Dodaj do ulubionych

Sacrum i profanum...

26.09.12, 11:03
"Nigdy alians ołtarza z polityką nie był tak jaskrawy, jak w przypadku zbliżającego się marszu. Hipokryzję słusznie nazywa się hołdem składanym cnocie przez występek, tu jednak nikt już niczego się nie wstydzi, z niczym się nie kryguje, niczego nie stara się kamuflować" - pisze w "Tygodniku Powszechnym" Marek Zając.
www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12553685,Trwaja_usilne_starania__aby_zapisac_Jezusa_do_PiS.html
Krzyknijmy razem: Polsko erwache!!!
Obserwuj wątek
    • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 11:33
      każdy marsz wobronie ludzi pracy jest na wagę złota
      • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 11:55
        mk968 napisał:

> każdy marsz wobronie ludzi pracy jest na wagę złota

A ten jest w obronie ludzi pracy czy biznesu ojdyra? Pytam, bo się pogubiłem...
        • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 12:22
          jednego i drugiego nawet gdybyby 20% wobronie ludzi pracy to każdy udział w tym marszu jest na wagę złota
          • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 12:35
            mk968 napisał:

> jednego i drugiego nawet gdybyby 20% wobronie ludzi pracy to każdy udział w tym
            > marszu jest na wagę złota

"Dzień, w którym PiS, sympatycy mediów Tadeusza Rydzyka i "Solidarność" przejdą ulicami Warszawy w obronie wolności słowa (chodzi o nieprzyznanie TV Trwam przez KRRiT miejsca na pierwszym multipleksie) i w proteście przeciwko polityce rządu Donalda Tuska"

Rozumiem że "przeciwko polityce rządu Donalda Tuska" wypełnia te 20% ???

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,12496511,Szczegoly_marszu_29_wrzesnia__Solidarni_2010_rozbija.html#ixzz27ZSJeohj
            • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 12:36
              www.radiomaryja.pl/informacje/obudz-sie-polsko-ii-ogolnopolski-marsz-w-obronie-tv-trwam/
            • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 13:27
              nawet 10 % to jak mawiał pewien vice premier Donald Tusk (Leszek Balcerowicz tu padało jego nazwisko) musi odejść
              • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 13:42
                mk968 napisał:

> nawet 10 % to jak mawiał pewien vice premier Donald Tusk (Leszek Balcerowicz tu
                > padało jego nazwisko) musi odejść

Jeśli juz przywołujesz Leszka Balcerowicza to jeśli dobrze pamiętam "Balcerowicz musi odejść!" mawiał przy każdej nadarzającej się okazji vice premier Ś.P. Andrzej Lepper, a nie Donald Tusk...
                • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 15:57
                  a czy ja nie dałem w nawiasie nazwiska b prezesa NBP w domyśle Donald Tusk musi odejść
                  coś ostatnio stałeś się strasznie wrażliwy na iterpukcje poprawność stylistyczną i gramatyczną
          • 1zorro-bis Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:16
            Ty chyba nie na serio, co?big_grinsmirk
            mk968 napisał:

> jednego i drugiego nawet gdybyby 20% wobronie ludzi pracy to każdy udział w tym
            > marszu jest na wagę złota
            >
    • 1zorro-bis Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 11:53
      nie...to nie moze byc prawda!smirk
      • jedzoslaw Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 14:23
        "Obudź się Polsko"... Ja bym raczej powiedział: obudźcie się wyznawcy PiS i zrozumcie, że pod Jarka przewodem nie zrobicie nic w tym kraju, Tuska nie obalicie tym bardziej.
        • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 17:13
          jedzoslaw napisał:

> "Obudź się Polsko"... Ja bym raczej powiedział: obudźcie się wyznawcy PiS i zro
          > zumcie, że pod Jarka przewodem nie zrobicie nic w tym kraju, Tuska nie obalicie
          > tym bardziej.
          >
          Jest podobno plan Gowina. Odsunąć Jarkacza i Tuska i zrobić POPiS bis...
          • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 17:51
            Obudz się narodzie . Larum grają
            • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:14
              mk968 napisał:

> Obudz się narodzie . Larum grają

Hasła takie wznosisz bo wolno? Masz pewność że Ci SB najazd na mieszkanie nie zrobi o świcie, kadrowy w pracy nie wezwie, ścieżki zdrowia reż nie zrobią.
              Ot, odwaga się zdewaluowała...
              • 1zorro-bis Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:18
                mk....tak mi cos Czarkiem tutaj pachnie....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:31
                  1zorro-bis napisał:

