Dodaj do ulubionych

Nastepni "wyczynowcy"...

14.03.12, 10:11
... jak nie surfer to himalaiści.
Chyba jednak należałoby stworzyć jakieś przepisy, w międzynarodowym prawie cywilnym, ograniczające "fantazję" bohaterów.
wiadomosci.onet.pl/kraj/polscy-alpinisci-nie-moga-zejsc-z-gasherbrum-i-nie,1,5057477,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Nastepni "wyczynowcy"... 14.03.12, 13:14
      Z całym szacunkiem dla nich- wleźli to teraz niech się martwią. Ewentualnie niech się martwią firmy ubezpieczeniowe, z którymi -mam nadzieję- podpisali umowy. Ich los tak samo powinien nam zwisać jak los tego faceta z deską, co to miał ochotę popływać se po Morzu Czerwonym, a potem miał swoje "uwagi", że nikt mu nie chciał pomóc. Za przeproszeniem- guzik mnie to obchodzi.
      • piotr_57 Re: Nastepni "wyczynowcy"... 14.03.12, 16:34
        jedzoslaw napisał:

> Z całym szacunkiem dla nich- wleźli to teraz niech się martwią. Ewentualnie nie
        > ch się martwią firmy ubezpieczeniowe, z którymi -mam nadzieję- podpisali umowy.
        > Ich los tak samo powinien nam zwisać jak los tego faceta z deską, co to miał o
        > chotę popływać se po Morzu Czerwonym, a potem miał swoje "uwagi", że nikt mu ni
        > e chciał pomóc. Za przeproszeniem- guzik mnie to obchodzi.

Moim zdaniem, pierwsze co, to powinni nie zatwierdzić im zdobycia tej góry. Zdobyć górę to wejść i zejść, a nie siedzieć i płakać o helikopter.
        wiadomosci.onet.pl/kraj/polscy-alpinisci-czekaja-na-ratunek-nie-chcemy-tu-,1,5057828,wiadomosc.html
        >
    • chlodne_dlonie ..jako P.S. polecam 15.03.12, 14:38
      off.sport.pl/off/1,111379,11347491,Polscy_himalaisci_apeluja_do_mediow__Nie_jestesmy.html
      • jedzoslaw Re: ..jako P.S. polecam 15.03.12, 22:03
        chlodne_dlonie napisała:

> rel="nofollow">off.sport.pl/off/1,111379,11347491,Polscy_himalaisci_apeluja_do_mediow__Nie_jestesmy.html
        >

Przynajmniej przypominają, że nie życzą sobie sensacji. Jest to jakiś plus.
        • chlodne_dlonie Re: ..jako P.S. polecam 16.03.12, 09:11
          I ja tak myślę.
    • beata_z_rudy Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 14:53
      i czasem kończy się tak:

maciejstanczak.pl/
      • jedzoslaw Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 22:06
        beata_z_rudy napisała:

> i czasem kończy się tak:
        >
        > maciejstanczak.pl/

Chrześcijańskie miłosierdzie nakazuje mi udzielić pomocy, ale zdrowy rozsądek pyta: gdzie jego ubezpieczenie, które- jak mniemam- facet wykupił?
    • sibeliuss Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 15:02
      Po cholerę tam leźli?
      • beata_z_rudy Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 15:11
        aby zdobyć górę?
        Po co wspinała się Rutkiewicz, Kukuczka i wielka reszta ludzi, którzy wróciwszy na niziny już planowali kolejne wyprawy? Myślę, że trudno to pojąć. Ja nie do końca potrafię, chociaż przyjmuję że "oni tak mają".
        • 1zorro-bis Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 15:20
          szukaja guza? Za spokojnie w domu?smirk
          • chlodne_dlonie Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 16:56
            Wszyscy czegoś szukamy, na różne sposoby.
            W tym i satysfakcji.
            A to czym ta satysfakcja jest decyduje jednostka smile

Uprzedzę ataki - tak, tak - na własny (lub ubezpieczyciela) koszt.
            • ptasiek_777 Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 17:23
              Ja rozumiem że ciągnie Ich w góry tak jak np mnie nad wodę czy do lasu ale - Jedzosław powiedział. Ryzykujesz chłopie to bul za konsekwencje z własnej kieszeni. Niestety, ja nie mam zamiaru brać udziału w kosztach akcji ratunkowej kogoś kto ma zachcianki włazić na ośmiotysięczniki i jak powiedział Piotr - wlazłeś człowieku na szczyt to i zejdź z niego a nie siedzisz na czubku i ryczysz jak baba żeby Cie ściągnąć smile
              • chlodne_dlonie Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 17:28
                Ptaśku, ale ja to właśnie powyżej napisałam smile
                • ptasiek_777 Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 22:08
                  Bardzo przepraszam ale nie zauważyłem smile widocznie mamy podobne myśli smile pzdr. I nie wierzę Chłodne Dłonie, że masz chłodne dłonie smile
                  chlodne_dlonie napisała:

> Ptaśku, ale ja to właśnie powyżej napisałam smile
                  >
                  >
                  • chlodne_dlonie Re: Nastepni "wyczynowcy"... 16.03.12, 09:13
                    smile

Bywają takimi. Zimą zwłaszcza wink
                    Ale..wiosna już prawie na wyciągnięcie ręki - będzie lepiej smile
              • jedzoslaw Re: Nastepni "wyczynowcy"... 15.03.12, 22:07
                ptasiek_777 napisał:

> Ja rozumiem że ciągnie Ich w góry tak jak np mnie nad wodę czy do lasu ale - Je
                > dzosław powiedział. Ryzykujesz chłopie to bul za konsekwencje z własnej kieszen
                > i. Niestety, ja nie mam zamiaru brać udziału w kosztach akcji ratunkowej kogoś
                > kto ma zachcianki włazić na ośmiotysięczniki i jak powiedział Piotr - wlazłeś c
                > złowieku na szczyt to i zejdź z niego a nie siedzisz na czubku i ryczysz jak b
                > aba żeby Cie ściągnąć smile

Dokładnie tak smile Tylko, że zazwyczaj ludzie się ubezpieczają, a nie tak jak ten pożal się Boże kitesurfer, któremu Arabowie mogliby śmiało policzyć za akcję ratunkową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka