sibeliuss 07.10.13, 18:12 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14737458,Joanna_Chmielewska_nie_zyje__Miala_81_lat.html#MT Nie wiem co napisać. ['] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karen_walker Re: Joanna Chmielewska ['] 07.10.13, 21:15 Gdyby umarla pod koniec lat siedemdziesiatych albo moze jeszcze na pocztku lat osiemdziesiatych, to byloby mi smutno, bo zawsze sie czekalo na jej nastepna ksiazke. Niestety, jej powiesci od mniej wiecej drugiej polowy lat osiemdziesiatych juz nic mi nie robily a nawet zawiodly mnie. Wydawalo mi sie, ze niektore byly "na sile". Kazdy kiedys umrze. Wiec co? Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Joanna Chmielewska ['] 07.10.13, 21:44 Lubię jej dawniejsze powieści. Są pisarze jednej książki, nieraz b.wybitni. W przypadku Joanny Chmielewskiej to kilka dobrych, oryginalnych książek, z własnym stylem i językiem. Wielu pisarzy chciałoby tyle osiągnąć. Podobał mi się śmieszny chaos jej powieści - gdy się od nich odrywałam, patrzyłam pogodniejszym wzrokiem na własne niedoróbki i bałagany i zamiast myśleć wtedy, że jestem beznadziejna, myślałam "jestem jak z Chmielewskiej" i zaraz było weselej. Odpowiedz Link