1zorro-bis 30.08.13, 11:40 tak wygladalo kiedys moje miasto..... www.youtube.com/watch?v=eWhecwMbASg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 11:44 a tak wygladaja dzisiaj..... Okropne i bez charakteru. Uwzasz Loczku, ze ja s......? www.youtube.com/watch?v=N4ivOeNjL5I www.youtube.com/watch?v=7PHnG5WZQY4 Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Katowice..... 30.08.13, 12:04 Przesadzasz, Zorro, nie jest tak źle. A gdzie Nikiszowiec i Giszowiec? To przecież najładniejsze dzielnice. Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Katowice..... 30.08.13, 12:13 Spodek najlepszy. Oswietlony w nocy wyglada jak statek kosmiczny z innej planety. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:16 ale spodek to nie miasto.... tjbazuka napisał: > Spodek najlepszy. Oswietlony w nocy wyglada jak statek kosmiczny z innej planet > y. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Katowice..... 30.08.13, 12:20 1zorro-bis napisał: > ale spodek to nie miasto.... To znaczy? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:32 palac kultury to miasto? jedzoslaw napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > ale spodek to nie miasto.... > > To znaczy? > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:34 gdybys te miejsca zobaczyl dzisiaj...... katowicedawniej.wordpress.com/ Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Katowice..... 30.08.13, 12:38 1zorro-bis napisał: > palac kultury to miasto? Ale leży w obrębie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:43 no ale co mi chcesz przez to udowodnic? Ze przez spodek Katowice to piekne i z charakterem mniasto? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Katowice..... 30.08.13, 12:47 1zorro-bis napisał: > no ale co mi chcesz przez to udowodnic? Ze przez spodek Katowice to piekne i z > charakterem mniasto? > Jak dla mnie Spodek to już dziś zabytek, tyle że młody. Niewątpliwie symbol współczesnych Katowic, jak dla Warszawy PKiN. Nie można go wyrzucać poza nawias. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:56 nie mozna. Ale spodek nie robi miasta. A to...... www.dziennikzachodni.pl/artykul/438253,uwierzycie-tak-kiedys-wygladaly-katowice-stare-widokowki,id,t.html Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Katowice..... 30.08.13, 12:54 Palac kultury według wokalisty z Motörhead to najwieksza rakieta na swiecie! ps: Zorro nie wiem jak wasz spodek ale Palac w Warszawie jest centralną częścią miasta. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:57 mnie sie akurat Palac Kultury podoba mimo, ze wielu Warszawiakow by go chetnie zburzylo..... Odpowiedz Link
loczek62 Re: Katowice..... 30.08.13, 13:16 1zorro-bis napisał: > mnie sie akurat Palac Kultury podoba mimo, ze wielu Warszawiakow by go chetnie > zburzylo..... Chęć zburzenia PKiN nie wynika z tego czy się komuś podoba czy nie, ale z innych uwarunkowań o których Ty zapewne wiesz... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 13:23 nie, nie wiem. Uswiadom mnie,. loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > mnie sie akurat Palac Kultury podoba mimo, ze wielu Warszawiakow by go ch > etnie > > zburzylo..... > > Chęć zburzenia PKiN nie wynika z tego czy się komuś podoba czy nie, ale z innyc > h uwarunkowań o których Ty zapewne wiesz... > > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Katowice..... 30.08.13, 13:25 1zorro-bis napisał: > nie, nie wiem. Niestety wymowa emoticona mówi zupełnie coś innego. > Uswiadom mnie,. Chyba już za późno na to... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 13:46 wolisz taki? Naprawde nie wiem.... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > nie, nie wiem. > > Niestety wymowa emoticona mówi zupełnie coś innego. > > > > Uswiadom mnie,. > > Chyba już za późno na to... > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Katowice..... 30.08.13, 13:52 Wygoogluj sobie hasło "PKiN". Zobacz czyj to dar. Resztę sobie dopowiedz. Myślę że tok myślenia zwolenników zburzenia PKiN najlepiej Jedzoslaw Ci wyjaśni. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 14:26 ach o to Ci chodzi..... Wiesz co? To nalezalo by rowniez wyburzyc pare "darow" Carow.... I co wtedy? loczek62 napisał: > Wygoogluj sobie hasło "PKiN". Zobacz czyj to dar. Resztę sobie dopowiedz. > Myślę że tok myślenia zwolenników zburzenia PKiN najlepiej Jedzoslaw Ci wyjaśn > i. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 13:52 Loczku....czyzbys tak prostej (chyba?) rzeczy nie mogl mi wyjasnic? Odpowiedz Link
loczek62 Re: Katowice..... 30.08.13, 13:54 1zorro-bis napisał: > Loczku....czyzbys tak prostej (chyba?) rzeczy nie mogl mi wyjasnic? To że na siłę próbujesz z siebie zrobić przygłupa nie oznacza ze mam się do Twojej zabawy podłączyć... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 14:28 przyglupa? Ja?! Wyjasnilem Ci to w poprzednim poscie. Nigdy nie podejzewalemm Ciebie natomiast o takie plytkie, nacjonalistyczne cíagatki. Idac Twoim tokiem myslenia caly MDM nalezaloby wyburzyc. O cerkwi i wielu, wielu innych budowlach nie mowiac..... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > Loczku....czyzbys tak prostej (chyba?) rzeczy nie mogl mi wyjasnic? > > To że na siłę próbujesz z siebie zrobić przygłupa nie oznacza ze mam się do Two > jej zabawy podłączyć... > > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 14:33 ....a Katowice, Gliwice, Wroclaw, Szczecin i wiele innych miast nalezaloby w calosci wyburzyc bo to przeciez te paskudne Niemce budowaly.... A byl taki jeden tow. Grudzien na Slasku. Kazal wszystko burzyc bo powiedzial, ze "pruski mur" nie bedzie wiecej na Slasku nad Polakami panowal..... I bidak zawalu serca dostal. W stanie wojennym.... Odpowiedz Link
loczek62 Re: Katowice..... 30.08.13, 14:35 A w którym momencie wywnioskowałeś ze to jest moja idee fixe zburzyć PKiN? "Płytkie nacjonalistyczne ciągotki"? Czy czytasz ze zrozumieniem co pisze? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 14:37 gdybys tak nie myslal, to bys mi takich pytan nie zadawal. Masz inne zdanie? Nie burzyc? To sie ciesze i przepraszam za pomylke! loczek62 napisał: > A w którym momencie wywnioskowałeś ze to jest moja idee fixe zburzyć PKiN? > "Płytkie nacjonalistyczne ciągotki"? Czy czytasz ze zrozumieniem co pisze? Odpowiedz Link
loczek62 Re: Katowice..... 30.08.13, 14:46 1zorro-bis napisał: > gdybys tak nie myslal, to bys mi takich pytan nie zadawal. A ja cały czas w nieświadomości myślałem że to Ty mnie o PKiN przepytujesz i drążysz temat. > Masz inne zdanie? Nie burzyc? Oczywiście że nie burzyć Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 14:50 no widzisz. I tak powstaja nieporozumienia miedzy ludzmi..... I wojny.... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > gdybys tak nie myslal, to bys mi takich pytan nie zadawal. > > A ja cały czas w nieświadomości myślałem że to Ty mnie o PKiN przepytujesz i dr > ążysz temat. > > > Masz inne zdanie? Nie burzyc? > > Oczywiście że nie burzyć > > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:16 Giszowiec sie ostal. Nikiszowiec zostal "zdemolowany" w latach 70-tych perzez kacyka PZPR tow. Grudnia...... Kutz nakrecil o tym kiedys film. Obejzyj sobie najpierw jak Katowice wygladaly przed wojn a co z nich zrobiono. Zaznaczam, ze miasto nie bylo w ogole (tak jak Warszawa) zniszczone w czasie wojny.... jedzoslaw napisał: > Przesadzasz, Zorro, nie jest tak źle. A gdzie Nikiszowiec i Giszowiec? To przec > ież najładniejsze dzielnice. > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Katowice..... 30.08.13, 12:20 Co Grudzień zrobił z Nikiszem? Wygląda wciąż bajkowo... I nie zapomnij o nienaruszonej katowickiej modernie- jedna z niewielu w Polsce, obok Gdyni. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Katowice..... 30.08.13, 12:32 sorry za pomylke! Chodzileo o Giszowiec! Nikiszowiec jest perelka. To jast Giszowíec dzisiaj.... gfx.mmka.pl/newsph/244508/129239.3.jpg www.giszowiec.info/grafa/zdjecia/big/wojciecha.jpg A tak wygladal, zanim tow. Grudzien nie "wzial sie do roboty".... i3.photobucket.com/albums/y76/rzuchwa/katowice/DSCI0018.jpg www.bytom.webd.pl/img/katowice/giszowiec1.jpg Odpowiedz Link