Dodaj do ulubionych

Mózg nie lubi upałów

06.08.15, 22:11
Słońce na ogół kojarzy się z wakacyjną sielanką, relaksem i pozytywną energią. Jeśli sielanka zamienia się w piekło, a intensywna temperatura powoduje u Ciebie dezorientację, nudności i intensywny ból głowy – uważaj, możesz mieć udar słoneczny! Czasem mogą to być także sygnały alarmujące o udarze mózgu. Ten pierwszy nazywany jest „letnim zabójcą”, zaś drugi chorobą cywilizacyjną, która zbiera śmiertelne żniwo wśród coraz młodszych Polaków

zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/497040,mozg-nie-lubi-upalow-udar-cieplny-sloneczny-a-moze-wylew-jak-je-odroznic.html
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Mózg nie lubi upałów 07.08.15, 08:09
      zgadza sie! Jak widac na pewnym forum.....big_grinbig_grin
      • 1zorro-bis Re: Mózg nie lubi upałów 09.08.15, 18:29
        u mnie byly miejsca gdzie bylo 40,3 °C......
    • skiela1 Re: Mózg nie lubi upałów 09.08.15, 16:58
      wyborcza.pl/1,75400,18311100,Domowe_sposoby_na_upal__Fizyk_radzi.html#BoxGWImg
      Najlepszy sposob to przytulic sie do termofora z lodem.
      Te polskie temperatury chyba by byly nawet dla mnie za wysokie.Co za duzo to niezdrowo.
      Wszyscy dzis narzekajacy na lato .....usprawiedliwieni.
      • rudka-a Re: Mózg nie lubi upałów 12.08.15, 12:32
        Cd tropików, Skielo smile i w tym momencie tęsknię za klimatyzacją w chałupie...
        pewnie nadejdzie taki czas, że będzie to już koniecznością!..smile
        • skiela1 Re: Mózg nie lubi upałów 12.08.15, 16:20
          rudka-a napisała:

> Cd tropików, Skielo smile i w tym momencie tęsknię za klimatyzacją w chałupie...
          > pewnie nadejdzie taki czas, że będzie to już koniecznością!..smile

Popatrz jak to sie zmienilo.U mnie zupelnie komfortowe lato i nawet klima niepotrzebna smile
          • rudka-a Re: Mózg nie lubi upałów 12.08.15, 16:51
            skiela1 napisała:
            > Popatrz jak to sie zmienilo.U mnie zupelnie komfortowe lato i nawet klima niepo
            > trzebna smile

I tego szczerze zazdroszczę smile Niesamowity panuje upał, w domu 28* przy zaciągnietych żaluzjach, na zewnątrz 35* w cieniu, powietrze stoi, nie drgnie nawet najmniejszy listek...
            trawnik już dawno w kolorze siana wink i nie widac końca! Człowiek, jak flak..wciąga mineralną, poci się, słaby, że nie powiem, jak co wink)
            • skiela1 Re: Mózg nie lubi upałów 12.08.15, 18:45
              Moja tesciowa przebywa teraz w szpitalu,w ktorym nie ma klimatyzacji.W pokoju temperatura przekracza 30 st.Jest bardzo chora.Okna sa oblozone jakimis kartonami, to niby ma pomoc. W tym konkretnym przypadku odwaze sie uzyc tak popularnego dzis slowa jakim jest "ruina".
              • rudka-a Re: Mózg nie lubi upałów 13.08.15, 13:00
                Tylko współczuć wszystkim, przebywającym tam....ten charakterystyczny zapach, duchota, zmaganie się ze słabościami. Kartonami? coż za spartańskie warunki, ale mnie Skielo nic już nie zdziwi ..
                • skiela1 Re: Mózg nie lubi upałów 13.08.15, 16:17
                  "By mama minister mogła leczyć się komfortowo, z sali zabrano dwóch pacjentów.

Dyrektor szpitala, w którym nota bene Małecka-Libera była kiedyś dyrektorką, nie widzi w tym nic niestosownego.
                  "Pacjentka ma prawo do intymności oraz prywatności i dlatego leży sama na sali" - wyjaśnił Zbigniew Grzywnowicz w rozmowie z "Faktem".
                  fakty.interia.pl/polska/news-fakt-wyrzucili-pacjentow-dla-matki-pani-minister,nId,1867385
                  Klimatyzacje tez pewnie ma.
                  • klara_izydor Re: Mózg nie lubi upałów 13.08.15, 17:30
                    W Polsce klimatyzacja działa w bankach,supermarketach i niektórych urzędach.
                    Służba zdrowia jest zbyt biedna na takie luksusy.
                    W moim gabinecie - wiatraczek robi za klimatyzację.
                    • skiela1 Re: Mózg nie lubi upałów 13.08.15, 18:51
                      klara_izydor napisała:

> W Polsce klimatyzacja działa w bankach,supermarketach i niektórych urzędach.

W supermarketach mogliby troche przykrecic,jest tak zimno,ze w moim przypadku jest to wpad i wypad w ciagu kilku minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka