Dodaj do ulubionych

Tak panie Waldku, Pan się nie boi

19.11.12, 09:37
PSL i PO będą musiały doprecyzować warunki koalicji. Może też dojść do zmian personalnych w rządzie. Wybór nowego prezesa PSL oznacza, że koalicyjną talię trzeba będzie przetasować na nowo.
wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/410966,koalicyjne-przetasowania-na-miejsce-pawlaka-w-rzadzie-mlody-ludowiec.html
Żona pogłaskała mnie po buzi rano
Umyłem się pod kranem
Pożegnałem uściskiem dziatki maleńkie
Szofer wiezie mnie z wdziękiem

Czytałem będąc młodym chłopakiem
"Jak Wojtek został strażakiem"
Teraz jestem starszy i poważniejszy
I lektury mam trochę mądrzejsze

Z kamienną twarzą siedzę przy stole
Przy nim ludzie których mniej trochę wolę
To stało się tak nagle jakby dziełem przypadku
- Kto z nas? Może Pan, panie Waldku

Dwie trzecie Sejmu za Panem stoi
Panie Waldku, Pan się nie boi
Cały naród murem za Panem stoi

Słońce pada oknem na nasze głowy
W ten poranek piękny czerwcowy
Za ścianą, słyszę, kłócą się frakcje
W tym roku chyba nici z wakacji

Obserwuję paznokcie pod stołem
Nie daję poznać, że trochę się boję
Trzeba trzymać fason w każdej chwili
Nawet wtedy, kiedy wszystko się wali

Pan prezydent także Panem stoi

Trzeba szybko robić coś konkretnego
Bo inaczej wywloką stąd każdego
Już nie słucham co się dzieje obok na sali
Właściwie to się zdecydowałem

Cały naród murem za Panem stoi
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Tak panie Waldku, pan się nie boi 19.11.12, 09:41
      Waldi strzelił focha wink
    • sibeliuss Histeryk 19.11.12, 13:07
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12883399,Pawlak_podal_sie_do_dymisji__Dzisiaj_przedstawie_ja.html
      • mk968 Re: Histeryk 19.11.12, 13:17
        pan prezes to dzielny człowiek może zajmię się bardziej strażakami
        • sibeliuss Re: Histeryk 19.11.12, 13:33
          Uzasadnij określenie dzielnysuspicious
          • jedzoslaw Re: Histeryk 19.11.12, 22:15
            Roszada między szkodnikami- żeby na chwilę sobie o nich ludzie przypomnieli, a oni znów wyszli ponad granicę błędu statystycznego.
            A ja im życzę, by skończyli jak Samoobrona.
            • sibeliuss Re: Histeryk 19.11.12, 22:59
              On nie ma prawa składać urzędu do czasu aż dokończy to co zaczął smile
              • jedzoslaw Re: Histeryk 19.11.12, 23:16
                Czyli aż zawiśnie? smile
                • marcin_rz Re: Histeryk 26.11.12, 01:15
                  NIe dośc, że szkodnik, to jeszcze gnida i przydupnik większości rządów po 89.

Jaka szkoda, że transport z trotylem nie dotarł na Wiejską....
                  • loczek62 Re: Histeryk 26.11.12, 13:34
                    marcin_rz napisał:
                    > Jaka szkoda, że transport z trotylem nie dotarł na Wiejską....

Mam nadzieję że żartujesz, bardzo ciężko ale jednak żartujesz...
                    • marcin_rz Re: Histeryk 26.11.12, 17:00
                      ale tego chce lud!! lud chce krwi, krwi złodziei i nierobów!!

nie wiem, jak ty, ale ja nie raz słyszałem od różnych ludzi opinie, że
                      "ten cąły sejm, to trzeba by było wysadzić w powietrze"
                      i to zanim ten pseudo zamachowiec się pojawił na scenie

Jak o nim (zamachowcu) usłyszałem, to pryzpomniał mi się film "Cztery lwy". Całkiem niezły obraz o 4-rech nieudacznikach.
                      • polaczek.3 Re: Histeryk 26.11.12, 17:35
                        Credo leminga. Nie pacierz, że wierzę w Boga Tuska wszechmogącego itd :- ) nie to. Że po śmietnikach będę chodził, pod mostem będę mieszkał /bo z mieszkania wypier...ą za długi/ aby tylko PiS do władzy nie powrócił. To modlitwa i credo leminga polskiego.
                        • loczek62 Re: Histeryk 26.11.12, 18:10
                          polaczek.3 napisał(a):

> Credo leminga. Nie pacierz, że wierzę w Boga Tuska wszechmogącego itd :- ) nie
                          > to. Że po śmietnikach będę chodził, pod mostem będę mieszkał /bo z mieszkania w
                          > ypier...ą za długi/ aby tylko PiS do władzy nie powrócił. To modlitwa i credo l
                          > eminga polskiego.

Już myślałem że Cezary nie wróci do swojej retoryki, a tu taka niespodziankawink
                          • polaczek.3 Re: Histeryk 26.11.12, 18:22
                            Kim jest Cezary ? a tak w ogóle, to nie wiele masz do powiedzenia loczku smile
                            • loczek62 Re: Histeryk 26.11.12, 18:29
                              Powiedziałem Ci Cezary że za takie insynuacje jak Twoje wali się w pysk, ale Ty człowiek bez honoru chyba tego nigdy nie rozumiesz...
                      • loczek62 Re: Histeryk 26.11.12, 18:26
                        To może przeczytaj spokojnie to:
                        kurczabredlich.natemat.pl/40697,trotylowa-goraczka
                        • polaczek.3 Re: Histeryk 26.11.12, 18:36
                          'A u nas - wybrany w legalnym, demokratycznym głosowaniu rząd, i tak też wybranego prezydenta „prawdziwi Polacy” nazywają okupacyjnym; wszystkich, którzy odrzucają brednie o zamachu pod Smoleńskiem - zdrajcami, z których „co dziesiątego należy wystrzelać”; państwo, w którym co i rusz spokojnie tworzą nowe, ziejące nienawiścią media – jest dla nich państwem totalitarnym. Czy to wszystko nie działa jak bomba z opóźnionym zapłonem? '
                          Dorzynanie watahy to demokracja, Prezydent może być niski ale nie mały, transparent z szubienicą a na nim dyndający Prezydent Lech K zastrzelić i wypatroszyć Jarosława K itd. Czego oczekujesz loczku, szacunku dla obecnych ? nigdy ,kosy a na drzewach zamiast liści....mam nadzieję że tego doczekam - publicznego wieszania bolków. Sprawiedliwości dziejowej.musi się stać zadość
                          • loczek62 Re: Histeryk 26.11.12, 18:39
                            polaczek.3 napisał(a):

> Dorzynanie watahy to demokracja, Prezydent może być niski ale nie mały, transpa
                            > rent z szubienicą a na nim dyndający Prezydent Lech K zastrzelić i wypatroszyć
                            > Jarosława K itd. Czego oczekujesz loczku, szacunku dla obecnych ? nigdy ,kosy
                            > a na drzewach zamiast liści....mam nadzieję że tego doczekam - publicznego wies
                            > zania bolków. Sprawiedliwości dziejowej.musi się stać zadość

No i dalej się będziesz zarzekał że nie jesteś Cezarym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka