08.03.05, 22:02
Znacie jakieś SKUTECZNE sposoby walczenia z migrena?
Obserwuj wątek
    • mary.austin Re: Migrena 08.03.05, 22:06
      Imigran- bezdyskusyjnie skuteczny, niestety nieprzyzwoicie drogi
      • kamil905 Re: Migrena 08.03.05, 22:09
        dzięki, myślałem, że próbowałem już wszytskiego, a tu proszęsmile
    • sloggi Re: Migrena 08.03.05, 22:11
      Maść z tygryskiem lub Amol i masaż skroni.
      • n_nadia Re: Migrena 09.03.05, 08:22
        Polecam forum Migrena forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154
        • sloggi Re: Migrena 09.03.05, 19:56
          n_nadia napisała:

> Polecam forum Migrena forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154

Kiedyś tam czytałem, porad wiele, ale skutecznych jak na lekarstwo.
    • lelu Re: Migrena 09.03.05, 09:07
      U mężatek silne bóle migrenowe występują silnym wieczorem. W tym przypadku
      bardzo skutecznym jest rozwód, bądź separacja.
    • sabba Re: Migrena 09.03.05, 09:28
      na kazdego dziala co innego. Na dobry poczatek zamiast szpikowac sie chemia
      polecalabym metody alternatywne, akupunktura, ziola, masaze.
      Skutecznie pomaga wiara w dany srodek, ze zadziala. Mowie calkiem powaznie....
      • monk82 Re: Migrena 09.03.05, 11:32
        sabba napisała:

> na kazdego dziala co innego. Na dobry poczatek zamiast szpikowac sie chemia
        > polecalabym metody alternatywne, akupunktura, ziola, masaze.
        > Skutecznie pomaga wiara w dany srodek, ze zadziala. Mowie calkiem powaznie....

Hmm...no nie wiem...mam dość mocne migreny i wiara chyba raczej tu nie pomoże...
        • sabba tez mam mocne migreyn. MOwie z wlasnego 10.03.05, 07:55
          doswiadczeniasmile Psychosomatyka ma tu bardzo duze pole dzialania. W Niemczech
          robiono (i nadal sie przeprowadza) takie badanie: sprawdzana skutecznosc
          akupunktury na bole chroniczne. POd lupe wziete zostaly metody: normalne
          lekarstwa, ciwczenia i akupunktura oraz akupunktura na niby (ludzie traktowani
          ta metoda nie wiedzieli ze jest na niby ale wierzyli ze pomoze...). Najwiekszy
          procent "ozdrowien" zanotowano przy akupunkturze, ok 60 %, na drugim miejkscu
          akupunktura na niby!!!!! Na trzecim miejscu gimanstyka, masaze a dopiero na
          ostatnim, 30 % wyzdrowien, lekarstwa. To mowi samo za siebie. Ja przy mnie
          zauwazylam jesli poddam sie migrenie, poloze do wyrka to dzien starcony,. Czasem
          mam sile walczyc i ide biegac (o ile nie targaja mna torsje) albo wiele razy
          zdarzylo sie ze musialam byc na chodzi...i jakos przechodzilo szybciej.
          Moje zdanie jest, ze mozna swoja migrene sterowac - ale nie zawsze niestety...
          • mika_1 Re: tez mam mocne migreyn. MOwie z wlasnego 11.03.05, 19:27
            Tu masz kopalnie wiedzy...

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154
            Pozdrawiam,
            migreniczka...
    • skiela1 Re: Migrena 09.03.05, 14:29
      Fiorinal C-jest to acetominofen,aspiryna,codeina w jednym,na recepte.
      • n_nadia Re: Migrena 09.03.05, 22:43
        - 2 tabletki Solpadeine (1 tabletka = 500 mg paracetamolu, 8 mg kodeiny, 30 mg kofeiny) w formie musujacej (bez recepty)
        - sumamigren (polski i troszke tanszy odpowiednik imigranu), zomig, maxalt - wszystkie na recepte

Jest tego sporo, ale na kazdego dziala cos innego, jezeli w ogole dziala...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka