican" - jesli kogos kochasz, a nie mozesz z tym kims z jakichs powodow byc, to kiedy uznasz, ze przebrala sie miarka? nigdy... plus "od kiedy cie nie ma brakuje mi nawet bolu, ktory wypelnial nasza milosc" z "Okna" Odpowiedz Link
candycandy Re: Aaaabsolutnie 08.06.04, 19:10 Wiele - są wzruszające, rozśmieszające albo rozdzierające. Gdy w Drżacym ciele Elena przychodzi do Victora i mówi mu, że zgadza się na jego warunki, że będą się kochać całą noc, a potem on odejdzie. Przepiękne pokazane dwa ciała w miłosnej klamrze I scena zemsty Eleny na mężu, gdy po spędzonej z Victorem nocy, leży półnaga na łóżku, mąż sparaliżowany wjeżdza na piętro gdzie stoi łóżko przy pomocy podnośnika, więc powoli obejmuje wzrokiem coraz to większy kawałek ciała żony, chce się z nią kochać, a ona dobija go informacją o Victorze. Gdy Leonowi prawie udaje się wyjść z obławy Oldmana, gdy prawie wychodzi na zewnątrz, pada ale jeszcze wręcza Oldmanowi granat z pozdrowieniami od Matyldy (w Leonie zawodowcu, oczywiście). Gdy Malena idzie przez miasto pod obstrzałem nienawistnych spojrzeń kobiet i pełnych pożądania i zachwytu ze strony mężczyzn i chłopców. Końcowa scena z 9 i 1/2 tygodnia gdy Elizabeth odchodzi od Johna, a on prosi by wróciła zanim skończy liczyć do 10. Pamiętne tango i Nobody's perfect z Pół żartem, pół serio. Gdy Harvey Keitel jako tytułowy Zły porucznik, pijany, naćpany i nierozumiejący postawy zgwałconej zakonnicy tańczy i płacze, przedrzeźniając ją a może siebie. Gdy w Piętnie Nicole Kidman wyciąga spod łóżka dwie urny z prochami i opowiada Hopkinsowi o swoich dzieciach, a na zakończenie dodaje, że te urny to wszystko, co jej pozostało i nie wie, czy je ma pochować czy zatrzymać. Gdy w Vanilia Sky Cruise uświadamia sobie, że jego życie z Cruz było tylko zaprogramowanym snem i podejmuje decyzje o wybudzeniu się i zmierzeniu ze światem, gdzie jego ukochanej już dawno nie ma. Pełna scena egzukcji Bjork w Tańcząc w ciemnościach, od momentu wyjścia z celi, przejście zielonej milii aż po finałową piosenkę. Gdy Malkovich nadziewa się na szpadę Reeves'a w Niebezpiecznych związkach by ukarać się za zdradę Pfeiffer. W Ojcu chrzestnym III jak Pacino rozpacza na schodach teatralnych, trzymając w ramionach ciało córki. I scena jego śmierci, stary człowiek siedzi na krześle wśród krzaczków pomidorów, nagły skurcz, krzesło przewraca się, człowiek umiera. Gdy Cate Blanchet jako zaniedbywana gospodyni domowa gotuje obiad we Włamaniu na śniadanie. I wiele scen z 2 pierwszych nowelek Amores Perros. Odpowiedz Link
slodkoslony Re: Aaaabsolutnie 08.06.04, 19:46 Sporo już wymieniłyscie ... 1. Po 'Portrecie rodzinnym we wnętrzu '[ taniec Bergera i Silvany Morgano wiedziałem , że muszę studiowac we Włoszech , 2. Tu powinna nastąpić lawina właszczyzny - Fellini i dalej don Visconti , 3. Pulp Fiction - ' to jest daleko od OK ', 4. 9 i 1/2 tygodnia : scena z kostką lodu , heh 5. BAREJA ... ale ON ma chyba całe forum ... Odpowiedz Link
candycandy Re: Aaaabsolutnie 08.06.04, 20:21 Z 9 i 1/2 tygodnia: striptease jaki Basinger robi dla Rourke'a I jak sama ogląda slajdy. I jak rozmawia (bardziej monolog to przypomina) ze staruszkiem- malarzem, którego prace ma wkrótce wystawić. Z Milczenia owiec: przelotne dotknięcie dłoni Foster przez Hopkinsa. Z 21 gram: jak Watts słucha do bólu ostatniej wiadomości od męża przed wypadkiem jego i córeczek. Z Godzin: jak Moore próbuje upiec ciasto i jak Harris tłumaczy Streep, że chce już odejść. I jak Pacino tańczy tango z dziewczyną w restauracji w Zapachu kobiety Odpowiedz Link
silie Re: Aaaabsolutnie 08.06.04, 20:46 "Skazani na Shawshank"; scena końcowa kiedy Freeman dociera na meksykańską plazę, a Burton szoruje(hebluje??) łódkę...kolor morza jest taki jak powinien,piasku tak samo, a wokół tylko wolność... s. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Aaaabsolutnie 08.06.04, 21:15 A propos staroci (wiedzialam, ze masz 100 lat, bo kto dzis pamieta Portret: "Pogarda" Gogarda - dostojenstwo Fritza Langa w roli sedziwego rezysera z dawnej epoki... Pozostanie dla mnie symbolem wielkiego, pelnego pokory artysty. "Dwunastu gniewnych ludzi" - jak zwolennicy skazania chlopca stopniowo sie przelamuja, miekna, ujawniajac frustracje, ktore staly za surowa kara... "Jak tu cicho o zmierzchu" - gdy wszystkie dziewczyny gina w okrążeniu z rak Niemcow ... Wiewioreczka w "Leca zurawie"... Boze, bede plakac... Odpowiedz Link
kicia7 Re: Aaaabsolutnie 09.06.04, 21:29 narysuj.mi.baranka napisała: > Wiewioreczka w "Leca zurawie"... > Boze, bede plakac... O Boże, to nie tylko ja oglądam takie starocie. A przy "Żurawiach" regularnie oczy mam mokre. Dla mnie najbardziej wykopujący z dołu film to "W przyszłym roku o tej samej porze" i to od początku do końca. Odpowiedz Link
contia_tenuis Re: Aaaabsolutnie 08.06.04, 23:08 Z Pulp Fiction - "Zejdę za dwa machnięcia ogonem" no i twist w wykonaniu Travolty i Turman. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Aaaabsolutnie 08.06.04, 21:05 candycandy napisała: > Gdy Harvey Keitel jako tytułowy Zły porucznik, pijany, naćpany i nierozumiejący postawy zgwałconej zakonnicy tańczy i płacze, przedrzeźniając ją a może siebie. > Gdy Malkovich nadziewa się na szpadę Reeves'a w Niebezpiecznych związkach by > ukarać się za zdradę Pfeiffer. > W Ojcu chrzestnym III jak Pacino rozpacza na schodach teatralnych, trzymając w > ramionach ciało córki. > Gdy Cate Blanchet jako zaniedbywana gospodyni domowa gotuje obiad we Włamaniu > na śniadanie. Och, tak... Az dostalam dreszczy... A w Amorres Perros dostalam w kinie histerii (jako jedyna na sali pelnej lodowatych krytykow filmowych), w tej kulminacyjnej scenie zderzenia samochodowego, ktora tak podskornie narastala az pekla we mnie wybuchem placzu. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 21:28 Ostatnia scena w "Pod oslona nieba", Jak Kit blaka sie po miescie, wchodzi do kawiarni i spotyka milczacego slepca... I wtedy spoza kadru padaja slowa narratora... Ze zycie wydaje nam sie nieskonczone, ale pewne rzeczy przytrafia sie nam niewiele razy, moze tylko kilka... Ostatnia scena w "Dawno temu w Ameryce" jak Woods wskakuje w otchlan smieciarki albo i nie... Odpowiedz Link
very_famous Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 08.06.04, 23:15 Zaklinacz koni - bezwzględnie cały. Ostatnie tango w Paryżu. Frantic Zagubiona Autostrada Operacja Samum Adwokat diabła Speed Matrix ! Odpowiedz Link
iwusia Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 09.06.04, 10:03 The Champ...stary film, końcowa scena jak dzieciak rozpacza po stracie ojca, ogólnie casły film ściska za gardło. Odpowiedz Link
very_famous Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 09.06.04, 16:58 Piękny umysł - rewelacja Fight Club - ktoś mnie namówił Odpowiedz Link
zzdorka Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 09.06.04, 20:54 very_famous napisała: > Piękny umysł - rewelacja > Fight Club - ktoś mnie namówił Widze, ze Ci sie podobalo. Fajne, nie? Odpowiedz Link
contia_tenuis Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 09.06.04, 21:51 Zawaliste!!! Odpowiedz Link
zo_h Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 10.06.04, 19:22 Mówiłem, że Fight Club to świetny film . Odpowiedz Link
virgin_black Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 09.06.04, 19:26 "Co sie wydarzylo w Madison County" - i to wcale nie ta scena z woda kapiaca z prysznica, ale ta w deszczu, kiedy on poprawia na wstecznym lusterku krzyzyk od niej, ona zaciska dlon na klamce samochodu, ona podejmuje swoja najwazniejsza decyzje, a jej maz pyta: "cos sie stalo, Fran?" becze zawsze... Odpowiedz Link
zzdorka Re: Aaaabsolutnie najwspanialsza scena z filmu:) 09.06.04, 21:06 "Imperium slonca" - moment, kiedy Jim podchodzi do samolotu, w obozie jenieckim, jest pozny wieczor, prawie ciemno, a obok widac lecace iskry od spawania. I ta muzyka. Zawsze wtedy rycze. To jest link, gdzie jest zdjecie z tej sceny. dvd.wp.pl/filmy.html?art=empire_sun Odpowiedz Link
nowamloda Czy mi sie wydaje 10.06.04, 16:14 czy poza poczatkowym komantarzem Sloggiego to same dziewczynki dyskutuja ten watek? Odpowiedz Link
brezly Re: Czy mi sie wydaje 10.06.04, 17:15 _przepraszam ze na ciebie nakrzyczalem , Rysiek.... -Ale ja jestem w domu. (..) -Przyprowadzcie mi tego pana co tu byl -Ten pan co tu byl. Wyszedl. Potrzebny jest. -O juz idzie, pane kierowniku 'Dzien dobry, czesc i czolem Pytacie skad sie wzialem Jestem wesoly Romek...' Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Czy mi sie wydaje 10.06.04, 22:00 w tej chwili jestem sobie w stanie przypomnieć: zakończenie filmu "Pocałunek kobiety pająka" (William Hurt) Złodzieje rowerów - cały film Odpowiedz Link
brookie Jedna z najlepszych scen 11.06.04, 09:55 American Beauty, kiedy Lester sklada wypowiedzenie z pracy. Odpowiedz Link
nowamloda Re: Jedna z najlepszych scen 11.06.04, 10:41 Moja damskoszowinistyczna uwaga zostala zupelnie zignorowana, wiec jeszcze do najlepszych scen dorzuce, z "Fisher Kinga" jak Lydia idzie przez Central Station, a za nia Robin Williams i wszycy na stacji tancza walca. Odpowiedz Link