20.02.12, 12:48
Dziwi mnie dlaczego Kiszczak nie odwoła się do ETS-u?
20 lat, to był chyba już wystarczający czas, by człowieka osądzić.
Jest co najmniej kilka powodów, dla których ETS "uwaliłby" tę sprawę w ciągu kilku miesięcy.
wiadomosci.onet.pl/kraj/proces-gen-kiszczaka-nie-ruszyl-beda-kolejne-badan,1,5032026,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • cze.ka Re: Paranoja. 21.02.12, 08:10
      ja jestem inne pokolenie, nie pamiętam stanu wojennego za mała byłam, ale zastanawia mnie jedno, po co wydawać publiczne pieniądze, żeby osądzić 87letniego starca? Historia już go osądziła, a pokolenie, które "ma za złe" tez powoli odchodzi. Lepiej może te pieniądze wydać na sądzenie podpalaczy? złodziei? gwałcicieli? tamto było, to jest
      • sibeliuss Re: Paranoja. 21.02.12, 08:50
        Jak mi to ktoś napisał o Jaruzelu - żeby ludzie zobaczyli sprawiedliwość, hmmm - bez sensu.
        • piotr_57 Re: Paranoja. 21.02.12, 10:44
          sibeliuss napisał:

... żeby ludzie zobaczyli sprawiedliwość, hmmm
          > - bez sensu.

Hmmm, ja widzę w tym sens.
          Jednak uważam, że osądzenie i ewentualne ukaranie, nie może przeradzać się w permanentne znęcanie. Nie mam żadnych ludzkich uczuć skierowanych do Kiszczaka, ale mam poczucie poszanowania dla prawa! I właśnie to poszanowanie dla prawa, jest ewidentnie naruszane poprzez proces trwający ponad 20lat.
          Kiszczak czy Jaruzel nie mają nic do tego.
          • cze.ka Re: Paranoja. 21.02.12, 10:54
            i o to mi chodzi, 20 lat procesowania się z Kiszczakiem, paranoja, ile to naszych pieniędzy z podatków się wydało, albo skazać trzeba było kilkanaście lat temu, jakby jeszcze "mógł odpokutować" albo przestać ładować pieniędzy, bo co? nawet jak go skażą? dostanie ileś tam lat w zawieszeniu, czy mu to coś zaszkodzi w karierze politycznej? a może zaszkodzi gdy stanie przed Św.Piotrem, tam i tak wiedzą swoje bez naszych sądów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka