sloggi 11.08.04, 22:38 Mam odchył na punkcie pomidorów. W dzieciństwie jakoś za nimi nie szalałem, od jakiegoś czasu mogę się w sumie żywić wszystkim co pomidorowe. Właśnie kończę 6 pomidora w dniu dzisiejszym, dobrze że ostał się już tylko jeden. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: Pomidory (to już trąci manią) 11.08.04, 22:52 U siebie też to obserwuję. Może nie w takich ilościach, ale pożeram je z zapałem. Najlepsze są malinowe. Mało pestek i soku, a w zamian smaczny miąższ. Dwa takie egzemplarze czekają na jutrzejsze sniadanie. Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 11.08.04, 23:06 Zjadłem i tego ostatniego. Męczyłem się, że samotnemu tomatowi zapewne smutno. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Pomidory (to już trąci manią) 11.08.04, 23:12 sloggi napisał: > Zjadłem i tego ostatniego. Męczyłem się, że samotnemu tomatowi zapewne smutno. Dlatego w mojej lodówce jest para tomat(ów). Odpowiedz Link
czarna33 Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 07:03 Zaczynam mieć podobnie.W pracy zajadam się chlebkiem z masłem(bo na parwdziwe masło też mnie naszło) i z pomidorami własnie.Pyszności są. Odpowiedz Link
jackussi Sloggi-uwaga na narkotyki 12.08.04, 07:37 Pomdory są jedynym warzywem które uprawiam i które chcą rosnąć. Twierdzę do znajomych "ja je lubię a one mnie".Trochę trzeba sie na tym uprawianiu znać. ALe ale , słyszałem,że w pomidorach jest odrobina narkotyku (jakiego nie wiem) Sloggi może dlatego tak Cię pochłonęły? Oprócz tego pomidory są z tej samej rodziny co ziemniaki a my Polacy jesteśmy kartoflojady. Pomidor to jest taki ziemniak tylko w przypadku ziemnieków jemy to co w ziemi a to co na wierzchu( małe zielone owoce podobne do pomidorów ) wyrzucamy. Pomidory chorują na podobne zarazy co ziemniaki no i też pochodza z Ameryki jacki ) Odpowiedz Link
agniecha_k Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 08:08 nie wiem skad to sie wzięło, ale niecierpię pomidorów, już sam zapach mnie odrzuca najciekawsze jest, że nigdy nie zjadam pomidora - wrodzona odraza Odpowiedz Link
anmanika Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 09:50 Ten nalog jest nawet w piosence uwieczniony ktora tak pieknie spiewal Wiesio Michnikowski. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 11:11 w moim przypadku to podstawianie pomidora pod nos i wąchanie miejsca gałązki z listkami...jeśli pachnie "pomidorem z krzaka na powietrzu" to wiem, że będzie smaczny... teraz pełno takich pomidorów...ogonki są bardzo ciemno-zielone, a dodatkowo jeśli nasionka w środku są czerwonawo-zielone - wtedy dostaję "fizia" i mogę takie pomidory jeść jak jabłka...a najbardziej smakują schłodzone.... czasami z solą, czasami bez.... Odpowiedz Link
very_famous Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 11:47 Pomidory i wszystko z pomidorów. Uwielbiam. Odpowiedz Link
brezly Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 11:59 Uuuuj, a te suszune na sloncu, wloskie, w oliwie. No, boskie. I ta nazwa, prosto z Wloch. Zlote jablko. W odroznieniu od kuzyna kartofla (jablka ziemnego). Odpowiedz Link
anmanika Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 12:33 A ja jade na Mazury zrec ekologicznego tomata prosto z krzaka)) Moja matka kiedys miala manie jak mieszkala w Wawie, wynajela pol szklarni pod Wawa i hodowala chyba z 10 odmian roznych pomidorow. Cala rodzina sie obzerala codziennie i nalogowo. Odpowiedz Link
darek1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 20:21 Ja wręcz kocham pomidory i wszystko co pomidorowe. W zimę piję dużo soków pomidorowych ,raczej ,,fortuna,, bo bardziej pomidorowy. Wiele ludzi nawet niewie czemu nagle nachodzi ich ochota na pomidory. Ja znalazłem odpowiedż: stwierdzono u mnie nadciśnienie tętnicze i na zbicie ciśnienia dostaje też lek który działa odwadniająco i niestety wypłukuje potas , a co ma duuuużo potasu ? POMIDOR !!! Tak samo jest gdy ktoś pije dużo kawy. Kawa wypłukuje czy wytrąca magnez , co objawia się skurczami kończyn , lub nieoczekiwaną ochotą na czekoladę , bo tam jest najwięcej magnezu. Ciekawe jakie impulsy jeszcze wysyła nasz organizm do podświadomości ? Odpowiedz Link
samotny_marco Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.08.04, 20:50 pomidory + czekolada wspanialy zestaw (magnez + potas tez) Odpowiedz Link
gagunia Re: Pomidory (to już trąci manią) 13.08.04, 17:21 a ja jem pomidory dopiero od 19 roku zycia. wczesniej gryzly mnie w zeby. zreszta pomidorowa rowniez. obecnie pomidor w wydaniu - cienki platerek na kanapce. ugryzc jak jablko - nawet nie ma mowy Odpowiedz Link
darek1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 22.08.04, 15:14 Właśnie piję pomidorowy Hortexu . Strasznie wodnisty i mało pomidorowy ,ale i tak pychotka. Fortuny akurat nie było . Odpowiedz Link
martuha Re: Pomidory (to już trąci manią) 22.08.04, 17:16 pomidorki lubie, ale nie tkne soku pomidorowego. najbardziej smakuja mi takie prosto z krzaczka. ostatnio nabylam takia fajna zolta odmiane, pyszne. a jak smakuja suszone pomidory? Odpowiedz Link
samotny_marco Re: Pomidory (to już trąci manią) 22.08.04, 17:42 suszonych nie polecam maja specyficzny smak,lubie czasami cos ugotowac,mial byc dobry sos wlasnie z ich dodatkiem,niestety nie nadawal sie do jedzenia,oczywiscie moim zdaniem. Odpowiedz Link
sharlotka Re: Pomidory (to już trąci manią) 22.08.04, 18:26 jestem pomidorowa maniaczka (czekoladowa takze) a suszone pomidory w oleju, uwielbiam. maja specyficzny smak, ale jak sie zrobi makaron do nich.. mniam, szczegolnie jesienno-zimowa pora przypomina sie aromatyczne lato. Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Kilogram dziennie:) 22.08.04, 18:30 Slogguniu, kupilam male, twarde, baaardzo czerwone i slodkie, wiec zjadam jak czekoladki Odpowiedz Link
samotny_marco Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 18:33 nic nie zastapi malinowych,ale jakby ich malo w tym roku. Odpowiedz Link
sharlotka Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 18:41 oo, tak malinowe .. wlasnie jeden lezy w koszyku na lodowce i czerwieni sie niesmialo... Odpowiedz Link
samotny_marco Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 18:46 tylko raz w tym roku udalo mi sie kupic u "baby" na straganach nie przyuwazylem Odpowiedz Link
sharlotka Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 18:52 samotny_marco napisał: > tylko raz w tym roku udalo mi sie kupic u "baby" na straganach nie > przyuwazylem cos chyba w Lodzi nie dbaja o malinowe, hihi u mnie, codziennie sa malinowe na "ryneczku" osiedlowym, brac i wybierac, najczesciej sa wielkie i dojrzale... mniam kupuje takie mniej dojrzale i lezakuja sobie u mnie, czerwieniac sie powoli Odpowiedz Link
samotny_marco Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 19:05 zazdroszcze Ci naprawde,moze w Lodzi jeszcze nastapi jakis wysyp,wtedy nadrobie Odpowiedz Link
sharlotka Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 19:18 samotny_marco napisał: > zazdroszcze Ci naprawde,moze w Lodzi jeszcze nastapi jakis wysyp,wtedy > nadrobie a moze poszukaj w jakims innym miejscu w Lodzi? bo te malinowe jeszcze troche a sie skoncza. Odpowiedz Link
sloggi Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 19:25 narysuj.mi.baranka napisała: > Slogguniu, kupilam male, twarde, baaardzo czerwone i slodkie, wiec zjadam jak > czekoladki Ja też dziś już nabyłem 1,5 kg. 0,5 na dziś, a 1 kg na jutro Odpowiedz Link
samotny_marco Re: Kilogram dziennie:) 22.08.04, 19:34 bedziecie tryskac zdrowiem,smacznego. Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 17.09.04, 19:22 Dzisiejszy zakup - kilogram pięknych, gruntowych pomidorów. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 17.09.04, 19:59 sloggi napisał: > Dzisiejszy zakup - kilogram pięknych, gruntowych pomidorów. Czyli wszystko w normie. Bo na dwoje kupiłam 2 kg. Pycha. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 19.09.04, 22:18 Na kolacje znowu beda pomidory. Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 19.09.04, 22:30 muraszka1 napisała: > Na kolacje znowu beda pomidory. )) Odpowiedz Link
altu Re: Pomidory (to już trąci manią) 20.09.04, 12:28 tez pochłaniam pomidory w ilosciach niemożliwych.. zastanawialam sie, czy to juz widac.. moze po kolorze skory? uwielbiam pomidory. a najbardziej te, ktore moj Tatinek wyhoduje na działce, w szklarni mniamuśność Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 20.09.04, 18:38 Tyle pomidorow ,tyle witamin a dlaczgo mam taki okropny katar? Odpowiedz Link
anmanika Re: Pomidory (to już trąci manią) 21.09.04, 13:49 muraszka1 napisała: > Tyle pomidorow ,tyle witamin a dlaczgo mam taki okropny katar? Alergia, ja tez to mam. Byle nie na pomidory!!! Odpowiedz Link
axsa Re: Pomidory (to już trąci manią) 23.09.04, 08:45 Uwielbiam je w kazdej postaci, a najbardziej pokrojone + cebula + sól i pieprz + gęsta śmietama. Do tego razowy chleb. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 23.09.04, 17:56 axsa napisała: > Uwielbiam je w kazdej postaci, > a najbardziej pokrojone + cebula > + sól i pieprz + gęsta śmietama. > Do tego razowy chleb. PYCHA111111111 Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 23.09.04, 17:57 Miało być tak: PYCHA !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 27.09.04, 07:36 Moze zlapie Sloggiego zanim jego druga noga zniknie za drzwiami. Sloggi! Mam pomidory na sniadanie ,wracaj! A moze jeszcze spi? Odpowiedz Link
darek1 Re: Pomidory (to już trąci manią) 04.11.04, 18:06 Pomidory już byle jakie o tej porze roku , ale mamy ..... sok pomidorowy tabasco lub zioła włoskie Fortuny lub ostry Tymbarku. Ja przepadam za tabasco Fortuny .Pychota . Slogi udaj się do sklepu, spróbuj, i się wypowiedz. Czy nie mam racji ? Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 04.11.04, 21:57 Zaczyna się sezon na Blood Mary Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 10.11.04, 00:47 Dziś kupiłem 1,5 kg. takich fajnych, zupełnie jak koktajlowe Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:21 Pomodory uwielbiam... Co prawda nie aż tak jak herbatę - ale niewiele mniej. Chlebem z pomidorem z radością mogę co dzień zastąpić wszystkie posiłki... Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:24 A ja właśnie sobie tłumaczę, że nie kupię gorącego kubka tylko dla porcelanowego kubeczka - ale brak mi argumentów. Piomidorówka super wyglada w zielonym kubeczku. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:31 Po co sobie tłumaczysz takie rzeczy? Przecież wiadomo, że jak coś jest w sprzedaży razem z kubkiem to ten kubek jest w tym wszystkim najważniejszy ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:35 No proste, ale ja szukam kontraargumentów!!! Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:38 Zapewne i tak z góry wiadomo, że przegrasz... To znaczy wygrasz... To znaczy... jakby nie było - nowy kubek pewnie będzie ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:45 Wiem - jestem porąbany A teraz jem paszteciki i pogryzam je pomidorem Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:50 Porąbany? Normalny chyba... W przeciwieństwie do tych, którym jest wszystko jedno co z czego jedzą czy piją i w jaki sposób dostają to podane... A nie popijasz tych pomidorów sokiem pomidorowym? ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:53 Sok już się skończył Muszę w sklepie z używaną żywnością kupić nowy. Masz rację - kubeczek jest bardzo istotny. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 19:55 sloggi napisał: Masz rację - kubeczek jest bardzo istotny. No i tym stwierdzeniem zakończyłeś swoją walkę wewnętrzną... Bo przecież pomidorówka będzie super smakować z nowego zielonego kubeczka... ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:07 Chyba, że: - wykupią, - nie będę miał czasu wstąpić do Arkadii. - inne. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:10 No rozbawiłeś mnie tym "inne" ) Czyli chciałbyś kupić ale nie kupisz bo coś tam się zawsze znajdzie żeby nie...? Rozumiem więc, że walczysz nadal ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:18 Pod kryptonimem "inne" kryją się rozpaczliwe wołania zdrowego rozsądku - mam masę kubków w domu i zero miejsca do ich trzymania vel przechowywania. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:21 Tak to właśnie zrozumiałam ) Często słuchasz swojego rozsądku chcąc coś zrobić? Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:25 herbacianka napisała: > Tak to właśnie zrozumiałam ) Często słuchasz swojego rozsądku chcąc coś > zrobić? A wyobraź sobie, iż mimo samopobłażliwości dla pewnych postępowań i działań - zdarza mi się. W końcu ten rozsądek też jest mój. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:29 No to nie wiem czy życzyć Ci smacznego z nowego kubka... Skoro czasami rozsądek wygrywa... A może wykupią i problem się sam rozwiąże ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:34 Pogryzając czwartego pomidora pocieszę się, że jak wykupią w Arkadii to (o zgrozo) jest w tym mieście wiele marketów. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:35 Zapewne jest też wiele w okolicznych miejscowościach... A jak i tam wykupią to rozejrzę się w Szczecinie ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:44 No właśnie - to piękne Miałem zjeść dwa pomidory, a leży 6 ogonków - hmm. Chyba wyniosę tą salaterkę do kuchni. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:49 Myślisz, że jak będzie dalej stała to mniej Ci się będzie chciało zjeść pomidora? ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 12.11.04, 20:59 herbacianka napisała: > Myślisz, że jak będzie dalej stała to mniej Ci się będzie chciało zjeść > pomidora? ) Tak - dziś leniwy jestem Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 13.11.04, 21:15 I zadziałało? ) Czy dziś znowu stoją w zasięgu ręki? Ja mam już dwa za sobą tego wieczora Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 13.11.04, 21:21 Stoją w kuchni ps. dzis na topie jest fasolka po bretońsku Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 18:14 Zżarłem ogromną ilość fasolki, co było później przemilczę. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 20:16 Trzeba było zagryźć pomidorem ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 20:32 herbacianka napisała: > Trzeba było zagryźć pomidorem ) To jest myśl - szuram do kuchni Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 20:50 herbacianka napisała: > Solisz je jedząc same? Nie, nie solę (muszę uważać z solą). Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 20:54 Ja też nie solę, choć nie muszę uważać... Swego czasu odzwyczaiłam sie od solenia... Choć niektórzy twierdzą, że pomidora i gotowanego jajka to nie sposób bez soli jeść... Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 20:58 Jajka solę Pomidor sam z siebie jest lekko słony. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:02 Słony? Czy ja wiem? Te co ja jem nie są ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:05 No, ale skoro nic z nimi nie robisz, tylko jesz saute - znaczy, że są w sam raz. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:09 Prawdę mówiąc to wolę je na chlebie z masłem niż same... Ale i wówczas ich nie solę... Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:17 6 na raz? Tak jeden po drugim od razu? Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:21 herbacianka napisała: > 6 na raz? Tak jeden po drugim od razu? Naturalnie, że tak Czyżbyś była zdziwiona? Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:26 Zdziwiona nie Ale 6 na raz - to już wolę po jednaym co jakis czas... Chunba że głodny byłeś... Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:31 Jakbym był głodny, to byłoby tych tomatów sporo więcej - ot, pogryzłem sobie do kubeczka herbaty (pitej na starym salonie). Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:43 Pomidory do brzoskwiniowej - to ciekawe ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 18:28 herbacianka napisała: > Pomidory do brzoskwiniowej - to ciekawe ) No cóż - zdarza się. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 22:16 Dziś miałam dzień bez pomidora - i nie żeby specjalnie... Jakoś tak wyszło... Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 23:25 herbacianka napisała: > Dziś miałam dzień bez pomidora - i nie żeby specjalnie... Jakoś tak wyszło... W ramach solidarnosci też się ograniczyłem (do 4 sztuk). Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 23:41 To miło z Twojej strony... Doceniam ogrom poświęcenia ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 23:49 herbacianka napisała: > To miło z Twojej strony... Doceniam ogrom poświęcenia ) Cieszę się Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 23:50 Obiecuję w zamian rano zjeść dwa pomidory w Twojej intencji ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 23:53 herbacianka napisała: > Obiecuję w zamian rano zjeść dwa pomidory w Twojej intencji ) To miłe z Twojej strony o zacna Herbacianko Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 23:54 Dobrze, że nie napisałeś, że doceniasz poświęcenie - bo żadne ono... Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 16.11.04, 00:00 herbacianka napisała: > Dobrze, że nie napisałeś, że doceniasz poświęcenie - bo żadne ono... Jeśli nie zaśpię to w drodze do pracy zaliczę stragan na targu Odpowiedz Link
herbacianka Re: Pomidory (to już trąci manią) 16.11.04, 00:05 Smacznego wzajemnie zatem ) Odpowiedz Link
ewka5 Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 20:04 tjaaa, ze wszystkich sokow najbardzo lubie pomidorowy, ze wszystkich zup najbardzo pomidorowa. A dzisiaj eksperyment - wlasnie gotuje zupe z zielonych pomidorow, co to je z krzaka zebralam, niedojrzaly biedaczyska, a lada chwila by zamarzly. Zmiksowalam, za chwile wrzuce do gara. I dam Wam znac jak smakowala ta zielona zupa. Ale zielone smazone sa mmmmmmm. Odpowiedz Link
ewka5 Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 20:58 sloggi napisał: > A jak je smażysz? * dwojako: albo z cebula, sol, pieprz i ZAWSZE bazylia (do tego moze byc miecho albo ryz albo makaron) albo jak schabowe, czyli w panierce - jajko i bula tarta (pyszne sa tez robione w taki sposob pieczarki), do tego kawalek sera zoltego (pozeram sery zolte i plesniowe w potwornych ilosciach) na usmazonego juz pomidora i rzecz jasna przyprawy. Pomidora kroi sie wowczas w grube plastry. P.S. Zupa jest dziwnawa w smaku, poza tym dalam za duzo pieprzu, wiec pali jak licho. Chyba dodam jednak koncentrat pomidorowy. Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 14.11.04, 21:00 Ostrożnie z tym koncentratem, bo Ci wyjdzie pomidorówka. Odpowiedz Link
ewka5 Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 01:38 wyszlo mi jakies blizej nieokreslone cos, do tego strasznie ostre (ten pieprz w ilosci zdecydowanie nadmiernej). Moja rodzina wcina dodajac smietane, ja nie wcinam, bo moje podniebienie i jezyk nie znosza tak ostrego zarcia! Tfuuu! Okropne! Wniosek: zupa z zielonych pomidorow jest bardzo taka sobie, i w smaku i w kolorze, bleeee. Ale za to zupa szpinakowa jest pycha! Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 18:26 Szpinaku nie lubię, cznim na tłumaczenia że jest zdrowy, pożywny i ma dużo żelaza - no i co z tego? Odpowiedz Link
ewka5 Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 19:53 pieprzyc i zelazo i ze zdrowy! On jest po prostu pyyyyszny! Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomidory (to już trąci manią) 15.11.04, 20:18 ewka5 napisała: > pieprzyc i zelazo i ze zdrowy! On jest po prostu pyyyyszny! Kwestia gustu Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Pomidory (to już trąci manią) 16.11.04, 17:43 Dobry gatunek pokrojony w kostkę(wczesniej obrany ze skórki)do tego serek feta też w kostkęi polane śmietaną kefirem lub jogurtem(nie owocowym).Pyszne.Smacznego Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Pomidory (to już trąci manią) 16.11.04, 17:47 Przy okazji poprzedniego wpisu wklikałam równego tysięcznego. Odpowiedz Link