ania.zalogowana 29.06.05, 07:25 choremu na raka płuc w celu uśnieżenia bólu? Czy to ma sens? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: czy etyczne jest kupowanie marihuany... 29.06.05, 10:50 A mogę postawić kontrapytanie - a czy etyczne jest nie wykorzystanie wszelkich sposobów, aby ten ból uśmierzyć? Odpowiedz Link
vitalia Re: czy etyczne jest kupowanie marihuany... 29.06.05, 11:01 Czy etyczne??? jak najbardziej . To nie arszenik kurna tylko zioło!! Odpowiedz Link
celkra Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 11:37 ania.zalogowana napisała: > choremu na raka płuc w celu uśnieżenia bólu? > Czy to ma sens? Nie zaobserwowałam znieczulającego działania marihuany - sensu więc nie widzę. Odpowiedz Link
vitalia Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 11:46 celkra napisała: > ania.zalogowana napisała: > > > choremu na raka płuc w celu uśnieżenia bólu? > > Czy to ma sens? > > Nie zaobserwowałam znieczulającego działania marihuany - sensu więc nie widzę. > Może akurat nic Cię nie bolało?? Odpowiedz Link
towita Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 11:49 Za trudne to pytanie. Jeżeli cierpiałby ktoś z moich bliskich i inne środki by zawiodły to nawet bym się nie zastanawiała. Odpowiedz Link
groha Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 12:17 Aniu, widziałaś cierpienia chorego na raka? Mam nadzieję, że nie i obyś nigdy nie musiała oglądać. Wszystko ma sens i jest etyczne, co przynosi choć trochę ulgi w tej strasznej chorobie. Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 12:27 wszystko jest etyczne, gdy może choć na chwilę przynieść ulgę cierpiącemu... Odpowiedz Link
groha Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 12:39 agnie_szka9 napisała: > wszystko jest etyczne, gdy może choć na chwilę przynieść ulgę cierpiącemu... Właśnie, tak jest poprawniej Odpowiedz Link
groha Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 12:50 Agnieszko, żeby było jaśniej, bo napisało mi się za szybko - właśnie takie postawienie sprawy uważam za najbardziej sensowne. A w ogóle, pytania o sens uśmierzania bólu czymkolwiek, a szczególnie w przypadku chorych na raka są trochę dziwne i nie na miejscu. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 14:03 Czy w Polsce jest możliwe zalegalizowanie takiej terapi? Boję się że jak zaproponuję taką pomoc TEJ osobie, to obróci się to przeciwko mnie (ziele jest nielegalne)Proszę o informacje Odpowiedz Link
wadera3 Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 14:15 chory z raka płuc szybciej sie tą maryhą udusi...o to Ci chodzi? Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 14:14 groha napisała: > Agnieszko, żeby było jaśniej, bo napisało mi się za szybko - właśnie takie > postawienie sprawy uważam za najbardziej sensowne. > A w ogóle, pytania o sens uśmierzania bólu czymkolwiek, a szczególnie w > przypadku chorych na raka są trochę dziwne i nie na miejscu. wiedziałam o co ci chodzi) tak samo myślimy, tylko napisało nam się inaczej Odpowiedz Link
skiela1 Sativex 29.06.05, 15:44 W Kanadzie wypuszczono na rynek lek wyprodukowany na bazie marihuany Sativex. forum.gazeta.pl/forum/72,2html?f=11207@w=25499723 Ps.innymi slowy jest to ta sama marihuana,tylko w formie sprayu sprzedawana legalnie na recepte,ci co maja jakies ubezpieczenia tez otrzymuja zwrot pieniedzy Odpowiedz Link
gacus2 Re: Sativex 29.06.05, 21:18 chorym na raka podaje się również morfinę, więc jeśli cokolwiek ma pomóc (tzw terapia bólu) to oczywiście należy to podać. Odpowiedz Link
rene8 Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 21:28 WSZYSTKO BYM DAŁA ! Koleżanki mama niedawno leżala z odnowionym rakiem płuc...i blagała o papierosa. Dawali. I tak jej już nic nie pomoże. Niech ma tę chwile szczęścia która ją wykańcza. Odpowiedz Link
rene8 Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 21:30 WSZYSTKO BYM DAŁA ! Koleżanki mama niedawno leżala z odnowionym rakiem płuc...i blagała o papierosa. Dawali. I tak jej już nic nie pomoże. Niech ma tę chwile szczęścia która ją wykańcza. Odpowiedz Link
wadera3 Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 21:53 tak,tak...potem/po tym papierosie/ chory dusi się i błaga o pomoc.....a Ty stoisz i nie wiesz co masz zrobić.....leki nie pomagają...a on ci w oczy patrzy...dusi się i czeka... Odpowiedz Link
zettrzy mariChuany ? 29.06.05, 21:45 a potem, "uśnieżenia" bolu? "n" jeszcze moge przyjac za literowke, ale to "ż" ? Odpowiedz Link
gagunia Re: czy etyczne jest kupowanie marichuany... 29.06.05, 21:49 Wiem jak marihuana potrafi usmierzyc choremu bol i uwazam, ze nalezy wykorzystac kazda mozliwosc, zeby takiej osobie pomoc. NIe mam skrupolow. Odpowiedz Link