kamil905 08.03.05, 22:02 Znacie jakieś SKUTECZNE sposoby walczenia z migrena? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary.austin Re: Migrena 08.03.05, 22:06 Imigran- bezdyskusyjnie skuteczny, niestety nieprzyzwoicie drogi Odpowiedz Link
kamil905 Re: Migrena 08.03.05, 22:09 dzięki, myślałem, że próbowałem już wszytskiego, a tu proszę Odpowiedz Link
n_nadia Re: Migrena 09.03.05, 08:22 Polecam forum Migrena forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154 Odpowiedz Link
sloggi Re: Migrena 09.03.05, 19:56 n_nadia napisała: > Polecam forum Migrena forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154 Kiedyś tam czytałem, porad wiele, ale skutecznych jak na lekarstwo. Odpowiedz Link
lelu Re: Migrena 09.03.05, 09:07 U mężatek silne bóle migrenowe występują silnym wieczorem. W tym przypadku bardzo skutecznym jest rozwód, bądź separacja. Odpowiedz Link
sabba Re: Migrena 09.03.05, 09:28 na kazdego dziala co innego. Na dobry poczatek zamiast szpikowac sie chemia polecalabym metody alternatywne, akupunktura, ziola, masaze. Skutecznie pomaga wiara w dany srodek, ze zadziala. Mowie calkiem powaznie.... Odpowiedz Link
monk82 Re: Migrena 09.03.05, 11:32 sabba napisała: > na kazdego dziala co innego. Na dobry poczatek zamiast szpikowac sie chemia > polecalabym metody alternatywne, akupunktura, ziola, masaze. > Skutecznie pomaga wiara w dany srodek, ze zadziala. Mowie calkiem powaznie.... Hmm...no nie wiem...mam dość mocne migreny i wiara chyba raczej tu nie pomoże... Odpowiedz Link
sabba tez mam mocne migreyn. MOwie z wlasnego 10.03.05, 07:55 doswiadczenia Psychosomatyka ma tu bardzo duze pole dzialania. W Niemczech robiono (i nadal sie przeprowadza) takie badanie: sprawdzana skutecznosc akupunktury na bole chroniczne. POd lupe wziete zostaly metody: normalne lekarstwa, ciwczenia i akupunktura oraz akupunktura na niby (ludzie traktowani ta metoda nie wiedzieli ze jest na niby ale wierzyli ze pomoze...). Najwiekszy procent "ozdrowien" zanotowano przy akupunkturze, ok 60 %, na drugim miejkscu akupunktura na niby!!!!! Na trzecim miejscu gimanstyka, masaze a dopiero na ostatnim, 30 % wyzdrowien, lekarstwa. To mowi samo za siebie. Ja przy mnie zauwazylam jesli poddam sie migrenie, poloze do wyrka to dzien starcony,. Czasem mam sile walczyc i ide biegac (o ile nie targaja mna torsje) albo wiele razy zdarzylo sie ze musialam byc na chodzi...i jakos przechodzilo szybciej. Moje zdanie jest, ze mozna swoja migrene sterowac - ale nie zawsze niestety... Odpowiedz Link
mika_1 Re: tez mam mocne migreyn. MOwie z wlasnego 11.03.05, 19:27 Tu masz kopalnie wiedzy... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154 Pozdrawiam, migreniczka... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Migrena 09.03.05, 14:29 Fiorinal C-jest to acetominofen,aspiryna,codeina w jednym,na recepte. Odpowiedz Link
n_nadia Re: Migrena 09.03.05, 22:43 - 2 tabletki Solpadeine (1 tabletka = 500 mg paracetamolu, 8 mg kodeiny, 30 mg kofeiny) w formie musujacej (bez recepty) - sumamigren (polski i troszke tanszy odpowiednik imigranu), zomig, maxalt - wszystkie na recepte Jest tego sporo, ale na kazdego dziala cos innego, jezeli w ogole dziala... Odpowiedz Link