21.03.13, 18:58
Podczas trwającej blisko trzy godziny konferencji prasowej, w której udział wzięli członkowie zimowej wyprawy na Broad Peak, kierownik ekspedycji Krzysztof Wielicki oraz szef programu Polski Himalaizm Zimowy Artur Hajzer zaapelowali do władz Polskiego Związku Alpinizmu o utworzenie komisji, która zbada przebieg wydarzeń w Karakorum

- Nasze poglądy na temat tego, co działo się pod Broad Peak, są subiektywne. Niech oceni nas specjalna komisja - powiedział Wielicki.

off.sport.pl/off/1,111379,13605307,Michal_Kochanczyk_na_czele_komisji_PZA__ktora_zbada.html#BoxSlotII3img
Mam wrazenie,ze w Polsce zapanowala jakas obsesja na punkcie badan..
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: .. .. ? 21.03.13, 19:07
      Cóż, niech badają, byle nie za pieniądze podatników.
      • skiela1 Re: .. .. ? 21.03.13, 19:10
        jedzoslaw napisał:

> Cóż, niech badają, byle nie za pieniądze podatników.
        >

Myslisz,ze Wielicki wylozy na to kase ?
        • jedzoslaw Re: .. .. ? 21.03.13, 19:17
          PZA powinno kasę wyłożyć. Pewnie powiem straszną herezję, ale tak na ścisłość to w prywatne samobójcze wycieczki powinny być zaangażowane raczej organizacje pozarządowe, a nie państwo.
          • izydor88 Re: .. .. ? 21.03.13, 19:43
            A tak nie jest?
            • jedzoslaw Re: .. .. ? 21.03.13, 19:49
              Jest i dobrze, że jest. Mam jednak wrażenie, że media mocno pompują temat tej tragedii i tym samym pojawia się niewyartykułowane jeszcze oczekiwanie: "wyjaśnijmy to"- "my" czyli Polska.
              • izydor88 Re: .. .. ? 21.03.13, 19:52
                Jest tragedia,to jest i temat.
                Usiłuję się do tego przyzwyczaić.
    • skiela1 Re: .. .. ? 24.03.13, 00:23
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13604311,_Bylismy_troche_anarchistami__Chcielismy_zdobyc_wszystkie.html#BoxSlotIIMT
      Jak grzyby po deszczu powstaja teraz takie artykuly,przypomina sie stare historie jak to wszyscy sobie pomagali czesto kosztem wlasnego zycia.
      Nie wiem moze tylko ja to tak odbieram,ale uwazam,ze w tej chwili to jest nie na miejscu,tak jakby komus zalezalo na tym aby wywolac jeszcze wieksze poczucie winy u tych ,ktorzy przezyli.
      Uwazam,ze to jest paskudne...takie szukanie winnnego .
    • marcin_rz Re: .. .. ? 25.03.13, 16:13
      i po cholerę, mogli nie leźć i nie robić z siebie bohaterów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka