czarna33 12.02.05, 08:26 Piję i uwielbiam Dwa litry to jednak przesada..ale ja tak lubię Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muraszka1 Re: Kefir:) 12.02.05, 08:30 Zazdrosze,tez lubie, ale mam uczulenie na wszystko,co z mleka Odpowiedz Link
jackussi Re: Kefir:) 12.02.05, 08:38 czarna33 napisała: > Muszę chyba?? zaprzestać. > Moja skóra się buntuje a więc co sie dzieje z Twoją skórą? Robi się kefirowa? Odpowiedz Link
czarna33 Re: Kefir:) 12.02.05, 08:49 Buntuje się..za dużo białka Przedramiona mi się buntują ale reszta ok..dziwne Odpowiedz Link
martuha Re: Kefir:) 12.02.05, 08:56 a ja nie lubie, jakos mi nie idzie. za to jogurcik i owszem. Odpowiedz Link
czarna33 Re: Kefir:) 12.02.05, 09:05 Do jogurtów się zmuszam,bo zaczęłam używac tylko naturalnych..reszta podobno jest blee.Więc co rano wmuszam!!!w siebie płatki z tym badziewiem ..niby jestem nasycona.Ale po przyjściu do pracy jak nic otwieram kefir ) Odpowiedz Link
wgfc Re: jaka jest roznica 13.02.05, 12:45 Sabba napisała: > miedzy kefirem a jogurtem? Dokładnie to nie wiem, ale jest inna technologia produkcji (inne bakterie robią kefir, a inne jogurt). A kto w tym Salonie pamięta jeszcze czytankę z podręcznika do języka rosyjskiego o pewnym kniaziu, który gdzieś tam się udał (może gdzieś koło Kijowa?) i przywiózł gribki kejfowe być może nawet dla jakiejś księżniczki (tego już nie pamiętam), a z tych gribków robili kefir? Odpowiedz Link
tulcymea Kefimania 12.02.05, 11:01 A może to już uzależnienie?? Skoro po porannym jogurciku w pracy muszisz kefira strzelić. Hmm..A czy obserwujesz jakieś dziwne reakcje organizmu jak kefira odstawisz??? Takie kefirowe delirium tremens:o))) Odpowiedz Link
very_famous Re: Kefir:) 12.02.05, 12:48 A ja lubię kefiry, jogurty naturalne i owocowe oraz mleko smakowe natomiast nie znosze mleka naturalnego. Odpowiedz Link
jackussi Re: Kefir:) 12.02.05, 16:50 sabba napisała: > jaka jest różnica > miedzy kefirem a jogurtem? Tak jak między cistem a chlebem Jogurt nie zawiera drozdży które produkuja dwutlenek węgla i wpływaja na naturalny aromat kefiru.Jogurt zawiera specjale bakterie jogurtowe typu bulgaricus. Do kefiru nie dodaje sie cukru i często nie zagęszcza się go mlekiem w proszku.Kefir nie zawiera pulpy owocowej. Najbardziej zblizony do kefiru jest jogurt naturalny ale i tak różnica między nimi jest przeogromna. Dodam tylko, że jogurt pochodzi z terytorium dzisiejszej Bułgarii. Jako ciekawostke podam też,że zachód nie zna kefiru jako napoju mlecznego, w kazdym razie nie jest on tak popularny jak u nas lub w Rosji. pzdrówka )) Odpowiedz Link
tulcymea Re: Kefir:) 13.02.05, 11:49 Heya, to juz wiem skąd taki ciąg do kefiru:o) Może i ja powinnam spróbować, wszak to legalne:o)Czy ktoś potrafi przeliczyć kefir na piwa??? Odpowiedz Link
sabba Re: Kefir:) 12.02.05, 17:28 "jako ciekawostke podam też,że zachód nie zna kefiru jako napoju mlecznego" I wlasnie w tym moj problem))) Odpowiedz Link
wgfc Re: Kefir:) 13.02.05, 12:53 Jackussi napisał: > Jako ciekawostke podam też,że zachód nie zna kefiru jako napoju mlecznego, w > kazdym razie nie jest on tak popularny jak u nas lub w Rosji. Oni tam na tym Zachodzie to w ogóle mało fermentowanych produktów spożywają. Nie wiem, jak można funkcjonować bez kefiru, żurku czy ogórków kiszonych Odpowiedz Link
hm` Re: Kefir:) 12.02.05, 22:57 Bitwa o kefir... Poranek....1 stycznia 2005.... Poszukiwania sklepu, ktory moze jednak jest czynny.... Podroz..... Dalsza podroz..... Jeszcze dalsza podroz..... Plac Wolnosci.... Poszukiwania.... Żabka...Kefir zlej firmy.... Zwykly sklep... Kefir dobrej firmy.... Powolny powrot do zycia... pozdr. hm` Odpowiedz Link
wolfgang87 Re: Kefir:) 15.02.05, 01:28 jaka różnica między kefirem a jogurtem - wszyscy wiemy - zasadnicza natomiast czym się różni maślanka od kefiru -ot mi zagwozdka ! różnica niby jest. ale czasem mam wątpliwości co do tego... Odpowiedz Link
sabba na zgnilym zachodzie 15.02.05, 08:38 jednak nie wszytsko jest zgnile Znalazlam kefir, co prawda tylko malotlusty ale moze byc)) Odpowiedz Link
jackussi Re: na zgnilym zachodzie 15.02.05, 09:10 wolfgang87 napisał: > jaka różnica między kefirem a jogurtem - wszyscy wiemy - zasadnicza > natomiast czym się różni maślanka od kefiru -ot mi zagwozdka ! > różnica niby jest. ale czasem mam wątpliwości co do tego... Kiedyś rózniła się bardzo.Maslanka jest to produkt "poboczny" z procesu wyrobu masła. Niestety dziisaj prawdziwej maslanki prawie nie uswiadczysz .To co jest nazywane maślanka jest wytwarzane tak jak kefir.Uzywane sa inne bakterie. ) Odpowiedz Link
jackussi Re: na zgnilym zachodzie 05.03.05, 10:34 coś mam dzisiaj duzo chęci na produkty fermentowane - a to kapusta kwaszona a to jogurt naturalny Odpowiedz Link