sloggi 23.06.04, 11:00 Aankaa siedząc wczoraj wieczorem pod rododendronem napisała koleżance Narysuj.mi, że jutro będzie wątek alkoholowy - no to jest. Problem w tym, że sam nie wiem na co mam ochotę. Wszystko tylko nie gin. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:04 O tej porze trudno mówić o chęci na alkohol (przynajmniej w moim przypadku). Późnym popołudniem albo wieczorkiem przy sprzyjajacych okolicznościach... Nie znoszę jednak malibu - mam mdłości Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:11 Zawsze możesz zaprognozować coś na wieczór ))) Malibu - czyli "mleczko dla dziewic"? Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:18 sloggi napisał: > Malibu - czyli "mleczko dla dziewic"? Może i dla dziewic, ale nie dla mnie Po tym trunku dostaję mdłości (bleee) Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:25 Ja mam poczucie wypicia 3 puszek słodzonego mleka skondensowanego. Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:27 Kiedyś próbowano mnie tym "uraczyć" podczas imprezy o 3.00 w nocy - skutki były tragiczne Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:29 Jestem "uposledzony" alkoholowo - nie mam odruchu wymiotnego i nie miewam kaca. Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:30 sloggi napisał: > Jestem "uposledzony" alkoholowo - nie mam odruchu wymiotnego Ja mam - ale tylko po malibu. Może to przez dodawane mleko, za którym delkatnie mówiąc: nie przepadam. Odpowiedz Link
balkanski_czopek Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:10 Witam, O tej porze i przy takiej pogodzie, u mnie w grę wchodzi zimne piwko lub schłodzone białe/różowe wino. Ewentualnie mała whiskey z lodem. Od 12 mogę pić wino czerwone wytrawne ... Rozmarzyłem się Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:31 aankaa napisała: > o tej porze - kawa z kropelką brandy Gute Idee Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:31 Czasami robię sobie erzac - herbatkę z Amolem Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:33 sloggi napisał: > Czasami robię sobie erzac - herbatkę z Amolem Wtedy całe mieszkanie pachnie jak zielarnia - lub według niektórych - perfumeria Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:35 Dwie takie herbatki i zaczynam rozumieć Kopernika. Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:38 sloggi napisał: > Dwie takie herbatki i zaczynam rozumieć Kopernika. Taka mikstura przydałaby się więc papieżowi, który słysząc o teorii Kopernika powiedział, że każdy widzi przecież i Słońce raz jest na wschodzie, raz na zachodzie, a zatem to ono jest ruchome )) (A dogmat o nieomylności papieża istnieje do dnia dzisiejszego, tak na marginesie) Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:40 No, ale Kopernik była kobietą. ps. ciekawa sprawa z tą nieomylnością Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:43 sloggi napisał: > No, ale Kopernik była kobietą. Nawet Niemką. Taką narodowość wpisała studiując. > ps. ciekawa sprawa z tą nieomylnością Tak - zwłaszcza w kontekście krucjat, inkwizycji i podważaniu prawd dowiedzionych naukowo. Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 12:05 sloggi napisał: > Niemka-Prusaczka? Tak wpisała w kwestionariuszu idąc na studia. Narodowość: niemiecka. Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 12:21 Trudno powiedzieć, w tamtym regionie od wieków funkcjonowały dwie narodowości. Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 12:24 Muszę poszukać biografii Kopernika - gdzieś w schowku leży w pudle. Odpowiedz Link
aankaa Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:37 chlupnij sobie lepiej gorzały w tą herbatę - efekt ten sam i unikniesz aptecznego zapachu w domu Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:39 Zapach potwierdza "kuracyjną" rolę napitku PP Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:41 sloggi napisał: > Zapach potwierdza "kuracyjną" rolę napitku PP Dla szukającego uzasadnienia każdy pretekst jest dobry Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:43 thomasch napisał: > > Dla szukającego uzasadnienia każdy pretekst jest dobry To jedna z moich naczelnych życiowych maksym! Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 11:44 sloggi napisał: > To jedna z moich naczelnych życiowych maksym! Warto wiedzieć Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 12:00 thomasch napisał: > sloggi napisał: > > > To jedna z moich naczelnych życiowych maksym! > > Warto wiedzieć > Mam się zacząć bać? Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 12:04 sloggi napisał: > Mam się zacząć bać? Ja tylko wyraziłem swoje zdanie Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 12:06 Już kiedyś Wgfc odgrażał się napisaniem biografii, mój narcyz został podlany. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 13:10 Slogguniu, czy moglbys nie poprzedzac mojego nicka slowem "kolezanka"? Wydaje mi sie to takie "pracowniczo-zebraniowo-stalinowskie" Dzieki za zrozumienie Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 13:11 A zatem podaj listę określeń bardziej adekwatnych ))) Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 13:34 Na Uniwersytecie Warszawskim wykładała (a może nadal wykłada?) pewna profesorka zwracająca się do studentów "panie kolego" a do studentek "pani koleżanko" Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 14:23 Pani babcia-sąsiadka i pan dziadek podwórkowy się kłaniają - wiesz skąd to? Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 14:42 sloggi napisał: > Pani babcia-sąsiadka i pan dziadek podwórkowy się kłaniają - wiesz skąd to? Pani babcia sąsiadka to z "Piątku z Pankracym" a pan dziadek - pierwsze słyszę. Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 14:44 sloggi napisał: > Również > A Zwierzyniec pamiętasz? Pamiętam Odpowiedz Link
sloggi Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 14:46 Zawsze miałem wrażenie, że ten dziadek jest "trącony". Odpowiedz Link
thomasch Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 23:32 sloggi napisał: > Zawsze miałem wrażenie, że ten dziadek jest "trącony". A czy on w ogóle występował w programie? Babcia sąsiadka nie występowała - śpiewali o niej, wybierali się, ale ja jej sobie nie przypominam... Odpowiedz Link
wgfc Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 21:07 Sloggi napisał: > Pani babcia-sąsiadka i pan dziadek podwórkowy się kłaniają - wiesz skąd to? Ha! Ja też wiedziałem Odpowiedz Link
urtiko Re: Alkoholowy wątek 23.06.04, 14:29 narysuj.mi.baranka napisała: > Slogguniu, czy moglbys nie poprzedzac mojego nicka slowem "kolezanka"? Wydaje > mi sie to takie "pracowniczo-zebraniowo-stalinowskie" Dzieki za zrozumienie: > ) no to bardzo ładnie Odpowiedz Link