Dodaj do ulubionych

Podatek katastralny

18.02.13, 17:24
Tak się zastanawiałem, gdzie ten nieudaczny i niekompetentny rząd za to żarłoczny kasy jak żaden wcześniej będzie szukał dodatkowych źródeł dosypu do koryta jako że wysycha ono w zastraszającym tempie. Jest !!! podatek katastralny !!
biznes.pl/forum/podatek-ktorego-wszyscy-sie-boja,0,814902,99856832,czytaj.html
Ten artykuł to zwiastun na razie, próbny balon, oczekiwanie ,jaka będzie na niego /i na kolejne/ reakcja społeczeństwa. Jak sam autor podaje ,próba wprowadzenia takiego podatku i to w takiej wysokości wysadzi w powietrze każdy rząd. Może jednak nie wysadzi ? znów postraszą Kaczorem i większość, wciąż autentycznie przestraszona potulnie zapłaci /tak jak potulnie przyjęli drastyczne podniesienie wieku emerytalnego/ a jak Oni zapłacą to i mniejszość też bo jakie wyjście. A jeśli jednak nie, jeśli nie przestraszą się tylko wku.wią, no to rewolucja mocium panie ręka noga mózg na ścianie smile
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Podatek katastralny 18.02.13, 17:40
      dziwne.....To w Niemczech tez sami zlodzieje ....big_grin
      Po taki podatek tutaj sie dawno placi. Od mieszkania, domu, dzialki....ba nawet od deszczowki!big_grin
    • skiela1 Re: Podatek katastralny 18.02.13, 22:01
      "Jak sam autor podaje ,próba wprowadzenia takiego podatku i to w takiej wysokości wysadzi w powietrze każdy rząd. Może jednak nie wysadzi ? znów postraszą Kaczorem i większość, wciąż autentycznie przestraszona potulnie zapłaci"

Mnie sie ten podatek tez nie podoba i tez uwazam ,ze to jest jedno wielkie zdzierstwo.. i co.. ?
      I wielkie nic-nikt mnie nie slucha,chyba sie oflaguje albo co....
      • czarek_sz Re: Podatek katastralny 18.02.13, 22:43
        Równie dobrze można opodatkować patrzenie na księżyc albo kichanie w miejscu publicznym smile przecież to oczywiste że bez względu gdzie taki podatek jest, to jest to zwyczajne okradanie przez państwo uczciwego obywatela. Czy państwo dopłaca do mojego prywatnego mieszkania czy domu że chce pobierać za to co miesięczny haracz. To coś jak mafia bierze kasę od kupców na bazarze albo od knajpiarzy.
        • skiela1 Re: Podatek katastralny 18.02.13, 22:48
          Sprobuj nie zaplacic smile
          • czarek_sz Re: Podatek katastralny 18.02.13, 22:57
            Wiem, eksmisja jak nic smile
          • dunajec1 Re: Podatek katastralny 18.02.13, 23:03
            Ja musze placic podatek od domu i nic do gadania nie mam, malo tego ci co maja dom musza placic podatek na szkoly publiczne do tego, i jakos nikt nie gada ze mu zle, nie chcesz placic? sprzedaj dom i wynajmij mieszkanie, rzad musi miec pieniadze.
            A tak na marginesie, ciekawe co by sie gadalo czy dzialo jak by tak PRL wprowadzil takie podatki.
            • czarek_sz Re: Podatek katastralny 18.02.13, 23:07
              Co innego jak dochody są na tyle wysokie że na takie podatki stać a gdy u ludzi bida /jak u nas/ to taki podatek połowę właścicieli mieszkań wyrzuci na ulicę. Dlatego prędko go nie wprowadzą bo wiedza że byłby to ich koniec.
              dunajec1 napisał:

> Ja musze placic podatek od domu i nic do gadania nie mam, malo tego ci co maja
              > dom musza placic podatek na szkoly publiczne do tego, i jakos nikt nie gada ze
              > mu zle, nie chcesz placic? sprzedaj dom i wynajmij mieszkanie, rzad musi miec p
              > ieniadze.
              > A tak na marginesie, ciekawe co by sie gadalo czy dzialo jak by tak PRL wprowad
              > zil takie podatki.
            • skiela1 Re: Podatek katastralny 18.02.13, 23:08
              A mnie cieszy ,ze jeszcze w Polsce tego 'zamordyzmu' nie ma.
              "rzad musi miec pieniadze"-no prosze nie rozsmieszaj mnie smile
          • czarek_sz Re: Podatek katastralny 18.02.13, 23:04
            Wiem, najpierw sprawa później komornik i eksmisja ze swojego za ciężko zarobione i oszczędzone uczciwie kupionego mieszkania. To nic innego jak państwowy bandytyzm.
        • 1zorro-bis Re: Podatek katastralny 19.02.13, 06:50
          to wroc do komuny. Tam podatki placili tylko wstretni prywaciarze....smirk
          czarek_sz napisał(a):

> Równie dobrze można opodatkować patrzenie na księżyc albo kichanie w miejscu pu
          > blicznym smile przecież to oczywiste że bez względu gdzie taki podatek jest, to j
          > est to zwyczajne okradanie przez państwo uczciwego obywatela. Czy państwo dopła
          > ca do mojego prywatnego mieszkania czy domu że chce pobierać za to co miesięczn
          > y haracz. To coś jak mafia bierze kasę od kupców na bazarze albo od knajpiarzy.
          >
          • czarek_sz Re: Podatek katastralny 19.02.13, 09:17
            Po co mam do niej wracać jak ona wciąż jest. Widziałeś choć jednego 'obalonego'po 89 r komucha ? a białe myszki też widziałeś ?
            1zorro-bis napisał:

> to wroc do komuny. Tam podatki placili tylko wstretni prywaciarze....smirk
            > czarek_sz napisał(a):
            >
            > > Równie dobrze można opodatkować patrzenie na księżyc albo kichanie w miej
            > scu pu
            > > blicznym smile przecież to oczywiste że bez względu gdzie taki podatek jest
            > , to j
            > > est to zwyczajne okradanie przez państwo uczciwego obywatela. Czy państwo
            > dopła
            > > ca do mojego prywatnego mieszkania czy domu że chce pobierać za to co mie
            > sięczn
            > > y haracz. To coś jak mafia bierze kasę od kupców na bazarze albo od knajp
            > iarzy.
            > >
            >
            >
            • 1zorro-bis Re: Podatek katastralny 19.02.13, 09:32
              aaaaaa....to dlatego Twoi koledzy-kibole z PISuaru na stadionach "precz z komuna" krzycza....big_grinbig_grin
              Teraz rozumiem....smirk
              czarek_sz napisał(a):

> Po co mam do niej wracać jak ona wciąż jest. Widziałeś choć jednego 'obalonego'
              > po 89 r komucha ? a białe myszki też widziałeś ?
              > 1zorro-bis napisał:
              >
              > > to wroc do komuny. Tam podatki placili tylko wstretni prywaciarze....smirk
              > > czarek_sz napisał(
      • 1zorro-bis Re: Podatek katastralny 19.02.13, 06:49
        w Kanadzie?!big_grin
        skiela1 napisała:

> "Jak sam autor podaje ,próba wprowadzenia takiego podatku i to w takiej wysokoś
        > ci wysadzi w powietrze każdy rząd. Może jednak nie wysadzi ? znów postraszą Kac
        > zorem i większość, wciąż autentycznie przestraszona potulnie zapłaci"
        >
        > Mnie sie ten podatek tez nie podoba i tez uwazam ,ze to jest jedno wielkie zdz
        > ierstwo.. i co.. ?
        > I wielkie nic-nikt mnie nie slucha,chyba sie oflaguje albo co....
        • czarek_sz Re: Podatek katastralny 19.02.13, 17:19
          Jutro w GW ukazać ma się artykuł na temat likwidacji spółdzielni mieszkaniowych w Polsce oraz zamiany ich we wspólnoty mieszkaniowe. O co chodzi ? o podatek katastralny, tak się domyślam. Bo spółdzielcy którzy mają wykupione prawo własności mieszkania, właścicielami tych mieszkań nie są tylko spółdzielnia, więc wiadomo, ich podatkiem katastralnym obłożyć nie można. Po zamianie spółdzielni we wspólnotę jak najbardziej. Ciekawe co na to prawo, czy dopuszczalna jest likwidacja spółdzielczości w Polsce bo przecież o to w gruncie rzeczy chodzi. Bo skoro mieszkaniówka to inne spółdzielnie również do likwidacji.
    • chlodne_dlonie Re: Podatek katastralny 19.02.13, 17:20
      Dla właściciela przeciętnej wielkości mieszkania, byłby to podatek wynoszący 500 zł miesięcznie.

Cudownie.
      Fan-tusk-tuczny pomysł!!
      Czekam aż GW i inne 'wiodące media' dadzą powyższe na 'pierwsze strony'.
      • czarek_sz Re: Podatek katastralny 19.02.13, 17:37
        Plus czynsz no to razem będzie w granicach 1200 zł miesięcznie. Szybko dogonimy Europę smile
        • 1zorro-bis Re: Podatek katastralny 19.02.13, 18:10
          chcielibyscie do Europy za friko?smirk
          Ni ma!big_grinbig_grinsmirk
        • chlodne_dlonie Re: Podatek katastralny 19.02.13, 19:56
          czarek_sz napisał(a):

> Plus czynsz no to razem będzie w granicach 1200 zł miesięcznie. Szybko dogonimy
          > Europę smile

A co, płaca minimalna wszak nader godziwa jest - i trzy stówki (przyjmując czynsz podany przez Ciebie) w kieszeni zostaną. Żyć, nie umierać, czyż nie?
          Co dopiero w przypadku krezusów, co i 3 tysiące na miesiąc wyciągają, ha!
          Europa..? Nie, nie - oto druga Japonia ongiś nam obiecana, na naszych oczach się ziszcza!

..jak brzmiało to słynne chińskie przekleństwo..?
          'Obyś w ciekawych czasach żył' - tak, taak..
    • morfeusz_1 Re: Podatek katastralny 20.02.13, 10:07
      Państwo policyjne

finanse.wp.pl/kat,104132,title,Kontrolerzy-z-gmin-ruszaja-na-pomiar,wid,15348653,wiadomosc.html?ticaid=110193&_ticrsn=3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka