sloggi 09.06.04, 12:07 Efektowne kampanie wstrzemięźliwości seksualnej skierowane do nastolatków mają tylko jeden skutek: młodzi ludzie i tak uprawiają seks, tyle że bez zabezpieczenia. tygodnikforum.onet.pl/1168891,0,6963,924,artykul.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
impostor Re: Brygady dziewictwa 09.06.04, 13:06 standardzik. zawsze tak bylo, ze jak sie mlodym ludziom mowilo ze cos jest be, to coraz wiecej z nich chcialo tego sprobowac... cos jak z zakazanym owocem Odpowiedz Link
iwusia Re: Brygady dziewictwa 09.06.04, 13:42 tylko amerykanie mogli cos takiego wymysleć, obok takich "stowarzyszeń" istnieją szkoły masturbacji dla kobiet i mężczyzn he he he he. Ameryka to niezły skansen Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Brygady dziewictwa 09.06.04, 13:56 Zgadzam sie, ze jest to ekstremalne i moze byc postrzegane jako swietoszkowate, ale kazda mniejszosc, zeby sie bronic przybiera postawy ekstremalne... Ja np. bardzo dlugo mialam kompleksy z powodu dziewictwa, bo w naszej kulturze dziewictwo od lat jest powodem do wstydu. Szczegolnie dla kobiety. Z czego to wynika? Z obowiazujacego od czasow rewolucji seksualnej modelu seksu bez milosci? Odpowiedz Link
wgfc Re: Brygady dziewictwa 09.06.04, 21:00 Narysuj.mi.baranka napisała: > w naszej kulturze dziewictwo od lat jest powodem do wstydu. Z jednej strony tak. Z drugiej jednak wiele religii, a szczególnie kościół rzymsko-katolicki pielęgnują kult dziewictwa, podkreślając przy każdej okazji że jakaś święta była dziewicą, nie wspominając kultu dziewictwa Maryi i jej niepokalanego poczęcia. Kościół odprawia nawet obrzędy konsekracji dziewic - zakonnice to właśnie takie dziewice konsekrowane (przynajmniej teoretycznie). Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Brygady dziewictwa 09.06.04, 22:07 wgfc napisał: Z drugiej jednak wiele religii, a szczególnie kościół > rzymsko-katolicki pielęgnują kult dziewictwa. Tak, tylko, ze kosciol laczy kult dziewictwa ze wstrzemiezliwoscia seksualna lub tabuizacja seksu. Odpowiedz Link
bubster Re: Brygady dziewictwa 11.06.04, 08:33 Ja np. bardzo dlugo mialam kompleksy z powodu dziewictwa, bo w naszej kulturze > dziewictwo od lat jest powodem do wstydu. hmmm, nigdy się z czyms takim nie spotkałam, możesz powiedzieć więcej? Odpowiedz Link
wgfc Re: Brygady dziewictwa 09.06.04, 20:50 Sloggi napisał: > tygodnikforum.onet.pl/1168891,0,6963,924,artykul.html "Bractwo Srebrnej Obrączki wkrótce dotrze do Wielkiej Brytanii" ) Odpowiedz Link
doota Re: Brygady dziewictwa 10.06.04, 21:12 A ja uwazam, ze artykulik jest zalosny... na zasadzie bijmy na larum, bo nam tu chca zniszczyc nasza ciezko wypracowana swobode seksualna. jak ktos chce sobie slubowac, ze nie bedzie sypial z kazdym jak popadnie, tylko powstrzyma sie do malzenstwa, to w czym tu upatrywac tragedii? Odpowiedz Link
bubster Re: Brygady dziewictwa 11.06.04, 08:32 > malzenstwa, to w czym tu upatrywac tragedii? w tym że efekty są przerażające - dzieciaki uprawiają nadal seks z tym, że... bez zabezpieczenia Odpowiedz Link
doota Re: Brygady dziewictwa 11.06.04, 10:40 z tym, ze zrzucanie odpowiedzialnosci za to na te kampanie, jest co najmniej smieszne; te procenty, ktore pojawiaja sie w artykule, sa wyciagniete z rekawa- bo nikt nie badal specyficznie tej grupy 'zaprzysiezonych', jednak sa zgodne z wynikami badan calej populacji mlodziezy, ktora przy inicjacji seksualnej nie uzywa prezerwatywy Odpowiedz Link