> mk....tak mi cos Czarkiem tutaj pachnie....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                  >
                  z tym panem nie chcę mieć nic wspólnego
                  • 1zorro-bis Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:32
                    sa 10 razy gorsi od niego. Ja go nawet polubilem. Pod warunkiem ze jest .....trzezwy.smirk
                    mk968 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                    >
                    > > mk....tak mi cos Czarkiem tutaj pachnie....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                    > >
                    > z tym panem nie chcę mieć nic wspólnego
              • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:29
                jak zacznę wychwalać SB to na mnie na skoczysz więc na piszę tak .Czy o taką polskę walczyliśćie kochani .Mam 34 lata od dziecka zawsze na ustach mialem Solidarność Wałęsa Jan Paweł 2 dziś z tych pięknych słów. Pozostał Tylko JP2 . Bo a ani Wałęsa a ni Solidarność ba nawet Kościół Katolicki nie są tacy jak gdy miałem lat 5 czy 10 .; lat. Po śmierci Karola Wojtyły kościół stacza się po równi pochyłej. A wolność o której piszesz ,czym jest wolność przy głodnych dzieciach bezrobociu biedzie.
                • 1zorro-bis Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:31
                  masz 34 lata? nie wierze.....smirk
                • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:36
                  Tak z ręką na sercu, ile znasz dzieci które głodują?
                  • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 19:26
                    osobiśćie żadnego
                    • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 20:02
                      mk968 napisał:

> osobiśćie żadnego
                      No właśnie....
              • mi.ka.n Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:31
                Loczku wiem,ze podsluchujesz radio Maryja.jeżeli wczoraj sluchales wypowiedzi prof. B.Wolniewicza to łatwo zrozumiesz co jest śwętoscia a co profanacją.
                • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 18:35
                  mi.ka.n napisała:

> Loczku wiem,ze podsluchujesz radio Maryja.jeżeli wczoraj sluchales wypowiedzi p
                  > rof. B.Wolniewicza to łatwo zrozumiesz co jest śwętoscia a co profanacją.

Nigdy nie twierdziłem że "podsłuchuję", ale że jestem mimowolnym słuchaczem. Nawet jak słyszę tego pana to nie pamiętam co mówi.
                • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 20:11
                  Młodzi odchodzą od Kościoła? - pytał swojego gościa Grzegorz Chlasta. - Tak - przyznał bez wahania duchowny. - Jeśli widzi się twarz Kościoła, która jest bardziej związana z agresją niż z miłosierdziem, twarz wykluczająca, a nie przebaczającą; walczącą, a nie prowadzącą do dialogu... to słyszy się w najmłodszym pokoleniu, że takim Kościołem nie są zainteresowani - opisywał.

- Młodzież ma wyczucie moralne, ma wyczucie świętości. Bardzo wyraźnie słychać, że to nie taki Kościół chcieliby widzieć - podsumował.
                  • sibeliuss Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 21:32
                    A swoją drogą Loki strasznie się nakręcasz antyklerykalnie, te myśli zaczynają nad nami dominować smile
                    • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 27.09.12, 09:46
                      sibeliuss napisał:

> A swoją drogą Loki strasznie się nakręcasz antyklerykalnie, te myśli zaczynają
                      > nad nami dominować smile

Jest akcja i na to reakcja.
                      A Twój osąd mojej osoby to akurat jest podpięty pod tym moim wpisem chyba przypadkiem?
                      • sibeliuss Re: Sacrum i profanum... 27.09.12, 10:28
                        Ależ skąd, ja też jestem antyklerykałem. Miało być w liczbie mnogiej, ale byłem akurat molestowany i napisałem co napisałem.
                        • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 27.09.12, 11:37
                          sibeliuss napisał:

> Miało być w liczbie mnogiej, ale byłem akurat molestowany i napisałem co napisałem.

W takim obrocie sprawy to wszystko Okwink
            • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 20:10
              mk968 napisał:

> Obudz się narodzie . Larum grają

o. Tomasz Dostatni. - "Myślenie katolicko-narodowe, jakie reprezentują środowiska związane z Radiem Maryja, tygodnikiem "Niedziela" jest obce nauce społecznej Kościoła, encyklikom społecznym Jana Pawła II. I trzeba o tym jasno mówić...
              To silne wciąganie przez jedno środowisko polityczne PiS-u ludzi religijnych. To jest manipulacja i to mnie boli - mówił. Podkreślał, że Kościół od czasu II Soboru Watykańskiego sam na siebie nałożył postawę dystansu wobec bieżącej polityki."
              • mk968 Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 22:54
                czytam gośćia niedzielnego i tygodnik idziemy a w tygodniu Politykę
          • jedzoslaw Re: Sacrum i profanum... 26.09.12, 22:03
            > Jest podobno plan Gowina. Odsunąć Jarkacza i Tuska i zrobić POPiS bis...
            >
            >

Już pomijając światopogląd Gowina, to gdyby za deregulacją poszły inne reformy w podobnym duchu to byłbym w stanie go poprzeć.
    • sibeliuss Re: Sacrum i profanum... 27.09.12, 07:54
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12562310,Niemcy__Nie_placisz_podatku__nie_przystepujesz_do.html?lokale=warszawa
    • loczek62 Re: Sacrum i profanum... 27.09.12, 12:55
      fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/380109_473964879302384_1419572526_n.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka